Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6351) Kolondrum válasza FeRkE (#6350) üzenetére


Kolondrum
félisten

Nekem a GT2 PRO, párom a GT2.-re hajt.

(#6352) klaya86 válasza Kolondrum (#6349) üzenetére


klaya86
senior tag

Láttam, hogy GT2 pro-ra váltottál. 🙂 Biztosan jó telefon. Ezen a szinten már nem nagyon lehet mellé lőni, mindegy milyen márka . Az , hogy Samsung, xiaomi, Oneplus ... Lehet, hogy már öregszem (36 vagyok 😂) de engem a mobil lassan egyre kevésbé érdekel. 3-4 éve nincs már óriási fejlődés. És ami van,azt se igazán szeretném már kipróbálni ilyen árak mellett.

Egyébként a realmihez visszatérve, gyakorlatban mit tapasztalsz a pocohoz képest? Megérte váltani? Nyilván a specifikációkkal tisztában vagyok, inkább az érdekelne, hogy napi átlagos használatban érzed valami előnyét a papíron jobb vasnak?

(#6353) Kolondrum válasza klaya86 (#6352) üzenetére


Kolondrum
félisten

Vannak hibái ennek is, de marad. Nem úgy lesz mint a MI 11i-vel volt. 2 évre tervezek vele.

A legelső perctől azt éreztem, hogy minden kézre áll benne. Reklám nincs pl. Azért is áll kézre, mert egyszerűbb, vannak hiányzó dolgok, meg vannak nagyon eltalált dolgok is. 50-50%-ba. A sebesség az jobb ez nem vitás. A kamera nekem hibátlan, amire kell arra több mint elég. Üzemidő kisebb, várható volt. Bár 120Hz és max felbontás mellett használom. 212g a 266-al szemben (tokkal). Vékonyabb is. Jobb érzés elővenni a zsebből ebből kifolyólag.

(#6354) FeRkE válasza Kolondrum (#6353) üzenetére


FeRkE
őstag

koszi az infot, hasznos volt, kivancsi voltam en is az elso benyomasra :)

(#6355) Bici válasza Kolondrum (#6349) üzenetére


Bici
félisten

Mi hiányzik (majd) a MIUI-ból?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6356) Kolondrum válasza Bici (#6355) üzenetére


Kolondrum
félisten

Kicsit később megírom, addig gyűlik.

(#6357) Kolondrum válasza Bici (#6355) üzenetére


Kolondrum
félisten

Eddig:

- Tedd le a telefont az asztalra. Várj olyan fél percet, majd tedd rá az ujjad az olvasóra. Felold minden jó. Realme nem ilyen. Mert nem éled az olvasó csak akkor ha megmozdul a telefon. Nekem ez jelenleg gond. Bármennyire is fura.

- Nem tudom kirakni a főképernyőre a kapunk telszámát csak úgy mint névjegy. Ergo nem egy érintés nyitni , hanem érint, azon belül Hívás gomb.

- Menügombok programozási lehetősége. Nekem a főmenü hosszan volt a gyors bezárás, a vissza gomb pedig a bill.zár. Ez nagyon hiányzik. Most vagy dupla koppintással zárok vagy widgettel. A gomb megnyomása nekem egy plusz mozdulat.
A gyors zárás pedig most app összesítő, app megkeres, felpöccint. Illetve itt jó lenne ha látnám itt a szabad RAM-ot.

- A komplett téma áruház hiányozhat, de mégsem. A gyári annyira variálható, hogy nem kell áruház. Ami jó lenne még, hogy ha váltok hátteret, akkor a régi elveszik. MIUI alatt volt talán egy korábban használt fül.

- Töltés közben a sarokban nem látom a töltés milyenségét. Gyors vagy sima.

- időkép átméretezhető widget itt ha fejre állok akkor sem jelzi ki a következő pár óra időjárását, csak a pillanatnyit. Ott fent hiába húzom ki csak az a hőfok látszik. [kép]

- Egyébként a memóriakezelés sokkal lazább mint MIUI alatt. Talán a 12Gb ram miatt is lehet. Sokkal kevesebb dolog tölt újra. Képes órákkal később is ugyan onnan menni egy app ahol betettem háttérbe. Ilyen Pl az otthoni kamaráim appja. Ami jelen esetben nem jó majd le kell korlátozni, mivel nem zárul be hamar, így nem kér ujjlenyomatot ha bárki rábök. MIUI alatt 10 perccel később bezárta, volt ilyen beállítás.

- ShareMe és a ZeppLife (Mi band 6) kiválóan megy. Gyorsabbak is. A Zepp és a band 6 szinkron azonnali, még MIUI alatt várakoztam rá mire észhez tért.

- MIUI félé ébresztő hang hiányzik.

- Blitzwolf app: realme alatt laggol. Erre épül itthon minden. A villanyt is ezzel kapcsolom. Egyébként jó. Ezt az appot nagyon meg kellett matatni és realme alatt minden jogot (mint a zepp-nek) meg kellett adni, mert különben minden egyes indításkor ha egy lámpát kapcsolni akartam, akkor a kapcsolás előtt inicializált. Amit ismerek jelenséget, de csak 1* install után. Itt meg folyton. Így már jó, de laggol ahogy görögetem a menüjét.

[ Szerkesztve ]

(#6358) Bici válasza Kolondrum (#6357) üzenetére


Bici
félisten

Az igen.

Ezekből semmit sem használok ki MIUI-n. :D

Köszi a választ! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#6359) n0is3es válasza Kolondrum (#6353) üzenetére


n0is3es
aktív tag

Reklámok ellen xiaomi eu rom, minden másra ott a master card :) Nem vagyok egy romolós tipus de mióta fent a stabil miui 13 semmi bajom nincs az F2 Proval, sőt nekem akkura jobban is bírja :P

Pixel 6 & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)

(#6360) Kolondrum válasza n0is3es (#6359) üzenetére


Kolondrum
félisten

A reklámokat manuálisan heréltem ki. Egy idő után tudta az ember merre található az OFF gomb az adott appon belül

(#6361) Kolondrum válasza Bici (#6358) üzenetére


Kolondrum
félisten

Nekem telefont gyártani szinte lehetetlen. Egyetlen komolyabb kellemetlenség miatt megy a levesbe.

(#6362) tomboy0013


tomboy0013
veterán

Nagyjából mikorra lehet számítani az EEA MIUI13-ra?

(#6363) Füleske válasza tomboy0013 (#6362) üzenetére


Füleske
addikt

Egy hét múlva.

(#6364) snakebait válasza Füleske (#6363) üzenetére


snakebait
senior tag

:Y........... :D

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6365) Füleske válasza snakebait (#6364) üzenetére


Füleske
addikt

(#6366) snakebait válasza Füleske (#6365) üzenetére


snakebait
senior tag

Nekem biztos nem lesz még egy jó ideig, hiába írja nálam, hogy miui global viszont amaz a hosszú betűsor nem egyezik... RJKEUXM

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6367) tomboy0013 válasza Füleske (#6365) üzenetére


tomboy0013
veterán

Köszi az infót.

Snakebait: Szerintem az S betű az új Android verziót jelzi. Ha jól rémlik a 11 volt az R és ez lesz az S. De javítsatok ki ha tévedek.

[ Szerkesztve ]

(#6368) Toth_Jani válasza snakebait (#6366) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Volt már rá példa hogy a MI verzió hamarabb jött ki mint az EU.

(#6369) Füleske válasza snakebait (#6366) üzenetére


Füleske
addikt

Az EU - nak kell egyezni. Info: [link]
S: android 12.

[ Szerkesztve ]

(#6370) snakebait válasza Füleske (#6369) üzenetére


snakebait
senior tag

Köszönöm Nektek az infókat :R
Ami abban a bizonyos cikkben van amit Füleske linkelt az a MIUI Downloader-t, valaki használta már? Érdemes azt feltenni és azzal tölteni Rom-ot vagy majd ha ota-n jelez akkor úgy frissíteni?

[ Szerkesztve ]

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6371) Füleske válasza snakebait (#6370) üzenetére


Füleske
addikt

Az az oldal saját app - ja. Én nem használok erre külön app - ot, vagy ota, vagy xiaomirom.com - ról letöltöm. [link]

(#6372) klaya86


klaya86
senior tag

Ahogy nézegettem, lényegi újdonság nincs a miui 13ban, amiért várni kellene. Főleg, hogy a 12.5 elég jó lett minden téren, legalábbis nálam global romon biztosan. Én inkább parázok 😂 nehogy a 13 valami gebaszt hozzon.

(#6373) tomboy0013 válasza klaya86 (#6372) üzenetére


tomboy0013
veterán

Én azt várom, hogy a legutóbbi frissítés által tönkretett zárképernyő színt helyrehozza nálam. Ha aktív az ujjlemyomat olvasó, akkor baromi fakó a zárolási képernyő, illetve bármikor fakó amikor aktív lesz az olvasó, pl banki app-nal is, de a zárképernyő a legzavaróbb. Sima 12-nél volt ez, amit a 12.5 nagyjából helyrehozott, majd a 12.5.5 megint elszarta.
Plusz a bugos telefonhívásokon is javítson, sokszor van hogy hívnak és fehér a képernyő másodpercekig és nem tudom felvenni, de azt se látom ki hív...
Jah és néha a hangerő szabályzót is hiába nyomom, másodpercekig semmi nem történik.
A hívás közben folyton felvillanó kijelzőről ne is beszéljünk. Folyton az van hogy mikor elvesztem a fülemtől a telefont, az értesítési sáv le van húzva és pont ott van az értesítések törlése gomb ahol a hívás lerakás, és reflexből törlöm az összes értesítést a hívás lerakása helyett. Bár ez utóbbi a selejt hardverből ered amit max a telefoncsere old meg...
Meg van még sok apróság ami megkeseríti a telefon használatát. Megvárom a 13-at, adok egy resetet a telónal, belakom nulláról és bízom benne hogy jobb lesz.

(#6374) klaya86 válasza tomboy0013 (#6373) üzenetére


klaya86
senior tag

Nálam is van ez a fakóbb zárképernyő dolog, de igazából tökre nem érdekel. Nyilván megértem, hogy valakit zavar. De nekem sosem volt problémám sem a hívásokkal, sem hangerővel,sem egyéb mással. Nem nagyon emlékszem, hogy bármi is xarakodott volna nálam, mióta megvan a telefon. De ahogy olvasom különböző xiaomik fórumát, vannak bajok bőven. Főleg mióta ráálltak az évi 50-60 különbözik típusra. Ezert is parázok, hogy a miui13 ne baxa el a telót. Év végéig szeretném még megtartani .

(#6375) snakebait


snakebait
senior tag

Nekem 2020 október óta van meg a telefon, mindig ota-n frissítettem, semmi mókolás és semmi baj nem volt vele. Se hívás, se képernyő se semmi. Ilyen jó, gyors, stabil mobilom még nem volt eddig. Kopp, kopp, kopp... ;)

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6376) tomboy0013 válasza snakebait (#6375) üzenetére


tomboy0013
veterán

Nekem pont az ellenkezője, ennyire idegesítő telóm még nem volt. Az elődjét nagyon szerettem és ha nincs vele hardveres gond még lehet mindig azt használnám. Ennél már az ujjlenyomat olvasónál kezdődtek a gondok. Az F1 arcfelismerése egyszerűen pazar volt, itt meg 10-ből 6-szor ha feloldott az ujjlenyomat (marha nagy fényjátékkal éjszaka) akkor már jó volt. Meg ez a nagyon magas alsó fényerő is a kijelzőnek, kifolyik a szemem ha nem használok külsős appot fényerő csökkentésre. Na mindegy, tudnám még sorolni de minek. Inkább bízom benne hogy a 13 javít rajta. Ha nem akkor megy a fiókba.

(#6377) Toth_Jani válasza tomboy0013 (#6376) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Az arcfelismerés szerintem ezen is rendben van, az ujjlenyomat olvasónál tényleg vannak gondok mert ha dolgozom akkor a hüvelyk ujjamról lekopik a minta ezért másikra is megtanítottam.
A fényerő pedig ha maximálisan leveszem olyan sötét hogy azt képtelenség látni, ezért nálad vagy valami elrontotta a beállítást, vagy hiperérzékeny szemed van, de akkor gondolom nyáron napszemüveg nélkül nem tudsz kimozdulni a lakásból.

(#6378) klaya86 válasza tomboy0013 (#6376) üzenetére


klaya86
senior tag

Nem neked van valami össze tákolt , javított pocod?

(#6379) tomboy0013 válasza klaya86 (#6378) üzenetére


tomboy0013
veterán

Továbbra sincs tákolt telóm, de már leírtam múltkor is. Nem is tudom honnan vetted.

Toth_Jani:
Este nem működik sötétben az arcfelismerés mert nem infra kamera van benn mint az F1-ben, így kuka.
Nincs hiper érzékeny szemem mert más telók normálisan lesötétednek, de ezért feleségem is folyton panaszkodik ha éjszaka benyomom a kijelzőt még ha csukva van a szeme is zavarja a világos a szobában. Valószínűleg több féle kijelzővel van szerelve ez a teló is, így van akinek ekkora kaka mint nekem, van akinek meg normálisan működik.

(#6380) Toth_Jani válasza tomboy0013 (#6379) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Ja abban igazad van, az F1-ben az Infra az nagyon jó volt, eleve a felismerést sötétben állítottam be igy mindig hibátlan volt.
Nekem a MI verziós mobil van, ezen ha automatára rakom a fényerőt de lehúzom akkor nagyon lecsökkenti a világitást, ami OLED esetén nem hátrány, hiszen magas fényerőn ez is beég mint a TV.

(#6381) csapoze


csapoze
csendes tag

Sziasztok, akinek a gyári ROM van fent meg tudja írni nekem mi annak a ROM száma? Nekem a heti frissítésű fejlesztői ROM van jelenleg, el akarom adni, gondoltam visszateszem az eredetit. köszi előre is

(#6382) mgTerminator válasza csapoze (#6381) üzenetére


mgTerminator
veterán

Tegyél fel egy régebbit amit találsz, aztán majd a következő tulaj még örülni is fog hogy de jó még jött rá frissítés is! :DD

(#6383) csapoze válasza mgTerminator (#6382) üzenetére


csapoze
csendes tag

:D köszi. Ugyanitt 70ert eladó 256/8gb Pocom

[ Szerkesztve ]

(#6384) mgTerminator válasza csapoze (#6383) üzenetére


mgTerminator
veterán

Annyiért lassan nem éri meg eladni :))

(#6385) klaya86 válasza mgTerminator (#6384) üzenetére


klaya86
senior tag

Nekem igaz csak 6/128 van. De esküszöm,80 alatt nem adnám el. Nem mintha tervezném . Ilyen hardvert jelenleg újan kb dupla ennyiért lehet kapni . Nem mellesleg nekem szoftveresen sincs problémám vele. 70ert valaki jól fog járni azzal a pocoval, főleg ha normális állapotban van.

(#6386) fery02


fery02
addikt

Tudtok most letölteni xiaomi.eu 22.3.30 ROM-ot?

sourceforge.net-ről fél nap alatt akarna letöltődni
androidfilehost.com-ról meg "Oops, no mirrors found" üzenet.

[ Szerkesztve ]

(#6387) FeRkE válasza fery02 (#6386) üzenetére


FeRkE
őstag

Tegnap toltottem le Redmi Note 11-hez, bazi lassu volt Sourceforge-rol az is.

(#6388) fery02 válasza FeRkE (#6387) üzenetére


fery02
addikt

Én a "fél nap" alatt konkrétan tényleg fél napot értettem, ilyen 50-100KB/s sebességgel akarná szedni.

(#6389) fujifilm1 válasza n0is3es (#6359) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Szia. Köszi az infót.
Felraktam én is az EU stabil xiaomi.eu_multi_HMK30Pro_V13.0.2.0.SJKCNXM_v13-12 -t.
Határozottan kisebb az akku merülés.
Sikerült rootolni, az "új magisk hide"-olás, kiválóan működik. A Twrp egyenlőre, nem megy de nem is hiányzik.
Három hibát találtam. A digi vowifi modem beállításokat reboot után elfelejti. A másik hogy a képernyőzár feloldás után, nem jelennek meg az ikonok. De ez megjavul csak le kell húzni a status bar-t. Ez valószínűleg csak nálam jelentkezik, mert Tasker-ből történik a képernyőzár feloldás. A harmadik szintén reboot után elfelejti dupla kopp-ra a képernyő ébresztést.
Egyébként az egyik legjobb Miui rom.
Gyors és keveset fogyaszt.
Az egyik újdonság az Android 12 ben, ahogy két sim esetén tudja használni a másik sim adat kapcsolatát a volte -ra.

(#6390) tomboy0013


tomboy0013
veterán

EEA Globalra megjött a MIUI13.

[ Szerkesztve ]

(#6391) mgTerminator válasza tomboy0013 (#6390) üzenetére


mgTerminator
veterán

Na ilyen se volt még hogy a hivatalos rendszert használók frissebb rendszert használnak mint én :DD

Nekem még mindig 21.11.3 Xiaomi.eu van fent, tovább nem frissít. Van már TWRP meg MagisK Root?

(#6392) klaya86


klaya86
senior tag

Jelentem, bizonytalan ideig vagyok még F2 pro tulaj 😂😂 Sosem törtem el még egy telefomat sem, sőt karcoktol is óvom. Erre pont ezt, amit az eddigi legjobb telefonomnak tekintek, sikerült félig galyra vágni. Hátlap tropa, ami a legkisebb baj, viszont meg is hajlott 😂 Sikerült kb úgy vissza hajlítani, hogy kb nem igazán látszik. 1 mm emelkedik el síkra tett felületről a kijelző felső része. Viszont így hiába veszek rá másik akku fedelet, szerintem nem fog normálisan illeszkedni. Úgyhogy jelenleg tokban, rommá tört hátlappal használom. Működik minden rajta. Ez az 1mm elhajlas nem látható. Remélem még legalább őszig kiszolgál. Aztán hátha lesz valami korrekt utód. Mondjuk egy f4 pro, esetleg f4 .

(#6393) tomboy0013 válasza tomboy0013 (#6390) üzenetére


tomboy0013
veterán

Tök érdekesek itt-ott az animációk, de úgy látom sok dizájnbeli változást nem kaptunk meg amiket mondjuk Kínában meg Indiában megkaptak.
A gyors kapcsolók között nem jelent meg a fényerő és hangerő csúszka, nincsenek új widgetek. De mégcsak a változtatható alkalmazásváltó sincs ami egyes készülékekben már a 12.5-tel megjött.
Ez mondjuk így lehetett volna egy 12.6 frissítés a Kínai és Indiai verzió mellett. Bízom benne hogy legalább a bug-ok eltűnnek. A kijelzőm mondjuk kb ugyanolyan fakó sz*r amikor megy az ujjlenyomat olvasó mint eddig, ezt valahogy csak a sima 12.5-tel sikerült átmenetileg megoldani...

(#6394) darvinya válasza tomboy0013 (#6390) üzenetére


darvinya
titán

Jó neked, mert már vissza is vonták.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#6395) #24556544 válasza darvinya (#6394) üzenetére


#24556544
törölt tag

Lehet tudni miért vonogatják állandóan vissza? Emlékszem régen is állandóan ezt csinálták.
Aztán vagy visszarakják, vagy nem, de általában nem.
Szerencsére xiaomi.eu n nincs ilyen szarság, jó, hogy átálltam, meg sokkal előbb ki is jönnek a frissítések. Eszméletlenül szörnyű amit csinálnak eu ra hivatalosan...
Legalább adnák olcsóbban ide a telókat, ha már a frissítéseket ilyen olcsó verzióban adják. :DDD :DD

(#6396) darvinya válasza #24556544 (#6395) üzenetére


darvinya
titán

Passz, nálam már nem elérhető.
Alternatív oldalról letölthető.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#6397) fery02


fery02
addikt

Feltettem pár napja az új xiaomi.eu weekly-t (ezt már le tudtam tölteni normális sebességgel).

Amiket észrevettem:
- áprilisi biztonsági csomag

- értesítési területen más kiosztást kaptak a gyorsgombok, valamint ugyanott a fényerő csúszka függőleges helyzetűvé vált.

- tök sötétben már nem világítja be a fél szobát az ujjam körül a kijelző, mikor ujjlenyomatot használok, hanem halványabb és kisebb területű lett ez az animáció.

- a Google app-ok (widget-ek is beleértve) ilyen barnásas árnyalatú témát kaptak, ami nem tudom minek köszönhető, legalábbis a használt háttérképem színvilága nem indokolja ezt (de amúgy ez nem zavaró)

Ja és kérdezte korábban valaki, de Android 12 alatt még mindig nincs TWRP, így ebből is csak fastboot telepítés létezik.

Ui:
Ja és már előző weekly-n is tapasztaltam, hogy ha vágólapra teszek valamit (mondjuk egy jelszót), akkor ha megnyitok egy alkalmazást, mindig felugrik kis ablak, hogy engedélyezem-e az app-nak a vágólap olvasását.
Nincs erre olyan beállítás valahol a rendszerben, hogy "választás megjegyzése örökre" (akár alkalmazásonként)?

[ Szerkesztve ]

(#6398) Disque válasza fery02 (#6397) üzenetére


Disque
aktív tag

Ja és már előző weekly-n is tapasztaltam, hogy ha vágólapra teszek valamit (mondjuk egy jelszót), akkor ha megnyitok egy alkalmazást, mindig felugrik kis ablak, hogy engedélyezem-e az app-nak a vágólap olvasását.
Nincs erre olyan beállítás valahol a rendszerben, hogy "választás megjegyzése örökre" (akár alkalmazásonként)?

Adatvédelem - adatvédelem - protect clipboard
ott az alkalmazásoknál tudod beállítani egyessével

[ Szerkesztve ]

(#6399) fery02 válasza Disque (#6398) üzenetére


fery02
addikt

Végülis elég lett volna beállításokban vennem a fáradtságot és beírni keresőbe a "clipboard" kifejezést. :B

Köszönöm! :R

(#6400) darvinya


darvinya
titán

Végülis véglegesítették, így felrakható a 13-as.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.