Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hackware
csendes tag
Ráforrasztottam a képeken jelzett kivezetésekre, így az U-boot indulásakor TFTP bootra kényszerítettem a routert. Windowson tftpd32 vel adtam fel neki a firmware-t. Előszőr LEDE lede-17.01.0-r3205-59508e3-ramips-rt305x-dir-610-a1 verzióval bootoltam fel, aztán sysupgrade webgui-ból ugyanezen a verzión. Aztán bátorkodtam frissíteni openwrt-19.07.4-re , aztán 19.07.8-ra a többit meg leírtam.
Még annyi trükk történt:
A fórumtúrásból kiderűlt hogy a DIR-600-B5 kb ugyanaz mint a DIR-610-A1 ezért ezt a "target"-et használtam a build-nél.
A 8MB-os spi flash-t egy modemből forrasztotam ki mert egy kábelszolgáltatónak dolgozom ahonnan rengeteg hulladék modemet bontunk le, így akad alapanyag.
Szerencsémre a márka és a sebesség is stimmelt.
A Build előtt módosítottam /home/skate/openwrt/target/linux/ramips/dts/DIR-610-A1.dts azon sorát ahol a firmware mérete szerepel:
Erről:partition@50000 {
compatible = "seama";
label = "firmware";
reg = <0x50000 0x3b0000>;
};Erre:
partition@50000 {
compatible = "seama";
label = "firmware";
reg = <0x50000 0x7b0000>;
};
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A /home/skate/openwrt/target/linux/ramips/image/rt305x.mk fáljban szintén fixálni kellett a kész fimware méretét (IMAGE_SIZE):Erről:
define Device/dir-610-a1
$(Device/seama)
DTS := DIR-610-A1
BLOCKSIZE := 4k
SEAMA_SIGNATURE := wrgn59_dlob.hans_dir610
KERNEL := $(KERNEL_DTB)
IMAGE_SIZE := $(ralink_default_fw_size_4M)
DEVICE_TITLE := D-Link DIR-610 A1
DEVICE_PACKAGES := kmod-ledtrig-netdev kmod-ledtrig-timer
endef
TARGET_DEVICES += dir-610-a1Erre:
define Device/dir-610-a1
$(Device/seama)
DTS := DIR-610-A1
BLOCKSIZE := 4k
SEAMA_SIGNATURE := wrgn59_dlob.hans_dir610
KERNEL := $(KERNEL_DTB)
IMAGE_SIZE := 7488k
DEVICE_TITLE := D-Link DIR-610 A1
DEVICE_PACKAGES := kmod-ledtrig-netdev kmod-ledtrig-timer
endef
TARGET_DEVICES += dir-610-a1Az ember szeret egy kicsit minden paraméterbe belenyúlny így ez az egyedi config.buildinfo-m:
CONFIG_TARGET_ramips=y
CONFIG_TARGET_ramips_rt305x=y
CONFIG_TARGET_ramips_rt305x_DEVICE_dir-610-a1=y
CONFIG_FEED_freifunk=m
CONFIG_FEED_luci=m
CONFIG_FEED_packages=m
CONFIG_FEED_routing=m
CONFIG_IB=y
CONFIG_IB_STANDALONE=y
CONFIG_IMAGEOPT=y
CONFIG_PACKAGE_block-mount=m
CONFIG_PACKAGE_blockd=m
CONFIG_PACKAGE_kmod-fs-autofs4=m
CONFIG_VERSIONOPT=y
CONFIG_VERSION_BUG_URL=""
CONFIG_VERSION_CODE=""
CONFIG_VERSION_DIST="OpenWrt"
CONFIG_VERSION_FILENAMES=y
CONFIG_VERSION_HOME_URL=""
CONFIG_VERSION_HWREV="DIR-600B5E-mod"
CONFIG_VERSION_MANUFACTURER="KikkoLab"
CONFIG_VERSION_MANUFACTURER_URL=""
CONFIG_VERSION_NUMBER=""
CONFIG_VERSION_PRODUCT="KikkoMod-R1"
CONFIG_VERSION_REPO="http://downloads.openwrt.org/releases/19.07.8"
CONFIG_VERSION_SUPPORT_URL=""Kb ennyi.
-
Hackware
csendes tag
Nekem is B5e modellem van, sok évig hánykolódott aztán rászántam magam. Sajnos a kis ram és flash méret miatt az alap felhasználásán kívül nem sok dologra volt jó.
Elkezdtem site to site kapcsolatok építésével foglalkozni, és arra gondoltam milyen jó lenne egy ilyen low budget eszközt átalakítani "vpn kliens" - nek, és a fizikai portokat távolra csatlakoztatni így. Kitaláltam nagy merészen hogy nagyobb spi flasht forrasztok bele, amit meg is tettem (előtte egy Ch341a programozóval dumpoltam backupnak). Vissza írtam a mentett OW firmware-t az új 8Megás flash-re, és vártam a csodát naivan. Nem lett nagyobb a használható tárhely. Aztán fórumtúrás után fordítottam magamnak egy saját firmwaret ami kihasználja a teljes flash-t. Így már felment a zerotier.
-
btz
addikt
válasz
eladohardver #8 üzenetére
Nekem is frankón működött, de csak úgy ahogy én raktam fel. De azóta már eladtam ezt a routert.
-
eladohardver
őstag
semmi semmi csak valamit be írtam ami nyilvánvaló volt a cikkedben csak átfutottam rajta. Amúgy most mi a helyzet ezzel a dologgal ? OPENwrt B5 ön .. Nem azt írja ez az oldal h minden frankón műxik azzal a módszerrel amit leír? Kicsit félnék neki állni ebben a fáradt álapotomban router frissítésnek mert félek valamit el tolnék(félreértelmeznék angolul) és nem lenne vissza út...
-
btz
addikt
válasz
eladohardver #6 üzenetére
?
-
eladohardver
őstag
-
btz
addikt
Van valaki, akinek a CC verzió felment? Ez!
-
btz
addikt
Érdemes. Nekem azóta van funkciója, a gépnek, mivel tudom wifi vevőként használni (wifin veszi a hálózatot és elosztja a rá vezetékkel kapcsolódó pc-nek és smart tv-nek, média boxnak). Addig csak a szekrényben porosodott.
De elég veszélyes üzem! Resetelni nem let, ha kizárod magad a rendszerből, akkor csak seriallal lehet hozzáférni (forrasztással jár) -
Pubszon
veterán
Van 2 ilyen routerem is!
Még az is lehet, hogy neki álok.
Köszi! -
plüssgrizzly
csendes tag
Évek óta vártam már, hogy OpenWrt vagy dd-wrt legyen a routeremen, köszönöm az írást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest