Új hozzászólás Aktív témák

• robyeger

addikt

CoolerMaster Stacker 2tápos rendszerekről:
    Elnézést a topic olvasóitól, ha már ez egyszer elhangzott. :R
    Gondolom sokaknak feltűnt, hogy adtak a házhoz gyárilag egy tápközösítő kábelt, olyan Y szerűt. Kezdetben én azzal próbálkoztam, induláskor nem is volt probléma, de mikor leállításra került sor ; sokszor csak az egyik állt le. Lehet, hogy azonos gyártmányú tápokkal ez a hiba nem lép fel, ezt nem volt alkalmam kipróbálni.
    (viszont ha valaki így csinálja, tudtommal a VGA kártyát és az alaplapot mindig egy tápról kell üzemeltetni, mert amúgy veszélyes, kárt okozhat, talán ezen okok miatt is hagyott fel a két tápos házak gyártásával a CoolerMaster)
    Szóval én úgy oldottam meg, hogy martam az egyik 5,25 rácsos fedőlap közepére(akár tűreszelővel), egy szabványos billenős kapcsolónak helyet és az alsó tápot függetlenül a másiktól ezzel kapcsolom, ki és be, (ha a zöld vezetéket zárod bármelyik feketével beindul minden ATX-es táp) és erről a tápról megy minden ventilátor, HDD és optikai meghajtó, míg a másik tápot a felsőt, hagyományosan rádugtam az alaplapra és a VGA kártyára, azt pedig a házon gyárilag lévő kapcsolóval indítom, illetve leállítom. Értelem szerűen minden indításkor először bekapcsolom az alsót, elindul minden HDD, venti, stb. , aztán jöhet a felső az alaplapi. (A gyári közösítő kábelt senki ne vagdossa szét ;) , lehet kapni 24tűsről 20tűsre átalakító kábelt, szerintem az a legjobb arra, hogy az alsó plusz tápot egy billenő kapcsoló segítségével üzemeltessük)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés