Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Közben sikerült megint jól elkövetnem azt a hibát, hogy először írtam, aztán olvastam. Cray Tyler már leírta, hogy ő cipeli is a gépét, szóval az egész okfejtésem súlytalan lett. Utólagosan is elnézést kérek a Write Only mode miatt.
Nem vitatom el a laptop előnyeit, csak én folyton azt látom sok helyen, hogy a mobilitás valójában kimerül abban, hogy az asztalon vagy az ágyon van a laptop
Aki egyébként a fogyasztásra akar rágyúrni, az is tud(na) asztali gépben gondolkodni, csak az alkatrészek kiválasztása terén kell körültekintőnek lennie. -
gabber01
addikt
Persze, ha minden mást változatlanul hagyunk. De ha racionálisan viselkednének az iparági szereplők, akkor ugye a szoftvergyártók is hatékonyabban tudnának hadrverekre programozni, jobb minőséget elérve, mert ugye a nagyobb teljesítményt ki tudnák használni és élnének is vele, ergo, ugyanúgy elfogyna a többletteljesítmény vagyis az upgradenek továbbra is lenne értelme, tehát makroszinten is továbbra is pörögne az üzlet. Vagy csak én tudok Pareto hatékonyan és racionálisan gondolkozni? Alkalmazzanak már tanácsadónak ezek a gigavállalatok.
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az teljesen mindegy, hogy ki mennyit frissíti a Legacy meghajtókat. Nagyon leegyszerűsítve minden cégnek van egy protokollja, hogy a támogatás egyes szakaszairól, amit a gyártók meg is kapnak. A legfrissebb doksik alapján ezek a gyártók támogatási profiljai:
AMD: mainline támogatás 4-6 év. A legacy +1-2 év. Ilyenkor a driver nem kap új funkciókat, de folyamatosan frissülnek a rendszerrutinok az új operációs rendszerek támogatására, illetve az új játékok futtatásnak biztosítására. Long legacy amíg szükség van rá, és ez már csak a rendszer stabilitásával kapcsolatos hibajavításokra vonatkozik, tehát a programok futtatása nem prioritás már.
NVIDIA: mainline támogatás 4-8 év. A legacy +1-3 év. Ilyenkor a driver nem kap új funkciókat, de folyamatosan frissülnek a rendszerrutinok az új operációs rendszerek támogatására, illetve az új játékok futtatásnak biztosítására. Long legacy amíg szükség van rá, és ez már csak a rendszer stabilitásával kapcsolatos hibajavításokra vonatkozik, tehát a programok futtatása nem prioritás már.
Ezeket tartja az iparág normának. És szerintem is ez a realitás.Az Intel támogatása nagyon speciális a mainline támogatás nincs időhöz kötve. Amikor jön az új generáció, akkor az előző átkerül legacy-ba, míg az azt megelőző sorozat long legacy-ba. A legacy is olyan, hogy biztosítja az új operációs rendszerekhez a hibajavításokat, de ha egy program a driver miatt nem indul el, akkor az az Intelnél már legacy fázisban sem kritikus hiba, hanem így alakult és kész. Emellett tipikus probléma, hogy sokszor az egyes új funkciókhoz az Intel egy évvel később ír szoftvert. Ami persze jó eséllyel kicsúszik a mainline támogatási fázisból. Például az Ivy Bridge IGP-jének hárommonitoros támogatása. Ez a hardverben be van ígérve, de szoftver csak Haswellhez jött, az Ivy Bridge meg így járt. A long legacy fázis lényegében annyiban különbözik a legacy-tól, hogy ilyenkor már az egyes API-hoz is kikerül a támogatás, például az OpenGL driver jellemzően eltűnik. Ez például az első HD Graphics IGP-khez sem volt Windows 8 után.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Történet arról, hogyan vettem dGPU-s notebook-ot, és milyen buktatókkal találkoztam közben.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest