Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22151) fenyojoe válasza Remus389 (#22149) üzenetére


fenyojoe
csendes tag

Kiváló telefon, jó ár-érték arányú a 12-13-as szériában szerintem. Teljen örömöd a használatában! :)

iPhone 8 - iOS 14.8.1 / iPad Pro 9.7 - iPad OS 14.8.1 / MacBook unibody late 2008 - OS X 10.11 / Mac mini 2014 - mac OS 10.12

(#22152) Remus389 válasza fenyojoe (#22151) üzenetére


Remus389
veterán

Igazából az volt, hogy leejtettem a 6S-t és berepedt a képernyője. Nem volt olyan vészes, kb. egy hónapig így használtam.

Rendeltem Ali-ről új képernyőt olcsón, szokás szerint átszereltem, de lehet selejtet küldtek vagy nem pont 6S-re valót, mert utána a Home Gomb a Touch ID-t ha kissé bizonytalanul is, de érzékelte, de a nyomkodást nem. Újra szétszedtem, ellenőriztem és megtisztogattam a csatlakozást, de ugyanaz. Ráadásul a pótképenyő is fakóbbnak tűnt. (Lehet tévedésből i6 vagy i7 képernyőt küldtek?) Illetve ha teljesen lemerül, akkor restore képernyő jelenik meg, szóval valami nem stimmel. Mindenesetre most rendeltem új képernyőt, hátha jó lesz és akkor eladom.

A asszisztív touch-ot bekapcsoltam, úgy ahogy használni lehetett, gondoltam rendelek ismét képernyőt, de aztán mondtam, üsse kő, amúgy is vágytam a i12 mini-re, meg kipróbálom milyen az iPhone unboxing feelingje.

Amúgy használtba nem olyan sokkal olcsóbbak a szép példányok, meg azoknak nem új az akksi, gondoltam legyen akkor új. 185-ért volt egy szép, de annak az akksija csak 87%-os volt. Engedni nem akart az árból. 215-ért volt az új. 165 körül karcosat kapsz gyengült akksival. Akkor legyen új azt kész.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#22153) molnarpeter válasza Fityi (#22150) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Milyen kábellel? Nekem azt szokta csinálni némelyik utángyártott, hogy éber telefonnál nem hajlandó tölteni nem eredeti kiegészítő hibaüzenettel, viszont ezek a hibás kábelek azért a lemerült telefont képesek gond nélkül tölteni, amíg be nem kapcsol... ha ilyenkor elég hamar kikapcsolom újra, fel is tölti rendesen, csak az OS ne ellenőrizze :D

(#22154) SoldierL


SoldierL
senior tag

Sziasztok! Merjem édesanyám telefonját 13-ról a legújabbra frissíteni? Nem fog belassúlni? Meddig támogatottak még a 6s-ek egyátalán?

[ Szerkesztve ]

(#22155) molnarpeter válasza SoldierL (#22154) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

15-öt nyúzom, 14 jobbnak rémlik, de azt sem kedveltem meg annyira az eltűnt 3D touch gyors hívás miatt... Amíg appek mennek, lehet hagynám. Ennek ellenére én mondjuk folyamat bétázok :DDD

(#22156) prozodus


prozodus
őstag

Próbálok itt egy iphone 6-on rém egyszerű dolgokat, de komoly gondok vannak...
1. Nem tudok lementeni egy fájlt se, mintha nem lenne a telón memória, ami azért mégiscsak kizárt...
2. Apple ID... Hogy én már hány kört futottam... Végre eljutottam oda, h megjött az email, h kérhetek új jelszót a /recover oldalon... Ja, elvileg vban... Gyakorlatilag meg közli, h a cím érvénytelen v nem támogatott... Gmailes... Uakkor új fiókot csinálni a címhez nem enged, mert már létezik, de belépni se tudok sehogyse... Úh a telón egy csomó minden használhatatlan emiatt.
Ötletek vkinek?

[ Szerkesztve ]

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#22157) Diokhan válasza prozodus (#22156) üzenetére


Diokhan
addikt

Gondolom a visszaállítás már megvolt?! Mennyi szabad helyet jelez a rendszer?
Az apple ID mizériát én weben csinálnám végig, egyszerűbb, mint telefonon.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#22158) prozodus válasza Diokhan (#22157) üzenetére


prozodus
őstag

Több giga szabad.

Az id-t sikerült, de csak a telón, a weben sehogyan se engedte, tiszta káosz volt az egész, már feladtam, mikor a telón végül engedte, de nem is tudok visszaemlékezni már, h hogyan és mire, de végül feldobta a jelszóváltoztatást, azóta haváj.

Ami gond maradt, h a files-ban nem látszik a saját iphone menüpont, csak a felhő és a frissen törölt mappája... De amire szükség van, az működik.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#22159) lugosi válasza Diokhan (#22157) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ahogy a másik topikban megbeszéltük, valószínű az is benne van hogy régi az ios rajta (amin viszont nem lehet sajnos segíteni).

(#22160) csabi98


csabi98
tag

Sziasztok! Két kérdéssel fordulnék hozzátok!
Az egyik: Van egy ilyen telefonom és próbáltam rajta megcsinàlni az Apple Pay-t (Otp-s vagyok) és sajna sehogy sem akar sikerülni hogy működjön is! Addig eljutottam hogy a tárca alkalmazásban sikerült bevinni a kártyámat és ezt látom is ha lezárt képernyőnél 2x a főgombra nyomok,de sajnos a boltban ha fizetni akarok vele akkor nem működik! Pedig már több üzletben is próbáltam és eddig még sehol sem ment,de ha előveszem a rendes kártyámat akkor azzal gond nélkül tudok fizetni! Valaki esetleg tud erre megoldást? Valamit rosszul csinálok? Esetleg kihagytam valamit vagy pluszban kéne még valamit aktiválni a működéséhez?

A másik kérdésem: Az elmult napokban feldobta a frissítés lehetőségét hogy frissítsek a jelenlegi Ios 15.6.1-ről Ios 15.7-re! Van valami változás a jelenlegi verzióhoz képest? Megéri frissíteni vagy inkább hagyjam?
A segítséget előre is köszönöm! :)

(#22161) VesaLocalBus


VesaLocalBus
újonc

Sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha feltettem a 15.7-et vissza tudok valahogy térni korábbi verzióra?
Érzésem szerint sokkal jobban merül az aksim most.

Köszi

(#22162) dvdbackuper válasza VesaLocalBus (#22161) üzenetére


dvdbackuper
őstag

nem tudsz

(#22163) VesaLocalBus válasza dvdbackuper (#22162) üzenetére


VesaLocalBus
újonc

Remek.
Más is tapasztalt olyat, hogy intenzívebben merül az akkumulátor?
Egy újra telepítés segíthet?

(#22164) lugosi válasza csabi98 (#22160) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A kártyaterminálhoz érintéskor tedd rá az ujjad az ujjlenyomat-olvasóra próba kedvéért.

(#22165) csabi98 válasza lugosi (#22164) üzenetére


csabi98
tag

Megpróbálom úgyis aztán hátha! Köszönöm a segítségedet! :)

(#22166) dvdbackuper válasza csabi98 (#22165) üzenetére


dvdbackuper
őstag

volt mar eleteben szetszedve? a kamera korul van az nfc antenna, talan megserult

(#22167) csabi98 válasza dvdbackuper (#22166) üzenetére


csabi98
tag

Nem én vagyok az első tulajdonosa hanem második vagyok! Én nem tudok róla hogy lett volna szétszedve max akkucsere miatt! :)
Más módon az Nfc-t nem tudom tesztelni? Pld valami külső programmal ha létezik ilyesmi :D

(#22168) dvdbackuper válasza csabi98 (#22167) üzenetére


dvdbackuper
őstag

van rengeteg progi, ha van nfc-s fulesed vagy a ilyesmi, lehet vele tesztelni

(#22169) csabi98 válasza dvdbackuper (#22168) üzenetére


csabi98
tag

Sajna olyanom nincs! :(
De körbe kérdezek a közeli ismerősöknél hátha van valakinek ilyesmi csak egy teszt erejéig! :)

[ Szerkesztve ]

(#22170) csabi98


csabi98
tag

Sziasztok! Valaki találkozott már esetleg ilyen jelenséggel?
A mai nap újraindítottam a telefonomat és 37% töltöttségről leesett az akku töltöttsége 7%-ra ami szerintem nem igazán normális jelenség. Azt tudom hogy néha volt olyan régebben is hogy újraindítás után pár mp-ig amíg nem tért magához addig valótlan akku töltöttséget írt ki de általában pár mp eltelte után magához tért és már a valós töltöttséget írta,de most ez nem történt meg azaz 7%-ról nem ugrott fentebb! Okozhat ilyen jelenséget akku hiba?
Mióta nálam van még nem volt benne akku cserélve! (2. tulaja vagyok!) Jelenleg a max kapacitás 95% a beállításokban! Gépről 3U toolsban annyit tudtam meg az akkuról hogy Simplo márkának írja,de kizártnak tartom hogy ez még gyári akkuja lenne! A másik pedig hogy mostanában a sima gyári töltőjével töltve mintha gyorsabban töltene mint eddig! Ez is utalhat akku hibára vagy csak túl gondolom és más állhat a háttérben?
Egyébként ha cseréltetnem kéne benne akkut akkor kinek mi a véleménye a Deji emelt óraszámú (2300Mah) akkuról? Használt vagy használ valaki ilyet? Ezt most jó árban be tudnám szerezni és van hozzáértő ismerősöm aki csinált már pár ilyen akkucserét és ki is cserélné nekem benne ha szükséges!
A segítséget előre is köszönöm! :D

(#22171) lugosi válasza csabi98 (#22170) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szia! Valószínű az akkuhiba igen.

(#22172) csabi98 válasza lugosi (#22171) üzenetére


csabi98
tag

Szia! Köszönöm a segítségedet! :)
Ma furdallt a kíváncsiság és felkerestem előbb telefonon aztán személyesen is az ismerősömet akit említettem hogy ki tudná nekem cserélni az akkut és ő is akku hibára tippel,de mondta hogy menjek el hozzá ma és megnézzük milyen akku van benne! Nos ránézett és ott előttem mutatta meg hogy Apple logós akku van benne! Azt mondta ilyet ő még nem látott hogy ilyen kapacitással ennyi idősen még esetlegesen gyári akku lenne benne. Gyári akkut egyébként a logón kívül még miről lehet felismerni? Van valami ismertető jele?
De aztmondta ha valóban még esetleg gyári akku lenne és nem valami kínából beszerzett utángyártott de kamu logós akkor érdemes lehet a kapacitás ellenére is cserélni mert tuti hogy sokkal jobb lesz utána!

(#22173) mistvan68 válasza csabi98 (#22172) üzenetére


mistvan68
tag

Szia! Egyértelműen akku hiba.Én tavaly cseréltem áprilisban.Több, mint öt éves volt az akku és 88%-osnak írta a telefon.Eredeti volt,eredeti Apple logo-val.Nekem ilyen durván nem merült,de már gyengének éreztem. Kicseréltem egy 2300mAh-ás Nohon akkura, amit az Ali-ról rendeltem.Céges telefonnnak használom,tehát megy minden, sms,hívások,bluetooth, net.
Estére 60% alá ritkán megy azóta.Este feltöltöm 100%-ig és leveszem a töltőről.Reggel 96-100% között marad.Reggel egy félórás töltés 100%-ra és go.Reggel 6 órától este 7-ig használom legjobban.Ritkán este 10-ig.A csere akkuval is mutatja az akku állapotot, ami jelenleg is 100%. Sokkal jobb a nagyobb kapacitású akkuval.Mindig be van kapcsolva.Üdv.István

[ Szerkesztve ]

(#22174) csabi98


csabi98
tag

Sziasztok! Kb. 1hete ki lett cserélve a 6s-emben az akku ismerősöm által egy újra amit Skyphoneról rendeltünk és egy utángyártott,de gyári cellás került bele most.
Az szerintetek normális hogy 1 hét leforgása alatt normál napi használat mellett 100ról leesett 96%ra a max kapacitás vagy esetleg más gond lehet?( Az akku sem régi mert 2021.12. Havi a rajta levő dátum és pc-n a 3u tools is ugyanezt írta hozzá!) Gond ez egyáltalàn? Mert egyébkènt működésben nem veszek észre semmi rendellenességet! Szoftveres bug lenne vagy inkább az akkuval lehet valami?
Akkucsere elôtt és után sem frissítettem semmit se a telefonon ha ez számít.
Ma reggel vettem ezt észre ha hazamegyek megnézem pc-ről 3U toolsból ott milyennek írja.
A segítséget előre is köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

(#22175) lugosi válasza csabi98 (#22174) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szia! Utángyártott akksi esetén bármi lehet. Majd nézd meg a használat során hogy bírja, de egyáltalán az is valami, hogy kijelzi a %-ot.

(#22176) csabi98 válasza lugosi (#22175) üzenetére


csabi98
tag

Szia! Köszi a segítséget! És igen igazad lehet,mert egy két ismerősöm is mondta már hogy akkucsere után nem jelzi ki a %-ot hanem csak egy ilyen - van a számok helyén! (Konkrétan egyébként ez egy X és egy sima 11 volt!)
Figyelgetem mit produkál és hogyan teljesít,de eddig még szerencsére hibamentes! És màr nem merül gyorsan meg ilyenek mint a régi akkuval.
pc-n egyébként megnéztem a 3U tools azt írta hogy 98%-os a jelenlegi akku és a töltések száma pedig 5

[ Szerkesztve ]

(#22177) molnarpeter válasza csabi98 (#22176) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Kb 2 év után alis “Pinzheng” akku:

[ Szerkesztve ]

(#22178) csabi98 válasza molnarpeter (#22177) üzenetére


csabi98
tag

Ahhoz képest akkor teljesen jól bírja! :D

(#22179) csabi98


csabi98
tag

Képek mentése miatt ma is pc-re kellett kötni a 6s-t és ezt a 3u Toolssal oldom meg mindig és a kezdőlapon most nézem hogy ismét esett az akku kapacitásom! A 3U Tools szerint 92% mostmár csak 6 töltés után! Azért ezek után kíváncsiságból ránéztem a beállításokban is és ott is már csak 93%-ot ír! Szerintetek csak pontatlan mindkét mérés esetén a % vagy rossz akkut kaptam? Rendellenességet eddig továbbra sem tapasztaltam!

(#22180) dvdbackuper válasza csabi98 (#22179) üzenetére


dvdbackuper
őstag

sztem rossz akku

(#22181) mistvan68 válasza csabi98 (#22179) üzenetére


mistvan68
tag

Szia! Rengeteg rossz és rossz minőségű akkumulátor van forgalomban.A rossz minőség alatt értem azt, hogy ócska cellákkal vannak szerelve.Ebből pedig az következik, hogy nagyon rövid idő alatt mélykisülésbe mennek át.A boltok polcain is többnyire ilyen távol-keleti vacakok vannak.Ez érinti az összes akkus készüléket, mint telefon, notebook (itt tombolnak a rossz celllás akkuk.), barkácsgépek és még a noname rollerek is.Szóval vegyél egy Molnár Péter által is ajánlott "Pinzhen" akkut 2300mAh-sat vagy egy Nohon ugyanígy 2300mAh-sat.Nekem, mint a 22173 írtam a Nohon van 2300mAh-ás, tavaly áprilisban cseréltem és 100%-os. Cégnél rengeteg akku megfordul a kezem között,mert javítunk és nem hittem volna, hogy ennyi rossz minőségű akku lesz napjainkra.Sajnos már a garantált eredeti is hamis sokszor.Szétszedve nem Sanyo,Panasonic, Sony cellák vannak bennük.Hozzáteszem az ezekkel szerelt 15-20 éves akkuk sokszor még ma is jók és 80% körül teljesítenek.A többcellás esetekben is sokszor csak egy-két cella szakadt vagy nem veszi más ok miatt a töltést.Üdv.István

(#22182) molnarpeter


molnarpeter
nagyúr

15.7.2 frissítés érkezett.

(#22183) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!
A lányom egy ideje nem használta a 6s telóját. Gondoltam használom.Bekapcsolom és egy női hang mond mindent! Nem tudok belépni sem mert hiába ütném be a kódot a hang felolvassa de a kód nem kerül bevitelre! Valami kisegitő lehetőség re gyanakszom. Hogy lehetne helyrehozni?
üdv

(#22184) molnarpeter válasza molnarpeter (#22177) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Csak nem frissítés után lett szigorúbb a szoftver? :F Néhány hét alatt 84->68% akku állapot. Kijelző és mikrofon tisztítás miatt amúgy is szét akarom szedni mondjuk, csak furcsa… Ha lehetne resetelni, lehet meg kéne próbálni.

(#22185) molnarpeter válasza nagyfejü (#22183) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Nincs valami módszer amivel jóvá lehet hagyni a bevitelt? Sajnos nem tudom, hogyan viselkedik a TTS, csak halvány tipp/ötlet.

[ Szerkesztve ]

(#22186) lugosi válasza molnarpeter (#22184) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem okés ez így, 68%-nál már szerintem messze nem azt szabadna írni neki hogy támogatja a csúcsteljesítményt.

(#22187) molnarpeter válasza lugosi (#22186) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Felettébb gyanús :D gyári akku már kezdte a kijelzőt is felnyomni kis púposodással, üzemidő sem olyan gázos még, és persze az említett vollkraft is érdekes, előzőt jóval a korlátozás után cseréltem ki.

(#22188) csabi98


csabi98
tag

Sziasztok. Öcsém nemrég vett 2. telefonnak egy 6s-t,de sajnos az akku az cserés benne.
Mi a véleményetek erről az akkuról? [link]
Megéri ezt megvenni bele? Mert szinte csak pár 100ft-tal drágább az eredeti kapacitásútól.
Minőségre milyen lehet? Használ esetleg valaki ilyet? Hasonló lehet mint a Baseus High Volume akkuk?

[ Szerkesztve ]

(#22189) Remus389 válasza csabi98 (#22188) üzenetére


Remus389
veterán

Szia, valószínűleg nincs semmi gond azzal az akkuval.

Nekem a PINZHENG márkával van jó tapasztalatom, amit Aliexpress-en, talán ebay-en találsz.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#22190) csabi98 válasza Remus389 (#22189) üzenetére


csabi98
tag

Akkor megrendelem és remélem nem fogok úgy járni vele mint az enyémmel aminek a problémàja fentebb olvasható! (Igaz az más màrka volt és normál kapacitású)
Ott végül az lett a megoldás hogy leesett már 90% alá is a beállítások szerint,a pc-s 3U tools szerint meg 82% volt
Visszaküldtem nekik ők visszaküldték a vásárlás összegét és szereztem bele egy gyárinak mondott logós gyári kapacitàssal rendelkező akkut ami még jelenleg is 100%on van!
Öcsémnek azért gondoltam a magasabb kapacitásút mert sokat Youtubeozik és mondom így hátha picit hosszabb lenne az üzemidő is! :)

[ Szerkesztve ]

(#22191) Remus389 válasza csabi98 (#22190) üzenetére


Remus389
veterán

Azt mondom vegyél PINZHENG akksit, én csak azt tudom jó szívvel tanácsolni.

Amit belinkeltél, az vagy jó vagy nem, de valószínűleg elfogadható, hisz forgalomba hozták M.o.-n

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#22192) csabi98 válasza Remus389 (#22191) üzenetére


csabi98
tag

Na igen! Köszönöm a tanácsodat akkor szerintem az lesz! :)

(#22193) csabi98


csabi98
tag

Sziasztok. Jelenleg úgy jàrtam hogy kéne nekem 2db átlátszó üvegfólia 6s-re,de 3 gsmben voltam és jelenleg egyikben sincs nekik készleten! Olyan kérdésem lenne hogy a sima 7-8 üvegfólia méretben és kialakításban megyegyezik a 6s-re valóval? Mert az lenne nekik jó áron! Rendelni nem igazán akarnék mert drágább a szállítás kb mint maga a 2 fólia és félek is hogy eltörhet szállítás közben akár. Ha valaki tud nekem ebben segíteni hogy ez megfelelő lenne e rá azt megköszönném! :)

[ Szerkesztve ]

(#22194) mistvan68 válasza csabi98 (#22193) üzenetére


mistvan68
tag

Szia! Emag-ról rendeltem Sameday-be.1.200Ft volt csomagküldéssel együtt.Az iPhon SE 2020-é is jó rá, ha jólemlékszem.Üdv.István

[ Szerkesztve ]

(#22195) Treff


Treff
aktív tag

Srácok!
Pár napja a mobilboltos haveromnál új akksit raktunk a 6s telómba, azóta 4-ből 3 hívás megszakad 1-2 percen belül, utána visszahívva megy rendesen. Ez már így is a 2. akksi, mert az elsőt cseréltettem gariban, olyan gyorsan merült és hideg időben gyakorlatilag annyit bírt, mint a régi gyári 70%-os kapacitású akksim.
15.7.2 oprendszer, elmondása szerint a kínálatból a lehető legjobb minőségűt rakta bele.Akku %-ot nekem se jelzi ki, vonal van a helyén.

Mi lehet a gond, mi okozhatja ezt? Most újraindítottam a telót, jobb híján.

[ Szerkesztve ]

(#22196) Treff válasza VesaLocalBus (#22163) üzenetére


Treff
aktív tag

9.3-ról váltottam 15.7.2-re muszájból szervizelés miatt: 2-3x olyan gyorsan merül az akksi, mint a régin. Kegyetlen, és óriási csalódás! Cserébe iszonyat gyors a rendszer, de ez nem kompenzál.

(#22197) lugosi válasza Treff (#22195) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen, okozhatja az akku problémája a hívás megszakadását, olyankor nagyobb teljesítményt vesz fel a telefon. De szerintem ennek elvi lehetősége van inkább, mert vannak ennél sokkal nagyobb energiaigényű folyamatok, így akkor is jelentkeznie kellene. Esetleg meg tudod próbálni a dolgot valami prociterhelőbb játékkal, vagy videólejátszással, vagy a legnagyobb felbontáson való videofelvétellel, hogy ott tapasztalsz-e valami anomáliát? Ha nem, akkor szerintem nem akku lesz.

(#22198) Treff válasza lugosi (#22197) üzenetére


Treff
aktív tag

Csak mert eddig ilyen gondom sose volt, még az elsőre betett akksival sem. Remélem nem sértettek meg semmit benne szerelés közben. Ja a hátsó kamera lencse is cserélve volt 2x, ott is az első cserét gariba cserélték, mert 1 hét után keresztbe repedt a semmitől....minden tiszta gagyi hulladék a mai világban, elképesztő.

Letöltöttem a fentebb jelzett 3u Tools progit, ez alapján Desay 1690mAh, 2019/09/12 (actual capacity 1804mAh???) akksi van benne. Reggel 100%-al indultam, fél óra alatt lement 93%-ra 4 rövid telefon és minimális használat mellett.

[ Szerkesztve ]

(#22199) Treff válasza csabi98 (#22188) üzenetére


Treff
aktív tag

Megvetted a Deji akksit végül? Mik a tapasztalatok?

(#22200) lugosi válasza Treff (#22198) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha jól értem, akkor egy 3 és fél éves akksit tettek bele, azzal már bármi lehet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.