Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
artifexor #122 üzenetére
gondolom változott a fec vagy más ilyen paraméter, régen eleve volt pár freki, talán a közszolgálatiak, ami máshogy adott és esetleg azért kellett máshogy felvenni a muxot vagy ilyesmi. Meg hasonló tuner topicban is emlegettek olyat, hogy bizonyos frekvenciákra kevésbé érzékeny némelyik fajta tuner, esetleg nagyobb a csillapítás rájuk a kábelen...
Én dvb-t -re használtam egy időben, ott kézzel felvettem a frekvenciákat, de kábelen sokkal több van.
-
artifexor
csendes tag
Köszi, megszoktam, általában sikerül ilyenekbe beletenyerelnem. :-) Szerintem ezek a verziók vannak fent, én is azon az oldalon szoktam nézni. Igazából ami után elindult, még ha nem is azonnal, hogy kézi paraméterekkel újrakerestettem a csatornákat. Azóta működik, vett már fel műsorokat. Bár nekem gyanús, hogy nem csak a csatorna újrakeresés kellett, de mivel láthatóan ez volt egy fontos lépcső, vegyük úgy, hogy az segített.
-
azbest
félisten
válasz
artifexor #120 üzenetére
elég ritka madár aki pécével használ ilyet, ha jól láttam a digi topicban is próbáltál már kérdezni. A különzöbő hardver változatok sem egyformák.
Esetleg, ha régi firmware-ket használsz még hozzá, akkor a coreelec fw repójában lehet van másik/újabb. Az is tudja befolyásolni, hogyan viselkedik. [link]
-
artifexor
csendes tag
Ha jól látom a topik elég csöndes, de talán még valaki használ ilyen kártyát rajtam kívül. Szóval, DIGI valamit variált a csatornakiosztással, ha jól vettem le és a T230-as kártyám innentől semmit sem lát. tvheadend-et használok debian bullseye alatt. A DIGI szarozás előtt patentül működött minden, most semmi. A jelerősség -75 db antenna kábel bedugva, kihúzva -88 db. Működés alatt ez -37 db táján volt. Próbáltam másik USB portot, másik kábel, semmi. Így a gyanúm a DIGI átállásra terelődött, az csinálhatott valamit. Esetleg járt-e valaki hasonló cipőben és tud rá megoldást? Még teljesen újra nem konfiguráltam a tvheadend-ben a kártyát, nem tudom akkor mit vesztek el, amit nem szeretnék.
-
FireLord
aktív tag
Köszi a választ. Közben felfrissítettem a hostot 7-es VMWare-re és látványosan javultak a dolgok. A kép szinte abszolút nem csíkozódik és ezekből a korábbi counter errorokból is sokkal alacsonyabb számokat dobál. Úgyhogy azt hiszem itt inkább driver probléma lehetett. Érdekességképp 6.5 alatt ugyanilyen szépen ment, aztán jött a 6.7 na ott sok hibát dobált, most 7-es alatt ismét jó. A fájlokat megnéztem a linkeden, ugyanezeket használom.
ps: antennát cserélni nem tudok, mivel DVBC
-
azbest
félisten
úgy tűnik én voltam béna, mert nem néztem meg a dmesg logot a fw fájlok odamásolása után, hogy akkor már egy harmadik fájlt is hiányol.
Szóval az eredeti t230-asnál ezek a fw fájlok kellenek, hogy a /lib/firmware-be kerüljenek
dvb-demod-si2168-b40-01.fw dvb-demod-si2168-02.fw dvb-tuner-si2158-a20-01.fw [link]Így már be tudja hangolni a t2 csatornákat is.
(#117) FireLord
bár elég régen írtad, de szimplán nem elég erős a jel, jobb antenna kellene szerintem nálad.Raspberry pi-n a HTS Tvheadend 4.2.8-34~g24a2f59e9 verzió fut nekem, amit simán csomagból lehet feltenni raspbian-on. Ezen épp 4.19-es kernel van, de korábban is jó volt. Ugyanazt a verziószámot írja a fw fájlokra, a libreelec firmware repóbol szedtem.
-
FireLord
aktív tag
Sziasztok,
Egyébként sima T230-hoz linux alá melyik drivert, melyik TVH verziót és melyik linux distrot ajánljátok?
Nálam ez van jelenleg 2 kártyával, 1-1 virtuális gépnek odaadva az USB direktben. A hoston Vmware 6.7u3 fut, Dell R630 Xeon procis szerver, E5-2620 v3 @ 2.40GHz cpu. A VMeknek 4 vCPU és 2GB Ram van kiajánlva.
Linux media2 4.15.0-99-generic #100-Ubuntu SMP Wed Apr 22 20:32:56 UTC 2020 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/LinuxTuner:
Bus 001 Device 003: ID 0572:c688 Conexant Systems (Rockwell), Inc. Geniatech T230 DVB-T2 TV Stick
[ 16.696028] si2168 0-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw'
[ 28.893070] si2168 0-0064: firmware version: B 4.0.25
[ 28.930081] usb 1-1: DVB: adapter 0 frontend 0 frequency 0 out of range (42000000..870000000)
[ 29.325887] si2168 0-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw'
[ 38.996308] si2168 0-0064: firmware version: B 4.0.25Sz0lg:
D1G1 - dvbcTVH:
HTS Tvheadend 4.2.8-36~g5bdcfd8acKliens:
Libreelec KODI tvheadend klienssel.Viszont gyakran kapok ilyen hibákat és becsíkozódik a kép:
May 19 19:40:52 media2 tvheadend[1491]: TS: digitv/370MHz/Film+: MPEG2AUDIO @ #901 Continuity counter error (total 14)
May 19 19:41:33 media2 tvheadend[1491]: TS: digitv/370MHz/Film+: MPEG2VIDEO @ #900 Continuity counter error (total 215) -
D.Dani
tag
A 3féle LE driver közül egyikkel sem sikerült illetve jelcsillapítóval sem sikerült. A fw-ből azonos filenévvel két eltérő van a coreelec repoban és az osmc repoban (egyik mérete 3k a másik 10k körüli), lehet h egyik sem azonos a windowsos driverben találhatóval? Gondolom ezt csak a készítőjétől lehet megtudni, ahogyan azt is, hogy lehet a .sys-ből kinyerni....
-
azbest
félisten
Érdekességképpen, az Evolveo Sigma-T2 úgy tűnik szintén rokona vagy azonos a geniatek T230 változatokkal. Nemcsak, hogy úgy néz ki, hanem a letölthető drivere is jó a T230-hoz, szerepel benne az újabb változatok usb id-je is. [link]
-
D.Dani
tag
Ok. Közben kiderült, hogy vszeg LNA nincs dvb-c -hez.
tvheadend-ben van egy rakás paraméter a configuration / dvb inputs / tv adapters / dvb-c / parameters képernyőn.
Lehet, hogy a beállítások amik itt alapból vannak, valamelyike más érték, mint amivel windows alatt működik?LibreElec-ben 3féle dvb driver közül lehet választani, kipróbálom még azt.
-
azbest
félisten
Azért nem tudod a live channelst telepíteni, mert az nem tabletes/telefonos rendszerre van, hanem a külön androidTV rendszerre. A mibox 3 és S változat (mdz-16-ab, mdz-22-ab) hivatalos, google által certifikált androidtv rendszert futtat.
A dvb-c és előfizetős mindigtv extra adásokhoz sem volt jó ez az app/live channels betöltő. Helyette a raspberry pi-men fut egy tvheadend backend, ami linuxot használ 4.19-es kernellel és kezel mindent, még a nem eszközhöz párosított és nem ci+ követelményű előfizetős adás előfizetői kártyáját is tudja kezelni oscam és mezei chipes smartcard olvasó segítségével.
Ezt a tévé adást pedig androidtv alatt egy appal live channelsbe lehet integrálni. De kodi alá is van szolgáltatás kliens, amivel abba integrálódhat. -
D.Dani
tag
Gondoltam kipróbálom androiddal hátha ott más a dvb driver. De még nem találtam teló/tablethez app-ot ami dvb-c -t is tud, de lehet hogy vmelyik dvb-t -s app is jó lehet ahol be lehet állítani a dvb-c -s freq-iket. Ezért örültem meg a xiaomis kommentnek, de ugye az is tv box....
A Live Channels app-ot sem sikerült még sehol sem telepítenem, store-ban csak annyit ír, hogy minimum android 6 kell neki, mégsem telepíthető pl. android 7-es tabletre, talán az android tv is követelmény.A célom most az lenne, hogy kiderüljön mi a különbség win és linux között: a fw elvileg ugyanaz, driver nyilván más, de miben más, miért műküdik a win alatt és miért nem linux alatt. Ha túl erős is a bemenő jel, mégis megy a dolog win alatt, akkor elvileg linux alatt is működhetne....ha meglesz végre a csillapító, akkor azzal kiderülhet , hogy ez-e az oka ....
-
-
D.Dani
tag
ali-n pár érdekes hozzászólást találtam (automatikus fordítás lehet oroszból, ezért ilyen....)
Prompt in What is the difference models т230 and т230с?
T230-brand product from Geniatech, T230C-similar to MyGica. IN T230C installed more powerful preamp, but it is subject to вылетам from powerful импульных bursts.--
Works fine with xiaomi mi box S updated to Android 9 and installing from Google Play the following apps: "FTA Tuner Loader" and "Google Live Channels".
Previously you should save the channels list scanning all the ones (only the first time) that come from cable to the Mygica T230C. Then you should choose
the "FTA Tuner Loader" app inside the "Live Channels" app. Works perfectly with xiaomi mi box S updated to Android 9.0, installing Google Play apps: "FTA
Tuner Loader" and "Google Live Channels". First you have to save the list of cable channels to the T230C Mygica by tuning them in the first time. Within
"Live Channels" you have to select the "FTA Tuner Loader" application. 28 Feb 2020PlayStore andorid 6.0 -át ír minimum követelménynek, nekem 7.0 kernel 3.18.35 -el nem kompatibilis, pedig ezt de izgi lett volna kibróbálni....
-
D.Dani
tag
dvb-t -nél látom az LNA-t, alapból nincs bejelölve. dvb-c -nél viszont meg sem jelenik ez az opció
a fw egyébként nem ua. mint win alatt, nem a win-es driverből szedik ki?
ha ua. a fw, akkor arra tippelek hogy a win-es program vagy driver tud/csinál vmit, amit a linuxos nem.
hol kitől lehetne ezt megkérdezni? tvheadend forumban vagy közvetlenül a driver fejlesztőktől (crazycat)?dvb-t esetén dvb-fe-tool --femon alábbi értékeket mutatja és hibátlan a vétel:
signal= -52,00 .. -53,00 dBm C/N= 23,00 .. 24,00dBdvb-c esetén pedig ezek az értékek voltak (se kép se hang):
signal= -34,00dBm C/N= 37,50dBazaz túl erős lehet a jel, win alatt valahogy kisebbre állítja be a driver vagy a prog....
-
azbest
félisten
valószínűleg tudja szabályozni, az már egy nagyon régi patch.Tvheadend felületen van is rá pipa, hogy aktív legyen-e (bár lehet minden tunernél ott a lehetőség).
Egyébként pont láttam, hogy a dvb_usb_cxusb driverből átkerült a T230 család a dvb_usb_dvbsky -be az 5.4-es kernellel. Nem tudom ez okoz-e lényeges különbséget majd. Ja és persze ez azért is jó, mert ez az első hivatalos t230c2-est támogató kernel kiadás, nem kell külön telepíteni hozzá media-tree-t.
Annyiból is jó, hogy a 4.19 után az 5.4 lesz LTS kernel, azaz hosszabb időn át támogatott. Ezt valsz megkapják a stabilabb ágú linux disztribúciók. Az ubuntu 20.04 LTS kiadás is 5.4 LTS kernelt használ majd.
-
D.Dani
tag
köszi az infót. lecseréltem a fw file-okat az általad linkeltekre (korábban az osmc repo-beliek voltak).
sajnos továbbra sincs kép, hangból csak néha foszlányok .a csatornák és az epg viszont rendben megvannak.linux alatt dvb-fe-tool --femon :
signal= -34,00dBm C/N= 37,50dB UCB= 0 postBER= 0win7 crazyscan2:
-37.000 dBm
jelenleg még nem tiszta számomra, hogy ezek az értéket valójában mit is jelentenek, a kisebb jobb vagy a nagyobb, mennyi a min/max ami kell.....
próbálok szerezni csillapítót (bár abból is van több féle, 0..20dB között
)
létezhet olyan, hogy a windows tv program vagy a windows driver átállítja hw-esen a jelerősítést magában a t230c-ben és ezt a linuxos nem csinálja? valahol olvastam, hogy a t230c -ben van egy plusz jelerősítő, ami nincs a sima t230-ben (vagy mind2ben van csak ebben erősebb).
-
azbest
félisten
amit még érdemes lehet megpróbálni, hogy hideg indítás legyen windows használt után. Ha más nem akkor úgy, hogy lekapcsolás és tuner kihúz-bedug majd úgy linuxos indítás. Mert lehet másik firmware marad a tuner memóriájában és ezért nem tölti be a linusosat (dmesg logban ilyenkor warm state látszik).
Plusz érdemes másik programmal is kipróbálni, akár vlc-vel... mert lehet nem egyformán viselkedik attól függően, hogy dvbV3 vagy V5 apit használó program, volt is valami bug, de azt állítólag javították már 5ös kernelben [link]
-
azbest
félisten
C módban nem próbáltam, viszont T2 módban úgy tűnt, hogy túl lassan hangol csatornát és úgy nem biztos, hogy sikerül. Sőt, a minditv t2 adását így nem tudtam vele behangolni, csak a jelet látta, de nem tudta a csatornákat detektálni. Ha valamilyen opcióban lehet megadni timeout-ot az segíthet.
Viszont úgy látom nekem másik változat van. Nekem az eredeti t230 van (dvb-demod-si2168-02.fw dvb-tuner-si2158-a20-01.fw), nem biztos, hogy teljsen egyformán viselkednek.
Korábban mások azt írták itt, hogy ha túl erős a jel az is probléma lehet számára.
Esetleg, ha nem a coreElec firmware repóból szedted a fw fájloikat, akkor próbáld ki, hátha ott másik verzió van [link]
Itt amikor kiválasztod a fájlt, utána a history részen a korábbi változat is megtalálható. -
D.Dani
tag
sziasztok,
valakinek működik a t230c dvb-c módban linux alatt? a dvb-t csatornák szépen bejönnek, viszont a dvb-c csak windows7 alatt megy, linux alatt csak kattogás hallható és pár színes téglalap a kép helyén....
"MyGica DVB-T2"
SN: T230201607270573Linux: 5.3.0-46-generic (Ubuntu 19.10 64bit, Intel Core i3-6100, Intel HD graphics 530)
driver: dvb_usb_dvbsky
fw: dvb-demod-si2168-d60-01.fw version: D 6.0.2
fw: dvb-tuner-si2141-a10-01.fw version: 1.1.10modinfo si2168 :
filename: /lib/modules/5.3.0-46-generic/kernel/drivers/media/dvb-frontends/si2168.ko
descr: Silicon Labs Si2168 DVB-T/T2/C demodulator driverpl. csatorna:
590 0000 kHz (bandwidth 8)
6900 bauds
256-qamchannel scan a Kaffeine programban:
signal about 82.80 dBuV
SNR between 32 and 36.50 dB -
azbest
félisten
válasz
Marcelldzso #100 üzenetére
Ennek a geniatech t230 -nak a mostani változata vagy az astrometa mostani változata is jó lehet. Annyi, hogy pécére már vannak linux distrok 5.x-es kernellel, ami kell az újabb változatok másik fajta rf chipjének támogatásához. Esetleg a media tree manuális frissítésével is lehet próbálkozni, ha valamiért régebbi lenne, de sokkal jobb, ha alapból támogatja. Már az ubuntu 18.04.4 LTS is 5.3-as kernellel települ frissen, a korábbi telepítésre meg hwe update manuális engedélyezésével lehet 4.15-ről erre váltani.
Ha véletlen amlogic vagy raspberry pi lenne az eszköz, akkor ott talán a core és libreelec aktuális változatába backportolták a drivert az újabb változatokhoz a régebbi kernelbe is (lényegében a media tree-ből benne van az újabb).
-
Marcelldzso
tag
Szia,
Van esetleg valami ajánlásod linuxhoz /usb/?
Egy x64-es debian/ubuntu vonalon indulva szeretném megvalósítani a tvheadend+kodi párost, hogy a sportcsatornákat is elérjem kívülről...Köszönöm!
-
shtirley
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen tunerem. A tabletemmel hasít is a Pad TV HD appal. Viszont van egy Wetek Hubom is, és hirtelen ötlettől vezérelve beledugtam kipróbálni. Régebben már használtam Raspbian alatt TVHeadend szerverként, nem is volt vele gond. Most viszont elakadtam, azt hittem, hogy a Wetek felismeri alapból, és csak a TVHeadendet kell felkonfigolni, de nem látja a TVHeadend. Honnan lehet drivereket telepíteni Libreelec alá, hogy működésre bírjam?
Előre is köszönöm a segítséget. -
zumike
tag
Szia,
milyen gépen, milyen os-n használod?
Digihez szerettem volna tvheadend-del a megosztást, de csak a szívás van vele. (debian, ubuntu, libreelec)
Astroval ment egy napig rendesen, most meg szétesik a kép. (gyenge a jel szerinte)
A mygicát meg nem is látja az lsusb, Scishion V88 PRO-val.
Mini-itx-es gépen legalább látta, ott füstölt el. Arra jutottam, hogy az 500 mA usb kevés lenne neki.
De a refundolt mygica is jobban melegszik mint a astro. -
azbest
félisten
-
Petike168
aktív tag
Sziasztok!
Raspberry Pi2-n Libreelec 8.2.0-ás párosítással szerettem volna használni a tunert, azonban nem akar működni, vagy én vagyok béna. Elvileg én még a sima T230-ast vettem anno (2016 eleje). Ha jól sejtem akkor ennek úgy is működnie kéne, hogy csak bedugom mindenfajta fw telepítés nélkül? dmesg-re ezt kapom:
[ 280.302997] dvb-usb: bulk message failed: -71 (1/0)
[ 280.406306] dvb-usb: bulk message failed: -71 (1/0)
[ 280.448609] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 5
[ 280.542855] dvb-usb: Mygica T230 DVB-T/T2/C successfully deinitialized and disconnected.
[ 288.332812] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 6 using dwc_otg
[ 288.424102] usb 1-1.2: language id specifier not provided by device, defaulting to English
[ 288.427302] usb 1-1.2: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c688
[ 288.427317] usb 1-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 288.429470] dvb-usb: found a 'Mygica T230 DVB-T/T2/C' in warm state.
[ 288.673337] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[ 288.673644] dvbdev: DVB: registering new adapter (Mygica T230 DVB-T/T2/C)
[ 288.694453] i2c i2c-3: Added multiplexed i2c bus 4
[ 288.694472] si2168 3-0064: Silicon Labs Si2168-B40 successfully identified
[ 288.694480] si2168 3-0064: firmware version: B 4.0.2
[ 288.703425] si2157 4-0060: Silicon Labs Si2147/2148/2157/2158 successfully attached
[ 288.703488] usb 1-1.2: DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Silicon Labs Si2168)...
[ 288.704236] rc rc0: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.2/rc/rc0
[ 288.704249] Registered IR keymap rc-total-media-in-hand-02
[ 288.704608] input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/platform/soc/3f980000.usb/usb1/1-1/1-1.2/rc/rc0/input2
[ 288.704878] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[ 288.704999] dvb-usb: Mygica T230 DVB-T/T2/C successfully initialized and connected.
LibreELEC:~ #E szerint felismerve és telepítve, viszont Kodi-ba ha TV fülre megyek akkor azt írja ki hogy nincs Tuner csatlakoztatva és PVR add-on-t tegyek fel. Kell még valamit csinálni? Csak mert PC-n csak ugyanígy bedugtam és Kodi simán kezelte azonnal csatorna keresés stb.
Előre is köszi!
Peti -
Piedon
tag
-
mzso
veterán
Szétszedtem, ha már úgy is refundolták. A hibát még én is egyből megtaláltam:
Az A86ET (vagy A36ET) alkatrész füstölt el, nem kicsit...
Szerk.:
Úgy látom ez nem is egyezik azzal amit más szétszedett. Azon A36J1 van. -
mzso
veterán
Na végül inkább vettem ez az újféle Astrometa-nak kinéző tunert. A driver helyzet végleg kiábrándított A Mygica-ból...
@azbest
Szerintem a blog bejegyzésbe is berakhatod figyelmeztetés gyanánt, hogy bugos a gyári driver (szimiplán T2-nek mutatja magát, kékhalálozik mint a veszedelem) és nem is frissítik már 2014 óta. -
mzso
veterán
Akkor azt tudja valaki, hogy ez a kinézetű is Astrometa-e:
(meg hogy jobb-e valamiben ez az újabb design, ha igen)Ez meg akkor valami visszavonultatott design?
(Gyanús, hogy nem látom sehol, amikor a blogpost amiben Astrometa v2-néven hivatkoznak rá 2014-es) -
Piedon
tag
Ugye mivel nem egy muxon vannak a csatornák, így amikor mondjuk reklámszünet volt valamelyik adón és átkapcsoltam egy sportcsatornára ami másik muxon volt, akkor bekockásodott. Meg van olyan opció tvheadend-nél, hogy "idle scan" így a progi akkor is "nézelődik" a muxok között amikor nem is használom a tunert, pl. epg-t frissít. Na ilyenkor is bekockásodott.
Az orosz oldalt azt hiszem már linkeltem itt (vagy a másik tuneres topikban, már nem is tudom), de ez az.
-
azbest
félisten
-
mzso
veterán
"Kék halál az sajnos nem ismeretlen hiba ennek a típusnak a driverénél, az egyik orosz oldalon fent volt, hogy melyik a jó driver hozzá."
Jó tudni, hogy több is van... Nekem csak a CD-s volt.Esetleg tudsz linket az orosz oldalra? Hátha még jó lesz valamire.
" ha hangolt a tuner, akkor a vele egy antennahálózaton lévő tévé képe bekockásodott."
Miért? Olyan sokat hangoltál? Vagy csatorna váltáskol is ez volt?
Sajna nem vagyok pesti. (És a pénzt még nem kaptam vissza a T230C-hez) Bár sok hasznom nincs belőlük... Akár el is küldhetem.
-
Piedon
tag
Üdv!
Kék halál az sajnos nem ismeretlen hiba ennek a típusnak a driverénél, az egyik orosz oldalon fent volt, hogy melyik a jó driver hozzá. Írtam a gyártónak, hogy ismert hiba-e náluk, hát lehet tippelni jött-e válasz (Megsúgom: nem). Én mind a kettő fajta T230-at kipróbáltam win alatt és működött, bár igaz progdvb-vel nem próbáltam csak a Crazyscannel. Online support a T230C-hez nincs, valakinek már sikerült drivert kunyerálni a gyártótól, ha jól olvastam orosz oldalon (csak azért emlegetem ennyire az orosz oldalt, mert aliexpressről ők szoktak még ilyen tunert rendelni és a Crazyscan fejlesztője is orosz).
Nem vagy véletlenül pesti? Mert akkor megnézném neked mind a két elromlott tuneredet hátha lehet velük valamit kezdeni.
Az Astrometával nekem az volt a baj, mint egy másik valakinek itt a fórumon: ha hangolt a tuner, akkor a vele egy antennahálózaton lévő tévé képe bekockásodott. Próbáltam nagyjából mindent, leválasztottam DC blokkal, kapott külön elosztót, csökkentettem a jelszintet, semmi eredménye nem volt, egyedül szűrőt nem raktam az USB kábelre, végül eladtam.
-
azbest
félisten
hát, hibás hardvernél bármi lehet.
Köszi a feltöltést.Pénzfeldobással válassz a két tuner közül, igazából jobbat nem tudok
A win támogatás miatt mostanában talán az atrometa jobb többeknek. A t230c támogatás még linux alatt sem biztos, hogy teljesen kiforrott (legfrisebb kernel vagy friss media buildes rendszer kell).T230 esetén (#67) murrayd kommentje lehet érdekes windows esetére. Hogy alapból lehet a driver csak t-nek mutatja magát és nem minden programban lehet megadni, hogy azért csak próbálja a c-t behangolni.
-
mzso
veterán
Ha valakinek kellenek, itt a driver fájlok a cd-ről: https://drive.google.com/file/d/0ByfdfPvnoDuzYnE3NWZPd01UNDA/view?usp=sharing&resourcekey=0-z34IoP2M3uqU9Ublt1Ey6A
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
mzso
veterán
Én is erre jutottam.
Viszont most újra filózhatok, hogy ezt rendeljem-e. Legalább annyira ki tudtam volna próbálni, hogy behangoljam a csatornákat. Így most nem tudom, hogy először a driver volt sz@r és azért volt kékhalál, vagy eleve hibásan működött a hardver. Azzal nem sokra megyek ha következőnek jót kapok de kékhalálozik folyamatosan... (Az APC_INDEX_MISMATCH-re meg inkább driver hibát emlegetnek mint hardver hibát.)
Próbált már valaki windowson működésre bírni T230C-t? (sima T230-at?) Másnak füstölt már el T230(C)? És driver/support tényleg nincs hozzá online sehol?
-
azbest
félisten
Hát, lehet biztosabb, ha visszatérítés és újra rendelés. Akkor minden tiszta lappal indul újra.
Az utánküldés is lehet, hogy korrektül megtörténik, de olyankor már a védelem lejárhat és esetleg valami közbejön (pl ünnep) vagy valami kavarodás van és akkor esetleg sosem jön meg. -
azbest
félisten
Hát ez pech. Érdemes lenne megmérni az usb port feszültségét. Ha asztali gép, akkor a tápegységet. Háha valami más probléma is van ott, ami miatt hullanak nálad a tunerek.
Amúgy meg, lehet nyitni reklamációt aliexpressen is, ha ott vetted. Szépen, nem támadólag megírni, hogy első használatkor kijött a füst belőle. Ha látható külső olvadás is van, akkor azt fotózni is és mellékelni.
Esetleg a cd tartalmát be tudod csomagolni és feltölteni valahová? Hátha másnak meg pont a cd rossz.
-
mzso
veterán
Hát ezzel is "jól" jártam...
A driver CD driverével kékhalál (APC_INDEX_MISMATCH). A mygica.com oldalon nincs is T230C driver, a sima T230-asé meg nem kompatibilis.Update:
Most meg már be sem jelzi a Windows... És égett szaga van... F@sza... -
azbest
félisten
Win alatt nem sokat próbálgattam, ahhoz inkább az astrometát szoktam ajánlani. Linuxra a mygicára régebb óta van támogatás, de már az astrometa is jól megy. Hacsak valamelyik fejlesztői kernelben épp el nem rontják, de a stabil kernellel jó szokott lenni.
A t230-hoz létezik valamilyen crazycat féle teszt kulccsal aláírt driver is, de nem tudom, hogy az miben más.
-
murrayd
csendes tag
Egyetlen drivert adtak ki hozzá - és akkor még nem volt Win10. Lehet átnevezni a 2014-ben készült driver zipjét, hogy legyen benne Win10, de attól még működni nem fog vele.
Egyéb Windows alatt minden szoftver csak DVB-T tunernek ismeri fel. Beleértve a DVB Dream-et is, ami viszont ha manuálisan megadom neki egy DVB-C multiplex frekvenciáját, megtalálja az adásokat. Nagyjából ennyit tud Windows alatt.
-
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #64 üzenetére
melyiket? a t230c2-t vagy a microsoft tunert? Az előbbihez most kalapálják bele a kernelbe az usb id-t, a másodikhoz még windowsra sincsen driver, mert xbox-hoz készítették
-
azbest
félisten
ó bakker, tényleg, hexa
mindig zárt a hivatalos driver. A linuxosakat úgy csinálják, hogy win alatt az usb forgalmat figyelik használat közben és abból fejtik vissza, hogyan lehet inicializálni a tunert. Namost mivel sima windowsra sincs drivere annak az xboxosnak, így sniffelni is csak komolyabb felszereléssel tudnák.
8 fontért elég jó vétel lenne. -
Piedon
tag
Persze: Konkrétan ebben a hozzászólásban olvastam. Illetve ott azt írják, hogy C68A az azonosítója (hexa).
Szemezgetek mostanában az Xbox One tunerjével (NXP TDA18250BHN/M tuner, Panasonic MN88472 demodulátor, Dibcom USB controller mindezt ebayről kb. 4500forint jó esetben) is, ha már befürödtem a T230C-vel, de annál meg még nincs driver linux alá (tulajdonképp Windows alá sem), mert természetesen a NXP gyártmányú tuner is zárt forráskódú... mint ennél a Si2168/Si2141. Erről meg itt olvastam (ha érdekel).
-
Adamo_sx
aktív tag
Nem piszkáltam, mert alapvetően külföldön vagyok, csak időnként járok otthon. Be van kötve, mert az alsóbb csatornák jönnek rajta és az F1-et azon keresztül néztem :-).
Vettem mellé egy Technotrendet, amit viszont vissza kellett küldenem, mert szériahibás, de elvileg a jövő héten küldik a cserét. Aztán majd megpróbálom a T230C-is belőni, hogy legyen 2 tuneres a rendszer. -
azbest
félisten
a régi t230 azonosítója 0572:c688, a t230c pedig 0572:c689.
Ó és látom a repositoryban, hogy van már MYGICA_T230C2 -re keresztelt is 0572:c690 azonosítóval.
Be tudod linkelni, hogy hol? A keresővel nem találom.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
szuszinho #53 üzenetére
Ha öreg gépről van szó, akkor lehet hardveres probléma.
Csak tippelni tudok. Amikor a notebookom usb portjaira volt kötve éveken át pár tuner, akkor tapaztaltam olyat, hogy egy idő után bizonytalankodni kezdtek. Később pedig néha fagyogatott is a gép. Idővel kiderült, hogy az usb vezérlő kezdi megadni magát, mert máshová dugva működött. Mostanra már a kihasználatlan port mellett is kerlen pánikot okoz a hibás vezérlő.Ha esetleg nagyon új, esetleg instabil kernelt használsz, amiatt is lehet baj. Hupon valaki panaszolta, hogy 4.8.15 utáni kernelekkel instabil a tuner, bugos lehet a drivere. Ott javasoltam, hogy az új kernel talán új firmware fájlt is igényelhet, mert crazycat repójűban azok is frissültek [link], 4.11 -re mondja hogy megint stabil.
Raspberry pivel használtam egy időben, sok más tunerrel együtt. Volt hogy nekem is pár nap után kellett egy újraindítás, mert nem lett jó a vétel. De hogy energiagazdálkodás vagy a gyenge jelszint vagy az újabb kernel okozta, az nem derült ki. Mostanában nem sokat néztem tévét, a kábelest pedig nem használtam vagy 3 hónapja.
Szóval, általánosságban, ha korábban nem volt gond, akkor ha változott szoftveresen valami, arra gyanakodnék. Ha szoftveresen nem változott, akkor esetleg hardveres probléma kezdetet is lehet. Esetleg próbálhatod win alól a diagnosztikai programmal nézni, hogy milyen erős jelet érzékel (visszább van kép és link). Esetleg a kábeles jel erőssége is változhatott, ha régebbi rendszer és nem az új üvegről visszakonvertálós.
-
szuszinho
őstag
Nem tudom mi történik állandóan, de valami nem jó. Ubi serveren fut(na) a backend. Friss telepítés után ideig-óráig működött.
Újraindítás után ilyennel van tele a log:2017-03-25 17:06:16.191 mpegts: 770MHz in DigiDorog - scan no data, failed
2017-03-25 17:06:16.191 subscription: 0024: "scan" unsubscribing
2017-03-25 17:06:16.192 mpegts: 850MHz in DigiDorog - tuning on Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0
2017-03-25 17:06:16.192 subscription: 0027: "scan" subscribing to mux "850MHz", weight: 5, adapter: "Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0", network: "DigiDorog", service: "Raw PID Subscription"
2017-03-25 17:06:21.191 mpegts: 850MHz in DigiDorog - scan no data, failed
2017-03-25 17:06:21.191 subscription: 0027: "scan" unsubscribing
2017-03-25 17:06:21.191 mpegts: 410MHz in DigiDorog - tuning on Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0
2017-03-25 17:06:21.191 subscription: 002A: "scan" subscribing to mux "410MHz", weight: 5, adapter: "Silicon Labs Si2168 : DVB-C #0", network: "DigiDorog", service: "Raw PID Subscription"
2017-03-25 17:06:26.191 mpegts: 410MHz in DigiDorog - scan no data, failed
2017-03-25 17:06:26.191 subscription: 002A: "scan" unsubscribingMi okozza? Hol induljak el a hiba keresésével?
A dmesg kimenete:
dmesg | grep dvb
[ 5.362704] dvb-usb: found a 'Mygica T230 DVB-T/T2/C' in warm state.
[ 5.597305] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the sof tware demuxer.
[ 5.627320] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[ 5.627360] dvb-usb: Mygica T230 DVB-T/T2/C successfully initialized and conn ected.
[ 5.627412] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
[ 7.728499] dvb-usb: recv bulk message failed: -110
[ 18.748377] si2168 8-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-b 40-01.fw'
[ 19.469455] si2157 9-0060: downloading firmware from file 'dvb-tuner-si2158-a 20-01.fw' -
azbest
félisten
Hónapok óta rágódsz már ezen. Egy 5 ezer forintos tételen nem édemes éveket rágódni. Megveszed azt, ami éppen szimpatikusabb vagy elérhetőbb és használod, amíg működik.
A mygicából most valószínűleg az újabb fajtát küldik már, amit még nem minden rendszer ismer fel alapból. Az astrometából tudtommal nincs olyan újabb fajta, ami külön törődést érdemel. Szóval most per pillanat valószínűleg az astrometa több mindennel kompatibilis, mint a t230c.
A sima t230-nál dvb-demod-si2168-b40-01.fw a firmware neve, szóval b40-es. Kiegészítettem az eredeti írást a pontos chip változattal.
-
mzso
veterán
"T230C: Si2168-D60 demodulator"
A simához is ezt tűntetted fel csak "D60" nélkül. Jobb ez valamiben mint a si2168?
Más különbség nincs is?Említetted, hogy Astrometád is van. Azzal nem volt semmi bajod? Lehet mégis abból kéne még-egyet venni, az legalább működött rendesen amíg meg nem halt.
Nem lehet valahol több infót, tapasztalatot találni a Mygica-król? (Mondjuk valami külföldi fórumon.)
-
Adamo_sx
aktív tag
Igen, DVB-C ez is. De mint az utóbbi pár hozzászólásból láthatod, nem megy olyan simán, mint a sima T230. Nálam még mindig az a helyzet, hogy csak az alsó frekvenciatartományban levő MUX-okat tudja hibátlanul venni, a magasabbakon kockásodik a kép. Igaz, kb. 2 hónapja nem néztem, hogy van-e frissebb firmware, vagy bármi más módosítás, amivel jobb lenne.
-
mzso
veterán
Akkor T230C tuti DVB-C-s? A gyártó oldalán nem szerepel...
Érdemesebb ezt vagy a sima T230-at venni? Jobb, rosszabb valamiben?Az aliexpressen is csak a termék megnevezésében.
Egyébként nyugodtam vehetem ettől az előadótól? Tényleg a gyártó hivatalos shopja? -
Adamo_sx
aktív tag
No végigpróbálgattam a csatornákat. Úgy néz ki, hogy ami 135 MHz felett van, azok nem mennek rendesen, az alatta levők pedig igen.
-
Adamo_sx
aktív tag
No problemo
.
A firmware file-okat az azbest hozzászólásában levőre cseréltem (de nem vagyok biztos benne, hogy ez eltért a korábbitól).A fenti két érték közül az egyik egy jó csatorna, a másik egy hibás. A jó a 19dBm jelszint és 37dB C/N, a rossz ennél alig valamivel gyengébb 36,5 dB...
-
Piedon
tag
Elnézést, nem én lettem megszólítva, de azért lenne két kérdésem:
1. Mire cserélted le a firmware fájlokat?
2. Én lemértem több osztóval is a tunert, a lényeg, hogy a legjobb CNR-re (vivőjel/zaj viszony) kell törekedni.
Jelszint:| CNR:
-18dBm | 27dB
-22dBm | 32,5dB
-27dBm | 34,2dB
-30dBm | 36,75dB
-36dBm | 36,75dB
-50dBm | 33,75dBMennyi volt nálad a hibás csatornáknál a C/N érték?
-
Adamo_sx
aktív tag
Egyelőre Win-en nem tudtam még megnézni, de lecseréltem a firmware fileokat. Mintha kicsit javult volna a helyzet, de nem egyértelmű számomra, hogy a firmware miatt. Mindenesetre most van pár csatorna, amit hibátlanul lehet nézni, még HD-s csatornák is, főleg a csatornalista elejéről.
A dvb tool-lal megnézve a jelszinteket, látszik is valamiféle összefüggés a működő és az akadozó csatornák jelszintjei között:dvb-fe-tool --femon
Lock (0x1f) Signal= -23.00dBm C/N= 36.50dB
Layer A: Signal= 77.08% C/N= 73.07%
Lock (0x1f) Signal= -19.00dBm C/N= 37.00dB
Layer A: Signal= 81.08% C/N= 74.07%A működő csatornáknál mindenhol -19.00dBm a jelszint, a hibásaknál -22, vagy alacsonyabb (-25, -28 volt).
Már csak azt nem tudom, hogy ez mit jelent? Kell egy osztó az ágba, vagy épp túl kevés...? -
azbest
félisten
ha van kéznél win-es gép próbáld meg a fentebb írt CrazyScan2-vel a dvb-c keresést aztán airscant. Az konkrét értékeket is kiír.
A méret nem biztos, hogy jelent valamit, valószínű azonos méretűnek kell lennie. Egy diff vagy hash generálás már inkább jelzi a különbséget. A dmesg elvileg írja betöltéskor, hogy milyen verziók vannak. A buildnek elvileg nincs köze a firmwarehez, hacsak nem varázsolt valamit crazycat, hogy azt is feltegye a gépre közben.
it9135v2-mel volt egy időben hogy nagyon rossz volt a vétel. De csak linuxon. Aztán kiderült, hogy a firmware verzió, amit használtam az nem csinlát hibajavítást (a streamnek akár negyede is hibajavító kód lehet, hogy apróbb zavarok mellett még az eredeti videót helyre tudja állítani).
-
Adamo_sx
aktív tag
Csak százalékot találtam (Build: 4.0.9-13~g64fec81).
Megnéztem a firmware file-okat, de valószínűleg ugyanaz, mint amit most használ a rendszer (legalábbis méretre egyezik).Annyit látok, hogy az alacsonyabb számú csatornákon a jelsebesség is nagyobb 5-6 Mb/s körül van, ezeknél viszonylag jó a kép, és a hangban is ritkán van "nyekkenés", míg a magasabb sorszámú csatornákon 2 Mb/s alatt van, sőt gyakran 1 alá megy, ilyenkor a kép szétesik, megáll, hang elhallgat.
A sebességet a lejátszón nézve is ezt látom (O gomb esetén az adatoknál), illetve a TVHeadend szerveren a Státus/Subscriptions fülön is kb ugyanazok a számok vannak. Input / output közel egyforma, az Errors folyamatosan nő.
Hét egyelőre itt tartok, de így azért nem az igazi -
Adamo_sx
aktív tag
No akkor egy kérdés, bár nem kizárt, hogy ez inkább TVHeadend specifikus, mint tuner:
Sikerült az install, tvheadend megy, másik gépen Kodi-ban tvheadend client addon beállítva, működik is a dolog, csak nem valami jól:
Szolgáltató: DIGI DVB-C (üvegszálról ONT-n keresztül, de ez nem hiszem, hogy számít, TV-n a saját tunerével jó a kép.
TVHeadend szerver: RPi3, Raspbian
TVHeadend kliens: Beelink M18 box, Libreelec 7.02.008, TVHeadend client add-on
Hálózat: egy router és egy switch van köztük, de egy hálózatban vannak, gigabites.A hiba: az SD csatornák még csak-csak, bár néha az is szétesik és a hang is "pattog", de a HD-k gyakorlatilag folyamatosan kockásodnak és egy idő után teljesen megakadnak.
Nálad megy rendesen? Valami tipp, hogy merre induljak el? -
Adamo_sx
aktív tag
Mégegyszer köszönöm a segítséget mindenkinek:
[11823.834893] dvb-usb: found a 'Mygica T230C DVB-T/T2/C' in warm state.
[11824.077380] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[11824.077572] dvbdev: DVB: registering new adapter (Mygica T230C DVB-T/T2/C)
[11824.079716] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'dvb-demux' registered.
[11824.110048] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'Silicon Labs Si2168' registered.
[11824.117215] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[11824.117896] dvb-usb: Mygica T230C DVB-T/T2/C successfully initialized and connected.
[11824.118057] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb -
Piedon
tag
Elég neki a kernel headers is, ha jól emlékszem. Megpróbáltam visszakeresni a logban nálam, de nincs már benne, hogy pontosan mit telepítettem, "sudo apt-get install raspberrypi-kernel-headers" a kernel headers telepítés, de amúgy van a rpi-source program is [link]. Ha kérdés van, jöhet, még frissek valamennyire az emlékek (tegnap telepítettem)
-
azbest
félisten
nincsen meg a kernel forrás
Nem tudom van-e csomagként elérhető raspi kernel. Régebben írtam egy scriptet, ami a helyére tesz az aktuiális verziót, de nem próbáltam, hogy még működik -e [link]Meg régen volt hogy külön patchelnem is kellett a media treet mert valami irreleváns dolog nem fordult vele. De az rég volt, azóta egészen sokat változott a verzió.
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok, nos én is belefutottam az új verzióba (T230C):
[ 125.468322] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 4 using dwc_otg
[ 125.569200] usb 1-1.2: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c689
[ 125.569224] usb 1-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 125.569237] usb 1-1.2: Product: EyeTV Stick
[ 125.569250] usb 1-1.2: Manufacturer: Geniatech
[ 125.569262] usb 1-1.2: SerialNumber: 160421
[ 5194.672685] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 4Vagyis a ProductId lett 689, a 688 helyett.
Raspbian alatt szeretném használni, de a media_build fordítás nem sikerül
Ezt próbálnám megcsinálni:git clone https://bitbucket.org/CrazyCat/media_build
cd media_build
./build --main-git
sudo make install
de az alábbi hibaüzenet jön a végén, és nem tudom kisilabizálni, mi hiányozhat.make[2]: Leaving directory '/home/pi/media_build/linux'
./scripts/make_kconfig.pl /lib/modules/4.4.34-v7+/build /lib/modules/4.4.34-v7+/build 1
Preparing to compile for kernel version 4.4.34
File not found: /lib/modules/4.4.34-v7+/build/.config at ./scripts/make_kconfig.pl line 33, <IN> line 4.
Makefile:383: recipe for target 'allyesconfig' failed
make[1]: *** [allyesconfig] Error 2
make[1]: Leaving directory '/home/pi/media_build/v4l'
Makefile:26: recipe for target 'allyesconfig' failed
make: *** [allyesconfig] Error 2
can't select all drivers at ./build line 511, <IN> line 3.nem tudom, hogy a media_build-et egyáltalán a megfelelő helyre töltöttem-e le, csak simán "pi" userként belépve futtattam a git clone-t, az meg a pi user alá töltötte le. Jó helyen van itt, vagy máshová kellene? Valami ötlet, akinek már sikerült működésre bírnia?
-
mzso
veterán
Helló!
Van aki Digi DVB-C-hez használja? Jól megy vele?
Volt akinek már elpusztult?
-
Piedon
tag
Bátornak bátor lennék (mivel az elektronikai dolgok javítása a szakmám egyik része), de másfél napom ment rá, hogy egyáltalán raspbian (illetve minibiant használok) alatt felismerje, most már nézni is szeretném a műsort
Azt tudom mondani belenyúlás nélkül, amit már te is leírtál, hogy a következők vannak benne: si2141-a40 és si2168-d60Én úgyanúgy innen szedtem az ötleteket, amit te is megtaláltál. A német fórumot én nem láttam, de most mindjárt átolvasom. Illetve még egy hátravan, hogy egy csillapítót rakok be az antennaútvonalba, mert néha még kockásodik és elméletileg egy LNA van berakva a T230C antennabemenete után, ami lehet, hogy túlvezérlődik (jelenleg signal: -19dBm, SNR: 36dBm).
Nem ezt a tunert akartam rendelni, de érdekes módon a rendelések között már a C jelzésű szerepelt, viszont ha rákattintok a linkjére akkor még a sima jön be terméklapként az alin.
-
azbest
félisten
CrazyCatnek a CrazyScan2-je egy egészen érdekes tool: [link]
a StreamReaderExEx-BDA.rar és ReqLibs.rar tartalmát is a CrazyScan2.rar kicsomagolt mappájába kell tenni.
DVB-T -n nekem uhf-en rajzolt egy ilyet482, 490, 514, 764, 784 a helyi midigtv és 554 a helyi tv. A 800 MHz környéke pedig a telefonos szolgáltatók 4G-je lehet.
uhf-en előbb scan-t aztán air scant nyomtam és türelmesen vártam.
-
azbest
félisten
wow Androidon a PadTV HD by Geniatech támogatja [link] a t230 és ahogy olvasom a t230c tunert is.
A vernee thorom android 6-tal és a concorde speed tabom 4.2.2-vel is boldogult vele egy otg adapter segítségével. persze csak az fta adásokat mutatja. A tab gyenge a fullhd adáshoz úgy tűnik, legalábbis ezzel az appal. De az sd okés.
-
azbest
félisten
Na ez remek. Gondolom változott valamelyik chip rajta és azért az új verzió. Mennyire vagy bátor?
Szét tudod pattintani és lefotózni a nyák két oldalát, hogy megszakértsük?
Körömmel, vagy kifejezetten ilyesmihez való műanyag "gitárpengető" alakú toollal szoktam. szerk: közben találtam pár infót:Erre a fórumra találtam, gondolom te is erre gondoltál: [link]
Az EyeTv a maces változat, ha tényleg az, akkor ők most nagyon örülhetnek olcsó tunernek
Bár gyanús, hogy nincs ekkora mák.T230C: Si2168-D60 demodulator [link]
Látom a LibreElec firmware repóba is bekerült [link] és magába a LibreElecbe is. Bár gondolom ez majd a legközelebbi beta 7.8-ban jelenik meg. És persze platformtól (kernel) is függ, hogy él e majd rögtön.
-
Piedon
tag
És még ott van a Mygica T230C, ami azért nagyon jó, az USB ID-je csak egy számban tér el a T230 azonosítójától, de ez még nem támogatott linux alatt, ha jól láttam. Nekem raspbian alatt nem akart működni az elején, most másfél nap után végre megy tvheadend alatt is (CrazyCat media_buildjét kellett lefordítani alá, hogy menjen).
-
azbest
félisten
természetesen nem. Az astorometa az astrometa, a kombó tunerek egyike.
Sima dvb-t tunerek:
it9135v2, e4000 + realtek rtl2832u, r820t + realtek rtl2832u, af9015 + tda18218érdekességképpen az it9135v2 = it9035 + it9033 + tuner egy chipben integrálva. Régen külön driver volt hozzájuk linux alá, de azóta egybepakolták ott már af903x-ként írja ki az újabb kernel. Csak azt nem vágom, hogy a dual tuneres változatnál milyen plusz alkatrész van. A külön chipesből a AF9035 + tuner volt az alap, de ha mellé tettek még AF9033 + tuner pérost, akkor két frekvenciát kezelt. Az it9135v2 meg egyben tartalmaz kb mindent, talán kell még mellé egy külső tuner, hogy dual legyen.
Á megvilágosodtam, ezen a blogon van egy lista a kombinációkról [link]kombó tunerek:
mygica t230 (Si2148 + Si2168 + CY7C68013A), astrometa (realtek rtl2832P + panasonic mn88472/mn88472 + R828D)Úgy emlékszem nem volt lényegeges kölönbség a kombóknál a módok közt, a nagyobbikat írtam fel.
Astrometából van amin mn88472 és van amin mn88473 chip van, nekem az utóbbi változatból sikerült vásárolni. -
mzso
veterán
@azbest @Piedon
Összességében melyiket ajánljátok? (Nekem eddig Astrometám volt Digihez, de elhalálozott...) -
-
szuszinho
őstag
Eddig megelégedéssel használtam linuxon a tunert, de egy ideje nem látom az eszközt dmesg-ben. Eddig media buildet fordítva használtam, de most úgy sem működik.
Valami frissítés miatt lehet? Nincs ötletem, hogyan bírjam ismét működésre. -
azbest
félisten
Az első benyomás, hogy a mygica esetén t és c látszik tvheadendben, egy frontend két módjaként. Az astrometában külön látszik a realtek t és a panasonic t és c, két fronteden. Persze a tuner rész közös, szóval ettől még nem megy egyszerre a kettő, gondolom.
Amúgy
dvb-t:
- it9135v2 tunerek csak 150mA-t kérnek.
- e4000 + realtek 190mA
- r820t realtek 300mA
- af9015 300mA
dvb-t/t2/c:
- mygica t230 230mA
- astrometa rtl & mn88473 200mA -
csasaKKP
senior tag
Egy kis összehasonlítást írhatsz a kettőről, érdekelne.
Sajnos eddig úgy tapasztaltam, nemhogy Linux (pont RPi) alatt nem stabilak, bugos a driverük, de Windows alatt is kínszenvedés működésképes állapotba hozni. Jön egy új driver, egy dolgot javít (már ha javít egyáltalán valamit és van normális changelog), de egy adag új keletkezik.
-
azbest
félisten
Amikor vettem, akkor még nem volt dvb-c támogatás linuxra az astrometához. Ehhez hamarabb lett. De épp most lesz egy astrometám is, kíváncsiságból rendeltem egy olyat is.
Egyébként a mygica több, mint egy éve megvan. Csak épp a napokban botlottam bele, hogy vannak rendesebb weboldalai is a gyártónak. Én linux alatt használom, leginkább raspberry-re dugva. Win alatt csak kipróbáltam, de az akkori win driver kissé kiforratlannak tűnt.
-
csasaKKP
senior tag
Silabs-Cypress párosítás? Ilyet sem láttam még, már hozzászoktam a Realtekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Olcsó kínai DVB-T/T2/C tuner földfelszíni és kábeles digitális adáshoz.Chipset:- Silicon Labs Si2158-a20, Silicon Labs...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest