Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz TazLeacher #71 üzenetére

Hát nézd, részben ezzel is egyetértek.
    Bár a Barátokközt inkább komédia. 1-1 jelenetet elcsípek ha anyáméknál vagyok és őszintén szólva szakadnom kell a röhögéstől. Annyira übergagyi a színészi játék, hogy az hihetetlen. Annyira élettelenül adják elő a történetet, hogy szabályosan fáj. Még az érzelmi részeknél is erősen feltűnik, hogy minden 6x begyakorolt.
    Arra emlékeztet, amikor állt. iskolásként karácsonyi előadást csináltunk a szüleinknek. Előre begyakorolt mozdulatok, szövegek... Mintha a film - mármint a Bk - minden tizedmásodperce meg lenne tervezve, a "színészek" meg mint a robot, teljesítik az utasítást. :) - persze tisztelet az elenyésző kivételnek -
    Szóval erről szerintem senki nem fog a valóságra asszociálni vagy ebből "tanulni", annyira élettelen az egész bohóckodás.
    House-ban meg az események pörgése-forgása, illetve a komplikált összetett dialógusok annyira szövődményesek, hogy annak nagyrészéből egy gyerek semmit nem értene meg. Sokszor nekem is vissza kell tekernem 1-1 logikai levezetését / kioktatását / elmélkedését House-nak ahhoz, hogy levágja mire is akart kilyukadni pontosan.

De ezektől függetlenül azért tényleg egyetértek veled. Ezek a műsorok sem tizen pár éves gyerekeknek valók. A különbség talán csak annyi, hogy azok nincsenek annyira agyonhype-olva, mint az ilyen VV szerű műsorok. Mivel ugye a House-szal ellentétben a csapból is a VV folyik.
    De ami hír is van ezekről, az inkább egyszerű reklám, mintsem azt ecsetelné, hogy House a következő részben hogy és miként fog felboncolni valakit... Ha érted mire gondolok.
    Ezzel szemben a Villában folyt eseményeket sok helyen elég részletesen kifejtik, + képekkel illusztrálják.

Szóval remélem sikerül megérteni mire is gondolok. Nehéz ezt megfogalmazni.
    Egyszerűen egy valóvilág más szemszögből közelíti meg a nézőt, mást ad át, mint egy film. Plusz ehhez jön hozzá, hogy egy filmet, sorozatot megnéz az ember aztán vége. Nincs ott mindenhol... Minden 2. reklámblokkban, mint híroldalon, minden 2. újságban stb...

Egyébként helyszínelőkből is talán csak 2 részt láttam eddig. Hát mit ne mondjak. Mint film jó. De a téma... Hát nemtom. Engem kicsit fusztrál, hogy X órán át (talán 45 perces?) azt nézzem miként ecsetelik, hogyan is gyilkoltak meg egy embert.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés