Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ffodi

veterán

válasz Teasüti #189 üzenetére

A fizika a grafika része. Azért, elég a 4x, mert a physx-nek nem kell akkora keresztmetszet, mert a" grafika egy részét" számolja csak.

Az Nvidia féle physx csak egy magot használ, akárhány magos cpud van, ezért ilyen lassú.
    Szintetikus tesztekben egy gyors nvidia kártya akár a többszörösét is produkálhatja physx alatt, mint egy gyengébb kártya. Játékok alatt viszont elenyésző a különbség(pl GTS250 és GT220 között). Játék közben soha sincs, vagy csak nagyon-nagyon ritkán van tartósan 100%-on az nvidia GPU kihasználtsága, mert a physx effektek, nem mindig vannak jelen.

Nálam ha 2 kártya van, akkor 16/4 a leosztás mint ahogy írtam(ha összeadod, bár nincs értelme, akkor ez 20). Nálad 8/8(amit ha összeadsz, akkor csak 16). Szóval itt nem kell összeadogatni. Mint írtam PCI-E 2.0 esetén a 8x-os sávszél 16x-nek felel meg PCI-E 1.1-ben. Egyszóval, ha 8x-en fog menni a radeonod, akkor elvileg max 1-2% csökkenést fogsz tapasztalni, többet nem, az nvidiának pedig a 8x bőven elég. Ha pedig nem félsz egy kis "mod"-tól, akkor amit linkeltem a cikkben, azt érdemes kipróbálni, hátha felrakja az első vga-t 16x-re, ha 4x-re "szigszalagood" az nv-t. :)

Új hozzászólás Aktív témák