Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6601) tomboy0013


tomboy0013
veterán

Hosszú MIUI-s nyűglődés után nagyjából 2 hete úgy döntöttem megválok a rendszertől.
Igazából a telefontól akartam, de szétnézve a piacon meggondolatam magam. Leginkább a gyári Android felület tetszett így a Pixel-t néztem ki magamnak, de a sok negatív teszt és vélemény után, de leginkább a VoLTE hiánya miatt lemondtam róla. Úgyhogy rövid Poco F1-es teszt után feldobtam erre is a Pixel Experience ROM-ot. Ezzel kapcsolatban leírom a véleményem és tapasztalataimat, hátha érdekes lehet valakinek. (Root nincs, abba nem folytam bele).

Kezdem a negatív dolgokkal.
Először az üzemidő nem volt a legtutibb ami idegesített mert a MIUI 13 nálam nagyon jól muzsikál etéren. De XDA-s kutakodás után találtam egy "aRise X2" nevű kernelt amire lecseréltem a PE stock kernelt és mára igencsak szépen működik vele a teló, szóval ez végül pozitív lett.
Super gyors töltés nincs (csak gyors töltés), az automatikus fényerő beltérben hol túl világos, hol túl sötét kijelzőt eredményez néha frusztráló módon pár másodpercenként váltogatva a kettő között. Bár ez MIUI -nál sem az elvárt módon működött számomra, szóval ezt ki is kapcsoltam.
Az ujjlenyomat olvasó jobb nem lett, kb ugyanolyan rossz számomra mint MIUI alatt, pedig az XDA-n nem egy ember jobbra esküdött a X2 kernel után, na mindegy...
Amit nem tudom, hogy oldjak meg és az F1 PE-nél sem működik az a lezárt képernyőnél nem működő feltöltések. Onedrive és gdrive feltöltés is megáll és csak akkor folytatódik ha feloldom a képernyőzárat. Érdekes mert ilyen hiba jó régen a Nexus 5X-nél is előfordult nálam.

Nézzük a pozitívumokat:
Először is a más kezelőfelület. Untam már a MIUI-t és marhára bejön a gyári 12-es felülete, a háttérkép választó, az ikonszínek változtathatósága (bár ez csak a támogatott appoknál van). Az egész Material You dolog tetszik, mintha új telóm lenne lényegében. Tetszik az értesítési felület és a nagyméretű gyorskapcsolók is.
A memória kezelést jobbnak érzem, nem dobál ki mindent kb azonnal memóriából mint a MIUI.
A fent említett dolgokon kívül nálam minden patentúl működik. Bluetooth problémákkal nem találkoztam, Android Auto is jónak tűnik.
Eddig stabil.
Ami a telefon megvásárlása óta meg nem szűnő probléma volt nálam és sokan olvashatták itt a rendszeres panaszaimat az újabb frissítések után az az aktív ujjlenyomat olvasónál jelentkező fakó zárképernyő, lényegében a zárképernyőm undorítóan nézett ki és világosabb is volt. Na ez itt teljesen eltűnt. Úgyhogy happy van végre. (Egyébként PE telepítés előtt feldobtam az Global 12.5.3-at, gyárilag nekem EEA Globál volt a telón, de a fakó képernyő ott is megvolt. )
Ilyen apróságok is bejönnek mint pl. a Google billentyűzet elhelyezkedése, kb 1 centivel magasabban kezdődik a billentyűzet nem a képernyő aljától mint a MIUI -nál, így stabilabban fogom egykezes szövegírás közben és nem is hibázom annyit mint MIUI esetében.
Összességében eddig úgy érzem megérte a rendszer csere. Egyébként telepítésnél borzasztó szenvedésen mentem keresztül, minden lépésben valami hibába futottam, 3,5 óra volt mire felment, de megérte 😄 Remélem jó is marad.

(#6602) tomboy0013 válasza tomboy0013 (#6601) üzenetére


tomboy0013
veterán

Ami még kimaradt a pozitívumok közül és nagyon tetszik az az alkalmazásváltó lehetőségei. Egyszerűen ki lehet szedni hosszú érintéssel képeket és tovább küldeni bárhonnan (linkeket és szövegeket is ki lehet másolni az alkalmazás váltóból + képernyő kép készítés és azok opciói is elérhetőek). Roppant kényelmes dolgok.
Osztott képernyőn lévő appok is berakhatóak az alkalmazásváltóba, azaz egy helyett kettő app jelenik meg osztott képernyő nézetben az alkalmazásváltóban. Ez is tök jó.

[ Szerkesztve ]

(#6603) fujifilm1


fujifilm1
senior tag

Szia
A kernel felrakás hol van leírva.
Köszi

(#6604) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6603) üzenetére


tomboy0013
veterán

Első körben csinálni kell TWRP-n belül egy biztonsági mentést. TWRP-->Backup> "Boot" kijelöl majd erről készül egy biztonsági mentés. Aztán Install menüpontban kikeresed az előzetesen letöltött kernel fájlt és feltelepíted, majd jobb alsó sarokban "Boot System". Ennyi. Semmi nem törlődik a telóról.

(A biztonsági mentés előtt ki kell kapcsolni mindenfajta képernyőzárolási módszert)

Ha az általam használt kernelre van szükséged akkor itt találod: [link]

[ Szerkesztve ]

(#6605) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6604) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Köszi szépen!
Igen ez a kernel érdekelt.
Fel is raktam kiváncsi vagyok javul e a fogyasztás.
Miui-n 1.0%/h -1.4%/h volt a jellemző ha keveset használtam.
A Lineage-en jellemzően 1.3%/h volt de sokat használom.
Kell / szoktak valamit állítgatni? nem akarok undervoltage meg overclock meg hasonlókat, de szokott lenni valami kezelő felület a custom kernelekhez. csak nem tudom kell e, meg mi van ehhez.

Köszi a tapasztalatokat.
Én Lineage 19.1 re álltam át, és én sem bántam meg sőt teljesen happy vagyok vele...

[ Szerkesztve ]

(#6606) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6605) üzenetére


tomboy0013
veterán

Én nem állítottam semmit csak felraktam. Az első napokban voltak érdekes dolgok, nem igazán akarta deep sleepbe rakni a teló magát. Végül törölnöm kellett a Play szolgáltatások adatait és megoldódott minden gond.

(#6607) Füleske


Füleske
addikt

Törölték az F4 Pro forgalmazását. [link]

(#6608) tomboy0013


tomboy0013
veterán

A fotózás kedvelőinek hoztam egy Gcam verziót és hozzá egy saját készítésű config fájlt: [link]
Az elmúlt hetekben a ROMolás mellett a tökéletes Gcam elkészítésére is rengeteg időt fordítottam. Na ez utóbbi persze nem sikerült :DDD de azért megosztom veletek mire jutottam hátha lesz akinek tetszik. Van egy pár verzió amihez készítem a config fájlokat folyamatosan, jelenleg a 8.4-es verziót osztom meg veletek mert egyelőre úgy érzem ezzel sikerült a legjobb főkamerás képminőséget elérni.
A Night Sight sajnos ebben a verzióban a főkameránál nem működik, de pl az asztro fotó része igen. (Legalábbis PE ROMon)
Ettől függetlenül a 27 frames HDR+ beltérben és sötétedésnél sok verzió Night Sightját simán lepipalja.
Kicsit hagytam hogy zajos legyen a kép cserébe viszont rengeteg a részlet a fotókon.
Folyamatosan próbálom tökéletesíteni a képminőséget, így örülnék ha minél többen kipróbálnátok és aki ért a témához hasznos tanáccsal is elláthatna.
De egy vélemény mindenképp jól jönne a laikusoktól is (tetszik/nem tetszik).

(#6609) Füleske


Füleske
addikt

A mai Poco Launcher frissítés úgy érzem jót tett a rendszersebességnek. Mit gondoltok?

(#6610) snakebait válasza Füleske (#6609) üzenetére


snakebait
senior tag

Nekem mióta frissült 4.36 - ról 4.38-ra azóta nagyon gyors, van jelvény értesítésem is és mindha tovább is bírná egy feltöltéssel😊😎

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6611) dbj19


dbj19
csendes tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy találkozott már más is olyan problémával, hogy a töltőadaptert használva nem tölt fel a telefon? Elindul a gyorstöltés, majd szinte azonnal le is áll, majd újraindul a töltés, majd leáll, és végtelen ciklus.
Laptopról töltve szép lassan feltölt az eszköz, tehát nem a töltőkábel a rossz. Nincs másik adapterem, így nem próbáltam még ki, a telefon oldalán lehet a gond, vagy a töltőadapter romlott el egyik percről a másikra (adapter is a gyári)?

(#6612) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6606) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Szia

Köszönöm a kernel ajánlást, szignifikánsan kisebb a fogyasztás.
Pár töltés után azt lehet mondani hogy egész biztos sokkal jobb mint a lineage os beépített kernelje.
A legjobb miui kernel lel összehasonlítva is kevesebbet fogyaszt. Például éjszaka amikor repülő üzemmódban van akkor lemegy a fogyasztás 0,4 százalék per órára. A Miui-n, ilyenkor is kb a duplája volt.
Nem gondoltam hogy ismét kerner cserebereével fogok szórakozni, de bőven megérte. :N

(#6613) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6608) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Valamelyik nap kipróbálom.
Nem értek a témához és a mostani Gcam 8.1 is teljesen megfelel nekem... Lehet nem is fogom látni a különbséget a tiéd és a között :K

[ Szerkesztve ]

(#6614) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6612) üzenetére


tomboy0013
veterán

Éjszaka repülő üzemmódban meg úgy alapjában véve is nagyon jó a készenléti idő, szinte semmit nem merül. Nálam PE-n akkor kezd el érezhetően merülni amikor úton vagyok valamerre és aktív a mobilnet (2 simem van), Bluetooth okosórával és Android Autoval, helymeghatározással. Valószínűleg az adótorony váltogatás lehet az oka. Mintha MIUI-n nem merült volna ennyire, bár sosem mértem meg.
Gondolkodtam hogy kipróbálom a CrDroid-ot az üzemidő miatt, de a gyári Pixel dolgok hiányoznának így egyelőre marad a PE.

A kamerás visszajelzésre kíváncsi vagyok.

(#6615) BB9000


BB9000
senior tag

Sziasztok!
Akkuinfó téma érdekel. Vagyis az, hogy a telefonomban milyen állapotban van az akku. Ezen az oldalon kezdtem: [link] Addig jutottam, hogy ha beírom a * # * # 6485 # * # * kódot a tárcsázóba, akkor kapok egy képernyőnyi információt az akku aktuális állapotáról. Ez minden MIUI op rendszeres telefonon működik. Az F2 Pro-n is. MIUI Global 13.0.2 Stabil op rendszer van rajta.
Engem a töltési ciklusok száma érdekelne, ami az MF_02 paraméter értéke lenne, viszont azt a paramétert a telefon nem írja ki! MF_01 után az MF_03-at írja. Meg lehet valahonnan máshonnan tudni a töltési ciklusok számát?

(#6616) Füleske válasza BB9000 (#6615) üzenetére


Füleske
addikt

Akkuállapot lekérdezés: [link]

(#6617) pg1966 válasza Füleske (#6609) üzenetére


pg1966
aktív tag

Hogy lehet a Poco Launcher-t frissíteni?
Nekem 2021 decembere óta nem frissült, gyári a rendszer: MIUI-V13.0.2.0. SJKEUXM

(#6618) Füleske válasza pg1966 (#6617) üzenetére


Füleske
addikt

APKMirror - ról: [link] Letölt, telepít.

(#6619) pg1966 válasza Füleske (#6618) üzenetére


pg1966
aktív tag

Köszi, felraktam!
Egy rosszabbat látok, a mappákban eddig 3x6, most csak 3x5 ikon látszik, ennyi tűnt fel így elsőre. Gyorsnak gyors, de eddig sem volt nekem lassú.

(#6620) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6608) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Koszi a Gcam-ot és a configot. Felraktam. Működik.
Pár fotót és videót csináltam, minden müködött szép képeket és videót készített. a kézremegés szűrés tök jó. szerintem ez eddig nem volt a 8.1 ben...

De egyelőre ismerkedem vele.
Rengeteg opció van, de KELL valamit állítani?

Más.
Kellett egy selfit készítsek háttér nélkül. gyorsan ezt találtam ami eltávolitja a hátteret. [link]
A háttér eltávolítás nincs véletlenűl a gcamban?

(#6621) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6608) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Nem egészen értem a kamerák felsorolását.
A különböző kamerák megjelenésének engedélyezésénél:

Ugye csak négy kamera van? az ötödikre kifagy a gcam.
Illetve az id2- ami tele camera néven fut. De úgy látom nem ad más nagyítást, ugyanabban nagyításban néz csak sokkal zajossabb??
Az id4 - a macro camera ugye?

[ Szerkesztve ]

(#6622) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6620) üzenetére


tomboy0013
veterán

Nem szükséges semmit állítani, a főkamera képét állítottam be, leginkább ahhoz jó ez a verzió (bal felül ahol látsz egy 15-öst azt mondjuk át tudod 27-re is rakni ha rákoppintasz és akkor még jobb lesz a kép, főleg gyengébb fényviszonyoknál).
Háttér eltávolítás nincs benne, nem is tudok róla hogy bármikor is lett volna gcamban ilyen.
Az a kamera pedig amelyik zajos képet mutat az a mélységélességhez való szenzor.
Köszi, hogy kipróbáltad és visszajeleztél.

[ Szerkesztve ]

(#6623) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6622) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Mi ez a 15 meg 27 nem nem is tudom miről van szó. Kifejtenéd légyszi.
Egyébként az tetszik a legjobban hogy nem fagy ki a gcam ez a verzió.
Régebbiek nél amikor a kameráról váltottam videóra akkor néha volt hogy kifagyott. Ez teljesen stabilnak tűnik.

(#6624) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6623) üzenetére


tomboy0013
veterán

Ahogy megnyitod a kamerát bal felül látsz egy 15-ös számot, ha arra ráütsz módosul. Ha 27-re teszed akkor több képből rakja össze a végeredményt mint 15-nél. Így ha gyengébbek a fényviszonyok stabil kézzel jobb képet lehet készíteni.

(#6625) #24556544


#24556544
törölt tag

Valakinek tapasztalata az új xiaomi.eu val? 13.0.4.0
A rendszer mintha picit gyorsabb lenne, de az akksi brutál mód merül. :W Kár volt felraknom ezt a frissítést.

[ Szerkesztve ]

(#6626) bloggiold válasza #24556544 (#6625) üzenetére


bloggiold
aktív tag

Ma raktam fel. A készenléti fogyasztás kicsit több lett, de még túl friss a statisztika.

https://fontecone.blog.hu/

(#6627) r0by válasza bloggiold (#6626) üzenetére


r0by
addikt

OTA-n raktátok fel? 13.0.2-ről próbálom frissíteni egész héten, de nem tudja letölteni.. :W

(#6628) bloggiold válasza r0by (#6627) üzenetére


bloggiold
aktív tag

Nincs OTA a Xiaomi.eu verziónál, csak fastboot módban a windows_fastboot_update_rom.bat paranccsal lehet frissíteni az összes MIUI 13-as telefonnál.

https://fontecone.blog.hu/

(#6629) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6624) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Nekem nincs semmilyen szám ha elindítom a kamerát....
Van valami tutorial leírás hogy bármi hol egy kicsit meg lehetne ismerni ezt a kamerát?

(#6630) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6629) üzenetére


tomboy0013
veterán

Importáld be a config fájlt akkor az én beállításaimat kell látnod. Én azt látom, tegnap feldobtam a PixelPlusUI-t, aztán a CrDroid-ot és mindkettőnél ott volt config import után a 15-ös szám amire koppintva át lehet állítani.

(#6631) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6612) üzenetére


tomboy0013
veterán

Van egy újabb kernel ajánlásom. Végül lecseréltem a PE ROMot crDroidra mert vállalhatatlan lett az üzemidő a play szolgáltatások háttérbeli tevékenysége miatt.
Perfkernel-lel a crDroid brutál jó üzemidőt produkál.
Linkelek egy tárhelyet ahol az immercity kernel és a perfkernel is megtalálható, mindkettő elég jó egyenként. A perfkernelből a 0616-os verziót használom (nem az 0616A11-est mert az ugye nem Android 12 alá való).
[link]

[ Szerkesztve ]

(#6632) Carline válasza tomboy0013 (#6631) üzenetére


Carline
őstag

Ezek közül bármelyik jó stock miui 13-ra vagy csak aosp romokra való?

˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI

(#6633) tomboy0013 válasza Carline (#6632) üzenetére


tomboy0013
veterán

Az Immensity X-re azt írják a telegramos csoportjában, hogy AOSP, MIUI, AOSPA támogatás van.

[ Szerkesztve ]

(#6634) tomboy0013


tomboy0013
veterán

CrDroid ROM alatt a perfkernel igen jól teljesít üzemidőben. 2 nap alatt ez jött össze, ilyen MIUI-val nem volt még újkorában sem, nemhogy közel 2 éves akkuval...
Zömében wifi kapcsolat volt, kb 5-6 órát volt aktív a mobilnet + Bluetooth androidos okosórával és android autoval + helymeghatározással. 2 Facebook fiók szinkronnal, 2 SIM kártya van a telóba, világos témával stb.
Éjszaka tettem csak ki repülőbe, ez alatt nem merült 1 %-ot sem (kb 7 óra/éj).
A rendszerrel kapcsolatban nem tapasztaltam bugot az elmúlt napokban mióta használom. Szóval bátran ajánlom annak aki esetleg ROMolásban gondolkodik.

[ Szerkesztve ]

(#6635) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6630) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Szia.
Akik a könyvtárba másoltam be a konfigot ezért nem működött.
Most hogy az LMC8.4 alá másoltam be, egyből megjelent a "15"
Köszi.
Van esetleg valami videó vagy sima tutorial erről az LMC ről?

De nagyon igéretesnek tűnik kevés fényben a fotó...

(#6636) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6631) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Köszi már próbálom is a perfkernelt.... :)

(#6637) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6635) üzenetére


tomboy0013
veterán

Nincs tutorial meg semmi. Telegramos csoportban is csak a BSG-s verziókat nyomatják, de abból nem tudok ilyen jó képminőséget kihozni mint ebből, meg amiket beraknak a csoportba config fájlokat sem olyan jók.

(#6638) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6636) üzenetére


tomboy0013
veterán

Na milyennek érzed?

(#6639) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6638) üzenetére


fujifilm1
senior tag

A legfontosabb hogy az autó rotate és a fényerő automatikus állítása ismét működik.
Úgy emlékszem a gyári kernel el az egyik ment de a másik kernelel egyik se működött. Viszont ezzel a perf kernel el mindkettő hibátlan.
Nem gondoltam hogy ezek A funkciók kernel függőek...
Az üzemidő úgy tűnik hogy jobb de meg akartam várni egy két ciklust mielőtt visszajelzek.

(#6640) tomboy0013 válasza fujifilm1 (#6639) üzenetére


tomboy0013
veterán

Nekem most az a probléma merült fel hogy a vezetékes Android auto nem megy. Feltelepítettem Nikgapps add-ont, de csatlakozási hibát ír ki (connecting error 22) és megoldást meg nem találok. Már felraktam a Pixel launchert és minden olyan dolgot ami hiányzott a PE ROM után, de az Android auto elég fontos lenne hogy működjön. Nem tudsz esetleg erre valami tippet?

(#6641) fujifilm1 válasza tomboy0013 (#6640) üzenetére


fujifilm1
senior tag

Én nem használom de valami olyasmiről olvastam mintha a mobilon meg akarnád szüntetni a Google: [link]

[ Szerkesztve ]

(#6642) Füleske


Füleske
addikt

Frissült a rendszer, 13.0.4.0 SJKEUXM. Az usb megosztás hibám eltűnt. :)

(#6643) snakebait válasza Füleske (#6642) üzenetére


snakebait
senior tag

Nekem nem dobja fel ota-n, viszont megtaláltam XiaomiROM. com-n ezt az új verziót, de a leírásban azt írja, hogy recovery - ből kell felrakni. Akkor ez nekem gondolom nem jó 🤔 Nincs nyitott botloderem se semmi mókolás, ful gyári rendszer. Jó lehet az? Vagy linkeld már be ezt a tiédet légyszi...

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6644) Füleske válasza snakebait (#6643) üzenetére


Füleske
addikt

Simán rakd fel azt a rom-ot kézzel. Nem kell semmit mókolni.

(#6645) snakebait válasza Füleske (#6644) üzenetére


snakebait
senior tag

Huhhh, elakadtam. Mikor ott vagyok mikor kidobja hogy miui13, és jobbra fent 3 pötty és máskor volt ott olyan lehetőség, hogy rom betallózása... Most nincs😳 Hogy is bírom odavarázsolni azt a menüt-lehetőséget?

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6646) mgTerminator


mgTerminator
veterán

Az új recoverys Xiaomi.eu romot felrakta már valaki? Én még a decemberi verzión vagyok ami android 11 alapú erre jelzett hogy van frissítés és le is szedte, ez nem fastboot telepítős. Mi 11 ultra topicban is olvastam hogy elvileg meg lett oldva a recovery probléma!

(#6647) snakebait válasza snakebait (#6645) üzenetére


snakebait
senior tag

Megvaaan😊😊😊

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6648) Füleske válasza snakebait (#6645) üzenetére


Füleske
addikt

A nagy 13 - as számot (képet) nyomkodd sokszor középen.

(#6649) snakebait válasza Füleske (#6648) üzenetére


snakebait
senior tag

👍

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#6650) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Tegnap frissítettem miui13-ra, azóta a bitwarden ikonja folyamatosan látszik. Tudja valaki, hogy hogyan lehet ezt eltüntetni?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.