Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
Nem piszkáltam, mert alapvetően külföldön vagyok, csak időnként járok otthon. Be van kötve, mert az alsóbb csatornák jönnek rajta és az F1-et azon keresztül néztem :-).
Vettem mellé egy Technotrendet, amit viszont vissza kellett küldenem, mert szériahibás, de elvileg a jövő héten küldik a cserét. Aztán majd megpróbálom a T230C-is belőni, hogy legyen 2 tuneres a rendszer. -
Adamo_sx
aktív tag
Igen, DVB-C ez is. De mint az utóbbi pár hozzászólásból láthatod, nem megy olyan simán, mint a sima T230. Nálam még mindig az a helyzet, hogy csak az alsó frekvenciatartományban levő MUX-okat tudja hibátlanul venni, a magasabbakon kockásodik a kép. Igaz, kb. 2 hónapja nem néztem, hogy van-e frissebb firmware, vagy bármi más módosítás, amivel jobb lenne.
-
Adamo_sx
aktív tag
No végigpróbálgattam a csatornákat. Úgy néz ki, hogy ami 135 MHz felett van, azok nem mennek rendesen, az alatta levők pedig igen.
-
Adamo_sx
aktív tag
No problemo
.
A firmware file-okat az azbest hozzászólásában levőre cseréltem (de nem vagyok biztos benne, hogy ez eltért a korábbitól).A fenti két érték közül az egyik egy jó csatorna, a másik egy hibás. A jó a 19dBm jelszint és 37dB C/N, a rossz ennél alig valamivel gyengébb 36,5 dB...
-
Adamo_sx
aktív tag
Egyelőre Win-en nem tudtam még megnézni, de lecseréltem a firmware fileokat. Mintha kicsit javult volna a helyzet, de nem egyértelmű számomra, hogy a firmware miatt. Mindenesetre most van pár csatorna, amit hibátlanul lehet nézni, még HD-s csatornák is, főleg a csatornalista elejéről.
A dvb tool-lal megnézve a jelszinteket, látszik is valamiféle összefüggés a működő és az akadozó csatornák jelszintjei között:dvb-fe-tool --femon
Lock (0x1f) Signal= -23.00dBm C/N= 36.50dB
Layer A: Signal= 77.08% C/N= 73.07%
Lock (0x1f) Signal= -19.00dBm C/N= 37.00dB
Layer A: Signal= 81.08% C/N= 74.07%A működő csatornáknál mindenhol -19.00dBm a jelszint, a hibásaknál -22, vagy alacsonyabb (-25, -28 volt).
Már csak azt nem tudom, hogy ez mit jelent? Kell egy osztó az ágba, vagy épp túl kevés...? -
Adamo_sx
aktív tag
Csak százalékot találtam (Build: 4.0.9-13~g64fec81).
Megnéztem a firmware file-okat, de valószínűleg ugyanaz, mint amit most használ a rendszer (legalábbis méretre egyezik).Annyit látok, hogy az alacsonyabb számú csatornákon a jelsebesség is nagyobb 5-6 Mb/s körül van, ezeknél viszonylag jó a kép, és a hangban is ritkán van "nyekkenés", míg a magasabb sorszámú csatornákon 2 Mb/s alatt van, sőt gyakran 1 alá megy, ilyenkor a kép szétesik, megáll, hang elhallgat.
A sebességet a lejátszón nézve is ezt látom (O gomb esetén az adatoknál), illetve a TVHeadend szerveren a Státus/Subscriptions fülön is kb ugyanazok a számok vannak. Input / output közel egyforma, az Errors folyamatosan nő.
Hét egyelőre itt tartok, de így azért nem az igazi -
Adamo_sx
aktív tag
No akkor egy kérdés, bár nem kizárt, hogy ez inkább TVHeadend specifikus, mint tuner:
Sikerült az install, tvheadend megy, másik gépen Kodi-ban tvheadend client addon beállítva, működik is a dolog, csak nem valami jól:
Szolgáltató: DIGI DVB-C (üvegszálról ONT-n keresztül, de ez nem hiszem, hogy számít, TV-n a saját tunerével jó a kép.
TVHeadend szerver: RPi3, Raspbian
TVHeadend kliens: Beelink M18 box, Libreelec 7.02.008, TVHeadend client add-on
Hálózat: egy router és egy switch van köztük, de egy hálózatban vannak, gigabites.A hiba: az SD csatornák még csak-csak, bár néha az is szétesik és a hang is "pattog", de a HD-k gyakorlatilag folyamatosan kockásodnak és egy idő után teljesen megakadnak.
Nálad megy rendesen? Valami tipp, hogy merre induljak el? -
Adamo_sx
aktív tag
Mégegyszer köszönöm a segítséget mindenkinek:
[11823.834893] dvb-usb: found a 'Mygica T230C DVB-T/T2/C' in warm state.
[11824.077380] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[11824.077572] dvbdev: DVB: registering new adapter (Mygica T230C DVB-T/T2/C)
[11824.079716] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'dvb-demux' registered.
[11824.110048] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'Silicon Labs Si2168' registered.
[11824.117215] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[11824.117896] dvb-usb: Mygica T230C DVB-T/T2/C successfully initialized and connected.
[11824.118057] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb -
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok, nos én is belefutottam az új verzióba (T230C):
[ 125.468322] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 4 using dwc_otg
[ 125.569200] usb 1-1.2: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c689
[ 125.569224] usb 1-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 125.569237] usb 1-1.2: Product: EyeTV Stick
[ 125.569250] usb 1-1.2: Manufacturer: Geniatech
[ 125.569262] usb 1-1.2: SerialNumber: 160421
[ 5194.672685] usb 1-1.2: USB disconnect, device number 4Vagyis a ProductId lett 689, a 688 helyett.
Raspbian alatt szeretném használni, de a media_build fordítás nem sikerül
Ezt próbálnám megcsinálni:git clone https://bitbucket.org/CrazyCat/media_build
cd media_build
./build --main-git
sudo make install
de az alábbi hibaüzenet jön a végén, és nem tudom kisilabizálni, mi hiányozhat.make[2]: Leaving directory '/home/pi/media_build/linux'
./scripts/make_kconfig.pl /lib/modules/4.4.34-v7+/build /lib/modules/4.4.34-v7+/build 1
Preparing to compile for kernel version 4.4.34
File not found: /lib/modules/4.4.34-v7+/build/.config at ./scripts/make_kconfig.pl line 33, <IN> line 4.
Makefile:383: recipe for target 'allyesconfig' failed
make[1]: *** [allyesconfig] Error 2
make[1]: Leaving directory '/home/pi/media_build/v4l'
Makefile:26: recipe for target 'allyesconfig' failed
make: *** [allyesconfig] Error 2
can't select all drivers at ./build line 511, <IN> line 3.nem tudom, hogy a media_build-et egyáltalán a megfelelő helyre töltöttem-e le, csak simán "pi" userként belépve futtattam a git clone-t, az meg a pi user alá töltötte le. Jó helyen van itt, vagy máshová kellene? Valami ötlet, akinek már sikerült működésre bírnia?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- RAM topik
- Milyen routert?
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest