- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-Attila
senior tag
"Igen, de sz.gépet már látott...
Te láttál már mozdonyt menet közben? El tudnád vezetni elsőre hiba nélkül?
"A finom motoros funkciók pedig valamikor 3-4 éves kor környékén kezdenek kiforrni és 5-7 éves korban csiszolódnak tökéletesre. Ha valakinek ez nem sikerül akkor viszik orvoshoz. Mert nem fejlődik megfelelően."
Egy fityfenét. Jobb helyeken talán, de az átlag inkább az, hogy besorolják a szellemileg elmaradottak közé. Stb., stb. Arra próbáltam célozni, hogy ezeket a dolgokat nem fél óra megtanulni, hanem napok-hetek kérdése. Megszokni.
"Szerintem fölösleges a számítógép kezelésből ekkora ügyet csinálni. Egyszerűen vannak bénák, akik nem akarják megtanulni, meg van egy béna oktatási metódus, ami inkább bemagoltatja a diákkal a gombok helyét, mintsem egyszerű logika alapján megmutassa hogy mit hol hogyan és miért kell keresni."
Ez egy ennél sokkal összetettebb dolog. És hosszabb időt vesz igénybe. Gondolj csak bele: ahhoz, hogy valaki megértse, mi az a mappaszerkezet, tudni kell, mi az a mappa. Meg egy csomó fogalmat, amit az emberek többsége a való világban értelmez, nem absztrakt szinten. Értsd: pl. az "Asztal" számára nem az a képernyőn megjelenő, háttérrel rendelkező felület, hanem az az általában négylábú bútordarab, amire tárgyakat tesznek. Nem tudom, érted-e a ennek a jelentőségét.
"A 16 hónapos fiam egy ujjal elindítja a játékot a 4 colos telefonon és szépen pötyögteti a játékzongorát. (persze ehhez odaszoktam neki tartani)."
No, ez meg felvet egy újabb dolgot: az időtényezőt. A gyermeked naponta találkozik ezekkel a dolgokkal, az emberek sokasága viszont hetente legfeljebb néhány órát ülhet számítógép előtt. Egyszerűen nincsen rá ideje, és a munkáját sem számítógépen végzi.
"Ha valaki ilyen alapvető logikát sem képes egy komplexebb számítógépes rendszerre alkalmazni akkor annak tényleg szellemi problémái vannak - vagy alapvetően elsőre se lett rendesen elmondva / megtanítva neki."
Az utóbbi egy nagyon jellemző dolog, de ezen hogyan szeretnél segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 3
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest