- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
solfilo
veterán
-
AxBattler
félisten
Közben kijött a Techspot, és a Computerbase teszt is... hát, aki játszana is az IGP-vel, az inkább vegyen 2200G-t. Bár itt nem tuningolták egyik procit sem.
Ettől függetlenül jó kis vasak ezek!
-
sb
veterán
-
solfilo
veterán
-
AxBattler
félisten
-
wjbhbdux
veterán
-
Ferke77
aktív tag
+1
Jól beszélsz, akinél ennyire ki van számolva a pénz pc-re, annál 5 ezer forint ide-oda igen is sokat számít. Ha ilyen helyzetben lennék én is 320-t vennék és a +5 ezerből még 4G ramot, többre mész vele, mint egy 450-s lappal. Az meg banális tévedés, hogy a 320-ban nem mehet a 6 v. 8 mag. Nekem pár hónapig ment 1800x a legolcsóbb Asrock lapban és semmi probléma nem volt. A most megjelent nagyon sok magvas "szörnyet" is támogatja a bios
. Persze azt belerakni (most) nem életszagú, de pl. 4-5 év múlva jóárasítva, miért ne?
Az alaplap kérdése ugyan úgy túl van lihegve, mint a tápé. -
sb
veterán
Arról sincs szó most mekkora az árkülönbség abszolút értékben.
Értem amit modasz de te nem érted amit én próbálok leírni.
A hasznosság az egy relatív fogalom. Amire nincs szükséged az kidobott pénz és semmivel sem jobb, hiába alig drágább.Ill. ezzel párhuzamosan az árat is érdemes abszolút érték helyett szintén relatív módon vizsgálni. 15k vs 20k az +33%. Ha mindenre rádobod akkor jóval drágább lesz a konfigod. Mert mégis min spórolnánk még? Én pl házon biztos nem... a táp meg első a sorban amiből jót kell venni. Periféria? Azt nyomkodod/nézed évekig..., stb...
De ha ezt nem is nézed mer'csak, még mindig ott az első rész. amit nem használsz ki hiába van alatta. Jobb lap, jobb VRM, több csati vagy bármi? Ha nem számít akkor minek?
Ez sarkítva kb. azzal analóg, hogy milyen autót veszel boltba meg óvodába járni. A traktor erősebb sokkal, de minek?
Vagy lásd még noti topic mindig aktuálisan: A hordozhatóság szart se ér, legyen 8 mag+renderre megfelelő vs nem erre való a noti. -
Chaser
legenda
egyébként én sem preferálom a vizeseket, de még a jobbak közt van - ez a magyar valóság -
anno egy srác itt neten rendelt vga-t, de döglött volt, elhajtották, h akkor ezt fel kell küldeni garba, ő meg kicsit más beállítottságú volt mint én, szóval rájuk hagyta, h mi lett a vége nem tudom
nem sokkal később kicsit megéirintett a bányász láz, akkor már elszálltak az árak, de beesett hozzájuk 1050ti jó áron, 46e körül, máshol legalja verziók is 58-60e-ért mentek már, mondom nosza, rendeltem 4-et, át is vettem, aztán meggondoltam, ilyen hülyeséggel ne foglalkozom - nekem az, meg egyébként is zabálunk elég áramot, nem kell még bányászkodás miatt is -, visszavittem, mondtam 1-et megnéztem, többi bontatlan, kezembe nyomják-e a pénzt ha már ilyen tisztajófej' voltam h behoztam személyesen? nem nyomták, de már aznap 55-56e-ért fenn volt a listájukban - nyilván én hoztam el a utolsó 4-et, mert utána eltűnt -, és kivárták a 14 napot, 1-2-vel túl is lépték de lecartam'
benn vmelyik szervizes gyereknél rákérdeztem, árulja már el, hogy van az ha valaki defektes vga-t vesz akkor nem állhat el a vásárlástól? _indoklás nélkül_ el lehet állni egyrészt, másrészt személyes átvétnél is ha műszaki hiba van 3 munkanapon belül azonnali csere v kp vissza, hát öööö izé, mondom amikor teccik' a jogszabály akkor betartjátok, amikor nem teccik' akkor nem? valszeg kezdtem csúnyán nézni, mert el is takarodott hátra, vmelyik másik komája jött vissza -
Piftuka
veterán
-
Chaser
legenda
-
AxBattler
félisten
-
Vektast
aktív tag
Rosszul van a táblázatban a Vega 3-as órajele mert megemelik +100Mhz vagyik 1100Mhz-es lesz. Kíváncsi leszek mit tud, sztem veszek is egyet majd vész tartaléknak.
-
Chaser
legenda
-
Piftuka
veterán
-
Chaser
legenda
-
AxBattler
félisten
-
Chaser
legenda
hdmi/dvi/dsub van rajta
sata-ból 4 nem elég?
budget gépbe meg pláne - nekem speciel 1db m2 nvme ssd-m van, satat le is tiltottam, nem volt szempont mennyi van -
de mint mondtam ez _olcsó_ b450 lap, ahhoz képest sok minden van rajta, bios értelmes, és 8 magos zen is mehet bele, +5e ft-ért mint a 14e ft-os asrock -
AxBattler
félisten
-
Chaser
legenda
nem arról van szó régen mekkora árkülönbség volt, fogalmam sincs, most viszont 5e ft-ról beszélünk, b450m s2h-ba kis túlzással bármit bele lehet rakni, van m2 foglalata, kis vrm hűtése, nonplusultra' még rgb headaere is ( : mint esetem is mutatja beeshet jó ajánlat cpu-ra, 6 mag volt a lapban pár napig, aztán jött a 8, elég korrekt cpu és ram beállításokat tud a lap, ezen nagyon kár spórolni sztem
eddig mindig elintéztem amit akarok, sztem úgy voltak vele a másik százat úgyis elhajtják ( : -
sb
veterán
Így van, nem vacakolnak.
Én 100k+ 32" 4K monitort vittem vissza, szóval azért nem a leszarom kategóriás cucc.Weboldalon elolvastam, hogy online kell indítani a folyamatot, számlaszámot megadni, de IBAN formában, különben nem jön meg a pénz, 14 nap utalásra, blabla...
Vasárnap este(!) fél 8 körül vittem vissza, hogy "nekem nem tetszik" (a skálázás, noti csatlakoztatás miatt nem volt jó). Srác meg se nézte ketté van-e törve a monitor vagy bármi. Kattintott párat, leszámolta a pénzt az asztalra és 3 perc múlva már ott sem voltam.
@chaser
Magyar boltoknál sajnos nem a fellépésen múlik. Én voltam úgy régi "jónevű" (azóta már nem létezik) boltban ahol elhajtottak volna egyértelmű hülyeséggel, elmeséltem nekik ez hogy működik a magyar szavatossági jogszabályok alapján. Az se érdekelte őket. Bevállalják és nyilván jól teszik, mert senki nem fog pereskedni.
Sőt, most is épp hasonlóval társalgok, csak nem hw témában...
-
sb
veterán
Olvastam mit írtál. Azért kezdtem úgy, hogy "Ezzel egyetértek".

Viszont innen ugyanaz az egy lépés tovább, hogy az A320-at sincs értelme lefikázni.
Csak azért mert kisebb szám van rajta meg az árcédulán.
Ugyanúgy tudhat mindent ami kell, főleg átlagjózsinak.Gbors írt itt logout elemzést, ő is arra jutott, hogy nem megy az energiamenedzsment, de tök ugyanaz a lapunk van.
Szóval megy az.
(A vram multimonitor mókát ismerem, kb. én kezdem el itt kérdezgetni még 4850-en, hogy mi a rák van ezzel. Nem igazán volt ismert és akkoriban még szarabb volt a helyzet. De emlékeim szerint akkor még volt nv-m is amin akadozott a téma.)B450 lap egyébként nem volt mindig ilyen árban. Amikor én vettem akkor jóval nagyobb volt a különbség még. Nomeg nem csak ez számít. Nekem mITX házba beférő mATX lap kellett.
Abból nem volt nagy választék. De HTPC alá nem is akartam többet, tudatos volt. -
Chaser
legenda
-
opr
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
-
tasiadam
veterán
Persze, egy GTX960 vagy rx550, 560, 1050-1050ti-hoz nem a legerősebb, de a legolcsóbb választás ez. Akinek még nincs nagy igénye, annak teljesen jó. VGA nelkul meg otthonra is. De az a VGA így is elég erős alap netes játékokhoz, mint a LoL, akar a WoT is, de egyik sem ultran, de jatszhato szinten.
-
turorudi
aktív tag
Fentebb írtam, hogy nálunk az egyik gyereknek van 200GE + a legolcsóbb Giga A320-as lap. A 12 éves szülinapjára kapta. Lett egy saját gépe, a játékait nem a max. beállításon jól elfuttatta, közben belekóstolt a programozgatásba, videóvágásba alap szinten. Azóta kapott használtan egy 1050Ti-t 25k-ért és a 4 giga ram 8-ra bővült és a Fortnite szintű játékokat Full HD-ben nyomja. Közben megértette, mi az a dual channel, hogy hogyan épül fel a gép, lett affinitása a számítástechnikához.
Sztem zseniális ez az A320+200GE vonal, mert így olcsón kaphatnak a gyerekek is gépet, élvezhető szinten tudják használni, majd aztán innen lehet fokozatosan tovább lépni. Ja, és fontos, hogy pl a videókártyára saját magának spórolt és nem hülyeségekre költötte a kis megtakarítását. -
AxBattler
félisten
Alza-hoz egy házat vittem vissza, mivel hiányzott egy rögzítőfurat az alaplapi tálcán... 14 napon belül szó nélkül visszavették.
Gondolom nagyobb forgalommal rendelkező, több országban jelen lévő cég - nem x@rrágóak, a felbontott / alig használt cuccokat továbbértékesítik webshop-on keresztül. -
M@cika
őstag
Igen, azért ma már valamire kevés a 2/4. Szóval, ha hirtelen gépet kéne összerakni akkor R3-1200 meg egy bármilyen kis fostalicska VGA a minimum.
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
"Megbízhatótól kell venni, nem valami jött ment 2 hónapja regisztrált 10 értékeléses embertől."
Van más szempont is. Én például soha nem támogatnám a "szürkegazdaságot".
Az is igaz, hogy a hazai IT kereskedelmi üzletek egy jelentős része is csupa "szürkeimport" áruval működik... sajnos többen már nagyon rég óta!
Persze egy-két korrekt, csak és kizárólag az importőrtől vásároló forgalmazót szerencsére még lehet találni! -
Piftuka
veterán
"szóval teljesen mindegy milyen lapot vesz - sok ph-s tagnál is látom lövése nincs, uv-ról sem, és nem trikán már régebbi tagok,[..]"
Higgyétek el, hogy a PH! közösségének nagyobb része teljesen "átlagos" felhasználó.
Én magam is ismerek tucatnyi olyan embert, akinek semmi köze a számítástechnikához, de hallott erről a fórumról, vagy az interneten "beleakadt", és regisztrált, hogy segítséget kérjen valamelyik tervezett vásárlásában.
(Ez egyébként tök jó dolog.) -
Chaser
legenda
jóval kezdenének ( :
nemrég visszavittem egy cpu-t, korrekten visszaadták az árát - igaz nem egyből, és telefonon kb értelmetlen volt őket felhívnom utána, biztos díjazták h segítettem visszadobozlni a cpu-t, mert nem ment az üfsz-es srácnak ( : -
eddig nálam az alza a top, volt egy venti defektes táp, ma egy bq! hűtő amihez nem mellékeltek megfelelő am4 átalakítót, személyesen vittem azokat is vissza és egyből kezembe adták a pénzt, na ez az ügyintézés
telefonon mindig el tudom őket érni és mindig sikerült is elintézni eddig mindent
már nem fogok a vizesektől vásárolni az biztos - gariztatnom még nem kellett ufóéknál, de ne is kelljen
, viszont arról sem hallottam rosszakat - -
tasiadam
veterán
Regen egy budget gamer gepbe raktunk 2 eve 2 mag 4 szalas pentiumot az i3 helyett. Majd jott a 4 magos i3 ami nem 10x ezer hanem inkabb 30.
Akkor most mi a budget? Se budget vga nincs, se proci. (Amin elfut minden aranylag jol) -
AxBattler
félisten
-
Chaser
legenda
megvannak a módszereim ( : mikor kicsit megemelem a hangom, csak úgy, h mindenki odafigyeljen a boltban és kezdjék nagyon kellemetlenül érezni magukat atisztelt üzletvezetők, az úgy szokott működni , szerencsére ritkán volt rá szükség
vizesekkel nekem vegyes tapasztalataim vannak, jövőben már nem akarok tőlük vásárolni, napokban hívtam őket, 23 perc után nem lett érdemi eredmény, 17 perc múlva kapcsolt az automata élő emberhez, aki átkapcsolt valahova ahol már fel se vették....pffffffff
-
AxBattler
félisten
"...ha 2,5év után behal az alaplap, és nem tudják ugyanolyanra cserélni, boltnak mondhatod köszipuszi', akkor kérem vissza a teljes vételárat..."
Mondani mondhatod, csak ha nincs hozzá kedve a boltnak, akkor mehetsz amerre látsz: békéltetőhöz, fogyivédelemhez, bíróságra, stb.
Tavaly játszották ezt velem az AQUA-nál egy VGA-val... onnan soha többet semmit.
-
Chaser
legenda
nem nimand' boltból vásárolunk, sztem evidens

ha a profi megbízható seftes úr fejére ráesik egy féltégla, már az se jó gar szempontjából , pöppet' nagyobb esélye van mint hogy egy korrekt nagy bolt becsődöljön - de azért ne essen a seftes úr fejére semmi -
a budget vásásrló is belenyúlhat, szóval az a "spórolás" legtöbbször inkább vicc...aki spórolni akar az kivár, és nem ráugrik egyből a dolgokra -
lemusz
addikt
Megbízhatótól kell venni, nem valami jött ment 2 hónapja regisztrált 10 értékeléses embertől. Amiket leírsz mind feltételezés, gondolom nem saját tapasztalat. Ez egy viszonylag zárt közösség, ha a nagyobb nevűek között megbízhatatlan lenne, hamar elterjedne a híre. Ráadásul bolttal is meglehet szívni, cég tönkremegy, tulaj felszívódik külföldön, aztán ugyan úgy döngetheted a zárt ajtókat.
A budget vásárlók, meg pont nem az a fajta, akik 14 napos elállásban visszaküldözgeti a cuccokat, mert "jajj, mégse tetszik a színe vagy jajjj nem megy rajta a memória tuning" és társai. Ahogy fentebb írta valaki, "Működjön azt csókolom."
-
Chaser
legenda
b450m mindkettő, csak az msi gaming plus m fekete-piros design nálam az überalles...( : de ramok olyanok, ssd is, sőőőőőt, a gb lap biosa is fekete-piros
- úh némileg kárpótol, a sötét barna-fehér fizikai design miatt
-lemusz
nem kapsz uo. garit seftelőktől
nincs elállási jogod, nincs hol verni az asztalt ha kell, nincs számlád, van pár ezer ft "spórolásod", sok esetben annyi sem, de nem ritkán drágábban akarják adni a seftesek adott dolgot mint boltban van... ha 2,5év után behal az alaplap, és nem tudják ugyanolyanra cserélni, boltnak mondhatod köszipuszi', akkor kérem vissza a teljes vételárat, seftesnél ezt megnézném, meg azt is, kinek h görbül a szája, mikor a tisztelt seftes úgy dönt, h kiszáll a businessből - v segítenek neki az illetékesek meghozni a helyes döntést ( : -, és még az a csodálatos "hozzám szól" gar is elrepül -
lemusz
addikt
Nembaj, agyaltok ti eleget a noob vásárlók helyett is.
Annyit azért hozzá tennék, hogy pár évvel ezelőtt amikor még extreme budget vásárló voltam és athlonokkal hasítottam igenis megfontolandó volt 5-6K árkülönbség. Úgyhogy én nem pirítok le senkit, ha A320-at választ meg hasonlók, ugyanakkor ha van itt most ilyen olvasó, akkor javaslom neki hogy ne közvetlenül boltól vásároljon, hanem keressen meg hardveraprós
áfacsalókatviszonteladókat, náluk vásárolva ugyan úgy zsír új terméket kapnak, garanciával meg mindennel és egy kis budget gép esetén is pont lehet annyit spórolni a komponenseken, hogy ugyan akkora összegből a jobb lap is kihozható. -
opr
nagyúr
-
Chaser
legenda
aki nagyon nincs képben, azt se tudja mi az a tuning...
szóval teljesen mindegy milyen lapot vesz - sok ph-s tagnál is látom lövése nincs, uv-ról sem, és nem trikán már régebbi tagok, szóval egy laikusnál és tuning nem igazán össszeegyeztethető, téyleg teljesen mindegy h antituning a320-at vesz, vagy x570-et -
igazából én is átmenetre vettem a kis gb lapot, amit akartam eltűnt a boltkból, 5e-rel lett volna drágább, designban az tetszik, de még az is lehet marad véglegesnek a gb lap, bőven hozza a kötelezőnél többet -
opr
nagyúr
Persze, mert Te ertesz hozza. De tudod nagyon jol, hogy ez a piac 99%-ra nem igaz.
Szerintem ilyen procija harom fele ugyfelnek lesz:
1) Akinek tenyleg nagyon nincs penze
2) Aki abszolut hulye hozza, azt tudja, hogy a szamitogep furcsa, mert ahhoz, hogy mukodjon a szamitogep, kell hozza az a fura idegesito doboz is az asztal ala
3) Akinek kell valami ideiglenes cucc, gyorsan, mindegy, csak legyen valami 1-2 hetig, vagy tesztelni vagy akarmiAz elso csoport nem fog alaplapra a feltetlen szuksegesnel egy centtel se tobbet kolteni, a feltetlen szukseges definicioja pedig itt nem ugyanaz, mint neked vagy nekem, hanem az, hogy mukodik. Ebbol tuningmentes a320 lap lesz valoszinuleg. De jobb is igy, mert a szinten valoszinuleg hozza valasztott legolcsobb codegen tapegyseg mellett talan meg ezt a procit tuningolni is rossz otlet.
A masodik csoport be fog menni a tescoba es megveszi a legolcsobb gepet. El se akarom kepzelni, hogy abban mi lesz, de sanszos, hogy valami, ami konkretan meg roszabb, mint az elso csoport gepe, minden szempontbol.
A harmadik csoport az, aki talan fogja tuningolni, de valahogy ebben se hiszek, mert nem hiszem, hogy pocsolni akar vele, nem eri meg, csak legyen mar tul rajta.
Amugy En is egy relative alap b350 lapban hajtok egy r7 1700-at, semmi gond nincs vele, bar sanszos, hogy akikre gondolsz, azok ezen kiakadnanak, hogy miert nem vettem egy normalis lapot.

-
Chaser
legenda
ha visszább olvasol látod, nálam zen 2700 alatt van br 19e ft-os lap ( :
és pont hogy azt nehezményezem, h itteni legtöbb emberke szerint 30-40e ft alatti alaplap sz@r
mivel legolcsóbb 320-as asrock 14e, ez a b450 gb lap 19e, semmi értelme előbbit venni - gond nélkül megzargatja a 2700-et is ha kell, egy ilyen cpu-n max elmosolyodik ha tuningolni kell
-
a320 fogyasztást itteni tesztekből láttam, nem most volt, lehet lap függő is, de nem jól kezelte valszeg a cpu energia managementet, szóval hülyeségtől messze van - amd-nél megszokhattuk, mai napig nem tud a vga-juk mit kezdeni azzal, ha egynél több monitor csatlakozik a kártyához, és egyből feltolja a vramot max órajelre, 10+ éve is így volt, ma is így van - -
sb
veterán
Ezzel egyetértek, Az A320 fikázással már nem.
Szerintem nem filléreskedés ha 15k-s proci mellé nem 25-40k-s range-ből választ valaki lapot. Inkább az utóbbi értelmetlen marhaság.Hacsak nincs vmi extra kívánalom amit a konkrét lap/chipset nem tud, de elég jól felszerelt az A320 is. Nomeg áltaguser igények kimerülnek az USB portok támogatásában kb. Ha tuning nincs ezek a 35-65W-os cuccok bőven elmennek a 95W-os lapokkal. Röhögve. Aki itt fázisokat számolgat az túltolja a dolgot. 95W X procik mellé meg tuningra nyilván nem illik már a képbe...
Egyébként nálam sw/bios tekintetében is elég korrekt az A320 a B450-emhez viszonyítva is. Van ram tuning (200GE-nél ahol nem kéne), p-state... minden.
B450-en meg fele nem működik jól meg eltűnik/megjelenik utóbbinál bios frissítésekkor.Az idle fogyasztás pedig 3 hsz-ből meg cikkből kiindult hülyeség szvsz. Nekem ugyanaz az A320 lapom van 200GE-vel, 20-25W alatt van idle konnektornál mérve, bár nem emlékszem pontosan.
Nekem is kb. a 25k-s B450M Pro4 volt a legdrágább lapom és soha nem volt hiányom semmiben. Attól meg a kardomba dőlök mikor arról beszélnek a topicokban, hogy 40-50k-s lap alatt nincs élet, mer' háddeavrmnembírjamajd a 65W-ot... jobb esetben lesz tuning: olyan amit írsz: +10%-ért +100W, +30k lapra és +20k hűtőre. Nice.

De a legjobb amikor az 50k-s lap után már nem marad a hó végére zseton és addig megy bele 200GE/Celeron, majd jövő hónapban jöhet a hatmagos.
-
Piftuka
veterán
-
Chaser
legenda
lehet kicsit félreértettem, erre tendencia 10-ből 8-10 embernél, ha egy alaplap nincs 30-40e ft akkor az sz@r ( :
nyilván ha valaki olyan alaplapot rak a kicsi alá akkor nem tuningolható, de az nem a cpu sara, a lehetőség adott, de mint azóta más mondta, a320-ból is van "tuningos" - részermől azt továbbra ie kerülném, ha csak netezős gép is, akkor meg főleg ne egyen többet a gép az alaplap miatt -
Noukoum
veterán
-
solfilo
veterán
jaaa, hát akkor nem ajánlott így az Athlon. Low budgetből most Ryzen 3 1200-at vennék, 4 valós mag, 15-16k-ért megvehető boltban.

-
Piftuka
veterán
Köszönöm az info-kat!
Elfelejtettem mondani, hogy nem integrált grafikus vezérlővel gondoltam használni, hanem egy jobb közép kategóriás videokártyával, mint pl. az RX570, vagy RX580.
Vagy érdemesebb lehet a 3-as, esetleg 5-ös széria olcsóbb, grafikus megoldást nem tartalmazó darabjait párosítani melléjük? -
Qkackca
őstag
-
opr
nagyúr
-
solfilo
veterán
Kb úgy mehet, mint az Athlon 200GE, itt egy logoutos írás, hogy mit tud játékokban.
Amúgy ilyen célra egy Ryzen 3 2200G-t próbálnék levadászni, kellően olcsó már s sokkal erősebb, mint ezek az Athlonok.
-
opr
nagyúr
-
Geri Bátyó
addikt
A helyén kezelve ezt a procit, semmi baj nincs vele. Aki tudja, hogy mit és miért vesz, annak hibátlan. Jó lenne ez akár még egy költséghatékony HTPC-be is, bár ott inkább az ITX lapok ára lenne a tényező.
Viszont ami vicces, hogy így már a 3xxx szériában mindhárom Zen változat képviselteti magát! Nem igazán értem, hogy miért nem Zen+, mint a többi APU?
-
Piftuka
veterán
-
opr
nagyúr
-
Piftuka
veterán
-
AxBattler
félisten
Igen, sokszor elfelejtjük, hogy anno kispénzű fiatalként milyen jó is volt hasonló kategóriás cuccokkal bütykölni... Athlon X4 630 FTW! Azóta is imádom a low-budget gépeket!
Egyik kedvenc cikkem a témában: ASRock A780LM alaplap bemutató -
solfilo
veterán
Köszi ezt a cikket is!

Jól értem, akkor ez nem Picasso, hanem még Raven Ridge, ugye?
hülye kérdés, most látom a táblázat felett írva is van.
-
MongolZ
addikt
Oké, nem hivatalosan, csak úgy megtűrten, de a 2xxGE széria is tuningolható...
-
opr
nagyúr
Mindennel amit írtál tökéletesen egyetértek, kivéve egy dolgot. Te is tudod, hogy aki ilyen procit fog venni, az mindenen IS spórolni fog, Rocco szinten fogja hősünk szexualizálni a fillért, pláne gépház, táp, alaplap szempontjából. És akkor a dzsunka tesco oem konfigokról még nem is beszéltünk.
-
Qkackca
őstag
-
turorudi
aktív tag
A fiamnak 200GE van A320-as lapban. Valami legolcsóbb Gigabyte, abban van tuning opció, de még nem próbálta ki. Viszont azért az árért baromi jó procogó, 1050Ti-jal szépen mennek Full HD-n Fortnite, Overwatch és társai.
-
LamerGyuri
senior tag
-
Noukoum
veterán
-
Chaser
legenda
sztem a320-at el lehet felejteni
valamiért többet zabál, idle is - nem hinném, h megoldották, mert ezekbe nagy ívben sz@rik az amd -
a legolcsóbb asrock a320 lap 14e, a b450-es gb lapom 19,5e volt, 19-ért is van értelmes helyen már, %-osan még rá lehetne fogni, h nagy a különbség, de egyébként pedig pár hamburger ára
ez egyáltalán nem egy pro lap, de elég szép otthon ad akár 8 magosnak is - és ahogy látom sokkal kisebb sz_pórollert mint esetenként a sokkal drágább társai, az a320 hülyeségeiről nem is beszélve - -
opr
nagyúr
-
tomio
tag
francbaaa
aludnom kell
Egy máshova írt / másik hozzászólásom teszem most be ide, mielőtt hozzászólnék (az apropó a megint előjött bajnok penya).
Az Intel csúfos húzásai között van, hogy egy az évtized elején _tőlük jött_ kiterjesztés / utasításkészlet hiányzik a Celeronokból és Pentiumokból: az AVX aka Sandy Bridge New Extensions. (Vagy itt a linken Ctrl+F: AVX, és CSAK szerver prociban van találat!)
Ami ugye már a többedik generációjánál tart (AVX2, AVX-512). Benne van minden AMD prociban 2011 óta (Bulldozer). Mondom évek óta minden AMD prociban (link).
Ezért én azt se értem miért hozzák le tesztek (legyen külföldi oldal v magyar) hogy bajnok pentium, mert gigahertzben mekkorát megy!?!!!444
Aztán egy 6.-7. gen penya nem visz vmit amit egy 2. gen i3 vagy szintén sokéves AMD már visz, mert van benne avx.
(Steamen is amikor min. req. az i3-4130 aminél mennyivel erősebb nyers erőben egy újabb Pentium; csakhogy azért 4. gen i3 kell mert az már AVX2 ami innentől van (tehát valójában a min. req. = avx2). Ezért ilyenkor semmit nem ér még egy izomkolosszus i7-2700K sem mert min. req. alatt(!) van. És ahogy jön ki vmi instruction set / extension az idővel kelleni is fog. És nem lehet beletenni ám. Csak OC ezt nem oldja meg.
Ezért hiányos procit gyártani csúnya dolog (engedni sem lenne szabad h ez megtörténjen). Venni meg hiba. Ezt nem kompenzálja nyers sebesség.
AMD nem ezt az utat járja (virtualizáció terén se -> Intel: ebbe teszünk de ebbe meg nem VT-x -et; AMD: mindenbe teszünk AMD-V -t [még a Sempron-ba is!])
Nagyon más a két cég.
És akkor most:
... Pentium G5400
Miért jönnek mindenhol netszerte ezzel a pentiumból kisajtolunk húdesok gigahertzet és ahhoz hasonlítunk bááármit
???
Utasításkészlet-hiányos procik. Hiányzik belőlük az ami teljesítményhez kell. Pentium 200MHz vs Pentium MMX 200MHz. Nem ma volt. Azóta gyorsításhoz utasításkészletet veszünk. Csak a hertzek nuku. A megjelenő újításokat használni kezdik, szükségessé válnak. Ha nincs benne a CPU-ban, senki bele nem teszi. Oszlopdiagramokba hiába szerelmes a fél világ, ha vmihez kell akkor ott marha nagy visszaesés van ám ha nem tudja, vagy nem is megyr. El kellene felejteni őket. -
Chaser
legenda
"..2 mag..itt halt meg a dolog..nálam. Mert ha még 4 natív mag lett volna..talán.."
mivel erről a termékről nyilatkoztál, elég evidens nekem: ha 4 magos lenne 50 $-ért, akkor talán...
van 4 natív magos, eddig is volt, csak nem ennyiért
ha azt mondtad volna 10$-ért sem kell 2c/4t cpu, nemhogy 50-ért, akkor egész más, de nem azt mondtad
-
Geller72
veterán
-
lemusz
addikt
Vajon van itt olyan hozzászóló aki ilyesmit használ vagy tervezi majd ezt megvenni?
Csak mert az átlagos prohardveres felfogás szerint R5 3600 / i5-9400F alatt nem létezik élet. Vagy ha létezik is, az akkor maga a pokol. -
MeszesKPT
őstag
Nincs rossz termék, csak rossz ár. Ennek meg jó az ára.
-
Chaser
legenda
én csak mondtam van olyan amit keresel, picit drágábban - az meg egy kicsit vicces, h neked 50$-ért 4 mag kellene, nekem is jó lenne, 8 még jobban, de meseországban sincs olyan, nemhogy a mi kis világunkban
-
semmi baj a felépítésével és az árával, nekem se kellene, de teljesen korrekt adott teljesítmény/tudás adott árért objektíven nézve -
Geller72
veterán
-
AxBattler
félisten
Faja, csak a belépő alaplapokon is engedélyezni kellene...
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Fred23
nagyúr
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Chaser
legenda
-
Fred23
nagyúr
Netezni még elmegy, esetleg régi játékokhoz is jó lehet. De ha ennél többet szeretnél, felejtős.
Ettől még nem szar a proci, csak szűk korlátai vannak. Anyumnak simán vennék egyet, mert netezéshez Neki teljesen jó lenne. (Ahogy mondjuk egy i3-7100 is.)
-
LamerGyuri
senior tag
-
Geller72
veterán
..2 mag..itt halt meg a dolog..nálam. Mert ha még 4 natív mag lett volna..talán..
-
Fred23
nagyúr
-
Chaser
legenda
néháyan nagyon el vagytok itt tévedve
zen 2700 van nálam b450m s2h lapban - br 19,5ft volt nemrég - , való igaz komoly tuning nem volt, csak allcore 3,6ghz-et adtam neki uv-val, de ha 50e ft-os lapban tudja az allcore 4ghz-et, ebben is tudná - de mivel úgy sokkal jobban zabál nem látom értelmét -
8 mag, nem 2...
és! ez eddig a legdrágább lapom ( : anno 12-3e ft-nál soha nem adtam többet lapért, és alig maradtam el tuningban a 30-40e lapok tuljaitól, akiknek főtt is a feje rendesen, oké, 8 maggal többet rá lehetne húzni egy erős vrm-es lappal, lehet menne agyonfeszelve mindent 4,4ghz allcore is, csak kx annyiba kerülne a lap, és 20e-s hűtés kellene minimum a cpu-ra - amit 3,6-on uv-val a gyárija is lehűtött uv-val nagyon korrekten, nekem már hangos volt, átlagos gépből "nem lóg ki" - -
opr
nagyúr
-
S_x96x_S
addikt
> hogy tuningolni lehessen, az kell,
> hogy ne a legolcsobb dzsunka alaplap legyen alatta, deezt nem értem.
Ez csak két mag; a gyári 3.5Ghz - 35W -os csomagban.
és 3.9 Ghz-re húzva szerepel az AMD preziben.Ezt miért ne bírná ki bármelyik olcsó alaplap?
persze lesznek próbálkozások 4Ghz felett is, de akkor is csak 2 mag. -
opr
nagyúr
Alap kis netezos gepbe eleg korrekt ajanlat, bar a tuning reszet valahogy nem tudom komolyan venni, semmi ertelme. Azert erzem igy, mert ahhoz, hogy tuningolni lehessen, az kell, hogy ne a legolcsobb dzsunka alaplap legyen alatta, de akkor meg a pluszpenzbol inkabb vegyen valami ertelmesebb procit az ember.
Akkor lehet ertelme, ha arra van veve a proci, hogy legyen valami a lapban, amig nem kerul bele az odavalo erogep, mert gari van, vagy eppen valtas kozben kiesik egy-ket het vagy akarmi, de akkor se erzem, hogy annyit adna a tuning, hogy ertelme legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Racoon City árnyékában: Teszteltük a Resident Evil Requiemet
- Formula-1
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Diablo IV
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
- Apple iPhone 16 128GB Blue - Karcmentes állapot - 90% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Persze azt belerakni (most) nem életszagú, de pl. 4-5 év múlva jóárasítva, miért ne?

Mit tud az rx580 ugyanitt egy erosebb procival?