- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Annó az egyetem második felévében kellett csinálni esszét Számítógépes hálózatokból, én a BoPL -t választottam. Gondoltam megosztom, hátha elolvasná valaki: [BoPL] Az infók amik benne vannak már több mint 3 évesek, másrészt nem hiszem hogy minden pontosan úgy van ahogyan leírtam, na meg kicsit túlontúl optimista voltam ezzel az egésszel. De azért érdekes lehet annak aki még nem hallott erről az egészről. Egy mondatot kiragadnék a szövegből: "Nem kétséges, hogy amennyiben ez a technológia elterjed, akkor a számítógépek tápegységébe alapból beépítésére kerül az ehhez szükséges vezérlő, illetve más háztartásbeli és szórakoztatóelektronikai eszközökben is be fogják építeni a BoPL támogatást."
-
DarkByte
addikt
Csillagpontos elektromos hálózattal működik (tehát pl. lakásnál villanyóra és arra az egyes ágakon a konnektorok). Feszültség transzformátorokon nem jut át a jel. A sebesség pedig amikor utoljára néztem közel sem 100Mbits, talán 10Mbit -et tudja stabilan. Erősen függ a kábelezéstől és azok illesztéseitől (talán ezek egy új építésű házban adottak, de megnézem hogy egy 20 éves panelházi lakásban hogyan működnének).
#42: ez csak magán hálózat, habár a technológia használható internetszolgáltatók számára internet osztásra, lásd BoPL (Broadband over Power Line).
-
DarkByte
addikt
válasz
WilliamGhost #5 üzenetére
Feltalálták azt amit már jóval ezelőtt kellett volna és akkor esetleg lett volna időszaka ennek a konnektoros hálózatnak amikor jó alternatíva lehetett volna pl. a házon belüli "jaj nem akarjuk szétfúri a falakat akkor már inkább WiFi" problémának. Most már szerintem halva született dolog és egyébként is jócskán túl lesz árazva egy ilyen táp sejtésem szerint. CM tápok egyébként is elszállt árúak az alsóbb kategória kivételével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest