- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyvixi
tag
bocs, de az nem igény kérdése hogy egy lejátszó nem mélyet emel amikor az ember azt akar emelni,sok külföldi fórumban panaszkodnak a lejátszóra hidd el,nem csak én,aki trance dance vagy house zenéket hallgat és vagyunk vagy több százmillióan igy a földön,azoknak borzalmas hallgatni azt,hogy nem jön a basszus nem jön a dob kiemelése,hanem helyette egy kopogósabb tompább puffogósabb mélyet kapunk ami idegesitő és hallgathatatlan.
ÉS ennek mondom semmi köze az igényeakhez és a trance vagy dance zenékhez,ha rockot vagy jazzt is hallgattam rajta,akkor is akárhogy állitgattam a mélyet, a basszusgitár és akkusztikus dobok kopogtak és nem öblös mélyet adtak mint egy nevetséges 14 ezer forintos samsung vagy sony lejátszóba iriver még jobb volt,mindezek 20-50 hz-nél nyomják a basszust meg,ez a hülye sansa meg 150 felett nyom..ég és föld..
na mind1.A hangja is amúgy mondom túl digitális,hagyjuk a mélyet nézzük a többit,közép és magas érezni hogy éles digitális a hangkép emelése,nem meleg lágy,amit szintén alátámasztottak külföldi fórumokban,más is észrevette!Túl tiszta,túl éles,túl jó,fűlbántó igy hivják.
Úgyhogy most elis adtam a sansát tegnap havernak,én meg használom a régi samsungomat aminek telt öblös a mélye ugyanazzal a fejhallgatóval amit a sansához adtak.Ennyit erről.
-
nagyvixi
tag
Te miről beszélsz ember amikor azt irod hogy a hang minősége páratlan? Totál digitális,nem meleg,rideg a hangja,és a mélyhangkiemelése egy kalap szar,hiába mondjátok hogy igy meg úgy más fülessel tökéletes csak megkell találni hozzá a megfelelőt,hát utána olvastam külföldi fórumokon és ennyi,szevasz:
"
Utána olvastam a dolgoknak egy kicsit a SanDisk fórumában és egy kicsit elszontyolodtam. Az EQ-ban a baloldali csúszka 150 Hz-nél van vágva, ami nagyon magas.
Hát hogy lehet ilyet csinálni kéremszépen?1st band: it's a "low shelf" filter with cutoff freq. around 150 Hz (here's the reason of the muddy sound in that region, 150 Hz is too high)
2nd band: it's a "peak shelf" filter with center frequency around 400 Hz
3rd band: another "peak shelf" filter with center freq. around 1.1 KHz
4th band: another "peak shelf" filter with center freq. around 3.3 KHz
5th band: it's a "high shelf" filter with cutoff freq. around 8 KHzHivatkozás
"a 50-100 hz helyett 150-nél emel mélyet,tehát mélyközép,egy kalap szar kopogós pont ezért méllye!na csá
-
nagyvixi
tag
hát te fogalmam sincs miről beszélsz! 1.a grafikonon pont az látszik hogy a többinek sokkal mélyebb a mélytartománya a clip meg képtelen oda "lemmenni"!
2.rohadtul nem a fülel van akkor baj,ha valaki egy dance vagy trance számnál a mélyet megakarja emelni,mert a flat eq nem jó,adjunk rá basszust és magasat ennyi!De az a szar lejátszó totál nem ad rá mélyet,mondok az iriver és samsung ezerszer mélyebbet adott!Ez max mélyközepet! És igenis mesterkélt túl digitálisan tiszta a hangzása és totál nem meleg.Fűlbántó akárhogy is állitja az ember az equt,nem jó! -
ponti_ak
addikt
Köszi a teszteket!
Samsung U1 van a családban de nem nagyon hallgattam még (tesómé). Számomra a Clip+ nem volt olyan nagy élmény hallgatni, mint az X5-öst, vagy akár a G3-mat (pedig az se valami meleg hangú..).. De pont így voltam pl. a Cowon D2-vel is.. Nagyon vártam, hogy hű de jó lesz, aztán mégse volt az igazi. A Sennheiser px100-zal meg HD595-tel az is szépen szólt, persze (bár ezekkel még a Telstar is), de nem volt valami nagy 'flash' (blöee, nem tudok jobb szót, bocs.. ) Elnézést nem akarok iAudio topikot gyártani, de csak ezekhez tudom hasonlítani..Viszont ez a Stereo Crosstalk grafikon érdekes.. Segítetek, hogyan kell értelmezni?
A sima Clip kb egy napig volt nálam, s akkor úgy éreztem, hogy az egyik legjobb, legtisztább stereo hangzást kapom, (hordozható lejátszótól.. de csak pár szám erejéig, azután a végső gazdájához került (unokatesómé lett, ha tudom, belehallgatok már megint..).100 szónak is 1 a vége:
Lehet tesztelni, meg freki-meneteket elemezni, de az a fő, hogy élvezetes legyen a végeredmény. Szerintem. S ha EQ-val, akkor úgy. ..sose értettem, hogy miért baj az, hogy szeretem színezni a hangzást? Ha meg nem tetszik, akkor viszlát.A fülem pedig jó, még ha a csellótanárom nem is gondolta mindig így...
ui: bocs, hosszú lett és terjengős..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest