Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
+1
Ps-en az fps-ekben nagyon ergya voltam, egyszerűen nem tudtam hajszálpontosan célozni és hiányzott a gyors megfordulás is. Bevallom, fps-t csak pcn játszok... még. Ha van olyan jó a kontroller, mint reklámozzák, akkor beruházok egy ilyenre.
-
Peterson_
addikt
Nekem volt benne részem, hogy csak az analóg karok voltak kicserélve érintésérzékeny felületekre.
Még az Xperia Play-nél...kínszenvedés volt.
Gyanítom, ez finomabb és fejlettebb megoldás lehet, de már elsőre is furcsának találtam egy ilyen koncepciót kiadni.
A fizikai visszajelzést semmi nem tudja pótolni, egy összetettebb játékhoz pedig nagyon kell. -
KisDre
senior tag
Amúgy, egy d-pad-nek nem látnám értelmét, viszont egy a kontroller tetején, mutató ujjal lenyomható gombnak annál inkább
-
KisDre
senior tag
Igazság szerint nekem is, ezért is inkább qwerty-s a mobilom sem mint érintős. De a steam tapipadja nem teljesen sima ha megnézzük a képeket, szerintem visszatudják adni azt az érzést amit hiányolunk, ha megtudják úgy oldani hogy ne legyen teljesen merev és sík a tapi felület, (és ahogy nézem síknak nem sík, az hogy merev-e az már jó kérdés)
-
KisDre
senior tag
Én balkezes vagyok
(Bár egeret jobbal használom
)Ebben van némi igazság, de nem hiszem hogy a mozgás annyival másabb lenne a tapipadon. Már mint, célzásnál oké hogy oda húzod ahova kell szemben a kar, addig tolod amíg ott nem lesz-ével (hmm, fogalmazás 5-s?
) de mozgásnál tök mindegy mivel feljebb viszed az ujjad, mész előre, előre tolod a kart, mész előre. Tehát mozdulati logika itt nem változik, csupán esetlegesen a kényelem, ami nem biztos hogy jobb a kar esetében. -
Cathulhu
addikt
Mert (hacsak nem vagy eppen balkezes) akkor a bal kezeddel eddig is egyszerubb, diszkret mozdulatokat tettel PC-n is, mert amugy is ugyetlenebb az a kezed. Nem lattam meg jatekot amit ket egerrel jatszottak volna, es akarki akarmit mond, fpsben is konnyebb joystickkal haladni mint tapizgatva. Celzasra meg marad a jobb oldali. Es mivel nem csak fps-ekbol all a vilag, autos, repulos, urhajos jatekoknal is jol jonne az analog kar...
-
KisDre
senior tag
Miért pont a balt ?
Miért hiányolja a karokat ennyire mindenki? Nekem életemben 2x volt kontrollerem, (1 atari-s, ugye atarival, meg egy pc-hez ami azóta már bedöglött és 20db-ban van valamelyik dobozban a szekrényem tetején)
és bár jó érdekes meg minden, de úgy tartósabban nem fogott meg, igaz, lehettem 12-14 éves max (már mint a pc kontrollernél) -
Cathulhu
addikt
Bezzeg mikor azt mertem mondani hogy hülyeség az érintőképernyő, akkor le lettem ugatva

Na már csak a bal oldali tapipadot kellene analóg karra cserélni, és máris jó lenne a koncepció. -
wjbhbdux
veterán
Szerencsére a mobilos tiszta és határ nélküli felület tapogatásától ez sokkal precízebb megoldásnak tűnik, meg a kipróbálók által említett különböző területek érintésére reagáló kis motorok miatt sem fog eltévedni a játékos ujja.
Az érintőkijelző nélkül biztos barátibb lesz az ára, remélem EU régióban is hamarosan játszogathatunk vele.
-
dgabor80
tag
Tényleg szivesen kipróbálnám mit tudhat... mondjuk a ki a gamer billenytyűzetre és a gamer egérre esküszik....nos "koca"FPS-ezni még nekik is jó lehet...

-
Mate
nagyúr
Szóval szép lassan kiderül, hogy a régi logitech gamepad steam gamepad néven újra polcokra kerül

-
DeFranco
nagyúr
nem úgy értettem, hogy nincs igazad, hanem hogy van akinek ez- van akinek az a forma jön be
neked pont ez (a logi-PS) ez normális, nem vagy vele egyedülennek ellenére ha vita van kontroller fronton, az általában abból ered, hogy a két kiosztást fikázzák keresztbe a tulajok
nem rólad beszélek, hanem másokról -
nekem ez elméletben tetszene, de az új verzióban az analóg kontrollerek alá kerülnek a gombok, ami nekem nem lesz jó - én az xbox kontrolleren is gondban vagyok a dpaddal, úgy esne kézre, ha alul lenne a bal stick (a logitech kontrolleremen úgy van, sokkal kényelmesebb). ez egyéni szocprobléma, vagy másnak is gond?
-
Lomha 8V
addikt
Utólag már könnyű okosnak tűnni, de én a legelejétől biztos voltam benne, hogy ez így nem kerül gyártásba.
-
BlackSoft
addikt
Bármilyen is lesz, egy ilyet venni fogok, mivel utálom a kontrollert. Kíváncsi vagyok ezt mennyivel kevésbé fogom utálni

-
ribizly
veterán
Megadom én a választ.
Amíg az analóg karnál attól függ a mozgás/nézelődés sebessége, hogy mennyire tolod ki a kart a határokra, addig itt attól függ, hogy milyen gyorsan tolod az egyik pontból a másikba az ujjadat.
Ezzel azt érik el, hogy sokkal precízebb és gyorsabb mozgást lehet elérni (mondjuk egy fps-ben), mint egy analóg karral. Ugyanez a helyzet egy RTS-nél, ahol végre pontosan az egységeid fölég tudod ezzel helyezni a kurzort és mehet a kijelölés.
Természetesen ennek megvan a maga hátránya is. A játékoknak megfelelően kell tudniuk kezelni ezt és a fejlesztőknek is támogatjuk kell, ugyanis ha a játék ezeket analóg karként szeretnék felismerni, akkor átmegy a dolog használhatatlanba.../Gyuri
-
ha okostelefonod van, akkor játssz egy FPS-sel azon és megérted. közelebb áll az egerészéshez, mint az analóg karok, ahol pl. "kanalazni" sem lehet és visszaugranak középre (és eleve kisebb a mozgástér, mint ezeken a tapipadokon)
+@(#10) Def26
nem csak arról van szó, hogy ahhoz kell, hogy áttereljék a játékosokat a TV elé, hanem -- és szerintem ez lesz majd, ami a lavinát (vagy esetleg a dedikált FPS kontrollerek lavináját) elindítja -- ha megérkeznek a virtuális sisakok (pl. Oculus Rift), akkor már nagyon kelleni fog egy olyan kontroller, amit teljesen vakon lehet kezelni. autós játékoknál ott a kormány, repülősnél a joystick, stratégiához minek OR, egyedül az FPS/TPS lesz nehéz helyzetben.
-
gyáliSanyi
őstag
Az egészben az tetszik, hogy nincs analóg kar. A gombokat még megértem.
Van xbox kontrollerem, de azzal nem tudok FPS-t játszani, lehet többet kéne gyakorolni vele. -
M@trixfan
addikt
Mert fps-re és bizonyos precíz beviteli módokra a fizika törvényei szerint alkalmatlan az analóg kar és PC-s játékosok nem hajlandóak foglalkozni vele. Ez sem tökéletes, de az analóg kar alapvető fiziaki problémáját próbálja megkerülni. Az a kérdés, hogy az egyéb járulékos hátrányok mennyire lesznek jelentősek. Én egyből megértettem mi lehet az előnye ennek. Egyébként használok Xbox 360 kontrollert is PC-hez a billentyűzet-egér páros mellett. Van Sixaxis is, de azt nem használom géphez.
-
szerintem nem a pontossággal volt baj, hanem azzal, hogy "vakon" nehéz kitapintani, hogy hova kell nyomni. játék közben meg eleve halott - szerintem - minden olyan ötlet, ahol a tekintetedet ide-oda kéne vinni. (lásd wii u)
ha a sima (gondolom kapacitív) érintő kijelző helyett, egy ilyet használtak volna rezisztív érintőképernyővel, akkor simán kiválthatta volna a hagyományos gombokat és (akár a dpad-ot is.)
a gombokat pedig minden játék úgy rendezhette volna el magának, ahogy akarja (értelmes a játék szempontjából)
[szerk: kicseréltem a linket]
-
.LnB
titán
Csak az érintőképernyű tünt el, a két "touchpad" megmaradt. Ami szerintem jó hír, mert az az egyetlen innovatív dolog ebben a kontrollerben. Szívesen kipróbálnám.
-
Def26
félisten
Nem értem miért nem tesznek az érintős izé helyett analóg karokat.

-
törölt tag
legalább hallgattak a bétateszterekre, ez is valami...
amúgy az a gyanúm, hogy nem volt elég pontos az érintésérzékeny felület, legalábbis a hagyományos kontrollerhez képest. -
pigster
senior tag
haha
Új hozzászólás Aktív témák
- Koenig One Touch Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- XENYX Q802 keverő, softbox, greenbox, capture card, mikrofon
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Eladó felújított DeepCool / Ryzen 5 5600 / 3060-Ti / 16gb ram / számítógép
- Apple iPhone 15 Pro 128GB , kék titán - 91% akku - hátlap repedt
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(Bár egeret jobbal használom
)