- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Az ibm eladta az asztali pc-s meg a notebookos üzletágát a lenovonak, és rebesgetik, hogy a szervereket is el fogja adni (noha a gyártást már régen a lenovo csinálja bérmunkában az ibmnek), ha emlékszel, pár napja volt itt hír új low end lenovo szerverekről. Egyelőre a power procis szerver üzletág maradt meg az ibmnél.
Az oracle, a novell, a redhat soha nem gyártott hw-t. Ők tehát nem lehetnek olyan hw gyártók, akik támogatják a linuxot.
Azt írod: "ekem ugy tunik, hogy a nyilt forraskod legnagyobb tamogatoi a hardware gyartok, akiket nem erdekel, hogy a masik gyarto kutyujen is ugyanaz a browser lesz". bocs, de nekem ebből nem derül ki, hogy a korábbi mondatokban fejtegetett beágyazott rendszerekről van még továbbra is szó (itt valóban van linux támogatás, csak a browser nem jellemző), vagy (a browseres kitétel miatt gondolom, hogy) kiszélesítetted a témát az összes hw gyártóra. A videokártyák gyártói, mint hw gyártók, nem kicsit utálnak linuxra drivert írni, látszik is a driverek minőségén. A webcam, scanner, wifi interfész, stb. stb. gyártókra ez megint igaz.
Tehát ha tévesen értelmeztem úgy, hogy már nem kizárólag a beágyazott rendszerekről van szó, akkor bocs. Ha pedig helyesen értelmeztem a téma bővítést, akkor meg továbbra sem értek egyet.
-
bambano
titán
A legnagyobb támogatók, ibm, oracle, sap, novell, redhat nem hw gyártók. A hw gyártók rühellik a linuxot meg a freebsd-t, mert az plusz 1-2 driver megírása, ami nekik plusz munka.
Az sem teljesen igaz, hogy vissza kell adni a közösségnek a fejlesztéseket.
#68: és hogy cacheled "azt a bizonyos dolgot"? nem nagyon van rá rendes, szabályos megoldás.
-
Flashy
veterán
az a baj, hogy az általános programozási hozzáállás egyre jobban a másik irányba mutat: olcsóbb a hardver, mint a jobban megírt kód pluszmunkaköltsége. az egyik oprendszert optimalizálják, a másiknál inkább megduplázzák az ajánlott hardver konfigot és akkor te vagy a hibás ha lassú... a nyílt kóddal igazad van, és a legnagyobb mértékben tisztelem (tiszteljük) ezt az optimalizálási törekvést. abba érdemes még belegondolni, hogy a viszonylag jól megírt Linuxban (most a kernelt és a rá épülő programokat közös néven Linuxnak hívva) ennyi lehetőség van, akkor mennyire rosszul lehet megírva a másik rendszer, mennyi lehetőség van abban vajon.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest