Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Mozgást. Pontosabban változást a fény expozíciójában. Persze infra tartományban.
Ez azt jelenti, hogy ha mozdulatlanul beállsz elé akkor nem fog újra aktiválni a fenntartási idő leteltével.
De szerintem ez nem szempont egy konyhában, ott általában mozogni szokott az ember.
Jelenlét érzékelőre én passzív megoldást használnék. Mondjuk Bluetooth LE alapú proxy szenzort, ha a telefon nálad van. Persze feladattól függ. BLE jó mondjuk arra, hogy megállapítsd hazaérkeztél. Persze szobánként is el lehet helyezni egy-egy szenzort, de az kevésbé életszerű, hogy a telefon folyamatosan nálad van.
Infrához ugye kell a folyamatos fényváltozás. Radarhoz is, vagy esetleg megadni neki egy-egy konkrét területet ahova elhelyezed hab tested, akkor azt a távolságot nyilván meg lehet állapítani. Hátránya, hogy ne legyen kupleráj a szobában és jól tükröződő felületek kellenek.
Ha kompromisszum mentes megoldás kell, akkor marad a kamera és a képfelismerő. De ez már túlmutat a mikrokontrollereken.
(#21) kpityu2
A felső szekrényben nincs rossz helye. A gőzelszívó gondoskodik a helyiség légcseréjéről (ablakon beszívva a friss levegőt), így a kicsapódó szennyeződések lerakódása miatt nem kell tartani. IP védettségre meg nincs szükség abban a magasságban. A mostani átépítés előtt már egy évig üzemelt ez a táp ebben a kiépítésben, csak akkor még RGB ledeket hajtott meg. Most szétszedve nem találtam benne semmi szennyeződést.(#23) Aprósólyom
Ebből sajnos nem derül ki számomra, hogy miért kellett Ardunio alapokra építeni.
Ez egyszerű: létezik megvásárolható kész megoldás a feladatra? Nem? Akkor DIY.
(#28) F_Gergely
Túlbonyolított? Mármint melyik funkciója? Az automatikus irányfény?
Sajnos a családban már előfordult a nagyszülőknél éjszakai esés a fürdőbe bóklászva. Szüleim meg relatíve fiatalok, egyelőre még nem okoz gondot megtalálni a kapcsolót a sötétben. De mire való az automatizálás, ha nem arra, hogy kényelmesebbé tegye az életünket? Az automatikus világítás a létező legalapvetőbb automatizálás egy háztartásban, ami már több évtizede könnyedén kivitelezhető. Emberek mégis mind a mai napig sötétben bóklásznak a WC-re...(#29) Flashback
UNO-hoz létezik MOSFET shield ha jól tudom.(#31) kenwood

Új hozzászólás Aktív témák
- Ez gyors volt! Máris van működő VGA ARM-os Windows 11-hez
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- VR topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Le Mans Ultimate
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen routert?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest