Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4401) talamasca válasza senior69 (#4400) üzenetére


talamasca
senior tag

Nem is kérdéses, hogy érdemes-e frissíteni iOS 12-re.

Ha fontos, hogy minden képed, mindig elérhető legyen a telefonon, akkor szerintem dobd fel a Google Fotók alkalmazást mindkét telefonra (előbb droidra) és már el is érheted őket. Ami kell, azt meg letöltöd. Ha nem akarsz "plakátot nyomtatni", akkor a felbontással sem lesz semmi gáz.

“Black as midnight on a moonless night.”

(#4402) totopad válasza b.kov (#4398) üzenetére


totopad
senior tag

áh, vagy úgy, így már van értelme, köszi :)

(#4403) fenyojoe


fenyojoe
csendes tag

Sziasztok!

Én a múlt hónapban vásároltam egy fekete iPhone 8-at, 6S-t cseréltem le vele. Semmi gondom nem volt három év alatt a 6S-sel, főleg, hogy végig a tökéletesen működő iOS 9.3.5-tel használtam. A váltás fő oka az volt, hogy idén aksit cseréltettem benne hivatalos szervizben, és utána tűnt csak fel, hogy a kijelző nem egyenletes világosságú, felülről az alsó része felé sötétedik, illetve kicsit sárgább, de mindez csak nagyon világos alapon szemlélve tűnik fel. Aztán amikor megvettem a 8-at, első bekapcsolásnál ért a hidegzuhany, hogy halványan, de ugyanazzal a jelenséggel találtam szembe magam, csak itt épp fordítva, alulról megfelelő a fényerő és a kontraszt, onnan halványodik/sárgásodik be fölfelé. Van valakinek hasonló tapasztalata? Érdemes cseréltetni garanciálisan, vagy ez nem is számít bele? Mondom, annyira nem zavaró, csak kiábrándító, hogy pl. a kiállított tesztpéldányokon ilyet sohase lehet látni. Köszi előre is!

iPhone 8 - iOS 14.8.1 / iPad Pro 9.7 - iPad OS 14.8.1 / MacBook unibody late 2008 - OS X 10.11 / Mac mini 2014 - mac OS 10.12

(#4404) ro3000 válasza senior69 (#4400) üzenetére


ro3000
tag

Legegyszerűbb megoldás. Feltelepíted a Google Fotók appot, és ott lesz.

(#4405) hemaka válasza fenyojoe (#4403) üzenetére


hemaka
nagyúr

Ha olyan merteku, hogy teged zavar, akkor csereltesd az a legegyszerubb.

(#4406) b.kov válasza fenyojoe (#4403) üzenetére


b.kov
senior tag

Szerintem is érdemes bevinni, ha zavar.
Váci utcai iStyle-t ajánlom, csak foglalj időpontot. :K

(#4407) Atlantis


Atlantis
veterán

Tudtok esetleg olyan alkalmazást ajánlani, amit séta, futás, stb. naplózására lehet használni és automatikusan indul, megáll, stb.? Tehát hasonló, mint amit a gyári Egészség alkalmazás tud, csak éppen használhatót. :)

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#4408) senior69


senior69
tag

Jellemző meg itt is a kijelző sárgulás mint annó az 5S-nel?

(#4409) tboldi válasza senior69 (#4408) üzenetére


tboldi
nagyúr

:N

(#4410) ILLDisPozed válasza senior69 (#4408) üzenetére


ILLDisPozed
aktív tag

Csak ha bekapcsolom a night shiftet :D
Viccet félretéve, több mint egy éves, de semmi hasonló.

iPhone 11, Apple Watch SE 44mm, iPad 6th gen., MacBook Air M1

(#4411) lugosi válasza Atlantis (#4407) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én erre azt javasolnám hogy vegyél egy okoskarkötőt, ami automatikusan rögzíti ezeket az adatokat és nem is kell hogy a kezedben / zsebedben legyen hozzá a telefon.

(#4412) senior69 válasza tboldi (#4409) üzenetére


senior69
tag

Rendben, köszönöm 🙃

(#4413) Atlantis válasza lugosi (#4411) üzenetére


Atlantis
veterán

Megnézem majd, köszi. Lehet, hogy nem marad más.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#4414) 0843


0843
csendes tag

Sziasztok!

Én amúgy teljesen reményt vesztett vagyok.
Tudom korábban sokat írtam a problémámról azóta pedig úgy használom a 8 Plusomat hogy kattog meg ropog a kijelző nyomásra. Kezdetben csak legfelül de már a kijelző kijelző részénél is tapasztalom tehát kb a telefon felső 3-4 cm-es részén nyomásra kattog meg ropog.

Viszont mind a négy szervízből patkány módon elzavartak. Nincs rá szebb szavam. Pl. a váci útcai istlyes gyerek arrogáns volt és bunkó hogy mit viszem én oda a telefont ha máshol szervizelték. Persze az imagazinon teszik a szépet.
A másik három szerviznél sem volt jobb a helyzet.

Most maradt az hogy vagy bepróbálom ezt az angol nyelvű ügyfélszolgálatot vagy földhöz vágom ezt a nyomorult telefont vagy nem tudom. Eladni nem tudom mert ugyan biztos lenne olyan adok veszek ahol nem tűnne fel a hiba és kapnék vagy 150-et érte de hiába fizettem ki egy összegben a telefont csak ősszel tudom a hűségidő miatt eladni. Valamint az Xs Max utódját terveztem megvenni.

Így most vagy használom így a méreg drága telefonom hogy selejtes beütésű a nagy CareCenteres kijelző csere után is. Na de kérem én ha már a kijelző kijelző részénél is kattog és egyre lentebb terjed ez a terület az miért nem használatot befolyásoló hiba? Garanciás ez a rohadt telefon és nem képesek még csak levenni sem kivizsgálásra. Egyszerűen nem tudom kihez forduljak mert senki sem segít csak elzavarnak lekezelően.

Van valakinek tanácsa mi a fenét tehetnék? Egyszerűen csalódott és már dühös vagyok hogy ez megy. Hülyére vesz minden szerviz hogy ez nem hiba. Vagy most várjak hogy más is tönkre megy majd és csak akkor veszik le?
Ez nem fair hogy valaki ennyit fizet egy telefonért és ezt kapja.

Persze lehet én vagyok a hibás meg a bűnös hogy selejt telefont kaptam. Az amúgy jó szériából. Vagy ha valaki tud tanácsolni valami fórumot ahova fordulhatnék annak hálás lennék. (most az ilyen fogyasztó védelmet meg egyéb dög hosszú reménytelen folyamatokat nyújtó dolgok helyett persze)

(#4415) zzola válasza 0843 (#4414) üzenetére


zzola
félisten

Napi használatban ez hogy jelenik meg? Én pl. sosem nyomkodtam még a kijelzőt...
Szolgáltatós akkor miért nem viszed vissza üzletbe?

[ Szerkesztve ]

(#4416) 0843 válasza zzola (#4415) üzenetére


0843
csendes tag

Ha pl két kézzel fogom meg a telefont és felül is megfogom akkor már érződik hogy benyomódik a ropogás kíséretében. Jó a kijelző működik az tény de a telefon belsejében ki tudja mi lehet ami ezt eredményezi.
Mióta lefele terjed akkor is érződik ha van valami amit felül kell megnyomni.
Mondjuk nyilván én sem poénból nyomkodom de legalább javításra vagy bevizsgálásra bevehetné valamelyik csoda szerviz.

Viszont szolgáltatóhoz vihetem mert az egy éven túl van na meg ha a TMX-hez kerülne szerintem azzal sem lennék előrébb.

Szóval valószínű telefonálok egyet elvileg az apple ügyfélszolgálatos segít a nyelvi korlátokban mert azért ilyen szinten nem megy az angol ha ciki ha nem. Vagy kivárom hogy tönkre menjen a hangszóró vagy bármi amit majd az szül hogy valami laza ott és kattog ropog a telefon. Bár ez az egész feltűnően a felső hangszóró alatt és felett jelentkezik.

Viszont azóta már ismerősök között is kérdezgettem de senkinek sem mutat ilyet. Viszont nekem is csak a 5S-nél volt ilyen pár éve és ott le is vált a telefon eleje. Bár tudom az más felépítésű telefon volt mint egy 8 Plus.

[ Szerkesztve ]

(#4417) zzola válasza 0843 (#4416) üzenetére


zzola
félisten

Értem, köszi!

(#4418) 0843


0843
csendes tag

Nincs mit. Szerintem ez bárkinél jönne elő nagyon zavaró lenne.

Amúgy ha esetleg van valakinek tapasztalata arról van-e értelme az angol nyelvű ügyfélszolgálattal beszélni az érdekelne. Mert ez nekem kicsit olyan hogy lekoptatnak ők is egy sablonnal mint az apple. Akik szerint ez elfogadhatatlan hogy nem veszik le garanciára de nem tudnak mit tenni....de azért a 300 most meg 450 ezer ft az jó nekik.

(#4419) zmtTom


zmtTom
tag

Hello mindenki.

Meg tudja valaki mondani hogy a gyári töltője mekkora teljesítményű? Vagy az is jó ha a kimenő V és A erősséget írja meg..... :C :R

(#4420) -secret- válasza zmtTom (#4419) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

5W

(#4421) tboldi válasza 0843 (#4416) üzenetére


tboldi
nagyúr

Két megjegyzés:

1, Én megpróbálnám a bécsi Apple Store-t, még ha messze is van.
2, Ha felhívod a magyar ügyfélszolgálatot, és kapcsolják a külföldieket, akkor kérheted, hogy az itthoniak maradjanak vonalban tolmácsként.

(#4422) lugosi válasza 0843 (#4414) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én teljesen megértelek, ez nagyon bosszantó. Sőt szerintem akár használatot befolyásoló hiba is lehet, ugyanis ha rés van a kijelzőnél, akkor ott pára, nedvesség stb könnyen bemehet és a készülék tönkremehet tőle.
Szerintem ne hagyd annyiban, vidd el a szervizbe (szerintem oda, ahol vetted, ha szolgáltatós, akkor oda, majd ők továbbítják a megfelelő szerviznek), add le javításra, és ha nem akarnak veled foglalkozni, akkor írj be a vásárlók könyvébe és menj el a fogyasztóvédelemhez.

(#4423) 0843


0843
csendes tag

Köszi a tanácsokat.

Amúgy szerintetek az angol kapcsolattal mit lehetne elérni?

A szolgáltatóval az a baj hogy amikor elsőnek odavittem kicsit később mint a vásárlástól számított 1 év a TMX (két hét után xd) visszaküldte hogy lejárt a garancia. Vagyis ott ez a plusz 1 év nem tudom hogy működik de nem nagyon foglalkoztak a telefonnal meg ők nem is hivatalos szerviz szóval lehet később ha komolyabban tönkre menne még úgysem foglalkoznának velem. Bár a CareCenterbe sem most viszek telefont ha meglesz jövőre az új és baja lesz.

Szóval most első körben megy egy kört a telefonos dolog aztán majd látjuk. Bár komolyan lehet akkor járnék a legjobban ha úgy tönkremenne valami a laza előlaptól hogy arra már a kedves kiscsaj sem mondhatná hogy oda hiába viszem ennyivel.

Mondjuk nem tudom de az apple részéről nem lenne hülyeség legalább országonként egy normális szervizet üzemeltetnie ahol nem hülyére veszik az embereket.

(#4424) hemaka válasza 0843 (#4423) üzenetére


hemaka
nagyúr

Ezeket a szervizeket es foleg a hozzaalasukat annak koszonhetjuk, hogy sokan azzal okoskodnak gari lejarta elott, valami mondvacsinalt hibaval (beteszik a mikroba vagy tokom tudja milyen modszerrel) kicsereltetik egy refurbra a leelt szarukat es felteszik hardveraprora...

[ Szerkesztve ]

(#4425) martin0094


martin0094
csendes tag

Sziasztok!
Új iPhone-os vagyok:) olyan kérdésem lenne, hogy az emlékeztetők widgetbe hiába írok bármit nem jelenik meg a widgeten csak ha belemegyek, ez mért van? nem lehet valahogy megoldani hogy ott is mutassa mint például a jegyzet widget? :))

(#4426) hemaka válasza martin0094 (#4425) üzenetére


hemaka
nagyúr

Az egy hulladek, probald ki a Wunderlistet.

(#4427) Skorpio.59 válasza 0843 (#4416) üzenetére


Skorpio.59
aktív tag

Annak idején az i6- nál voltak ilyen problémák.Emlékszem nagy irodalma volt a kijelző “kattogásnak”.Egy fórumtársunk (Black,ha jól emlékszem ) rájött a megoldásra: egy speckó csavarhúzóval ,amit az eBay -ról lehetett beszerezni ,egyszerűen meghúzta a két csavart alúl a “töltőcsatlakozónál” és a hiba csodák csodájára megszűnt....egy próbálkozást megér.A szervízben,ha máshol nem is ,de ott biztosan van ehhez való szerszám.Szólj nekik,hogy húzzanak rajta...,vagy órásnál ,nekik van szerintem hozzávaló csavarhúzó.

[ Szerkesztve ]

Adj szárnyakat a kisgyereknek,de hagyd,hogy magától tanuljon meg repülni!

(#4428) Alibaba5 válasza martin0094 (#4425) üzenetére


Alibaba5
tag

Nekem megjelenik, kiírja, meg emlékeztet is. Felvetted a widgeteknél az emlékeztetőt? Ott kell a szerkesztésnél, alul

[ Szerkesztve ]

(#4429) Tiger. válasza Valaki87 (#4143) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Nem biztos az😁

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#4430) fenyojoe válasza 0843 (#4414) üzenetére


fenyojoe
csendes tag

Szia! Írtad, hogy a Váci utcai iStyle-ból azzal küldtek el, hogy máshol szervizeltetted. Mit kellett akkor javítani rajta, és hol végeztetted el? Csak kíváncsiságból kérdezem. Mert ha hivatalos Apple szerviz volt, akkor ne hagyd magad továbbküldeni, az nem normális, hogy klattyogjon a kijelző a házban, mint ahogy leírtad. Garanciális még a telefon?

iPhone 8 - iOS 14.8.1 / iPad Pro 9.7 - iPad OS 14.8.1 / MacBook unibody late 2008 - OS X 10.11 / Mac mini 2014 - mac OS 10.12

(#4431) fenyojoe válasza senior69 (#4408) üzenetére


fenyojoe
csendes tag

Nekem ez a harmadik iPhone-om. Az első az iPhone 4 volt, annak semmi baja nem volt, a kijelzőnek sem, 4 évig használtam. Az iPhone 6S-emen majdnem 3 év után vettem észre az enyhe sárgulást (így utólag már azt gondolom, hogy annyira nem zavaró mértékű), ezen a mostani 8-ason meg egyből, kicsomagolás után. :D Lehet, hogy már csak nagyon ráállt a szemem? Érdekesség még, hogy minden ismerősömnél durván sárgul mind a négy széle a kijelzőnek, akik több éves iPhone 5S-t vagy SE-t használnak... Én már lassan úgy gondolom, hogy tartsa magát nagyon szerencsésnek, akinek hibátlan a kijelzője. :D

iPhone 8 - iOS 14.8.1 / iPad Pro 9.7 - iPad OS 14.8.1 / MacBook unibody late 2008 - OS X 10.11 / Mac mini 2014 - mac OS 10.12

(#4432) senior69 válasza fenyojoe (#4431) üzenetére


senior69
tag

Nekem is volt 5S-em és egy idő után (kb 1 év elteltével) elkezdett sárgulni. Azóta “érzékeny” vagyok rá, és amint látok apró jelét már nézetem is meg, mivel úgy gondolom egy ilyen magas árkatsgóriájú prémium tekefonnak nem szabadna. Pláne ha nem csak egy embernél jön elő. Na mindegy köszi a vissza jelzést, a boltban hosszas tanakodás mellett döntöttem e mellett, remélem rá szolgál hogy rá tettem a foksomat a másik helyett😁

(#4433) chatran


chatran
őstag

Sziasztok!

Vennék egy fekete Apple bőrtokot iPhone 8-hoz. Jelenleg az akvánál látom legolcsóbban, 13,5-ért. Szokták ezt a színt akciózni ennél jobban?

Illetve néztem még a kifutó szénszürke színt, nem tudom melyik illene jobban az asztroszürke telefonhoz. Van valakinek ebben a színben?

(#4434) -secret- válasza chatran (#4433) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Nézz youtube-on videót, hogy hogy néznek ki a tokok "élőben".

(#4435) Tibee86 válasza chatran (#4433) üzenetére


Tibee86
veterán

Van mindkét színben nekem, feketét vegyél, a szürke nagyon csúnya lesz ha elkezd kopni.

[ Szerkesztve ]

(#4436) chatran válasza Tibee86 (#4435) üzenetére


chatran
őstag

Köszi, akkor fekete lesz. Szokott olcsóbb lenni?

(#4437) Alibaba5 válasza chatran (#4436) üzenetére


Alibaba5
tag

Néha igen, 9900 ért vettem az emag-on

(#4438) john33


john33
csendes tag

Sziasztok, tegnaptól egy használt, de szép állapotú iPhone 8 tulaj vagyok.
Egészségügyi okokból nem volt a dobozban Ear Pods lightning csatlakozóval, szerintetek érdemes-e megvenni (10e Ft az iStyle-ban ahogy néztem), vagy annyit felesleges kiadni érte, vegyek más fülhallgatót (első almás telefonom, nincs tapasztalatom az Ear Pods-szal)?
Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#4439) hemaka válasza john33 (#4438) üzenetére


hemaka
nagyúr

Egy agybadugossal jobban jarsz, csak mikrofonod nem lesz. Felteve ha kaptal hozza atalakitot. Mert az meg valami 2-3e forint pluszban.

[ Szerkesztve ]

(#4440) Petester válasza john33 (#4438) üzenetére


Petester
senior tag

Attól függ, mik az igényeid. Én nem szerettem, hamar cseréltem egy zárt BT fejhallgatóra. Utcán, tömegközlekedésen számomra használhatatlan volt, minden külső zaj behallatszott, elnyomta a zenét, megváltás volt betenni a fiókba. :B
Az áráért tudsz venni sokkal jobb agybadugós fülest is, csak igen, kell hozzá egy átalakító. Megkaptad az eladótól? Vagy veszel egy vezeték nélküli fül vagy fejhallgatót.

(ó\_!_/ó)

(#4441) john33 válasza Petester (#4440) üzenetére


john33
csendes tag

Nincs átalakítóm, azt is néztem, hogy 2-3e Ft körül lesz, milyen "agybadugósat" ajánlottok ami tényleg jó? Eddig Samsung AKG fülest használtam az előző telefonomhoz, nincs más viszonyítási alapom.

(#4442) hemaka válasza john33 (#4441) üzenetére


hemaka
nagyúr

Szinte barmi jobb, mint a gyari dobozhangu vacak. Itt van ajanlo, meg segitenek valasztani.

(#4443) #76385920 válasza john33 (#4441) üzenetére


#76385920
törölt tag

10 000 körül már remek agybadugósak vannak. Rock, grunge szól nálam ahhoz berendeltem egy Marshall Mode-t... :)

(#4444) b.kov válasza john33 (#4438) üzenetére


b.kov
senior tag

Csak hogy legyen ellenvélemény is: én szeretem az EarPods-ot, semmi gondom nincs a hangzással. Spotifyt használok szinte kizárólag, nekem ez a teljesítmény bőven megfelel. A külső hangzások sem zavaróak elegendő hangerő mellett.

Egyedül a kábel, amitől meg szeretnék szabadulni minél előbb, várom az AirPods utódját. :B

Hogy megér-e 10 ezer forintot azt mindenki maga döntse el, de pl. itt meg lehet venni olcsóbban is.

[ Szerkesztve ]

(#4445) fenyojoe válasza b.kov (#4444) üzenetére


fenyojoe
csendes tag

Egyetértek, általános felhasználásra nekem is a gyári EarPods jött be mindkét előző iPhone-omnál. Munkába járás, utazás során a normálisan elvárható szintet nyújtja zenehallgatás közben, ráadásul headset is, és az nem baj, ha ilyesmi mindig kéznél van. De a 8-ast már egy AirPods váráslással kötöttem egybe, és nagyon nem bántam meg. ;-)

iPhone 8 - iOS 14.8.1 / iPad Pro 9.7 - iPad OS 14.8.1 / MacBook unibody late 2008 - OS X 10.11 / Mac mini 2014 - mac OS 10.12

(#4446) Lall válasza john33 (#4438) üzenetére


Lall
veterán

Ha lenne a dobozban az úgy oké, de szerintem tízezret nem ér. Ezért az árért (vagy egy kicsivel többért) már egész jó bluetooth füleseket kapsz akcióban.

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#4447) ILLDisPozed


ILLDisPozed
aktív tag

Lehet hülye kérdés, de van olyan kamera app ami kihozza az i8-ból az XR féle portré módot?
Mert ha csak processzor függő, akkor az nem kéne problémát okozzon.
Köszi!

iPhone 11, Apple Watch SE 44mm, iPad 6th gen., MacBook Air M1

(#4448) lugosi válasza john33 (#4438) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Annyit nem ér meg szerintem.

(#4449) senior69 válasza Lall (#4446) üzenetére


senior69
tag

Ebben teljesen igazad van. Annyiért én sem azt venném meg. Viszont! Mivel van a dobozban, nekem az 5S-nél is anno, meg most is tökéletes mind hangzásban mint kialakításban!
Mivel én nem szeretem a hagyományosokat, viszont az “agybadugósat” meg a fülem nem bírja. Szóóóval 🙄🤔

(#4450) john33


john33
csendes tag

Houston, van egy kis probléma... :((

Adott egy használt iPhone 8, MQ6G2GH/A a dobozon (elvileg kártyafüggetlen?).
Amikor megvettem, betettem a SIM-kártyámat, telenoros, egyből csatlakozott, hívást indította/fogadtam, 4G hálózat, minden oké. Aztán csináltam egy teljes visszaállítást, és új almás felhasználóként csináltam egy Apple ID-t, meg utána olvastam, miket hogy kell belakáshoz/andoridról átköltözéshez tenni.
Eltelt pár nap, rászánok időt, lássuk, átköltözök végre. Ja, mégsem, mert hiába indultam el elölről, az iPhone aktiválása nem sikerül, a Nem támogatott SIM hibaüzenet van, bárhogy próbálom (wi-fi/wi-fi nélkül), laptoppal összedugva iTunes-szal, sehogy. Aplle ID-val bejelentkezek, az is okés, a SIM berakása után (mindegy, hogy mikor próbálkozok) jön a hibaüzenet... :W
Amikor megvettem, simán elfogadta a SIM kártyámat, most meg nem, emiatt érdeklődök, hogy mi a teendő vagy mit csinálok rosszul?
Köszönöm előre is a segítséget....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.