Új hozzászólás Aktív témák

• sb
    veterán

Ez így nagyon "hozzáértőnek" tűnik, hogy lebontod CU-kra meg tranyóköltségre és nyilván többet is értesz hozzá mint én de még mindig ott tartunk, hogy nem te tervezted, nem te írtad a szerződéseket, se gyártói se beszállítói oldalról. A teljes piacot se hiszem, hogy átlátod (nem hiszem, hogy van aki igen, még ők sem, különben nem így nézett volna ki egyik chiptervező/gyártó és az egész piac sem az utóbbi 1-2 évben).

Szóval továbbra is ott tartunk, hogy kár kiragadni bármit ami 2-tel több lett vagy kevesebb, legyen az CU vagy huzalozás.
    Az meg végképp fals képet ad, hogy mi volt 5, 10 és 15 éve. Ha nem tűnt volna fel, eléggé megváltozott egy rakás dolog, kezdve az olcsó csíkszélesség faragással ami évtizedekig olcsón növelte a perf ugrásokat. Ez már rég elkezdett kikopni úgyhogy szerintem nem nagyon várhatod se perf/W se perf/price az "ingyen" (fejlesztési költség) oldaláról az általad elvárt ugrásokat.
    Nem véletlen, hogy középkategóriában 200-25W körül járunk. Pedig azért mégis sikerült fogyasztásban is előrelépni... de közel sem annyit mint régen.

Aztán nézz szét a nyersanyagpiacon, felvevői oldalon. Gurigázunk a dvga-kkal amikor autógyárak állnak le a termeléssel chiphiány miatt. Ramokból is jól el vagyunk látva évek óta. Vagy nem.

Na mindegy. Régen 286-ról meg még nagyobb ugrások voltak ami JÁR nekünk, és a kenyér is 3.60 volt.

És nem mondom azt, hogy ne nőtt volna biztosan a nyereségarányuk is, főleg ezeken a megvágott kártyákon de ez már csak kb. a 10. faktor lesz a többi, legalább valós alapokon nyugvó érven túl. Nem utolsó sorban az is egy valid érv bizonyos mértékig de a lényeg a többi tényező amiből van még egy marék feltehetően.

Én sem látok rá nyilván, csak ami beszivárog legalább halványan az átlagember látókörébe és nem tűnik f*sságnak a globális trendeket látva, abból is le lehet ezeket legalább nagy vonalakban szűrni.
    De minimum azt, hogy nem a 10 meg 5 évvel ezelőtti helyzetet éljük meg. Szerintem közel sem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés