Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
WinCE 5.0-ás GPS-en (PNA) Gis Russa szoftvert használtam. Sajnos a cucc tönkre ment (érintő képernyő xarakodik)... Vettem egy másik Win CE 6.0-ás PNA-t, de ezen nem akar működni a szoftver. Mikor GPS-t elkezdené logolni, azonnal elszáll.
Valaki tudna nekem segíteni, ötleteket adni, hogy mi lehet a probléma...Pls... help me.
Tudom, hogy az android nem stimmel, de nincs neki topikja...
-
stefi68
addikt
Megkérdezem itt is, hátha jár erre valaki....
Van rá mód, hogy a Locus-ban offline vektoros Mapsforge térkép használatakor tudjak offline keresni helyekre (település, poi, stb.)?
-
-
-
Pontosítok, ott vannak, csak a jelölések nem jók. Leszedtem ezt a _theme akármit, bemásoltam az sd-re de ugyanúgy B meg hasonlókat ír, színek helyett.
ui: rákattintottam egy kis ikonra, ott ki lehetett választani, hogy classic turistautak. Na most már tökéletesnek tűnik! -
http://openmaps.eu/download?format=mapsforge innen leszedtem Magyarország térképét, az megy normálisan. De pl a Mecsekben nem nagyon látom a turista útvonalakat. Mánfa- Melegmányi vízesés érdekelne.
-
sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Telepítettem a Locust. Letöltöttem a http://www.erprint.hu/orm/locus.htm oldalról a Mátra, Bükk térképet, felraktam a telefonra egy turistautak mappába. A Locus nem tudja betölteni őket. Mit csináljak vele? Úgy próbáltam ahogy a feljebb írtátok a 82. hsz-ban.
-
vgergo
aktív tag
innen (MapsForge)-t kell kiválasztani,majd a lenti listában meg kell keresni a kívánt országot.
-
winhate
őstag
Hali
Vector alapu terkepepet hogy lehet hasznalani ?
-
viraga
tag
Hello!
Bocs a késői válaszért, nem reagált senki ezért nem követtem a témát. Megnéztem az általad linkelt területet, sajnos még mindig nem az jelenik meg a Mobacban mint a turistautak.hu-n. Ez alapján a terkep.turistautak.hu megint nem frissül túl gyakran. Ismét rákerestem erre, vajon milyen időközönként lehet frissítésre számítani, de most sem találtam semmit.
Évekkel ezelőttről néhány hsz fórumokon, de semmi hivatalos. Kár érte. Tud erről bárki bármit? Legalább azt jó lenne látni, hogy mikori adatokat jelenít meg az "alternatív" weboldal. Egyébként nekem problémám még nem volt ebből, ahol nem egyezett a letöltött térkép a valósággal az elég zavaros terület volt, és a turistautak.hu sem volt jobb.
A csempék letöltésével nálam sosem volt eddig probléma, több térképfájlt készítettem már a program segítségével és mindig rendben ment, mobilon nem vettem észre semmit.
-
blash
tag
Megörültem, hogy a Sports Trackerrel végre újabb térképeket tudok használni, de sajnos még sem. Kipróbáltam, nagyítani így már 17 helyett, 20-ig lehet a mobac-ban, de ugyanúgy régi térképet használ. Az Oroszlány mellett lévő bányász múzeumnál megváltoztatták a sárgajelzést, ezt néztem meg elsőnek, mert mikor erre jártam, emlékezetes maradt, hogy kissé másfelé megy már a jelzés útvonala. Azt nem próbáltam, hogy végre leszedi-e normálisan az összes négyzetet, mert eddig bizonyos nagyításban mindig kihagyott jópárat.
Bejelöltem a problémás részt:
A turistautak.hu-n:
-
vgergo
aktív tag
válasz
rongaucho #75 üzenetére
Szia
Melyik verzószámú navitellel próbálkoztál?
Navitelből 5-ös verzió nekem sem működött a 4-es androiddal. Most 8.5-ös navitelt használok és jól működik.Locus-hoz érdemes ezzel a térképekkel próbálkozni.
Magyarország 8-13 zoom levellel van meg, de ha részletesebb térkép kell, akkor a tájegységenként van rá lehetőség.
Openmapses mapsforge térkép vektros és azon nincs rajta az ikonok, csak a kódjai. Tursitautas térkép rasteres ezen rajta vannak az ikonok, csak korlátozott zoom és nagy mérete.Osmand nevű programot is tudom ajánlani.
Térképet menüből, vagy innen tudsz letölteni. (2 térkép nem ugyanaz)vgergo
-
rongaucho
tag
Sziasztok!
Korábban Navitelt használtam én is, de most 4.1.1-es androidra nem tudom feltelepíteni, ezért a Locus-szal próbálkozom.
Most ugyanaz a problémám, mint MirP05-nek, nem jelennek meg a színes ikonok az Y, B stb. betűk helyett a turistautak jelzésekor (Openmapses mapsforge).
vgergo témáját (hálás köszönet!) bemásoltam a mapsVector könyvtárba és így ki is tudom választani az osmarender orgmapsforge témát, de ugyanúgy maradtak a B, Y stb. betűk.
Van valamilyen beállítás még valahol a programban vagy mit ronthattam el?
-
viraga
tag
Sikerült megoldanom az előzőekben vázolt problémát. Ami félrevitt korábbi próbálkozásaim alkalmával, az a következő hsz volt: [link], és a glas kommentelő által készített xml fájl, amit linkel: [custom.xml]. 2011-es az a megoldás, az aktuális Mobac-kal (1.9.15) nem működik, hibaüzenettel indít a program. Viszont a Mobac következő [leírását] és glas megoldását összegyúrva sikerült!
Elvileg az [itt leírt módon], a Locusból is lehetne puskázni, azonban nálam a Locus Map Tweaker-rel így kinyert providers.xml csak a pluszban "kinyitott" térképforrásokat tartalmazza, a turistautakat nem.
Az általam készített xml tehát így néz ki:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<customMapSource>
<name>Turistautak - domborzattal</name>
<minZoom>8</minZoom>
<maxZoom>20</maxZoom>
<tileType>png</tileType>
<url>http://terkep.turistautak.hu/tiles/turistautak-domborzattal/{$z}/{$x}/{$y}.png</url>
<tileUpdate>None</tileUpdate>
<backgroundColor>#000000</backgroundColor>
<ignoreErrors>false</ignoreErrors>
<serverParts></serverParts>
</customMapSource>[Innen] lehet puskázni, hogy az elérési útvonalban a /tiles/ utáni részt mire lehet még kicserélni. (Bár a többinek önmagában sok értelme nincs, max a domborzati árnyékolás nélküli verziónak.)
Amit tehát tenni kell: Mobac letölt, kicsomagol, mapsources mappába xml fájlokat tetszőleges néven bemásol. Mobac indít, atlasz formátum RMaps SQLite. Bal oldali legördülő listából kiválasztható kell hogy legyen az xml fájlokban megadott néven az összes egyedi térképforrás. A többi lépés már a Mobacról szól, nem is részletezném, ebben a topikban is és a Mobac súgójában is le van írva. A letöltött térképet utólag további nagyítási szintekkel vagy újabb területekkel lehet bővíteni, jóval kényelmesebben mint a Locusban. Sok sikert mindenkinek!
-
viraga
tag
Sziasztok!
Mobacot szeretnék használni Locushoz, mert jóval kényelmesebben lehet kezelni a térképeket szgépen mint a mobil képernyőjén. A Mobacban nem lehet kiválasztani a turistautak.hu-t, csak a turaterkep.hostcity.hu-ról tud dolgozni. A kettő viszonyáról annyit tudtam eddig, hogy a turaterkep ritkán és össze-vissza frissül, viszont most úgy látom uazok a térképek jelennek meg a két oldalon, és vhol mintha olvastam is volna, hogy naponta frissül a turaterkep. Kár, hogy "hivatalos" infó nincs ezekről, csak itt-ott fórumon lehet rábukkanni, ha egyáltalán. A turistautak mobacba felvétele szerepelt kérésként évekkel ezelőtt a program fórumán, de elvetették, a nem megfelelő csempeméret miatt.
Szó mi szó, most úgy tűnik, hogy friss a térkép, viszont a max nagyítási szint 15-ös, ami kevés. Legalább a 16-os kellene, de néha a 17-es sem árt. Erre tud megoldást vki? Custom map lista hozzáadását találtam vhol fórumon, de nem működik, gyanítom a Mobac újabb verziója miatt. Mivel a program nyílt, így van lehetőség bővítésre, ehhez egy kis kiegészítő tool a MapEvaluator, viszont ennek nem esnék neki, ha van egyszerűbb megoldás is...
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot tudna valaki segíteni? Locusban letöltöm a turista utak térképet. Pl a Bakony egy részét.
Egy darabig tudom offline használni majd eltűnik a letöltött térkép pár óra után. Az a baj hogy sehol nem találom a letöltött térképet pár óra után. Letörlöm a Locust visszatelepítem akkor megint ok pár órát.
A telefon egy xperia arc s.
Köszi a segítséget. -
nyergess
tag
Helló!
Segítséget kérnék! Ha magamnak szeretnék tervezni útvonalat, tetszőleges utakon, több érintési ponttal, s ezt az útvonalat navigációra kívánnám felhasználni, akkor mely programokkal, alkalmazásokkal essek neki? Nem rövid utakról volna szó, ezért a PC-s szerkesztés lenne előnyös, ha megoldható.
Eddig az út összeállítására PC-n a Google Térképet használtam, ott remekül módosítgathatóak a vonalak. Viszont ezt navigációra nem tudtam beállítani a mobilos Google Navigáció alkalmazásban. Letöltve .kml fájlként importáltam a Locusba, de ott is csak megjeleníteni tudtam, navigálni nem. Örülnék, ha tudnátok vmi megoldást eszközölni. És külön örülnék, ha ez offline (is) működne, mivel külhonban (is) szeretném használni.
Tehát, amire szükségem volna: tetszőleges utakon haladó, több, általam megadott pontot érintő útvonal létrehozása, melyet offline (hangos) navigációként felhasználhatnék vmely mobilos alkalmazásban. Plusz öröm lenne, ha egyúttal rögzítené a megtett útvonalamat is, ami .gpx fájlként elmenthető lenne. Kerékpáros túrázásokhoz kellene, s emiatt fontos, hogy (legalább) a főbb turistaútvonalakat is ismerje. Létezik ilyen??
-
vgergo
aktív tag
-
MirP05
csendes tag
Sziasztok!
Órák óta próbálkozom a Locus vektoros térképemre varázsolni a (B), (Y), stb... jelzések helyett az ikonokat az itteni leírások alapján, de sehogyan sem akar sikerülni. Vagyis az van, hogy amikor bekapcsolom a saját stílust, akkor maga a térkép eltűnik és fehér alapon jelennek meg csak kizárólag a turistajelzés ikonok. Ha kikapcsolom, akkor megjelenik a térkép, de jelzések nélkül. Egyszerűen nem tudom elképzelni mi lehet a probléma. Nem tudja valaki egészben feltenni ezt a stílust a kész XML fájllal és az ikonokkal, hogy csak be kelljen másolni a megadott helyre? Egyszerűen kifogytam az ötletekből. -
vadkörte
addikt
Üdv!
Előre elnézést kérek a kérdésért, mivel a topik túristatérképekkel foglalkozik. Viszont nekem elsősorban offline autós navigációra lenne szükségem.
Az általam régebben használt Nokia Maps, a jelenlegi telefonomra, ugyebár nem elérhető, csak ezért nem fogok venni másik/mégegy telefont.
A szerintem egyik legjobb (iGo) szintén nem elérhető a készülékre, a Navigon meg eléggé drága.
Az OSMAnd+ azonban felkeltette a figyelmemet. Ez mennyire alkalmas offline autós, illetve minimális túra navigálásra? A térképe(i) mennyire akutálisak, naprakészek?Ha valaki válaszol, azt előre is megköszönöm.
-
torbole
csendes tag
Azért gondolom ez nem kevés meló....
-
torbole
csendes tag
Sziasztok,,
Kempelen köszi!!
bocs, a kezdő kérdésekért:
Locusban Túraréteget Vektoros térképre Map Overlay menüvel rakjuk rá?
Turistautak.hu térkép letöltésnél a követéseket kmzt betöltve Locusba belassul a telefon a sok követéstől akkor gondolom a rajzolt réteg letöltése a tuti megoldás?
Turistautak.hu ról, hogy lehet csak POI kat letölteni?
Kerékpáros orszégútis trackerként is használom a Locust, tétlenségi idő beállítására nincs lehetőség. Azt szeretném, Autopause legyen a felvételnél ha sebesség <=5km/h. Így nem rontana az átlagot a lassító tényezők. (nézelődés, fotó,)
Van egy rögzítési profil beállítás:
Intervallum méter (5m)-intervallum másodperc(5sec)-pontosság méter(250m) ----egyénileg állítható
ha mindkét feltétel teljesül akkor rögzíti a pontot.
Ez azt jelenti ha 4sec alatt teszek meg 5m akkor nem rögzít pontot és leállítja a mozgási időt? -
kempelen
csendes tag
Raktunk Magyarország turistatérképet az OpenStreetMap.hu-ra is rétegként és letölthető pár mobil eszközre: http://www.openstreetmap.hu/letoltesek .
Igyekszünk rendszeresen frissíteni, de ha valaki sokat berajzol az OSM-en és hamar szeretné látni a letöltésben, akkor inkább írjon nekem azon az oldalon.
Akinek nincs kedve rajzolni, de GPS nyomvonalat szívesen küldene be, az is jöhet, jó lesz pontosításnak, köszi! Kellene több szerkesztő, aki szívesen rajzolna, írjon a facebookba csoporrba, vagy rajzoljon valamit a környékén. :-)
-
vgergo
aktív tag
válasz
KGabor101 #58 üzenetére
Helyenként nem alakítja át a (B+)-t a szimbólumra. Igen ezt én is tapasztaltam, de még mindig nem tudom, hogy lehetne megoldani.
zoom szintek: bal felső sarokban a Locus felirat böksz és kiválasztod a map-t.
Hasonló szöveg jelenik meg: 18 | 100%. Én úgy gondolom, hogy a 18 lesz a zoom szint -
KGabor101
csendes tag
Szia!
Köszönöm szépen.
Nagyon piszkálta a fantáziámat a dolog, ezért időközben megcsináltam magamnak is a szimbólumokat, kiegészítve a *Q.png és *U.png fájlokkal.
Belinkelem, hátha valakinek a segítségére lesz.
LinkViszont a megjelenítés valahogy nem az igazi, a zoom szintekkel még játszanom kell.
Sok helyen látok olyat, hogy a (B+) és hasonló szöveg megjelenik az úton, de a megfelelő szimbólum nem.
A szimbólum természetesen bent van a megfelelő mappában és más helyeken meg is jeleníti.
Ahogy az előttem lévő hozzászólás gif-jein is látszik.
Erre van ötlete valakinek?Valamint tud valaki olyanról, hogy a Locus kiírja melyik zoom szinten vagyok éppen?
Hasznos lenne a beállításhoz. -
nyergess
tag
Köszi a segítséget!
Majdnem ugyanezt sikerült nekem is megtalálnom, csak azon volt szintvonal is. Viszont úgy néz ki, az OSM alapú térképek nekem nem jók, rengeteg útvonal hiányzik róla, amire szükségem volna (pl. erdei utak).
Marad a tuhus térképszelvények letöltögetése, illetve az Osmand (csak ezt nem nagyon kedvelem, mert gyakran pontatlanul helyez el a térképen, míg más navigációs appokkal nem voltak hasonló gondjaim, s emiatt többször előfordult, hogy összevissza kellett bolyongnom). A Navitel gyakran volt, hogy összeomlott (kevés RAM), így végül kiesett a játékból, pedig szerettem, főleg az újabb verziók tetszenek. Majd talán egy kövi mobilnál.
-
nyergess
tag
Sziasztok!
Le akartam szedni OpenMaps-ról az említett vektoros térképpakkot, de 404-es hibát írt ki. Külön megnézve a letöltések között szintén nem szerepel Magyarország a listában. Lehet, csak átmeneti, mert mondjuk frissítik, de azért vki fel tudná dobni vhová a saját példányát? Megköszönném!
-
tomekma
csendes tag
"Csak a turistautakat és jelzéseket nem látod, vagy nem látsz semmit a térképből(csak négyzethálót)?"
Szia!
Csak a turistautakat és a jelzéseket nem látom, minden más tökéletesen fel van tüntetve rajta. (autópályák, autóutak, utcák, különböző színekkel az erdős részek, stb.
Ha nagyon nem boldogulok ezzel, akkor nekiállok letölteni wifi-vel a Tuhu-ról valamelyik nem túl nagy mélységű full magyarország térképet.
-
-
tomekma
csendes tag
Szia.
Ha MFalcon hozzászólására gondoltál, az nálam nem működik. Hiába nyitom meg a vektor térképet a beállítások, térkép közepe utasítással, továbbra sincs turistajelzés, vagy útvonal.
Ha valakinek már sikerült a MapsForge-Tuhu online túratérkép offline konverziója az legyen olyan kedves föltenni valahova, hogy elérhető legyen a kevésbé hozzáértő túrázók számára is.
Köszönöm.
-
tomekma
csendes tag
Üdv mindenkinek a fórumban!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert nem boldogulok a Locus-szal.
Letöltöttem az OpenMaps oldaláról a magyar vektor térképet (40mb), de ha
megnyitom a Locussal, semmilyen turista utat, vagy jelzést nem látok rajta. -
vgergo
aktív tag
válasz
BowmanHUN #37 üzenetére
Szia
Az a gond, hogy a térképen (B),(Y+)... és hasonlóan jeleníti meg a turistajeleket (offline módban)?
Ha igen, akkor a Locus\mapsvektor\_themes\ könyvtárban található a témák.
pl. én a osmarenderorgmapsforge\osmarender orgmapsforge.xml-t használom.xml file-t megnyitottam és a következő sorokat írtam bele:
<rule e="any" k="TM" v="*">
<rule e="any" k="TM" v="B" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/B.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="B+" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/B+.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="B3" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/B3.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="B4" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/B4.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="BL" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/BL.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="BO" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/BO.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="G" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/G.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="G+" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/G+.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="G3" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/G3.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="G4" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/G4.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="GL" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/GL.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="GO" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/GO.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="R" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/R.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="R+" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/R+.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="R3" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/R3.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="R4" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/R4.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="RL" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/RL.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="RO" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/RO.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="Y" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/Y.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="Y+" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/Y+.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="Y3" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/Y3.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="Y4" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/Y4.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="YL" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/YL.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="YO" zoom-min="1">
<symbol src="file:/symbols/YO.png" />
</rule>
<rule e="any" k="TM" v="*" zoom-min="17">
<caption k="name" font-style="bold" font-size="10" fill="#4040ff" stroke="#ffffff" stroke-width="2.0" />
</rule>
</rule>
zoom.min értékek még nincs jól beállítva.\symbols\ könyvtárban létre kell hozni a png kiterjesztésű képeket.
üdv.: vgergo
-
BowmanHUN
csendes tag
Letöltöttem a Locus-t programot play-ről, mindent úgy csináltam ahogy leírtad de amikor újraindítom az alkalmazást és behívom a térképet csak a térképrács fogad szürke egyhangúságával, mit ronthattam el?? Samsung Galaxy mini2-re tenném.
Megpróbálom OsmAnd-del arról csak annyit kérdeznék hogy kb. mekkora a 3 magyar térkép mérete??
-
MFalcon
tag
Sziasztok!
Én már jó ideje locus pro-t használok. A térképet pedig MOBAC-kal szedem le.
Itt egy régi leírás, a lényeg az áthúzott részben van.
-
siletto
tag
Vagy tegyen fel a locus freet a vektoros mappal, és ugyanaz lesz?
-
siletto
tag
Hali. Azt nem tudjátok, hogy mitől lehet, hogy a Navitel nem akar telepűlni.?
Van, amelyik telepítőnél csak simán azt írta, hogy nem lehet telepíteni, kivételesen egyszer a magyar verzió felment, de letöröltem, gondoltam felrakom a playeset. Az is, meg az összes többi telepítő azt irja, hogy szabadítson fel memóriát, és megál a telepítés.
Pedig van a teloba 1 gb ram, meg vagy 3 giga hely -
BDave
őstag
Köszi! Belinkelem, hátha érdekel valakit esetleg:
-
vgergo
aktív tag
online térképek>Turaterkep>kiválasztod az egyiket>online térképek>ott van egy lefelé mutató nyil>Select area/by country>kijelölés/kiválasztás után ok>zoom levels kiválasztása után elkezdi letölteni a térképet>personal térképek között lesz egy offline turistajelekkel ellátott térképed. Röviden és tömören
SGII-esen próbáltad a Navitelt? Android 4.0.4-esen nekem sem működött elsőre, de a mostani rommal már tökéletesen működik.
-
vgergo
aktív tag
Navitel-ből 5.5.0.182-eset használom omp2.0_550182_android_480800.ns2 smink-kel gond nélkül.
-
BDave
őstag
Én próbáltam előre állítani a dátumot, de nem jött össze ez a kis trükk, szerintem már nem a telefon dátumát nézi, hanem az adott szerverét.
50GB tényleg sok, de nem is kell szerintem mindenkinek egész Magyarország minden szinten. Jó, a Navitel kevesebb megával és országos lefedettséggel oldja meg a dolgot, de 6000 Ft-ért.
Viszont vgergo, neked működnek a skinek Navitelen? Nekem egyiket se akarja betölteni, mindegyikre hibát ír ki. Már mindegyiket kipróbáltam, sőt, még külön ki is csomagoltam az OpenMapseset és újra be, raktározásos módszerrel, de nem tölti be ezután se.
-
sztanozs
veterán
Ez szuper - mióta gondolkodom rajta, hogy kell lennie túristatérképes alkalmazásnak is
-
Bukk900
őstag
A Locus Free is megjeleníti a turistajelzéseket a tuhu-s térképeken!
Az 5000-es korlát elérésekor állítsd előre a dátumot egy nappal a telefonon és folytatja a letöltést. -
vgergo
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
Locus-hoz miért töltögetsz külön? Alapból elérhetők vele a turistautak.hu-s térképek.
-
BDave
őstag
Igen, egy hátránya van Locusnak, mégpedig amit te is írtál: nem jeleníti meg a túristajelzéseket. De ennyi gond legyen egy ingyenes alkalmazásban. 6000 Ft-ot pedig nem hiszem, hogy sokan kiadnak egy programért, ami ráadásul még nincs is fent a Playen, tehát mindig manuálisan kell frissíteni. Ritkaság az ilyen drága alkalmazás! (Egyszer találtam egy 7000 Ft-osat
).
Nem gondoltam volna, hogy még ennyi program van, de többet már nem próbálok ki, mert elég macerás megnézni, hogy melyik mit tud magyar viszonylatban.
-
vgergo
aktív tag
Köszi szépen ezt a jó kis leírást.
2 jó túrázos programot mutattál be, de az én személyes kedvencem a Navitel. Szerintem sokkal kevesem vele a macera, mint ezzel a kettővel, de ez a program sajnos fizetős (6230Ft telefononként).
Locus Pro-val az a bajom,hogy nálam nem jelenítődik meg a turistajelzések a térképen. Hibába próbáltam a te módszereddel sem sikerült.
OsmAnd+ pedig az, hogy a csak annyit jelenít meg pl, hogy B4. Ezt a szöveget ráadásul a turistaútra igazítja, tehát ha az út nem egyenes, akkor a szöveget torzítja.
Ezzel szemben a Navitel milyen szépem megjeleníti. pl.Sokan az AlpineQuest GPS Hiking programra szavaznak. Ehhez a Mobile Atlas Creator programmal lehet térképet szerezni.
Még két túrázos progi, amit próbáltam Maverick Pro és TrekBuddy, de ezek szerintem jóval kevesebbet tudnak, mint aNavitel,Lucos vagy OsmAnd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nem túl egyszerű összehozni Androidos telefonra magyarországi túristatérképet. De találtam rá kétfajta módszert is,...
- BestBuy topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Steam topic
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One mobilszolgáltatások
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest