- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koby11h #98951 üzenetére
i7 hát nem érted, i-hét
Az más kérdés hogy 11-12 éves gép...Chaser: új árak határozzák meg, ez ok, értem, de írtam, mégis én adom a legolcsóbban, ergó, akkor csak el lehet adni többért is, ha mindenki csak többe rakja fel (nyilván több gép esetén csak van eladási tapasztalat az árhoz) mint én,
azaz kinek van igaza?
Neked aki azt mondod nem ér ennyit (elfogadom, de), vagy nekem, aki a PIACI (Hardveraprót azért nevezhetjük annak) árak alapján a legolcsóbban adja.
A Te érvelésed akkor lenne igaz, helytálló, ha annyiba is lehetne kapni, de NEM LEHET.Amúgy sok mindenre mondom én is hogy nem ér annyit, de nem kapsz olyan áron amire azt mondod hogy annyit érne, szóval ördögi kör ez, a piac árazza be sajnos, nem 1 egyén saját "hitvallása", ami olyan esetben gáz, ha Te/Én pont azt kerese(m)d, amit reális áron nem kapsz meg, csak a "piaci" áron.
UI: Ha nincs rá piac, akkor piaci ár lejjebb megy, ok-okozat,
Ha én nem tudom nyomott áron eladni, akkor aki többe adja el fogja tudni adni? Ha igen a válasz, akkor csak jó az én áram, ha nem, akkor nem lenne az enyémnél drágábban hirdetett gép elviekben... -
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #98990 üzenetére
AMD oldalon a natív PCI támogatás is kb athlon64 óta a kukába való. PCI videókártyák vagy bootolnak, vagy nem (általában nem), pci option romok mintha nem is léteznének, a legtöbb olcsó alaplapon eleve implementálva sincs. A tuner kártyának meg mindegy, hogy mibe rakod. Ezzel szemben Intel vonalon általában működni szokott, akár bridge chippel is, minden úgy, ahogy működnie kell.
-
fatpingvin
addikt
válasz
qqcqqc #98989 üzenetére
hogy mit jelent ez az "emulált megoldás" Intel fronton az számomra nem egészen világos, de igen, a FM2 még biztos tudott natív PCI-t. a FM2+ terén nem tudom mi a helyzet, valamiért az rémlik hogy ott is volt még de most agy egy gyors documentation skimming alapján nem találtam ráutaló jelet.
-
válasz
fatpingvin #98987 üzenetére
Ebben az esetben az utolsó AMD, ami natív PCI támogatással bírt az FM2 széria volt.
"Az AMD a Hudson D4 kódnevű lapkából továbbra sem vette ki a PCI csatoló natív támogatását, így az Intel új vezérlőiben található emulált megoldással ellentétben tökéletes lesz a régi termékekkel való kompatibilitás." [link] -
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #98987 üzenetére
Jogos. Ezen elsiklottam, sajnos hittem a manualnak.
Valóban, ott az Asmedia ASM1083, ami meg pont PCIe-PCI bridge-re való.
http://www.datasheetcafe.com/asm1083-datasheet-controller/ -
fatpingvin
addikt
rosszul van feltüntetve a blokkdiagramon. a B350 sem tud natív PCI-t, gondolom azon "egyszerűsítettek" egy picit hogy ezek a PCIe-PCI bridge-ek tudnak gyakorlatilag transzparens módon működni, bár ez két downstream slot esetében már nem evidens.
a chip amit kerestek ugyanúgy egy Asmedia chip, egy ASM1083 ha jól látom. a PCI slotok előtt van (a képen tőlük balra, a front edge és a slotok között, az Asmedia logó az egérmozi képen is látszik.)
a Nuvoton ami rajta van az egy elég összetett IO chip, egy igazi nyavalya, ugyanis gyakorlatilag teljesen dokumentálatlan. -
BiP
nagyúr
válasz
qqcqqc #98978 üzenetére
Elég valószínű, hogy ezen natív.
Bár a PCI slotok mögött pont van egy leolvashatatlan nevű chip, ami akár lehetne is a vezérlő, de a manualban a blokkdiagramon azt mutatják, hogy közvetlenül a chipset támogatja.szerk:
Találtam egy jobb képet, ez az I/O chip lesz, amit a manual is említ: NUVOTON NCT6795D Controller Chip, a ps/2 egér, billentyűzethez. -
válasz
fatpingvin #98975 üzenetére
[link] Ezen van kettő is, nem tudom, hogy natív-e.
Annó platform váltásnál nézegettem, de mire megvalósítottam, addigra már csak B450-es lapok voltak a boltokban. -
fatpingvin
addikt
válasz
sh4d0w #98976 üzenetére
a B550 chipset nem tud PCI-t, meg ott látszik is mellette/mögötte amúgy az Asmedia gyártmányú bridge chip. itt egy PCIe x1 slot lenne "natívan".
amúgy mindezekkel együtt ez egy jó lap, megfontolásra érdemes lenne amúgy. szép zőőőd is mellé
csak azt nem értem erre miért kellett ReTek ethernet vezérlőt rakni,igazán elfért volna egy intel vagy broadcom...
nem a biciklit akarom tovább tolni, inkább azért írom le ha valaki pont ezt a fórumszálat találja meg amikor rákeres a kérdésre akkor tudja.
-
sh4d0w
félisten
válasz
fatpingvin #98975 üzenetére
Fingom sincs, hogy natív-e, talán nem, de a sín ott van a lapon.
ASUS Pro B550M-C/CSM
A másik téves riasztás, nincs rajta PCI.
-
sh4d0w
félisten
válasz
fatpingvin #98964 üzenetére
Mivel eppen nehany napja neztem az AM4 lapokat, bizton allithatom, hogy 2 ilyennel is talalkoztam, de reszemrol ezt a diskurzust itt most befejezem, mert parttalan.
-
Chaser
legenda
úgy van, a piaci árak aljára lőtted be
csakhogy - dobpergéssss - továbbra is az újak ára határozza meg a használtakét
attól hogy itt valaki kitalálta hogy nem, és a többiek mennek utána, még de...: )
jah és minden annyit ér nyilván amit adnak érte, én mikor seftöltem' mondjuk eladni akartam, nem madarakra vadászni, de ki hogyTikakukac
Hogyne mondana ellent, falusi CSOK-ban volt érintett nagyfater háza amit eladtunk. 1 hónap alatt 2 misivel nőtt a lakás ára. Ahogyan a 7 személyes kocsiknál itt is az volt a mondóka: na de a támogatás
ezzel meg is cáfoltad magad : )
melyik közgáz elméletnek mond ez ellent?
jelenleg aktuális dolog az ársipka', valahol evidens volt ha néhány dolog árán bukni kell, a kereskedők majd a többin behozzák, úgyislett!3+!4 meg pár lapáttal ráraknak
vmelyik topikban vesézgettük, valszeg' így volt ez kitalálva eleve, ahogy a fentebbiek is -
fatpingvin
addikt
válasz
qqcqqc #98967 üzenetére
nem kótyavetyélted el. ha olyan helyre került ahol használják akkor annyival kevesebb elektronikai hulladék termelődött. én se erre írtam hogy rossz példa
én ma adtam ajándékba egy SCSI HBA-t. a srác fizetett volna érte de nekem őszintén szólva többet ér az hogy tényleg használni akarja és nem nálam porosodik a fiókban. most lehet engem is kiröhögni hogy "nem hajolok le az apróért" de az a meglátásom hogy elég sok ilyen dolog van amit nem érdemes anyagiasítani.
-
envagyok
veterán
válasz
Trailblazer #98966 üzenetére
Akkor ideje légó pincébe vonulnod
Hisz a házadra is ráeshet egy repülő -
Szívjátok a vérem, elkotyavetyéltem a drága hardvert.
Nálam már nem volt értéke, aki elvitte meg használja. Nekem ez többet ér, nem elektronikai hulladék lett belőle. -
hcl
titán
válasz
qqcqqc #98961 üzenetére
A fent említett dolgokra kiváló egy belső hálós régi gép, vagy egy külső PCI illesztő
Vagy USB... -
fatpingvin
addikt
válasz
sh4d0w #98963 üzenetére
a vízválasztó intel fronton az Ivy-Haswell között volt, tudtommal Haswellhez már nem készült olyan chipset ami natívan tudott PCI-t, itt már csak külső PCIe-PCI fordítóchippel lehetett ilyen alaplapot gyártani. AMD fronton nem vagyok ennyire képben de úgy rémlik az AM3+ környékén még talán voltak natív PCI-s chipsetek. AM4-en már biztosan nem.
-
fatpingvin
addikt
-
válasz
fatpingvin #98959 üzenetére
Ez igaz, de egyre kevesebb gépben van PCI, Intel vonalon valahol a 4-5. generációnál kikopott, AMD lapokon a az AM4 350-370 chipsetes lapokon volt még mutatóba.
-
hcl
titán
válasz
fatpingvin #98954 üzenetére
Mindent el lehet, ha elég ideig árulod
Csomó mindent évekig hirdetek. Tipikusan P4 procikat...
@qqcqqc : Tuner az nem téma. Sokan veszik, mert az analóg tuner is jó pl. biztonsági kamerákhoz meg digitalizálni.
-
válasz
fatpingvin #98954 üzenetére
Én Pci-os TV tunert hírdettem meg, nem ingyen, 1 jobb sőr és egy tábla csoki a gyerekeknek.
Egy héten belül volt egy DAB és egy tábla Milka a lakásban.
Szóval vannak csodák, elmennek azok is, amire azt gondolod, hogy senkinek sem kell.
Mondjuk azon kiakadtam ma, hogy két éve vettem egy i5-8500T-t 30 eFt-ért, és most is annyiért kínálják itt az aprón. -
envagyok
veterán
Jelentkezel a MÁV-nál.
Olyan hiány van, hogy kis túlzással fél lábbal is felvesznek a képzésre, ami ingyenes, sőt már akkor kapsz egy alapfizetést, ruhát, telefont, orvosi ellátást, kollégiumi szobát, ha messze laksz. Öcsémnek is egész más volt a végzettsége.
Kb 1, 1.5 év a tanfolyam, átlagosan nehéz, és utána egy csomó extra juttatással kezdhetsz is azonnal. -
fatpingvin
addikt
meg ugye ehhez hozzátartozik hogy egyszerűen nem mindent lehet eladni.
van amit tökmindegy mire árazol, ingyenesre vagy a még hatékonyabb párszáz forintra, senkinek nem fog kelleni mert használni értelmesen már nem lehet, vasként macerás értékesíteni, retro értéke nincs, másra meg nem jó. tipikusan ilyenek a P4-es irodai gépek. -
BiP
nagyúr
Én a piaci árak alapján lőttem be, hogy mennyibe vannak felrakva ezek a gépek, belőttem a legaljára.
Szerintem teljesen logikus következtetés.
Teljesen logikus volt, sokan így szokták, én is. Csak valóban kihagytad azt is, hogy amikor az istenért nem viszik el a motyót, akkor revideálni kéne az árat, figyelembe véve azt is, hogy boltban mennyiért kapod meg. Mert lehet, hogy az eredeti árral lukra futottál, hiába lőtted a többiek alá. Mert ők is csak hirdetik, de eladni ők se tudták.De mondjuk érdekes egyedi helyzetet generált a jópár generációval korábbi (pl. 6.7.gen) K-s i7-ek, vs. új i3-as, i5-ösök esete. A használt árak az egekben, miközben újan megkapod tök ugyanazt sokkal olcsóbban, csak hát nem i7, hanem i5 vagy i3 van rámatricázva. Mégis megvették a régi, használt procit drágábban, csak mert i7 a neve.
-
BiP
nagyúr
válasz
envagyok #98924 üzenetére
Párom dohányboltban eladó, Nulla rizikó.
Hááát, azért hallani sztorikat, nem mondanám nulla rizikónak.
Amúgy persze, abból a szempontból oké, hogy ha van meló, ha nincs, az a 16k bejön mindenképp. Nem kockáztat pénzt, nem kell befektetni.de az öcsém is nettó 600k felett kap elüldögélve mozdonyvezetőként a máv cargo-nál.
Az nem rossz. Hogy lehet oda bekerülni?
Mondjuk az sem lehet egy egyszerű munkakör. Gondolom beosztás az eléggé össze-vissza, meg amúgyis komoly felelősség. Meg persze nem lehet csak úgy, kell képzés, jogsi, páv, stb. -
fatpingvin
addikt
aprón friss...
kezdő játékos gép, 40 rongyért
műszaki paraméterek szó szerint semmi, a három képből ami fel van töltve semmi nem derül ki leszámítva azt hogy egy ránézésre 2010 környéki-előtti mATX gépházban van.
a leírásból is csak annyi hogy az eladó kedvenc játékos gépe, de kevés már amire a gép kell.
elképesztő.
-
koby11h
őstag
-
hcl
titán
válasz
envagyok #98938 üzenetére
"Az ingatlanpiac iszonyat rugalmatlan."
Itthon meg manipulált is..."de azóta inkább rájátszanak, hogy a 91-ben 1 millás, 2019-ben 5 millás O. Astrát most 10 milláért adhassák."
Nem meglepő viselkedés azért na.@Tika : "Jó ez a kereslet-kínálat dolog, azzal van a gond, ha egy piacot állam szinten is manipulálsz."
Hmmm, mint itthon?"Hogyne mondana ellent, falusi CSOK-ban volt érintett nagyfater háza amit eladtunk. 1 hónap alatt 2 misivel nőtt a lakás ára. "
Nem, az csak igazolja. Ha valaminek beleszólsz az árába, akkor az változik. -
fatpingvin
addikt
válasz
Tikakukac #98942 üzenetére
na igen. tökéletes leírása annak hogy ez a fajta támogatási rendszer hogy éri el a szöges ellenkezőjét annak amivel reklámozzák.
végülis arra nagyon jó lett hogy tovább rombolja az amúgy is szétcseszett piacot és ezzel pár haver zsebét degeszre tömje. más cél nem volt. -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #98940 üzenetére
Hogyne mondana ellent, falusi CSOK-ban volt érintett nagyfater háza amit eladtunk. 1 hónap alatt 2 misivel nőtt a lakás ára. Ahogyan a 7 személyes kocsiknál itt is az volt a mondóka: na de a támogatás
Így lett a munka, a lakás, a kocsi és nagyjából minden más szempillantás alatt drágább. Támogatás included. Aki meg nem jogosult a támogatásokra, nos, na ők elbúcsúzhattak a kocsitól, lakástól, felújítástól.
-
válasz
Chaser #98940 üzenetére
Én a piaci árak alapján lőttem be, hogy mennyibe vannak felrakva ezek a gépek, belőttem a legaljára.
Szerintem teljesen logikus következtetés.
Az hogy nézzük az új árakhoz, erre írtam a kocsi-lakás hasonlatot, persze igazad van, de a piac áraz be, nem az hogy szerintem mennyit kéne érnie. Kíváncsi vagyok, hogy akik többe adják, akkor hogy adják el, mert ha el tudják adni, akkor csak ér annyit! -
Chaser
legenda
mindenki szeretne minél többet kapni a motyójáért
hangsúly a szeretne szón
lehetne ezen vitatkozni de teljesen felesleges, az új ára határozza meg a használtat, az hogy ki milyen mesét talál ki magának mellé huszadlagos
ha nem így lenne nem azt mondanád egy hónapja senki nem érdeklődik a gép iránt, hanem azt, hogy egy hónap alatt eladtál belőle 20-atTikakukac
az ingatlanára teljesen más mese, és nem mond ellent semmilyen közgáz elméletnek, sőt...
nem most drágák a lakások, hanem régen voltak qrva olcsók, így is lehet nézni : ) -
Tikakukac
titán
-
envagyok
veterán
Az ingatlanpiac iszonyat rugalmatlan.
Az autópiacot meg szimplán manipulálják a gyártók.
Milyen érdekes hogy az áremelkedés pikkpakk beér a kiskerbe, az áresés meg hónapok, évek múlva, de akkor is csak szépen lassan .
Az ingatlanpiacot az ingyenpénz fektette be, az autópiacot meg az évekkel ezelőtti chip, stb hiány kezdte, de azóta inkább rájátszanak, hogy a 91-ben 1 millás, 2019-ben 5 millás O. Astrát most 10 milláért adhassák. -
hcl
titán
válasz
Tikakukac #98936 üzenetére
"ezer másik vérző seb miatt kenik keresztbe-hosszba az alapvető közgazdi elméleteket."
Azt nem, hogy keresleti vagy kínálati piac van... Most éppen nincs elég termék, vagy ha van, akkor lassan ér a fogyasztóhoz; meg amúgy is drága minden. Persze, hogy a használt cucc ára is felmegy. -
Tikakukac
titán
Nagyon kicsit hasonlít maximum, a lakás és a használt autó árak is ezer másik vérző seb miatt kenik keresztbe-hosszba az alapvető közgazdi elméleteket.
Bazeg, ne vicceljünk, anno mikor elhoztuk az Opelt a szalonból, az volt a mondás, mai napig itt van a fülemben: amin a kapun kilépsz a kocsival, instant 20% bukó.
Most meg pár hónap alatt, hogy 15 éves a kocsi, nyertünk 30%-ot.Az mi
-
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #98928 üzenetére
Ott lett ez elbaszva, hogy nem lett ár nézve.
Biostar 320-as lap 22k.
Ram 15k. 120-as ssd 5k alatt és mindegy hogy 2,5 vagy m.2 (többre marhára nincs szükség, de ha kell 500-as hdd). Proci használtan 12k.
Ez 54k. A házra + tápra mondanék max 6k-t (nagyon max, mármint erre a brand házra és tápra). Na ez így 60.
De ha boltból van FSP SP300-A 250W 7,5k. Ház meg bármi egy 5-ért.Ez durván 67k.
Az a brand a hátrányokkal nem ér 50k-t. Ő meg 60k-ért vette.
De ilyen a biznisz. Néha mellé nyúl az ember. Nem dől tőle össze a világ. -
envagyok
veterán
válasz
Chaser #98928 üzenetére
Igen.
Régi retró cuccoknál is van mikor a vastelepen kajtató ártatlan nézelődő talál valamit, aztán megnézi ebayen, hogy hú, 1000€
Igen, annyiért van eladó, de az egy éve ott van.
Keress rá barátom az eladottak árára.
Ja ott már csak 50€
Oké.
50€-ért ránézek, hibátlan, tesztelt, gyűjteményből, látszik a terméken, meg az eladón is hogy tényleg profi mind2.
Erre emberünknek a teszteletlen (persze behazudja, hogy jó, aztán mikor megkérdezem, hogy milyen operációs rendszer alatt, milyen driverrel, milyen szoftverrel tesztelte, csak tátog vagy besértődik) cuccáért 20€-t bekínálva megsértődik és duzzog, hogy csak 6k-t tud keresni rajtan, nem 390-et -
Chaser
legenda
Márpedig ilyen gépet csak többe látok, szóval mi a bibi a képletben...
az a bibi, hirdethetsz te valamit x összegért ha nem viszik
más is hirdethet...
meg is válaszoltad magadnak amit tegnap is próbáltam közölni, a többi használt árán lőtted be a sajátod
de félszegen kérdezem, kit érdekel ki mennyire árazza be a motyóját, mikor az új árak a mérvadók továbbra is a használtak árazásában?
na látod senkit
aztán hirdetheti más is túlárazva, az nem egyenlő azzal hogy el is adja -
Gyuri27
félisten
Azért mert az aprón az am4 lapok 50%-al drágábbak mint amennyit érnek (ugyanez konfignál és félkonfignál) és ehhez árazol még nem lesz jó vétel.
60-ért azt a vasat drágán vetted. Ezeknél brand gépnél pont nem érdekes, hogy ryzen (nyilván van olyan ahol igen). Mert ezek netre fészbukra, jutura lesz használva.
Pl megvenném anyunak, keresztanyunak. Nem kell böviteni oké. De ha mégis akkor pl milyen proci megy bele? Ha táp, lap döglik mennyi lesz a javitás? Mert sima atx, matx gépbe, akár brandba is olcsón meguszud. Igy meg én lennék a hülye. Mert a gép nem is olcsó most se. Utána meg még drágább.Teljesitményben ugyanezt kb 70k-ból összerakod. És csak a proci, ház lesz használt.
-
envagyok
veterán
Ha mindent pikkpakk eladnál talán, bár adózás után annyira nem szép számok jönnek ki.
A valóság viszont sajnos az, hogy kb már 10-15k környékén kellene adni egy i5 2. Gent 8g rammal hogy mennyiségben vigyék, ne havonta egyet, ezekben a hibás/teszteletlen gépekben proci van, meg 2x2 ram, és kb 6000ft veheted meg. Beleraksz még 4g-t (2k), ssd-t 4k, akkor 12-nél jársz, meg gépenként kb 2-3 óra a tesztre, telepítésre.
Ebben valahogy én nem látom a bombaüzletet.
Párom dohányboltban szakképzettség nélküli eladó, elüldögél ott, és bejelentve, tisztán napi 16k a fizuja.
Nulla rizikó, nulla befektetés.Ha napi 25-30k bejönne belőle leadózva, na arra azt mondanám, hogy oké, inkább ez mint mondjuk egy autógyárban a soron robotolni, de az öcsém is nettó 600k felett kap elüldögélve mozdonyvezetőként a máv cargo-nál.
-
Én szoktam, Jófosás mondjuk az utolsó esetben, Marketplace inkább, de ott sincs semmi, kissé halott a piac.
Most a beárazós lényegtelen ilyen esetben, ha nem ér annyit, akkor hogy adja el bárki is aki többért adja mint én? Márpedig ilyen gépet csak többe látok, szóval mi a bibi a képletben...
Nem értem az egészet, ok hogy fekvő, és nem bővíthető, szerelhető, de attól még nincs drágán a használt árakat nézve, és most lényegtelen hogy mennyit kéne érjen, nincs ennyibe ilyen gép, azt kell nézni. -
cof
veterán
Oké, de az nem brand gép mint a tied. Összelegózhatod később bármilyen szabvány ATX táppal, házzal fillérekből.
Beárazós topikban mit mondanak rá amúgy?
Meg ha már komplett én dobnék hozzá monitort, bill. egeret aztán csak be kell kapcoslni és működik a vevőnél. Persze Kénytelen lennél árulni jófosás meg marketplace-en is amihez azért kell bátorság, addig sose vetemednék.
-
hcl
titán
válasz
envagyok #98918 üzenetére
ATX12VO-ról hallottunk-e? Normál desktop lapokon is várható, és hát van rá adapter ATX-ről.
"Meg mikor visszahozza az egyszerű user, hogy hát most végre vett rendes videókarit (értsd: külső tápos), és nem ad képet pedig jó."
Ezt írtam fentebb. Kéne előre gondolkodni. Ez nem a brand gép hibája, hanem a useré.
BTW a külső tápos videokártya nem lehetetlen ezekbe, sok volt gyárilag olyannal."Kb 1000ft/kg áron veszi át a komplett gépet a cég.
Egy 2,3,4 gen i5 nem igazán éri meg.
Mennyiért tudod eladni?
3k?"
Nemtom, abból szerintem elég szép pénzt ki lehetne hozniAkár ha csak a működő tápokat a működő lapokkal összepakolod.
-
envagyok
veterán
Sajnos már a legtöbb towerben se.
Hp 2-3-as i5 : atx tápméret, de csak 12v csatik 12 pin alaplapira.
Fujitsu 6. Gen pffff
Ezek csak amiket láttam.
Meg mikor visszahozza az egyszerű user, hogy hát most végre vett rendes videókarit (értsd: külső tápos), és nem ad képet pedig jó.
Okosabbja tápot is vesz mellé, aztán hozza, hogy: nééddd nem lehet bedugni az alaplapba.
Aztán oldjam megKilós áron?
Kb 1000ft/kg áron veszi át a komplett gépet a cég.
Egy 2,3,4 gen i5 nem igazán éri meg.
Mennyiért tudod eladni?
3k?
Megpiszkálni se érdemes ennyiért, még ha csak a procit vinnéd, mert 1000-2000Ft az is -
hcl
titán
válasz
Top cat #98914 üzenetére
"De egy normál tápot bármikor vehetsz újat, garisat a boltból. "
Az megint dárágbb, mint a használt.@envagyok : "Azért mikor x év után elkezdenek a speckó tápok pusztulni, én nem sok értelmét látnám a használt brand táp vásárlásnak."
Én de, mert nem feltétlen pusztulnak, és nem mind.
Azért amit látok, a cégnél lehúznak ezek 5 évet kb. 0-24 használattal, megveszi őket valaki,és ott is elmegy még jópár évet. Vannak pusztulós szériák, de nem en bloc az egész SFF táp szcéna dobálja el magát azonos időben. És ennyi erővel az ATX méretű tápokkal is ugyanígy vagy ennyi idő után...
Ezekkel tisztában kell lenni vásárláskor, azaz megér-e neked egy SFF méret és halkság ennyit?
Illetve a brand gép nem egyenlő az SFF mérettel, megjegyzem, tower, tiny. USFF, ilyesmik is vannak (a tower kivitelekben sokszor ATX táp)."Múltkor 3 raklap brand 2-3-4 genes táp vagy laphibás gépet toltak be a darálóba, senki se kapkodott érte, még kilós áron se."
Hol? Mert kilós áron a proci is megérte volna -
envagyok
veterán
Azért mikor x év után elkezdenek a speckó tápok pusztulni, én nem sok értelmét látnám a használt brand táp vásárlásnak.
A 4. Gen i5 10k-t megért, mert akkoriban annyiért mentek a procik, és 17k-ból szerintem a legjobb ár értéket hoztam ki a lehető legfiatalabb cuccból anyunak.
Múltkor 3 raklap brand 2-3-4 genes táp vagy laphibás gépet toltak be a darálóba, senki se kapkodott érte, még kilós áron se.
-
válasz
envagyok #98909 üzenetére
Az 50-est én is néztem, azt elfogadom pariban van, igaz nem brand gép, mondjuk 8 GB memória + 256 GB m.2 SSD-vel már nem mondanám olcsóbbnak...
Mindegy, a használt árak alapján lőttem be az enyémet, olcsóbban ilyen gépet nem láttam, szóval nem hiszem hogy drágán adnám, a többiek adják akkor drágán...
-
hcl
titán
válasz
envagyok #98907 üzenetére
és @CoF : Múltkor néztem használtat, lehet találni.
"Persze anyámnak én is egy fekvő fujitsu 4. Gen i5-öst vittem, netezni, csak hát az 10k volt"
AhaSzóval annyira szar
"kínjában már felállítva fotózza
"
Ami amúgy a többségének teljesen normális használata, mert úgy van kitalálva, hogy állni is tud. -
envagyok
veterán
Kevés brand gép van ryzen procival.
De ez még nem jelenti azt, hogy sokat ér.
Én is tudnék feltenni több száz olyan cuccot, ami senki másnak sincs eladó, mégse vinnék el.Itt van 50-ért igaz kevesebb rammal, és ssd nélkül, de azt kipótolva is olcsóbb, és bőven jobb választás, mert házat hűtőt fel lehet használni másban hatékonyabban.
[link]Az a baj különben hogy a Ryzen viszonylag új cucc, itthon még mindenki tartogatja, mert mindenre elég.
Ezért jelenlegi új alkatrész árak, -kb. 30% az irányadó. (Szerintem)
-
envagyok
veterán
Ha utánanézel, mennyiért van új dell hp táp, lap, magadhoz nyúlsz.
Használtat bontottan meg nehezen találsz, meg maceräs.Persze anyámnak én is egy fekvő fujitsu 4. Gen i5-öst vittem, netezni, csak hát az 10k volt +4k a 8gb ram, és 3k a 120gb ssd.
De 25k felett már van 'normális' is, olyan árkategóroában nem fekvő brandet keresgélnék.Van ismerős, aki nagyüzembe nyomja, mindig panaszkodik, hogy nem mennek a fekvő brandek, kínjában már felállítva fotózza
-
-
envagyok
veterán
válasz
koby11h #98902 üzenetére
Itt is el tudod adni, csak olcsóbban, mint külön-külön mindent.
Meg itt azt se értékelik, hogy telepítve beállítva adodSokszor veszek itt komplett pc-t, félkonfigot, ha vmi olyan van benne, amit gyűjtök
Kiárulva a számomra szükségtelen cuccokat gombokért megmarad, ami kell.Ilyen a hardverapró
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #98900 üzenetére
Hardveraprón pc-t hirdetni kb olyan, mint autószerelőknek használtauto.hu-s áron autót, és bolti áron alkatrészt kínálni.
Sok ismerősnek, havernek szoktam segíteni régi cuccát éladni, újat összeválogatni.
Ide is fel szoktam tenni őket, de már teljesen lemondtam erről.
Ismerősi körben, jófogáson simán elvisznek mindent, itt még egyet se sikerült eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro