Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
egy ijjet vay ehhez hasonlot nem tucc szereani?? /nagy varazslat az bisztos/: minisono home
vagy ez kicsit hiozzaferhetobb: corposano
az ultrahanost szerintem sokkal hamarabb latvanyosabb eremenyt el elhet erni, de a asik sem rosszudv
neduddki
-
biker
nagyúr
Érdekes volt a doki. mindkettő.
Háziorvos: mondtam neki, hogy nem sokat javult, legrosszabb a WC, mert akkor beáll.
Válasz: enyhe hashajtó, és akkor könnyebben kijön, nem kell erőlködni.
Hát, megvolt a véleményem erről. idióta...Váci para-ember: sok érdekeset mondott, jó része igaz is. mindent átropogtatott, kivéve a gerincem azon részét, ami fáj. a medencém és az L1 között semmit se csinált, csak a talpamtól a fejem tetejéig minden mást. Gerincemet is csigolyánként, nyakamat is kimozgatta, jó meszes persze mindenem.
A gerincemre azt mondta, nem hülye, nem akar kárt okozni, azt most nem szabad, de hiába lenne jó, ha a környéke rossz. akkor nem ért el semmit. Majd legközelebb.
Masszőröm ma átnézett, azt mondta, érzi, hogy jobb a hátam.
Masszázs előtte nem volt, de ilyen lazító átmozgatást csinált minden ropogtatás előtt.
Utána be tudtam kötni a cipőmet, mondjuk, bár ma reggel meg majd meghaltam.Jó lenne egy MR, de a háziorvosom azt mondta, ha jövő hétfőig se jó, majd akkor elküld röntgenre, meg reumatológiára, holott nem egészen így kéne, mert a röntgenen még ha látna is valamit, az 2 hét elteltével, mikor már javul, sokat ér.
MR-re meg majd ők küldenek.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ha elkezdek egy kezelestr akkor abban benne van a kilazitas is, sot a nelkul hozza sem nyulok mert az benne van a rutinban
en egy kezemen megszamolom azokat a dokikat akik porckorongservnel nemazzal keszteka riogatast hogy konnyen le is benulhat /meg hohu minden egessegugyben dolgozo minimum egy sontkovacs altal eltort nyaakat latott mar, ez az alap hozzaallas:- ) mod: az altalam az egyik legtobbre tartott szemelyel is ezert szakadt meg a kapcsolat, es sajna nem talalom a tornajat, amit akkoriban kaptam Tole, pedig az hihelen jo!/udv
neduddki
p.s. kilazitas, atmozgats: amugy en nem tudom elvalsztani eszt egynmastol es osszetetrtoik, leglabbis nekem /rossz ez a megfogalmazas, mert nincs ket kulon folyamat ez egy es szetvalszthatalan mert kulomeben nagy a gaz!/
/csendben jegyzem meg hogy volt mar ojjan aki egy hetig fajdalomcsillaitot szedett a kezels utanni izomlazara pediog csak simogattam /a sajat mercemmel:- )))/, na ot tobebt nem lattam/ -
Eastman
addikt
Doki mit mondott ma? ...ma voltál, igaz?
Más:
Nemt'om, hogy neduddki kolléga megerősít-e benne (illetve neki mi az álláspontja), én úgy gondolom, hogy kimozgatás előtt alaposan át kell masszírozni a területet. Sok csontkovács "szárazon" dolgozik.
Átgyúrt előtte?Megintmás:
...nem kellene megvárni az MRI-t a mechanoterápia előtt?Üdv: E.
-
neduddki
nagyúr
HI!
hat ha oleg bator vagy szivesenlatlaken is, de csak gyuvo hete mert a hetem mar kicsordukt:- )))
udv
neduddki
p.s. en szombaton a beallt derek + bal labbal nekialtam kis szenet lapatolni szepen rendbe is rakott csak ojjan jo kis izomlazat hagyott hogy csak na /a lapt kicsi volt a sen meg keves 10-12q ez potn elg egy atmoizgatashoz de nem tonreteveshez /
-
biker
nagyúr
Köszi, elrakom.
Most jöttem Vácról, egy csontkovács-parapszichológus embertől. Hát majd ott maradtam, bár mindent csinált, csak a derekamat nem. Én csak örültem, mert rettegtem, mi lesz, ha így megnyomja ott is, de mondta, előbb a környezetet kell összerakni, utána a rossz részt. Van benne valami. -
neduddki
nagyúr
HI!
probakozz nala:
Dr.Klemencsics Zoltán, ortopéd orvos
1065 Bp., Bajcsy-Zsilinszky u. 50. fsz. 3.
Tel.:311-0092
397-0465jo fazon koreaban tanulta a csontkovit /erdeks volt latni hogy ugyanazt csiajjuk csak cifraban:- )))/
duv
neduddki
mod: nalam egy trigerres csukjat-nyakat szurt ki:- )
-
biker
nagyúr
hát igen, csak én vagyok akkora fasz, hogy ha segítséget kérnek, segítek amíg csak tudok.
akár ingyen is, de ha még meg is hálálják...Ha ma nem utal be sehova a dokim, akkor én is megyek magánra.
Tavaly január végén lett rossz a gyomrom, március végén el is kezdték kivizsgálni, mikor már 15kilót fogytam, május közepén meg is tükröztek, -22kg
Ok, kiderült, csak ideg, stressz, de azért fél évet hagyni vergődni -
ABE
őstag
Az nem úgy működik, hogy holmi halandó, ismeretlen beteg csak úgy felkeresse a magasságos doktor urat. Áááááá... Itt kérem szépen végig kell járni a ranglétrát, hosszan meg kell szenvedni azért, hogy valaki végre normális kezekbe jusson.
Apám a torkával (meg az orvosokkal) küzdött hónapok óta, mire végre rábeszéltem, hogy menjen el egy magánklinikára. Na érdekes, ott nem úgy álltak hozzá, mint akinek szívességet tesznek, hogy ellátják...
-
neduddki
nagyúr
HI!
komojjan mondom Te EZEN MEG VAGY LEPODVE? Bisztos hogy Te ebben az orszagban elsz? vagy egyszerune csak nem volt szerencsetlensege orvosokhoz??? /tisztelet a kivetlenek de az folottebb keves van:- (((/ szaonkerni oket meg lehetlebn mert egymast vedig:- ((( ehhhhhhhhhhhh:- (((
udv
neduddki
p.s. a vilag pize ne melg nekik de hogy rendesen es felelsegteljesen foglalkozzanak az ma buzlik:- (((
-
biker
nagyúr
Jah, van még egy érdekes felállás az esettel kapcsolatban, nem akartam a cikkbe írni, mert túl nagy visszhangot vetett volna, ide elfér.
Nővérem mondta, hogy megkérdezi a kolléganőjét, hogy tud-e segíteni, mert neki mikor így becsípődött, egy barátjuk aznap bejuttatta minde nvizsgálatra, másnap megvolt az mri is.
Nem fogjátok elhinni mit üzent vissza az "orvos" ismerős...
Eszébe ne jusson megadni a számát, mert őt ugyan ne hívogassa mindenféle bajokkal bárki, és különben is mit képzel magáról... Oldja meg maga a helyzetet, mondta.
Az ilyet meg tudnám taposni...
Legalább hazudná azt, hogy már nincs abban a pozícióban, vagy kérjen annyit, hogy jól járjon, de ez a válasz több mint pofátlanság -
biker
nagyúr
Akkor így konkrétan L3 mellett van oldalt a fájdalom, és egy csomóban az izom görcsben, illetve pont ezen comb felső középső részen zsibbad évek óta kisebb nagyobb mértékben a bőrőm.
És erről a doki is tud, aki szerint ez nem kivizsgálandó...
Ha hétfőn kontrollkor sem küld sehova, megyek a Budai Eg. Központba, és odafizetem a gatyámat, utána meg beperlem a dokit
ma reggel pl a WC-n ért egy tüsszentés, hát nem nagyon tudtam, hova is kapaszkodjak hirtelen.
zoknit húzni egy hét elteltével sem tudok
se lábat törölni fürdés után.
napi 50-100mg diclofenac, 8mg xefo -
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
Előre bocsájtom, hogy távolról nem diagnosztizálok! ...igyekszem reagálni azokra amiket leírtál.
"A gerincvelői idegek is meghatározott bőrszelvényekhez (dermatómák) rendelhetők."
A dermatómák: [link]
Kis magyarázat:
C - cervikális (nyaki) gerincszakasz
T - thorakális (háti) gerincszakasz
L - lumbális (ágyéki) gerincszakasz
S - szakrális (keresztcsonti) gerincszakaszAz utánuk következő szám az adott csigolyához tartozó ideggyököt és az általa beidegzett bőrszelvényt jelöli.
A többit a logikádra bízom.
MOD: ...még egy kép az ágyéki szakaszról:
-
biker
nagyúr
A BMF-Doberdó előadóinak építészei ezt a tanulmányt sajnos nem ismerik
A székek és asztalok messze a legalkalmatlanabbak ülésre.1: az ülőlap tök vízszintes, a hátlap 90fokos.
2: az ülőlap és az asztallap széle közt síkban 30cm van, de nem a lap lóg az asztalra, hanem ennyi a térköz közte
3: az asztal úgy lejt felém, hogy a magasabb pontja lenne jó magasságú, és ebből lejt felém 10 fokot kbHát köszi, úgy kell ülni mint egy gnóm idióta
-
-
jeges
senior tag
ha a szék támláját be tudod állítani cca 130-135 fokba, az a legpihentetőbb. a műtét idején dumáltam le a cégnél az illetékessel, hogy próbáljunk keresni olyan széket, amiben könnyebb az egész napos üldögélés, és akkor próbáltunk vagy 4-5 féle alkalmatosságot.
később olvastam indexen talán, hogy valami kutatás is igazolta, hogy ez a szög a legpihentetőbb a gerinc-terhelés szempontjából.szerk: hirtelen ezt találtam a "gerinc 135" keresésre: google-ban
-
jeges
senior tag
nekem anno (2004) volt mri-m, aztán műtöttek is. aztán műtét után 2 évvel szép sorban visszajöttek a zsibbadások, fájdalmak, és muszáj rendszeresen tornáztatnom, hogy járni tudjak. nekem is öröklött a dolog, apám meg azon az ágon mindenki ugyanezt csinálja, csinálta.
jártam gyógytornásznál, csontkovácsnál, úsztam, tornáztam, és ma már csak azokat a gyakorlatokat csinálom, ami segít, de azt muszáj 3-5 naponta.
még egy dolog: szerezz be (vagy inkább a céggel szereztess be) egy olyan irodai széket, amit kb 130-135 fokba tudsz állítani, és abban dolgozz. nekem ez az egyik kulcsa a dolognak. nemrég olvastam, hogy állítólag kutatások is igazolták, hogy ez az optimális szög, ha nem akarod terhelni a gerinced. -
biker
nagyúr
Kenőcsileg ami nagyon jónak mondott, de kegyetlen érzésre, Apisarthryn kenőcs.
Hát, próbáltam már a kobramérges kenőcsöt, nem sok haszna volt, de ez, bakker, méhmérget tartalmaz, ami ugye kimondottan reumatikus kezelésre hat, hát, beszarás a krém.
Felkenés után fél perccel le akar égni a bőröd a helyéről
De elvileg használ...A sirdalud meg monnyon le, továbbra is kitapintható görcsös izmok vannak hátul
-
biker
nagyúr
Nos, igen, tavaly elküldtek röntgenre, ami ugye nem sok mindenre jó, de ott megállapították, hogy az ilyen jellegű elváltozások (lordosis egyenesedése, ülő munka) egyenes következménye a különböző gerincproblémáknak, ráadásul a családban felmenő ágon örökletes gerincbetegség is van, ennek ellenére állítólag nincs szükség kivizsgálásra.
Ami pozitív, hogy a masszőr/csontkovácsom elég "profinak" tűnik, és a kezelések után legalább átmenetileg jobb, ami azért arra utal, hogy nem ront rajta.
Ha rontana, gyanítom, ott maradnék az ágyon. -
biker
nagyúr
Nézd, nem műttetni akarom, de MRI nélkül az se derül ki, kellene-e vagy sem.
- világosan mondtam neki, hogy a bal combom felső része rendszeresen zsibbad, akkor is, amikor épp nem fájt a derekam hónapokig.
- azt is, hogy jelenleg azzal kezdte 2 hete, hogy vezettem, és a jobb combom alsó részébe úgy beleszúrt valami, mintha tűt szúrtak volna csontig, majdnem kiszálltam a kocsiból menet közben
- azt is látta, és érezte, hogy hogy kattog valami a csigolyáknál bizonyos szög felett (mellesleg több izületem ilyen, kattogós, elvileg meszesedik rendesen)Erre közölte, hogy nincs idegi probléma, holott minden szakirodalom ezzel kezdi, hogy a kisugárzó fájdalom, zsibbads az első jele az idegek terhelésének.
Mit is mondjak most ezek után?
-
Eastman
addikt
80%-ban egyetértek veled, de úgy gondolom, hogy szükséges az MRI. A vizsgálattal kizárható a piriformis syndroma, amely hasonló tüneteket okoz, de még sem olyan "durva" mint a porckorongsérv. Lásd #6, #11.
A #11-hez annyit hozzáfűznék, hogy a kizáródott vagy kitüremkedett prck.sérv esetén a gerincszakaszt nem szabad kimozgatni! Ezt az állapotot láttatja az MRI. A pirif. synd.-nál a terület jól kimozgatható, a nyomás, feszülés (spazmus) oldható.
"A tünetek nem túl jellemzőek; fartáji fájdalom, mely a combba, lábszárba időnként a keresztcsontba, csípőizületbe kisugárzik. Esetleg tapintható a spasticus musculus piriformis. A foramen infrapiriformis területén nyomásérzékenység észlelhető. Fájdalmas lehet a csípő erőltetett hajlításkor, kifele forgatáskor.A musculus piriformis területére adott Lidocain a fájdalmakat átmenetileg megszakítja. EMG, röntgenvizsgálat, MR a hasonló tüneteket okozó egyéb megbetegedések kizárásához lehet szükséges (hernia disci, discopathia)."
hernia disci --> prck. sérv
discopathia --> prck. kopásaForrás: [link]
Üdv: E.
-
jeges
senior tag
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_lumbago_topic/hsz_1-50.html
(szerk: #41)
nagyon óvatosan a mozgással, mert amig fájdalmaid vannak, sokkal könnyebben tudsz magadnak bajt okozni a nem helyes mozgással.
még egy gondolat, ami lehet, elsőre furán fog hangzani: a gerincsérv tipikusan az a betegség, ahol állapotot kezelnek, nem mri-képet vagy egyéb vizsgálati eredményt. ebből következően hiába mutat akármit az mri, akkor sem javallott a műtéti beavatkozás, hacsak nincsenek komoly tüneteid (pl. bénulás, vizelési vagy merevedési problémák). amig "csak" fáj, addig konzervatív kezelés, karbantartás ajánlatos. gondolom, ezért nem küldött az orvos mri-re, de azt feltételezem megkérdezte, nincsenek-e egyéb tünetek, amik a gyöki érintettség súlyosabb velejárói.
-
adalbert1
veterán
Jobbulást!
A dokik egy részének hozzá nem értésén meg nem kell csodálkozni, főleg ha az igazán jó szakemberek nagy része ha teheti lép külföldre sokszoros pénzért vagy magánklinikákra melózni.
-
biker
nagyúr
Ha esetleg tudsz javasolni olyan rendelést, ahol (akármennyiért) megvizsgálnak, és akár MRI-re is eljutok (festés kizárt!), irtó hálás lennék.
Jelenleg a doki közölte, hogy nem kell ezzel sehova szaladgálni.
Nem is tudnék, mert azóta is a zoknit is úgy kell rámadni, cipőt főleg, és a "nagydolog" után úgy esek le a budiról, hogy végem van.
4. nap sirdalud után is semmi... -
kételkedem
addikt
Nekem is fáj. Jobbulást!
"Persze, mit is várjunk a gyógyellátástól, vizsgálat ránézésre, mert az MR drága, adjunk tüneti kezelést, és vizslát."
Én buta meg vettem a vizslámat! -
soertmo
csendes tag
Nekem meg 15 évesen a hülye lúdtalptól fáj a lában minden nap.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez egy nagyon jó könyv , hát-derék és egyéb fájások esetére sok gyakorlat van benne.
-
neduddki
nagyúr
HI!
HAt igen szep szakm a Hentes&Meszarosi:- )
Egyuterzek Vled nam meg nemi l4-5 prokorongservel is meg van fejelve de hat igy szep az let:- ))) /meg ne mar keresne a tornat amit en is hasznaltam 99-00ban mert egyre tobbenkerik, csak ne mtalalom:- (/udv
neduddki
mod: ja amugy szerda ota enis be vagyok akadva de hogy mi a franctol???:- ( /ido stressz tudom/
-
Eastman
addikt
Hi Biker!
Enyhíthetsz kicsit a derékfájdalmaidon, ha a gerinced ágyéki görbületét kiegyenesíted. Feküdj a hátadra, merőlegesen az ágyad mellé úgy, hogy a két behajlított lábad az ágyon legyen. A fenekeddel oda is csusszanhatsz az ágy oldalához. Tehát a két vádlid az ágyon, derekad a földön. Érzed, hogy a keresztcsontod és a hátad ér le a padlóra, a derekad nem. Ezután engedd le a derekad is a padlóra. A csigolyák ilyenkor kicsit eltávolodnak egymástól. Ha ennyitől még nem is szabadul fel a becsípődött ideg, pihentetheted kicsit a fájó derekad ilyen módon.
Az is lehet, hogy a m.piriformis (körte alakú izom) feszülése okozza a tüneteket. (Főleg, ha a lábaidba is lesugárzik a fájdalom.) A piriformis nyomhatja az ülőideget (kb. hüvelykujj vastagságú idegköteg) aminek következtében akár erős "derékfájós" tünetek léphetnek fel.
A piriformist a következő képpen nyújthatod:
Vagy: --> [link]
Ezáltal felszabadulhat az ülőideg a nyomás alól.
Így a messzi távolból egyenlőre ennyi.
Jobbulást!
E.
-
Tim82
félisten
Kb. két hete küszködöm egyfolytában derékfájással, így 26 évesen. Világéletemben problémáim voltak a hátammal, a derekammal, de ennyi ideig még nem volt egyhuzamban - igaz, most náthás is vagyok és köhögök mellé. Shit.
Jobbulást.
-
Volt egy lakótársam régebben, pizzafutár volt nálunk, egy ilyen elég magas, kigyúrt csávó, de nem a kopasz benga állat fajta, inkább szerény, de erős. Nos, Neki be szokott csípődni a dereka, vagy mit csinálni, minden évben előjött egyszer-kétszer. Olykor napokig feküdni bírt csak, tényleg ahogy mondod, fél óra a felkelés, ha pl. mosdóba ment, vagy bárhová.
Aztán érdekes volt, h mikor már azért fel bírt kelni, edzeni azért eljárt. Nem értettem, h minek, hiszen hajolgatni még nem tudott, de elmagyarázta, h ilyenkor csak a teste azon részeit edzi, amelyek nem függnek össze a hátával..
Szóval azért volt akaratereje..Bár Neked lehet egész más bajod lehet.
Hát jobbulást.
-
k.
őstag
Részvétem.Nekem is fáj a hátam.Bazinagyot nőttem a nyáron(16 multam) és szerintem a hátizmaim nem készültek föl.Tul gyorsan hajoltam le-monthatni reflekből merthát a labda az a fejemet célozta- és 1 baromi nagyot belenyilalt.Még mindig fáj.Nemrég a lábam fájt az megerösödött most jön a hátam.
De szar egy dolog ez a növés-ez mondjuk rajtad nem segit de ezt ugy leirtam-
Visszatérve hozzád.
Nem létezik hogy nincs rendes doki.Eskü nézz el egy magánklinikára ugyan nem olcsó de tuti helyrehoznak. -
biker
nagyúr
Hát ez van.
Gravitációs ágyat veszek olcsón
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mármint a derék, ami nem derék többé Valamikor 10+ éve kezdődött, kisebb nagyobb fájásokkal a derékprobléma.Mikor egy...
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Oppo Find X7 Ultra 16/512GB 100% aksi újszerű!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest