Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz blokad #11 üzenetére

Megkérdeztem a feleségemet, aki annak idején a főiskolán demonstrátor is volt a matek tanszéken (mindketten PSZF-esek voltunk):

- Van egy srác, utolsó esélyesen ment át analból, mit tudunk neki tanácsolni, hogy menjen át majd valszámból?
    - Te, azt sem tudom, hogy én hogy mentem át valszámból, azt meg még annál is kevésbé tudom, hogy hogy tanítottam. Tulajdonképpen fogalmam sincs.

:DDD Jó esélyeid vannak.

Azt hiszem nekem az első vizsgán meglett (nálunk még úgy volt, hogy a 2 ZH-ból lehetett megajánlott jegy, ha nem jött össze, akkor első vizsga, ami még nem számít UV-nak - tehát gyakjegyes volt), de én sem emlékszem hogy.

Ami tuti, hogy az elmélet a kulcs, azt meg kell tanulni, annak jónak kell lenni. Ha nincs meg az elmélet, akkor nem tudsz összegyűjteni annyi pontot a gyakorlatból, hogy összességében meglegyen. Szar, mert utálatos, de meg kell tanulni. Ez az egyetlen elmélet, amit még én is hajlandó voltam megtanulni (meg a közgáz, de azt szerettem). Onnantól kezdve meg kombinatorika (lottószámhúzásos, kockadobásos, kártyás) meg kőkemény anal (integrálás főleg) azt hiszem itt mentem át úgy, (sőt már biztos) hogy a számológépem tudott határozott integrálni. (Ez fontos, hogy ilyen géped legyen.) Megoldani nem fogja helyetted, mert le kell vezetni, de egy feladatot elszámoltam, és amikor a géppel ellenőriztem, akkor derült ki, hogy valahol hibás. Még volt időm kijavítani, és így lett meg a kettes. Egyébként nem lett volna meg.

szerk: ja, meg a nevezetes eloszlások

Új hozzászólás Aktív témák