Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
FerroChrom
üzenetére
Basszus tényleg hiányzik, én észre sem vettem!
Amúgy azért vettem ki, mert lemerült a hp jornadámba a gombelem, és ebből a lapból vettem ki
vissza rakni, iletve pótolni elfelejtettem 
-
FerroChrom
csendes tag
Jézusom
Na, ez tényleg nem semmi.
Amúgy csak én látom rosszul, vagy tényleg hiányzik a BIOS-elem? -
kts88
aktív tag
Én csak most olvasom az írásod, de hatalmas nagy grat hozzá.
Ezek a jó öreg Copermine processzorok nagyon jók voltak, a mai napig használok egy ilyet (566, SL4PC) -
Na ja, az hosszútávon azt jelentené hogy elég rendes tuningot bírna egy napi használatú gépezet. Az meg nem mindegy, tekintve hogy mennyiért lehet az e,lített sz*rokat beszerezni. Én most 7000Ft-ért adok el egy komplett P3-as cuccot, és örülök hogy ennyit kapok érte (még jó hogy max. 3000-be fájt...)
-
Aryan
senior tag
Fasza kis oldtimer tuning
. Nekem anno Abit BE6II-ben egy Celeron2 667Mhz-es prockó ment 1000Mhz-en elég sokáig (ha jól emlékszem FOP38-al hűtöttem a prockót). Előtte egy Noname TX chipes alaplapban egy Intel Pentium 200 MMX volt "felhúzva" 249Mhz-re
. Ezekben az időkben sokat dobtak még a proci tuningok. Grat még egyszer. -
Chosen
addikt
Őrült ez a tuning..... Léggel meddig bírta?

-
-
Lucif-R
senior tag
Zalman blokkal hardcore tunning
ojééé... inkább a szenvedés volt hardcore mint a tunning 
-
Na végre egy ember.
A legtöbben a Win2000-t nem hiszik el hogy jó.
Pedig régebbi P2, P3-akra tökéletes, és 256Mb RAMmal már használható.
Az XP 256Mb-tal már szenved, annak 512 minyimumkell.Én a régebbi vasakra régen 200-t tettem, úgy adtam el, erre gyakorlatilag mindnek a gazdája másnap hívott hogy "nemmegyjólazikszpé". Na miért nem vazeg.
Egyébként 256Mb + Riva TNT2 + 500MHz P3 kombóval már simán lehet DVD-t és AVI-t nézni.
Szoktam lesni hogy minek veszik az emberek a 20-30000Ft-os HTPC-ket... -
bacsis
Közösségépítő
Így is van srácok!
Egy passziv bordás p3 proci már szépen elvisz egy win2000et vagy egy xp-t ha megtömöd 256mb esetleg 512mb sd rammal, az is már olcsó pénz, a tápból nyugodtan ki lehet szedni a ventit, alig fogyszt a gép nem fog túlmelegedni, egy 8-16mb-os vga-val megdobni még azok is még töbnyire passzivak és kész a teljesen hangtalan gép. letölteni, netezni szövegszerkesztésre teljsen alkamlas, vay zene hallgatásra is és tényleg abszolúte kussban csinálja a feladatát
-
Jó, hát ha valakinek kell akkor nekm is van BM6-os ABIT-om (I440BX chipsetes) meg Intel BX440SE 2-m...
Passzív bordás P2, P3 : leveszed a ventit
Megsülni nem fog 
Avagy AMD Athlon hűtőbordát teszel rá ha FCPGA-s.
Amúgy slotra való P2 bordát lehet kapni a pcbonto.hu-n, gyári újat, de nekem is van 2 csak sajnos otthon szóval kb. 3 hét múlva tudom feladni.
-
Vladi
nagyúr
Állat vagy ember, állat.

Elismerés és tisztelet:

De azért jó, hogy így növeled a népszerűségét a régi cuccoknak. Nekem is van pár p3b-f eladó. Kell valakinek 5k-ért?

Pár hónapja kerestem passzív bordás slot1-es procikat az egyik helyi használt boltban. Erre azt mondja az arc, hogy sajna nincs. Elfogyott. Az utolsó 20-30 darabot kidobtuk a kukába.

Pedig jó holmik ezek. Nagyon is. Már én jó ideje mondom, hogy ez nem nosztalgia. Nálam szépen szolgál - és még fog is minimum fél évet - p3-as 128 mega rammal mint házi fájl és torrent kiszolgáló. Minek újabb, ha elég ez is és jó a fogyasztása?
-
-
Konflikt
addikt
Szép eredmény, grat

Nekem anno egy 850-es cerka ment 100 FSB-ről 145-ös FSB-vel, Asus TUSL2-C ben: ) -
Nyilván viccnek szántam. De nyilván napi használatra alkalmas tuninggal is van értelme még a P3 gépeknek, erre jól rávilágítottál.
A munkahelyemen egy 512Mb-s P3/800 (azaz rendes P3) egész jó gép lenne ha nem kéne tartományban lennie.
Mondjuk a gyártósorokon a gépek nagy része csak egy IE-t futtat, arra ez még tartományban is elég.
Egy titkárnőnek OfficeXP-zni, ilyesmikre meg teljesen jó.(A Windows domain nagyon lehúzza a teljesítményt.)
-
-
-
mokus1
addikt
Jó kis tuning grat hozzá
Van nekem is pont egy igyanilyen alaplapom
Csak kinyirtam benne a procit 
-
bacsis
Közösségépítő
HÁt igen.. ha nem crysisról van szó, akkor még ezekkel is el lehet állatkodni, pl lan party-n cs1.6 megy rajta, age of empires 1, 2 sem akadály, 1nsane is jó hálózatba, vagy pl a settlers is, vagy a quake3
apropó crysis...
hihetetlen, de egy p3assal is lehet crysist játszani
kell hozzá egy agp-s geforce7600 vagy egy ati x1650, vagy jobbb persze, egy 1400as tualatin P3 1600-1700ra felhúzva, 1gb SD rammal megtámogatva már megy is 800X600ban, esetleg 1024ben... -
Bordoi
őstag
Gratulálok, igazán jó látni, hogy a régi cucokkal is lehet mit kezdeni.

-
-
-
whiz
aktív tag
Na ez már tuning! Az nem kicsit durva, hogy az everest tesztjében üti ez a proci így még a 2.4-es P4-et is!

-
Gratulieren!
Sztem a haja még a procinak is lobogott ilyen sebességnél

És a PPro lefogató hajlítgatás - kókányolásért pedig

-
Typhoon47
senior tag
Amazing

Nagyon tetszett a sufni rész, nincs is annál jobb

-
tomio
tag
''Celeron 800 MHz... 1200 MHz-en!!!'' illetve
''cD0'' - extrém P3/Celeron tuning!'' mellé jól jött ez az eredmény is. Egy kis nosztalgia
-
Grat a teszthez,szép munka
Nekem is van egy Celeron 400-as procim,de nincs mibe beletennem már.Ha esetleg kell valakinek egy tesztre vagy csak úgy szívesen odaadom. -
Pyton
aktív tag
Az átalakítón a feszbeállító kapcsolókat/jumpereket nem próbáltad állítgatni? Nekem így sikerült 2,8v-ot elérhetővé tennem a biosban, egy Asus p3b-f-en. 667-es cerkával csináltam majdnem 100%-ot (cpucoolal gyorsan 133 MHz, printscreen, FSB vissza, nehogy fagyjak), 2,4V-on. De az 1240 betonstabil volt léggel.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
igen tényleg dolgoztam vele elég sokat...
Örülök, hogy tetszett
-
Sweet Lou 6
addikt
Nagyon gratula!
Látszik hogy sokat foglalkoztál vele
Úgy látszik ezekben a régi cerkákban sok a tartalék -
Egy figyelmeztetést beírhatnál, miszerint ez csak hardcore tuningosoknak való, különben a sok amatőr nekiáll ész nélkül feszültséget adni a CPU-nak, megszegve az íratlan szabályt, miszerint max. +10% a feszültségnek - ami ugye nem mondható el az itt leírtakról.
A végén még Téged hibáztatnak majd a sok-sok tönkrement professzorért...
Egyébként meg gratula, szép kis teljesítményemelés.
-
-
ViTToRe
aktív tag
Ez nagyon komoly
Már sajnálom hogy túladtam a jó öreg S370 es 800mhz es celka procis gépemen
Bár ha jól emlékszek nekem már +150mhz nél kékhalált dobált, pedig egy 1.8 ghz AMD procira való hűtés volt rajta
A vízhűtéssel meg úgy mindennel kapcsolatban: nah ez az igazi sufnituning
Gratulálok 
-
Ja értem. Én úgy szoktam számolni, hogy ha mondjuk 100-ról 133-ra állítom az FSB-t, akkor 133%-ra tuningoltam.
-
Nem értem, mihez képest volt a tuning 133%. Ennek a procinak nem 66 alapból az FSB-je?
És miért hardcore tuning?
Egyébként szép eredmény, tekintve, hogy az eredeti órajel 566MHz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
vissza rakni, iletve pótolni elfelejtettem 
Amúgy csak én látom rosszul, vagy tényleg hiányzik a BIOS-elem?

. Ezekben az időkben sokat dobtak még a proci tuningok. Grat még egyszer.

Csak kinyirtam benne a procit

Bár ha jól emlékszek nekem már +150mhz nél kékhalált dobált, pedig egy 1.8 ghz AMD procira való hűtés volt rajta