Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

válasz KROK640 #7638 üzenetére

" vagy felajánlanák, hogy fizessem ki azt a 40 métert és behozzák" - ez már olyan Makis (nem, nem a Ciprusi bárosunk) volt :D Talán túl sokat figyelted a Palkonyai netszabadságharcost, és már te is a digitális diszkrimináció élvonalbeli harczosa szeretnél lenni :D (érted, CZvel)

Az a helyzet, hogy a dolog tényleg létezik! Telekom topicban írták, hogy van rá lehetőség, a saját kontódra, ésszerű hatorokon belül. Általában KKV-k szoktak vele élni. Meg ugye tényleg kell hozzá egy hajlandóság a szolgáltató részéről, és az is, hogy technológiailag és geológiailag pl ne legyen közted meg a szolgáltató között egy folyómeder :D ...kivitelezhető legyen. De annyiba szokott kerülni - akár több százezer Ft is lehet, hogy tényleg leginkább KKV-k élnek vele, és nem EFI-k.

Béreltvonali Internet szolgáltatás - Telekom üzleti szolgáltatás

Tehát üzleti internet esetén építik ki a vállalkozás terhére. Nekem is megírták ugyanezt, csak a topicban pont nem találtam meg gyorsan. Ezt legfeljebb akkor csinálnám, ha x@r mikrós netem lenne, de még lehet akkor is inkább költöznék! :D

Én konkrétan abban bízok, hogyha egyszer mégis váltani akarok, akkor csak a T oldalán hibásak az adatok, akkor ugyanis annyi a bosszúság, hogy nem tudom online megrendelni. Ha nincs ténylegesen vezeték, akkor egyéb költségek vagy a "nem oldható meg" is felmerül, aminek nem örülnék különösen egy eltökélt váltásnál. Másik oldalról meg addig nem zörgetném meg ezt a harasztot amíg nem akarok 100%-osan váltani.

Ezt én a helyedben már régen eldöntöttem volna, hogy akarom e vagy sem. Megéri e nekem vagy sem. Ha igen a válasz, akkor felhívom a Telekomot, illetve emailt írtam volna nekik (egyetlen egyszer és nem naponta, meg hetente mint Maki csinálta :D), hogy mondjanak már valamit, hogy lehet e vagy sem... aztán valamit válaszolnak mindenképpen. Ha van rá lehetőség, akkor minden bizonnyal nem azt fogja mondani, hogy hát nem tudja... ez a nem tudunk nyilatkozni, meg nincs tervben csak akkor jön képbe, ha tényleg nincs ott kábel... de na lineáris szemszögből nézve, ha az előtted lévő szomszédnál van, az utánad lévőnél is van, akkor közted is kell lennie...

Kivéve, ha egy helyrajziszámmal rendelkező, de utca házszámmal nem rendelkező gazdasági épületben laksz! :D Amikor anno keresgéltem itt a lakásokat volt itt egy nagyon remek, a mostani lakásom árának a feléért... még telek is volt. Felhívtam az ingatlanost, hogy próbáljam kiszedni, hogy mi lehet a bibi... hát rögtön kiderült, hogy nincs házszám, csak helyrajziszám, valami dűlőn volt... és gazdasági épületként nyilvántartva, de még napelem is volt... valami ultramodern kis kecó. Felhívtam a szolgáltatókat, arra még a UPC/Vodafone is azt mondta, hogy oda nem tudja bevezetni! :D

lépcsős szomszéd : Ott valami sunnyogás volt, pláne ha számlát sem tud mutatni. Ha igazán a lépcső rendberakása a cél, akkor átkopogtat hozzád, hogy beszéljétek meg, tud-e valakit okosba stb. és végig nyíltan látod a költségeket.

Az volt a történet, hogy a fickó majdnem kitörte a nyakát, mert megbotlott. Akkor találta ki, hogy meg kellene erősíteni. Mondtam neki, hogy ettől még a meredeksége nem fog javulni.. de ő eltökélte, egyébként rendesen megcsináltatta végül, csak kicsit beleköptem a levesébe. A fickó Debrecenből a tócósból költözött ki... nem ismert itt senkit, szerzett egy korrekt melóst. A melós eljött, felmérte, mondta neki ,hogy 150K. Ez meg megállította anyámat, hogy majd szóljon nekem, hogy 75K-val jövök :D. Másnap a melóst tájékoztattam, hogy itt bizony jogi herce-hurca várható, mert nincs KK, nincs hozzájárulás, és nem biztos, hogy szeretne bíróságra járni. A vállalkozósrác rendes volt, mert visszaadta ennek a baromnak az előleget és lemondta a munkát... olyan 1,5 hónapig nem volt semmi (addig castingolta az újat) :D Társasház törvényességi felügyeletének kérelme lógott az ablakban, mondtam a szomszédnak, hogy fizetni fogok ha ezt beindítjuk, de öreg te is, és sokkal többet, ráadásul havonta lesz vagy 20K kiadásod :D

Közben a szomszédokat tájékoztattam, hogy emberünk olyan lavinát indít el, hogy mindenki fizetni fog a végén :D . A végén szorult mint a török Egerben! :D

Aztán hallom, hogy hegesztenek. Ekkor már nem hajtottam el a következő csapatot, mert stratégiát váltottam. Onnantól, hogy sem én, sem a többi szomszéd nem fizet, nekem 0 Ft-ra jön ki a dolog, a többiek orrolnak rá, ugyanakkor kétségtelen, hogy a lépcső megrenoválásával emelte az ingatlanok értékét! :D

Ezeket az acélpántokat tetette fel, vállas megoldással.

Amúgy nem csodálom, hogy a lakók nem akarnak havi 20K-t fizetni egy olyan lehetőségért amit nem is használnának ki. Nem tudom neked ugyan milyen jövedelmi viszonyaid vannak, de a ma MO-n minimálbérként megkereshető összegek mellett ez egy családos embernek igencsak jelentős havi tétel, pláne a semmiért.

Amikor én költöztem, alap volt, hogy lakótelepre nem, mert kertes házban laktam, a lakótelepi lakásoknál nincs rendes - meg úgy általában semmilyen - hangszigetelés, és ott van még a közös költség. 20K-val számolva tízévente kimegy egy kisebb, új autó ára, 2 milliós összeghatár körül! Meg milyen örök lakás az, ahol nem lakbér, hanem KK címen akkor fizetned kell havonta, ha nem is laksz pl ott? Ez nálam elvi kérdés. De az újfalui lakótelepi lakásunknál még ott van a távhő is, amit télen sem lehet lezárni, akkor is fizetni kell a fűtésért... csak egyelőre jogi okokból még mindig nem tudom eladni... nem egyedül az enyém...

Ebből két dolog következik :
    1. Minden második generáció lefedhető, az előző csúcsmodelljeivel és a következő belépő modelljeivel
    2. Amit az órajelen elveszítesz legalább részben kompenzálhatod az időzítéssel

Intelnél ha nem akarsz tuningolni - és mint mondtad nem akarsz - jó eséllyel négy modullal is megleszel. Azért egészen más mint az AMD-.nél a fel sem áll a rendszer probléma.

Egyre jobban úgy néz ki, hogy a laptop a "yakamon" marad ami abból a szempontból nem baj, hogy ha nem romlik el, akkor nincs eltékozolva, és van egy erős tartalék gép, ha a PC-vel valami lenne, de ne legyen. Amikor a laptop megnyekkent és 2 hétig szervizben volt, a kisebbik laptoppal (7100U) , egy élmény volt :D. Mondjuk Streamingre megfelelő volt, meg Faebookozásra, fórumozásra. No és ott van az a tény is, hogy az a laptop 2017 óta működik, kopp-kopp.

Most a vevők ezt a laptopot úgy akarnák, hogy 16 helyett 32 GB-tal természetesen (ez be is van építve), meg valahol 350K alatt. Én meg erre azt mondtam ,hogy rizikóval garancia után, de középsőujjam felmutatása mellett, inkább megtartom, és nem veszek iPad-et, hanem ágyból tévézni is jó lesz, meg ágyból dolgozni laptop tartóval.

Ettől függetlenül persze nem volt bölcs döntés beleugrani.

Ez a 12700K még mindig foglalkoztat, 96K lenne kedvezménnyel, csak én még az elmúlt 27 évben nem volt olyan, hogy 3 éves CPU-t vásároljak újonnan. Mindig a legújabb generációból vásároltam. Most ez a RAM-os mizéria nagyban hozzásegít a döntés meghozatalához, meg az a tény, hogy már nem igen játszom. Illetve hát nem mindegy hogy 7800X3D képességű (nem játékban) CPU-t 160K-ért veszek meg vagy 100 alatt... meg az sem ,hogy Intelnél a RAM terén is jobb a helyzet. De az is lehet, hogy mégis 14. gent vásárolok Intelből. Persze 14700K-t.

Csak Intelnél egy 10 nm... 2016-ban 14 nm-es volt az első Intelem :D

Új hozzászólás Aktív témák