- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidof92
senior tag
-
Bocaa
senior tag
-
Probber
őstag
Szerintem a műanyagtetőt hanyagold, a négy csavar pedig biztosabb.
A belső részben minél vékonyabbak a bordák, annál jobban adják át a hőt a víznek. Persze ne legyenek túl sűrűek, ne legyenek túl közel egymáshoz és minél vékonyabbak legyenek. Ha kitudod szedni roncsolás nélkül a rézmagot a bordából, akkor azt az elkészülés után akár vissza is helyezhetnéd bele, hogy mégjobb legyen a hőleadás és úgy a felfogatás is meg lenne oldva.
Én is készítettem neked egy rajzot az én elgondolásomról.
Ezt is érdemes lenne áttanulmányoznod, de persze ez is csak egy ötlet.
-
Davidof92
senior tag
[link] Módosítottam egy kicsit az eredeti tervet, levettem 2 csavart így nyertem plusz helyet+így normálisabb szerintem az elrendezés. Kérdéses, hogy hány felé volna értelme a belső részt. így, hogy marad 2 kis bizgentyű, szerintem reálisan oszlik el a víz benne. 2db 4-es, de még 3as csavar is megfogná. A 2 elem közé rakni gumit, az leszigetel. Még az jutott eszembe, hogy a tetejét meg lehetne csinálni műanyagból is. Bár az lehet nem volna normális megoldás. Mondjuk ha a 2 réz között gumi van akkor meg nincs valami szuper hőátadás. Majd elválik.
-
Probber
őstag
Ez az elgondolás igen gyakori és bevált, de mivel vékony lenne a belső átmérő a rézdarab vastagsága miatt, így szerintem igencsak megfogná az átfolyás/áramlás sebességét és a blokk lenne a szűk keresztmetszet. Én mondjuk a belső bordákat nem függőlegesen, hanem vízszintesen vájnám a rézbe, hogy a víz akadálymentesebben átjusson a blokkon, így megtartva a víz áramlásának sebességét. De ez is csak egy ötlet.

Természetesen várom a további fejleményeket a blokkal kapcsolatosan, sok siker hozzá!
-
Davidof92
senior tag
-
.bableWes
őstag
nemtudom milyen hibák jöhetnek ilyenkor elö, de pl. megreped a blokk és kifolyik a viz, stb...
mivel saját pénzböl raktam össze a gépemet, és megdolgoztam érte ezért én féltem, mert nem vagyok egy nagy szerelö ilyen téren.
de ha készen vagy szivesen olvasnék rola bövebben, sok sikert!
-
Bocaa
senior tag
-
Davidof92
senior tag
Értem mire gondolsz
. Lehet áttervezem számomra használhatóbbra. Köszi. A colos csöveket el kell felejteni, az nem cső. Piszok kicsi ujjmaróval meg lehetne csinálni a belét szép lassan. 2 csavarral meg bírnám fogatni. Nem kellene oda 4. Süllyesztett fejűvel, akkor nem lóg ki a tetejéből. Rögzítőjét még kitalálom. Adtál egy jó ötletet
. -
Bocaa
senior tag
-
Davidof92
senior tag
Tudnál is rajzot adni hozzá? mert ötletem sincs hogy te hogy gondoltad. Ha keresztbe kettévágni, akkor az aljába csinálni ugye a vájatot. De hát hányas maróval? Mert 5össel nem nagyon lehetne ott vitézkedni, hogy maradjon is falvastagság. Annál kisebbel, pl 3 meg már annyira kicsi volna a lyuk hogy nem folyna át elég víz rajta.
-
Bocaa
senior tag
én a tetejére raknám csőkivezetést és köréraknám a bordát. De tudom ,ha a réz ité nagyon kicsi de ha már időt szánsz rá csináld a lehető legjobbra szvsz. a te megoldásod is működni fog csak sztem alulmaradná a tiédet teljesítményben. Igaz a te verziód 1/10 idő alatt kész.
-
Davidof92
senior tag
-
Bocaa
senior tag
-
Davidof92
senior tag
Szerintem nem mert nagyon nehéz lenne kivitelezni(ha egyáltalán megy lehetne csinálni bár kétlem, ugyanis mint mondtam picike a réz). Egyenlőre maradok az eredeti tervnél, ez viszonylag könnyen megcsinálható mert sárgarezet lehet forrasztani. A vöröset meg mégjobban, ezért könnyen meg lehetne csinálni a 2 pici tartályt a rézrúd 2 oldalára. Most vadászok motorra, ami vinné a szivattyút, valami ablaktörlő motor kellene mert az izmos. Ja igen, a szivattyú is házi lesz
..bableWes: Mármint mi megy tönkre? A borda ingyen volt, és mindene hasznosítva lesz. Külsejéből hőleadót(elég picit) csinálok. Meg potom pénzért lehet szerezni másik bordát.
-
.bableWes
őstag
én nem kezdenék bele, de sok sikert!
én félek töle, hogy tönkre megy
-
Bocaa
senior tag
-
Davidof92
senior tag
-
Bocaa
senior tag
nem rossz elgondolás csak én inkább félbevágnám és egy nagyobbb vályatot csinálnék bele majd arra a részre ami a procival illeszkedik kis recéket bordákat vmiket csinálnék/raknék mint a rendes blokkokon és utánna egykis vmi szigetelő gumi körbe ,h a összecsavarozom akk semmiképp ne eresszen. Aztán én a tetejére raknám a csövek helyét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.