Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz Cray Tyler #34 üzenetére

Na igen, erre gondoltam. A DTR, mint kategória, mint fogalom az inkább 17+ col, de ha azt értetted alatta, hogy az asztali gépet kiváltani napi szinten (és emiatt/emellett sokat kell hurcolászni), akkor valóban teljesen érthető és jogos a 15, sőt, nem is nagyon szabad fölé menni ilyen esetben, mert valóban kényelmetlenebb, nehezebb. 14-ben meg nem kapsz olyan grafikai teljesítményt (főleg az üzleti vonal miatt, meg hát a méret is korlátoz), ami játékra is elég.
    Szóval teljesen oké így, csak ez nem volt kifejtve/megemlítve, ezért tippeltem én is.

• BiP

nagyúr

Túl a cikk lényegi mondanivalóján nekem ez a mondat szúrt szemet:
    - 15 colos méret (egy desktop replacementnek ez az ideális mérete szerintem)
    Oké, hogy szerinted, szóval ebbe nagyon nem lehet belekötni, egyéni preferencia,
    de szerintem ha már DTR, akkor bőven lehet méretben feljebb menni. Hiszen a DTR lényege inkább a teljesítmény, (jelen esetben játék), nem nagyon cipelgeted napi szinten, így a méret/súly kevésbé korlátozó tényező. És ilyen módon pl. egy 17-es gép is könnyebben teljesíti a nagy felbontású kijelző kritériumát, ott már azért akad 1080p, de 1680 szinte alap. Ill. ekkora gépben már a hűtés is jobb, esetleg jobb hangcuccot tudnak beletenni, akár még nagyobb teljesítményt. (igaz, ekkor a 200e már erősen korlátozó tényező)
    Persze ha úgy értetted, hogy DTR mint a napi gépezést kiváltandó, emiatt iskolába, könyvtárba, parkba, haverokhoz stb. állandó hurcolászást jelenti, akkor teljesen jogos a 15"-os méretnél maradni.

Másik dolog, hogy mindenképpen pozitív, hogy a tapasztalataid mások okulására megosztottad. :R
    Ezzel kapcsolatban merült fel bennem, hogy Te magad vásárlás előtt ezzel a jelenséggel (intel IGP+AMD dGPU problémák) nem találkoztál vagy nem gondoltál erre, hogy ez gond lehet, akár fel sem merült, stb?
    (bevallom, nekem sem jutott volna eszembe)
    Tehát csak a vétel után, a tapasztalatok okán, a problémamegoldás miatt ástad bele magad ennyire a témába?

Új hozzászólás Aktív témák