- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A melón kívül nagy ritkán könyvet olvasok, meg a szokásos netezés. Zenét rendes hifin szoktam hallgatni, filmet is inkább tv-n meg asztali lejátszón nézek.
Engem se nem bosszant, se nem zavar, ha linuxozni akarsz, csak az ilyen nekibuzdulások az eddigi tapasztalataim szerint nem szoktak jól elsülni.
-
bambano
titán
Az ibm eladta az asztali pc-s meg a notebookos üzletágát a lenovonak, és rebesgetik, hogy a szervereket is el fogja adni (noha a gyártást már régen a lenovo csinálja bérmunkában az ibmnek), ha emlékszel, pár napja volt itt hír új low end lenovo szerverekről. Egyelőre a power procis szerver üzletág maradt meg az ibmnél.
Az oracle, a novell, a redhat soha nem gyártott hw-t. Ők tehát nem lehetnek olyan hw gyártók, akik támogatják a linuxot.
Azt írod: "ekem ugy tunik, hogy a nyilt forraskod legnagyobb tamogatoi a hardware gyartok, akiket nem erdekel, hogy a masik gyarto kutyujen is ugyanaz a browser lesz". bocs, de nekem ebből nem derül ki, hogy a korábbi mondatokban fejtegetett beágyazott rendszerekről van még továbbra is szó (itt valóban van linux támogatás, csak a browser nem jellemző), vagy (a browseres kitétel miatt gondolom, hogy) kiszélesítetted a témát az összes hw gyártóra. A videokártyák gyártói, mint hw gyártók, nem kicsit utálnak linuxra drivert írni, látszik is a driverek minőségén. A webcam, scanner, wifi interfész, stb. stb. gyártókra ez megint igaz.
Tehát ha tévesen értelmeztem úgy, hogy már nem kizárólag a beágyazott rendszerekről van szó, akkor bocs. Ha pedig helyesen értelmeztem a téma bővítést, akkor meg továbbra sem értek egyet.
-
bambano
titán
A legnagyobb támogatók, ibm, oracle, sap, novell, redhat nem hw gyártók. A hw gyártók rühellik a linuxot meg a freebsd-t, mert az plusz 1-2 driver megírása, ami nekik plusz munka.
Az sem teljesen igaz, hogy vissza kell adni a közösségnek a fejlesztéseket.
#68: és hogy cacheled "azt a bizonyos dolgot"? nem nagyon van rá rendes, szabályos megoldás.
-
bambano
titán
A 4-5-6 perc annyiból csúsztatás, hogy nem a cikkben emlegetett eszközökről van szó, annyiból meg nem, hogy egy jobban megrakott debian wifi-vel, tokkal-vonóval bootol ennyi ideig.
Most megmértem a gigabyte umpc-met, gyors bejelentkezéssel a bekapcsoló gomb megnyomásától az asztal megjelenéséig 2 perc 5 másodperc telt el.
Mea culpa, a 4-6 perc sok
De, szerintem, a 2:05 is.
-
bambano
titán
Idézet a cikkből: "A Fedorának – mindenféle finomítás nélkül – 45 másodpercre volt szüksége a belépőképernyő megjelenítéséhez." Szóval nem 7-ről, hanem 45-ről gyorsult fel ennyire.
Egyébként meg ha bemész egy 60 perces meetingre, nem várhatsz 4-5-6 perceket arra, hogy beinduljon a notebookod. Az nagyon sokba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező áron! Eladó TP-Link TL-SG2008P Omada SDN POE+ Alza Gari 2029.11
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Kedvező Ár! DELL S2722QQC Style IPS 4k PD usb-c Gari 2026.07
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5600XT 12GB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest