Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Kuter #200 üzenetére

Az attól függ, hogy mit tartalmaz.

Normál esetben "nem szerencsés" megosztani a userdata, nvram mentést.
    A többi elméletileg mehetne, de megnéztem azokat a ROM-okat, amiket nálam hozzáértőbb emberek osztottak meg, úgy néz ki, hogy a
    __NODL_xyz kezdetűek nem szoktak szerepelni a megosztott gyári romok esetén, ez alól talán kivétel a sec_ro, amit secro fáljnévvel szoktak illetni.
    Ilyen más által megosztott ROM például a ZTE V970-es telefonhoz Bruno Martins által megosztott ROM.
    Én ezt vettem alapul (mármint a fájlmegosztáshoz).
    DE!
    Ebben a v970-es ROM-ban találsz userdata img-t. Ez azért van, mert az a userdata.img már átalakításon ment keresztül, és csak a /data/app könyvtárat tartalmazza, mást nem. Ez miatt biztonságosan lehet flash-elni.
    A módosított tartalmat lehet ellenőrizni, ha a userdata.img-t az ember csatolja. (Linux alatt lehetséges minden erőfeszítés nélkül ilyet csinálni)

Ha gyári állapotra történő visszaállítás után csinál valaki egy MTKSroidTools-os mentést, aztán a "prepare files for flashtool" opciót választja, akkor ez a jó kis program megcsinálja a módosításokat, _ha minden igaz_. Még nem ellenőriztem ezt a data-ra vonatkozóan, de logikusnak tartanám.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés