Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yézi: Blekk Frájdéj
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Sziasztok!
Először is csodálatomat szeretném kifejezni a tesztelt rendszerrel kapcsolatban. Nekem eszméletlen bejött: Athlon, MP, G400, ...
Jó fejek vagytok a prohardvernél!
Adi írta:
''Szerintem Asus v. egyedi hiba lesz''
Nem kell egyből a hardverre gyanakodni. Nézegetemn itt a kernel konfigot.
1. Miért kell egy ilyen gépbe ACPI? Régebben nem nagyon ajánlottak semmiféle Power Management funkciót SMP több processzroros rendszerekhez. Biztos, hogy már stabilabb ez a része a kernelnek, de én akkor sem tenném be SMP kernelbe, rendszerbe.
megj.: vigyázat! ACPI (Advanced Configuration and Power management Interface) != APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) != APM (Advanced Power Management)...
2. Azonos IRQ-n van a hálókártya és a SCSI kártya. Pedig lenne elég IRQ a gépben, pláne, hogy APIC enabled rendszerben tud assign-olni a kernel 16, 17, 18, ... IRQ-ra dolgokat. Szóval ezt nem kellett volna, hanyag dolognak minősítem. Lehet, hogy voltak más ütközések is. Ez az ACPI hibája lehet talán. Szeretnék látni egy 'cat /proc/interrupts'-ot, 'cat /proc/dma'-t.
3. Nem tudom kibogarászni a kernel konfigból fejből, de nagyon remélem, hogy az Enhanced Real-Time Clock be van forgatva a kernelbe.
4. A RAM-ok stabilitásáról: ha memtest86 nem jelez velük hibát a beállított körülmények között, akkor azok stabilaknak mondhatók. Pont.
Első olvasatra ennyit vettem észre. Megnézem majd még 1x, meg tesómmal is, több szem többet lát.
Amíg ezeket a dolgokat nem fixelitek, addig szerintem nem érdemes a rendszer (ezáltal az alaplap) stabilitásáról bármiféle kijelentést tenni. Még annyi kijelentést se, hogy nem érdemes kijelentést tenni.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiadta Sam Altman a parancsot: bajban a ChatGPT!
- Sweet.tv - internetes TV
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Nikon DSLR topik
- Akciókamerák
- Windows 11
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- További aktív témák...
- Patriot Viper Elite 5 Ultra - 48GB (2x24) DDR5 6400MHz CL32 - 10 év garancia
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- Alkuképes, Új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Kingston HyperX Predator RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/32
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- Xbox Series X /// 2 TB Model! // Számla + 1 év garancia
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-8G I 8GB I 256SSD I NVIDIA I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi