Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
ezzaz bacsis ne becsüljük le a régit!!
hajrá -
bacsis
Közösségépítő
válasz Mr.Csizmás #66 üzenetére
Most tesztelek az utolsó játékkal, késő este neki hasalok a grafikonoknak, meg még készítek pár képet, a konfigról, meg erről arról, aztán érdesség képp feldobom a GTA4-et is a vasra, hátha
csütörtök környékére várható a teszt -
Mr.Csizmás
titán
O.o
Most látom mi van itt...
elolvastam a hsz.-eket, mondom ez nem, ilyen nincs.bacsis úr jobb ha vigyáz magára, kemény konkurenciát jelent már az Intel/AMD-nek
Várom a tesztet! Hajrá bacsis!
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
bacsis
Közösségépítő
az utolsó teszteket végzem már
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #43960832 #62 üzenetére
az első Pentium4-es lapok is 4X-es AGP-vel mentek, így abszolút felejtős a 8X-os AGP-s tua lap
Ha 2 proci ketyeg egymás mellett, az a fontos hogy az órajelek, és a feszültségek egyezzenek... de ha 2 eltérő steppinges van egymás mellett, az nem gond.. én is így járattam sokáig, egy SL6BY ment egy SL5XL szteppinges procival dualba minden gond nélkül -
törölt tag
válasz Badman 4ever #50 üzenetére
Nekem feszemelés nélkül stabil volt 1650-en.
Amúgy létezik AGP 8X-es tualatin lap?
-
bacsis
Közösségépítő
igaziból nincs viszonyítási alapom, mert nem volt még SD ramot fogadó dual tualatin rendszerem
mod:
Még annyit hozzáfűznék, hogy ha jó napja van az SCSI hdd-mnek, akkor irdatlan tempóval dolgozik a gép, mármint az oprendszer félelmetesen pörög rajta.. esküszöm a nagy gépemen nem mennt annyira az xp, mikor még azon használtam.. akármire rányomom 1sec alatt bent van, csak úgy dobálja az ablakokat...
De ha szar napja van a boot HDD-mnek, akkor betöltés után szó szerint 2-3percet még áll a rendszer, utána mondjuk már megindul, és pörög[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Most jut eszembe, hogy 2 prockóról van szó, ki tudják használni a sávszélt
-
bacsis
Közösségépítő
ez már DDR ramos cucc, igaziból "mezei" 400MHz-es ECC-s ddr ramok vannak a lapban, igaz hogy kiteszteltem mennek ezek a ramok 540MHz-et is, de mivel ezeknek a prociknak alapból 133MHZ-es az FSB-jük, így a ramok 1:1ben alap órajelnél 266MHz-en mennek. így hogy szénné vannak tuningolva a procik, 333MHz-en ketyegnek a ramok, szóval itt még fölösleges a tuningmemória, de egy tualatin mellett a 333MHz-en járatott memória már nem olyan rossz
-
Eastman
addikt
Mobilon tolod a Warhead-et?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
twollah
nagyúr
Bazi nagy elmosodott kep.
Mi halalnak kell eroltetni a maximalis felbontast egy mobilon amikor ugy is szanalmasan szar minosegu kepeket csinal?
Boven eleg lett volna egy kisebb felbontasu kep is. -
bacsis
Közösségépítő
válasz #43960832 #44 üzenetére
Én 2X1740ig jutottam betonstabilan, lehet menen tovább is, csak a lap nem enged több FSB-t érdekes, hogy beraktam egy ST6ba ezt a "moddol2 tualatin procit, mondom ott tudom az FSB-t feljebb rakni, de abban a lapban még a 160as FSB is szenvedős volt, volt hogy már POS-nál fagyott a gép, volt hogy win bvetöltés közben dobta a kékhalált, volt hogy betöltött a windows, na akkor már stabil volt utána de feljebb nem ment a fenéért sem bezzeg a VIA chipsetes Workstation lapba úgy mennek mint az álom
amúgy van egy 1400as tualatin celeronom, azzal mentem már 1800MHz-et is -
Badman 4ever
őstag
válasz #43960832 #48 üzenetére
Amúgy ha valaki azt hinné, az nem az én eredményem...
mephi666: Én is egy 1.6-os P-III vasat nyúzok, a családban a többieké a Core 2, A64 3000+, stb. konfigok én meg ezt hoztam össze, de én így is Crysist nyomatok róla 20 FPS átlaggal 1024x768 Low beállítások mellett. A proci szétfeszelve jár már nagyon régóta és így lehet, hogy 1400@1610 MHz az órajele most. A 0.5 GB SDRAM pedig 133@153 MHz-en és van egy széttuningolt ASUS 9600XT-m is 500@580 MHz-es GPU és 600@700 MHz-es VRAM órajelekkel, illetve 210GB a háttértárak összkapacitása.[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
mephi666
nagyúr
válasz Badman 4ever #46 üzenetére
ez vidám tuningnál én lemaradtam már jó régen... volt bő 10éve egy jókis p133-am, ami 2x66 helyett ment 3x66-on is gond nélkül... kő stabil volt... így vettem, hogy előttem is ennyin hajtották és így is adtam tovább... ebben az időben még rendesen jumperelős tuning volt... azok voltak a szép idők... azután a p166mmx-em csak alaplapi freki emelésével ment kicsig följebb (2,5*66 helyett 2,5*75-ön... így volt csak stabil), aztán a k6-2 350-em nem sokat bírt... a duronom meg még annyit sem... azóta alapfrekin hajtom a procikat... (meg takarékossági okokból amd párti lettem... ami normálisan optimalizált, az jól elmegy így is...)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz Badman 4ever #46 üzenetére
-
Sweet Lou 6
addikt
-
Badman 4ever
őstag
Én tudom, hogy miből lesz a cserebogár, de nem árulok el többet, mint bacsis, kell a meglepi a népnek...
Sweet Lou 6: A világrekord 2,5GHz egy Tualatin Celeronnal: Klikk!
A kép nem csalás, nem ámítás, valós eredmény...Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
A P3 architektúrája hasonló a Core-hoz, lévén, hogy a P3-asból fejlesztették tovább a Core procikat. Így simán el tudom képzelni, hogy egy 1,7-2,0-án futó P3 hozza egy 3 gigás P4 teljesítményét.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Dany007
veterán
Ne nyúzzátok szegényt Várjuk meg a cikket!
Sőt, ne is beszéljünk róla addig, mert egyből elkezd járni rajta az agyam. -
bacsis
Közösségépítő
válasz juliabrilke #35 üzenetére
hát.. valami hasonló elvetemült megoldást választottam
amúgyy GTA4-re ne vegyetek mérget, annak már minimumba is core2 kell
lehet oda már tényleg kevéske lesz az MMX+SSE kombó[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
A mindenit Már nagyon várom a tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz juliabrilke #30 üzenetére
juliabrilke Hogy hogyan hoztam ki a procikból az 1740et, és hogy hogyan bírtam működésre a vga karit a lapban, még nem tudjátok
Amúgy GTA4-et szeretnék tesztelni, de egyenlőre nem fér fel a gépre, 3db 18gigás SCSI hdd van a vasba, mind tele van játékokkal
majd ha leteszteltem ezeket a játékokat, az egyik hdd-t lepucolom, ééés felrakom a gta-t rá -
mephi666
nagyúr
milyen tesztek lesznek még? jókis cpulimites gta4 teszt nem lesz? kíváncsi lennék, hogy mit lehet kihozni egy multicpu-s p3 rendszerből... vagy esetleg stalker cs teszt? az annyira nem cpu limites... vagy esetleg fs x-et is lehetne tesztelni rajta... de ez már tényleg a mazochizmus tetőfoka lenne
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
Már nagyon várom a "megszokott" bacsis-féle tesztet.
-
bacsis
Közösségépítő
igggen, 3850lesz benne, basszus kihúztok belőlem mindent
Elmondom, alapból ez a kártya már NEM megy egy ilyen régi lapba, s azért is ez lett a személyes bejegyzésem címe, hogy össze fog jönni a várva várt teszt, mert nagyon sokáig úgy állt felejtős, pont ez végett, hogy normális VGA karival már nem indul a vas... nagyon sok küzdés, és mégtöbb szerencse árán sikerült beleraknom az AGP-s 3850et.. a végleges tesztben részletesen kitérek rá, hogy is hoztam össze, ezzel sok olyan embernek adhatok tanácsot, hogy csinálja meg hogy régi lapjába menjen egy újabb VGA kártya -
mephi666
nagyúr
válasz juliabrilke #24 üzenetére
nem kaptam még mindig választ a 3850-es tippemre
itt egy teszt róla:
zöldeknél desktop kártyából a legnagyobb szerintem a 7600gt... gondolom agp-s 4670 még nehezen beszerezhető és így a 3850 a reális... az a 42körüli fps érték szerintem pont jól kijön... de majd meglátjuk...
1tipp 3850-re
-
bacsis
Közösségépítő
Sajna hétvégén nem leszek otthon, s nem tudom befejezni a tesztelést, de ha minden jól megy, jövő hétre meglesz.. a játékok már fel vannak telepítve a gépre, és a cikk eleje is meg van írva, de még a tesztelés nagy része meg a grafikonok elkészítése hátra van, szóval még egy kis türelem
amúgy igen, egy olyan lapom van -
mephi666
nagyúr
jó korán fennvagy te is... én kb 2-3éve fejlesztettem a rendszerem, mert kb 6évig nem volt rá pénzem: acorp 7kta lap, 750es duron, 256mb sdram 133mhz-en +gef2 mx200 volt lényegében a konfig... 2lépésben fejlesztettem, először csak a vga-t, aztán az összes többit pár hónappal később... amikor a ddr3-as 7300gt került bele, enyhén megizmosodott a gép és amihez nem kellett magasabb cpu órajel, csak úgy repült... pl painkiller-t néztem rajta, mert gef2-vel elég rondán nézett ki, mivel csomó effektet még nem tudott... 7300gt-vel 800x600-ban fullon úgy ment, mint a vadállat... pedig az ajánlott gépigény ez volt:
"System: 2.4GHz Pentium 4 or AMD Athlon processor or equivalent
RAM: 512 MB
Video Memory: 128 MB
Hard Drive Space: 1200 MB
Other: DirectX 9 card, NVIDIA GeForce FX 5700 or better"végülis kellett volna mellé a magas cpu órajel, de gyönyörűen ment... sajnos nem benchmarkoltam erre a warhead tesztre nagyon kíváncsi leszek... hétvégén kész lesz? a vga akkor 3850? abból is van agp-s és erősebb is a 7600gt-nél... (pcie-s p3-as lapról nem nagyon tudok)
[ Szerkesztve ]
-
gabor85
őstag
Érdekesen a textúrák a fegyveren, tudod, azok a kockák... vagy az árnyák ilyen?
-
Vladi
nagyúr
Milyen játék ez?
il sole non sorge più ad Est!
-
bacsis
Közösségépítő
volt egy nagyon régi tesztem, szerverteszt 1cpu vs. 2cpu névvel, abban már teszteltem a vasat, de nem volt enynire felgyúrva... aztán volt egy sikeresebb tesztem, a crysis p3ason? iggggen! címmel futott, ott már jobban fel volt spécizve a gép, s csak crysist teszteltem... most még jobban felnyomtam a vasat... nem fogjátok elhinni, és most több új játékot is tesztelek
-
bacsis
Közösségépítő
jahh, majd el felejtem: olaj ügyben még nem vagyok sokkal előrébb, és most egy picit azt a projectet szüneteltetem, mert ez egy nagyon régi álmom, hogy mai modern játékokat toljak p3ason, s úgy néz ki összejön!
Dany007! Ez nem a sima crysis, ez a warhead, de lesz sima crysis is a tesztben és még sok más friss játék jelenleg 800X600ban próbáltam ki, deee lesz 1024 sőt 1280as teszt, mivel nem a VGA kárty a szűk keresztmetszet, menni fog 1280ban hogy nem vesztek szinte semmi FPS-t , jahh és köszi a proci felajánlást, de amiket használok most, ezeknél ninsc jobb, "válogatott" példányok, plussz picit módosítottam rajtuk, fizikailag de a többi már tényleg titokszerk:
Sajnos van olyan játék, ami nem kompatibilis már a p3as procival, (far cry2) de érdekes módon sok mostani játék is elindul[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz juliabrilke #8 üzenetére
Sz.tem ez így is nagy dolog lenne xD
De a 640-es felbontásra én is tippelek. De ha jól emlékszem talán 800x600 a min a Crysisben? Vagy van 640 is? Passz...De hogy lehet kompatibilis a géjm egy ezer éves procival? : o Vagy ez csak VGA-nál van így?
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz juliabrilke #8 üzenetére
ott a piros pont te már közel állsz!
nem szeretnék még elárulni semmit, a lényeg hogy 7600gt-nél sokkal erősebb vga kárty van a vasban, és igaz hogy p3, de 1700MHz fölött!
akik nem hiszik, az igazi tesztemben látnak majd cpu-z eredményt és everest eredményt! -
juliabrilke
veterán
Ez gondolom valami dual P3-as lesz valami erősebb vga-val, meg 2db húzott P3-s proci ~1500Mhz-en.
-
törölt tag
az egyik trükk az lesz, hogy a 12" crt natív felbontása 640*480?
-
Sweet Lou 6
addikt
Ez elég különleges teszt lesz úgy látsziksweetlou6.wordpress.com
-
Dany007
veterán
Na neszopass ember Hát most megmozgattad az agyamat rendesen... Mi van akkor ha csak egy JPG van a monitoron fullscreenben?
Amúgy van egy működő Intel P3-as procim. Bordával, működő, bár sz.tem kicsit csapágyas hűtővel együtt.(igen zajos). Egy régi céges gépből loptam
Ha gondolod szívesen felajánlom! Csak a szállítást kéne megoldani. Veszprém környékén sima ügy lenne.Bár, őszinte leszek. Belőled kinézem, hogy egy 3000Mhz-re húzott, szederlekvárnak köszönhetően hűvös P3-assal tolod a Crysist, miközben a P3-ason ropogósra sülnek a fagyasztott pipifalatok, a gépházban pedig már rotyog az aranybarna hasábkrumpli!
[ Szerkesztve ]
-
_Oscar
tag
Csak nem újraírtad a játékot?
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
mephi666
nagyúr
kíváncsivá tettél... szénné húzott p3+agp-s 3850/7600gt?
ui: az olaj összejön? menzákon nem érdeklődtél véletlenül?
-
blokad
senior tag
wow
erre kiváncsi vagyok. -
félisten
Ez tényleg egy P3? Csaknem nyakig olajban?
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Anime filmek és sorozatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest