- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristóf66
újonc
Hali!
Nekem nem kifejezetten ilyen problémáim vannak (megbénulok), de valamennyire ide kapcsolódik. Nálam is óriási kapcsolat van az alvás közbeni testhelyzet és az álmok között. Én csak a hasamon tudok jól aludni. Ha az oldalamra vagy a hátamra fekszem, akkor egyszerűen nem megy... Ez azért van mert, mikor elkezdek álmosodni, és bekerülök a "félálom" állapotba, akkor elkezdek rángatózni. Minél jobban álmosodom, minél jobban kezdek elaludni, annál nagyobb és több rángás jön. Mintha kirázna a hideg, de ez teljesen más. Nem is annyira rándulok össze mint mikor azt álmodom, hogy elesek. Ezek apró ki rángások, sokszor nem is az egész testen áthaladó, csak a végtagjaimban átfutó rángás. Nagyon zavaró. Viszont ha a hasamra fekszem, ezek megszűnnek. A másik a dolog a háton fekvésnél jön be. Háton fekve is elkezdek rángatózni, viszont itt még a rángások nélkül se tudnék aludni. Végig olyan kiszolgáltatottnak érzem magam, még ha be is vagyok takarózva. Viszont ha alvás közben a hátamra fordulok, akkor biztos, hogy rémálmom lesz... ezt onnan tudom, hogy ha rosszat álmodok mindig a hátamon fekve ébredek. Főleg rémálmoknál szokott olyan lenni, hogy tudom, hogy álmodok. én nem tudom befolyásolni az eseményeket, egyszerűen csak tudom, hogy ez egy álom, de felébredni sehogy sem tudok. Olyan mintha valaki vagy valami ebben az állapotban akarna tartani. Bármivel próbálkozom nem jön össze... Próbáltam már fájdalmat okozni magamnak, de nem jött be. Próbáltam már elesni, leugrani helyekről, de mikor elkezdek dőlni, vagy ugrani, valami mindig megtart. Aztán egyszer csak felébredek és tudom, hogy álmodtam, de arra nem, hogy melyik résznél és, hogyan ébredtem fel. A másik érdekes dolog ami már sokszor megtörtént, az pont a bénulásnak az ellenkezője. A tudatom marad az álomban, a testem nem. Nehéz elmagyarázni, ezért mondok egy példát, ami már a legtöbbször megtörtént. Ez a legelső ilyen alkalom volt: Azt álmodtam, hogy egy füstös/ködös helyen vagyok. Talán egy puszta lehetett. Nem emlékszem másra, csak erre. Viszont mikor felébredtem, sűrű fehér füst/köd gomolygott a szobámban, főleg a plafon alatt kicsivel. Azonnal felpattantam, mert azt hittem kigyulladt valami. Feloltottam a villanyt és még mindig láttam. Mindenhol feloltottam a villanyokat, de sehol sem égett semmi. Ha jobban belegondolok füst szagot sem éreztem, csak láttam. Annyira bepánikoltam, hogy kénytelen voltam felébreszteni édesanyámat. Kijött, de ő nem látott semmit, viszont én még akkor is láttam. Mikor visszamentem a szobába, elkezdett szépen lassan halványulni a füst/köd, majd teljesen eltűnt. Mikor visszafeküdtem, azonnal elaludtam, ahogy becsuktam a szemem. Azóta ez visszatérő dolog. Mostanra megszoktam. Ha felébredek és ott van a füst/köd, akkor csak becsukom a szemem és próbálok vissza aludni, viszont, ha egyszer "megjelenik", akkor az egész este ott is marad, látom ahányszor csak kinyitom a szemem. És persze volt már sok más dolog. Felébredtem, tudtam, hogy ébren vagyok, de az álomban szereplő személyeket, dolgokat továbbra is láttam a szobámban. Sokszor megijedek, hiszen az álom hatása alatt vagyok még, és ugyan úgy félek és pánikolok mint az álom alatt. Ilyenkor mindig szépen szabályosan a hátamon fekve ébredek, kitakarózva.
Tegnap este egy nagyon érdekes dolog történt, amit még nem tapasztaltam. Nem emlékszem, hogy éppen álmodtam-e valamit, de arra keltem fel (nem egészen, csak félálomban voltam és a szememet is csak hunyorgásik tudtam kinyitni), hogy valaki megcsókol. Megcsókol és rajta tarja az ajkait az enyéimen. Nem úgy éreztem mint egy álomban, hanem tisztán éreztem, hogy valaki megcsókol. Ekkor nyitottam ki félig-meddig a szemem és egy lányt láttam. Az arca nem volt tiszta. Majd szinte reflex szerűen azonnal vissza csókoltam és behunytam a szemem, ekkor kirajzolódott a lány arca. Tudatában voltam mit csinálok. Direkt csináltam mindent. 4-5 másodpercig "csókolóztunk", de ezután nem emlékszem semmire. Biztos vagyok benne, hogy mikor mozogtam a testem is mozgott, mivel közben félig felültem és a bal karommal támasztottam magam + a jobb karomat is mozgattam. Nem vagyok alvajáró, soha nem történt velem még ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Első alkalommal kb. 10 éves lehettem.Még ma is tisztán emlékszem. Fekszek az ágyamon és nézek. Persze sötét van,...
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LED világítás a lakásban
- Star Trek
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Sorozatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest