- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
Feldobtam az 5ös verziót.
SSH-n beléptem (külön be kell kapcsolni az openelec beállításon előbb) és úgy látom ott van a /dev/dvb -ben a tuner. Szóval mennie kellene.
Említenek olyasmit, hogy esetleg hamarabb elindulhat a tvheadend, még mielőtt a tuner készen állna [link]. Újraindítás esetleg kellhet a beállítások után.Egy 256MB-os rev1-es pi-vel próbáltam ki, a tuner és egy usb billentyűzet van rákötve. 2,1A tápról megy most és csak annyit trükkje van a rev1-nek, hogy ennek még az usb-je nagyon gyenge volt a polyfuse miatt, az át van kötve rajta. A rev2 alapból ok már, a b+ meg egyenesen remek ha a magas terhelés mód be van kapcsolva.
-
azbest
félisten
Ha gyenge a jel, akkor még a lelógó kábel pozíciója is számít
Nézd meg, higy ugyanazokat a frekvenciákat használtad -e win alól.
Egyébként nekem az openelec repoból származi fw vált be, mert azzal kb olyan a vételem, mint a win7 driverrel. Amit korábban használtam fw fájlt, azzal nem csinált hibajavítást a vett transport streamen és kb használhatatlan volt linux alól. Itt is problémás a vétel nálam, bár itt lehet egy túl erős körzeti adó jele nyomja le nagyon az érzékenységét.
Ha elég erős a tápegység, akkor talán közvetlen pi-re dugva is megy. De attól függ melyik pi változat. A legelső rev1 sorozat valsz csak aktív hubbal kezeli (én átkötöttem az usb polyfuse-jait, hogy ne limitálják [link]). a Rev2-n már átalakították az usb táp részt, az talán elbírja 1-2A táppal. Ha B+, akkor magas terhelhetőségű állapotra is kapcsolható az usb.
-
azbest
félisten
A tunerhez való firmware az tudtommal alapból benne van az openelec-ben.
A tévézéshez tvheadend backendet érdemes telepíteni az addonok közül.
Előfizetői kártya kezeléshez oscam-re lehet szükség, úgy látom ez is benne van addonként [link].A wiki oldalukban azt hiszem még konfigurálási útmutatók is vannak.
Kártyaolvasóból tetszőleges, a linux által is alapból támogatott fajta megteszi. [link]
Az egyik olcsón beszerezhető ez az Alcor micro AU9540 [link]. Az omnikey olvasók is jók szoktak lenni. Amihez zárt driver kell linux alá, azok nem működnek raspin, mert nem x86-os masina, hanem arm-os.Ha régebbi (B+ előtti) raspit használsz, akkor figyelni kell, hogy elég tápot kapjon a tuner és az olvasó, ha instabil lenne, akkor lehet aktív tápost hubot kell közbeiktatni. A B+ esetén lehet kapcsolni magasabb terhelhetőséget a kernel paramétereknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Motoros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest