- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
gaben88 #2317 üzenetére
Sztem, de lehet hülyeséget beszélek, a magsafe lehet Qi2 is, mert az egy vezeték nélküli de mágneses rögzítést jelöl, míg a másik a vezeték nélküli töltés generációját. Így gondolom egyik nem zárja ki a másikat, ergo lehet kombinálni és ez gyártó függő csak, na meg a vevő is kell tudja a készülékben, tudtommal a Qi töltők visszafelé kompatibilisek, felfelé meg nem, logikusan, pont ahogy pl a Bluetooth is ilyen a maga nemében.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
autotaxmo #2312 üzenetére
Amennyiben az okostelót okostelónak használod, hiszen emiatt nem kell gondolom a nagyobb kijelző, azaz telefonálásra és a szükséges napi dolgok elintézésére (pár email, üzenetek kezelése, alap kommunikáció) és nem ezen akarsz közösségi életet élni, videózni, hiszen arra vannak nem egérmozik, amelyek kevésbé rontják a szemet, ha egész nap rajta lóg akkor is. Úgy elég lesz simán talán még ilyen állapotú akkuval is reggeltől estig, de az akkucsere is megoldható az iStyle gyárit rak bele garantáltan (mással nem érdemes kísérletezni) az 10-15e Ft-tal több mint a ki tudja milyen utángyártottak és cserében tudod mit veszel, s kb 2x annyi ideig akku is marad. A készenléti idő az iPhone-ok esetében egészen takarékos szokott lenni androidosokhoz képest, mert másképp oldja meg a két rendszer.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
judas13 #2290 üzenetére
Pedig majdnem azok! Rengeteg rossz kommentet olvastam róluk itt-ott és normális számlát sem tudnak adni, sokakat át akartak verni akik beszámítással vettek volna tőlük, voltak akiknek a kb újszerű készülékére adtak tarthatatlan ajánlatot, hivatkozva nem létező hibákra és olyant is vmi szutymákot kapott vissza.
Én megint csak azt tanácsolom mindenkinek, hogy keressen egy olcsóbb, de szép és már lefutott akkusat, majd iStyle és ott kap bele gyári akkut, amiben nem fog csalódni. -
Sir Gunar
aktív tag
Ha valaki akar még venni esetleg, ez lehetséges itt: https://www.alza.hu/iphone-13-mini-128-gb-ejfekete-d7023346.htm
Bár én sokallom az árat és inkább egy szépet innen az apróról és abban gyári akku cserét a hivatalos szervizben, mindenképp olcsóbb, igaz az nem vadi új. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
perge666 #2255 üzenetére
Én cserélten vettem és tudtam hogy utángyártott van benne, óvtak is tőle, de a teló szép, bár a 12 mini-m még szebb, csak akartam egy icipici frissítést és nekem elég ennyi is, mert ameddig nem jön az AI magyarul benne, kb haszontalan számomra a legújabb, ergo a 13 mini tökre elég is. A gyárit az iStyle most 36e-ért teszi bele, az utángyártottak kb 25-30 ha nem akarsz hibaüzit nézegetni, de simán belefuthatsz egy olyanba mint én is. Igaz akitől van teljesen korrektül megcsináltatja, csak ez sok fölösleges bonyodalom nekem, mert ugye megint leköltözni róla és stb amik ezzel járnak, de már ezt dobta a gép. Emiatt írtam is aki cseréltet, az inkább áldozzon kicsivel többet és arra számíthat hiszen gyári. Ja nincsen részesedésem az iStyle reklámozásából (sajnos
), csak a magam bajától intek óvva másokat, arról nem is beszélve, amit az iSamurai-os haver mondott, kb fél év és kezdődnek majd a bajok az utángyártottakkal. Addig kihúzza majd és akkor meglátom mit dobnak piacra újat az "almáskosárból" és aszerint döntök a sorsáról, sajnos elenyésző a valószinűsége, hogy kigurul egy kicsi SE, pedig az durranna nagyot, mert az a 2 legyet egy csapással lehetne.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #2252 üzenetére
Persze megint belefutottam egy problémába és nem tudom az új IOS 18.2 miatt csinálja, vagy a cserélt, de nem gyári akku miatt lehet. A jelenség random, eddig párszor magsafe-en töltve csak 55%-ra töltött fel, pedig be van kapcsolva az optimális töltés, ami ugye 80%-ig engedi, majd pl mikorra ébresztés van beállítva, feltolja 100%-ra. Na ez egyelőre a fentiek szerint funkcionál nálam 55%-ig és sehova tovább, gondolok itt még talán a töltésvezérlő is lehet a ludas, nem tudom.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
laccy88 #2247 üzenetére
Persze tök 1xű volt a probléma, ugyanis költözés után vmiért alapesetben magyar nyelven, elállítódott a felbontása az appnak és emiatt kilógott az elfogadás, folytatás gomb teljesen. Mivel semerre nem lehet azt a screen-t mozgatni, ezért az ott megállt. Simán csak át kellett állítani pl angolra (a beállításokban, apponként), megjelent a gomb és utána vissza magyarra, s azóta jó. A szifonon adta az ötletet (CZO) és erre nem is gondoltam volna, tán mert annyira kézenfekvő?
-
Sir Gunar
aktív tag
Tegnap leváltottam a 12 minimet egy ilyenre és átköltözés után a Whatsapp nem futtatható rajta. Persze lehet csak a 18.2 beta a ludas a dologban, de talán már vki itt találkozott ezzel a problémával és esetleg meg is tudta oldani, ha igen kérném a segítségét. A hiba az, hogy a kezdő képernyőről sehová sem lehet jutni a folytatáshoz gyakorlatilag
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
#48138511 #1915 üzenetére
Köszi! Ez legalább annyit elárul nekünk, hogy az Alza is az már és megint csak a múlt rossz példáiból kiindulva, náluk vennék, az emag-nál sosem. cÚjra csak a gerit hozom fel, mert tán egy Telekom v egy Alza nem javíttat himi-humi szervízzel, mikor már az Apple 1 éve lefutott, de ezt el sem tudom képzelni egy emag-ról
-
Sir Gunar
aktív tag
sose vennék náluk és nem is ajánlom emiatt senkinek
Eddig csak a bajom volt velük és elegem lett, ha bármi garis probléma van akkor lutri hogy megcsinálják-e rendesen, v vmi sutyi szervízben fillérekért és utána szívás van vele, ha egyáltalán elfogadják garinak és stb sok velük a nem tiszta ügy.
Az emag nem hivatalos viszonteladója az Apple-nek, ahogy az Alza sem, de inkább 1000x az utóbbitól vegye bárki is. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
volandy #1910 üzenetére
A Telekomnál listán van, de nincsen készleten, talán lesz. Az Alza-nál van állítólag 1db 512-es 375-ért hát az még 3 év garis, de annyit meg a fene se adjon érte sztem. Vagy itt árulnak, megbízható aprósok bontatlanokat 1 év Apple garival, gondolom kinti beszerzésűeket, de ők sok éve Apple termékeket árulnak itt a HV-n.
-
Sir Gunar
aktív tag
Hülyék ezek Cupertino-ban, még az új SE 4 sem lesz a mini házában állítólag, pedig az lett volna egy igazi nagy dobás szvsz. Nem csinálják tovább, mert ami a topic címe is, nem vették elegen. Ha vmit rosszul időzítve adnak ki, azt nem is fogják annyian, mintha kivárják az emberek. Igen az újabb SE lenne erre igazán jó, mert két legyet egy csapásra esete jönne vele. Ugye a régi SE-k már elavultak, mint forma és mint kijelző és stb. A mini-ben a kijelző már eleve nagyobb lenne és a többi hardvert meg simán lecserélhetnék a legújabbakból vmelyikre + lenne egy kis telefonja is megint az Apple-nek, amit megint csak sokan szeretnek, USB-C -vel. Mindkét tábor megkapná amit akar. DE nem!
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1894 üzenetére
Elhiszem, mert a régebbi vasakkal az új rendszerek sok esetben simábban futnak, mint a teljesen új hardveren és ez lehet akár a 15pro-nál is egyelőre a bibi. Volt ilyen máskor is, hogy az újon előfordultak komolyabb bugok, majd szépen kijavították azokat is.
Nekem a droid is jó rendszer, csak nem használnám mindenre, telóra biztosan nem, de ez egyén függő. Az i4 volt az első iPhone-om, mert az volt az első amelyik végre nem szappantartót formázott, azt megláttam és kellett, pedig akkor idegenkedtem még az IOS-től. Azóta se szippantott be teljesen az almás, csak jó őket használni, de ott a droidos cuccaim is, meg a windows is figyel pár gépen, többek között amiatt használok inteles MacAir-t, mert ha windows kell, beledugom a telepített pendriv-ot és szépen dolgozik arról, cserében nem merül le ha egy hónapig elő sem veszem -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1890 üzenetére
Értem én, csak ugye mióta megjelent az első 17 beta 2023 juniusában, azóta használom őket és ez így volt kb az IOS6 v 7 óta minden évben és hidd el nem ez sikerült nekik a legrosszabbra, bár igaz a 16 beta-i kevésbé voltak pl akkuevők, de lehet ez is csak a már 3 éves akkumnak tudható be, ami lassan csereérett lesz. Igazából nálam az említett egy hibás és sajnos gyorsban felkerült beta verziót kivéve, semmi egetverő bug nem jött ezekkel sem, de minél komplexebbek leszenek a szoftverek és ugye azt se felejtsük ki, a fejlesztők is egyre trehányabbak az appjaikkal sajnálatosan és nem optimalizálják mint régen ahogy tették, mert kellett nekik, vagy ki tudja mi az ok. Ergo emiatt is sok esetben az IOS-t teszik felelőssé a userek, pedig dehogy. Használok androidot is, igaz csak tabletet és szinte csak navigálni, meg a gyereknek van egy Samu active tab 3-ja, mert az Apple nem gyárt hasonlót sajnos és ezt eddig nem tudta hazavágni, ahogy az elődjét sem 2-est. Szóval van a másik oldalról is tapasztalatom és nem vennék napi használatra sose droidot telóban, meg hát hiányozna a gördülékeny ökoszisztema is. Mindig is voltak hibák az IOS-ben is, de olyanok nem nagyon amikkel nem lehet simán együtt élni, míg ki nem javítják, ami lényegesen gyorsabb mint a túloldalon.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1886 üzenetére
Érdekes mert folyamatosan a dev beta-kat használom a 12 mini-n és semmi említésre méltó nem volt eddig az egy hibás kiadástól függetlenül, de az belefér a sok évnyi fejlesztőikbe szvsz. Már az akkut is elég takarékosan nyammogja, pedig csak 81%-os már és elég jól el van vele.. Kijelzóvel eddig sem volt semmi extra és a 17 óta sincsen, persze 12 mini, de nem hinném a kisöccsével lenne vmi komolyabb.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
sipoczgabor #1842 üzenetére
A szifon-on lelsz hozzá minden segítséget, meg van valami app erre ha át akar vki költözni.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
autotaxmo #1836 üzenetére
Na! A kompromisszumok kizárólag felhasználó függőek. Én használom mindkét rendszert és telóban teljesen megfelel az IOS világa, mert nem kell spec célra semmi, amihez kell ott előveszek egy tab-ot v notit, épp mit kell csinálnom. Notiban is nem régen áttértem Macbook-ra, mert nem leltem olyan Winfos notit ami tudja azt, hogy 1 hónapig be sem kapcsolom, csak hever a kocsiban v a polcon. Amit Win alatt kell, megoldom ha olyan egy pendrive-windows-zal. Igazából nem komázom az egérmozit, emiatt és szemkímélés miatt igyekszem minél nagyobb kijelzőt használni ahol munka van. Jó lenne almán is olyan mint a DEX, erre az én elképzelésem egy mini csúcs hardverrel (pro) és ahhoz egy akár Apple által dedikált noti szerű kütyü, ahogy vannak ilyenek androidra és tökéletesek. A barátom használ egyet az S22 ultrához és nem visz mást magával, mert nem kell.
-
Sir Gunar
aktív tag
Az lenne ésszerű tőlük és gyorsan kiderülne kell-e mini v sem és mennyire veszik emiatt, v csak mert olcsóbb mint a társai. Mindenképp két legyet egy csapással lenne a kettő ötvözete. A kijelző megnőne az elődhöz képest és kb mindenben jobb is lehetne. Persze lesznek akik a T-ID hiányát felróják majd, de ha a pletykák igazak, mindenképp bukták, mert a 11 házba tippelik amiket olvastam eddig.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
hippo0315 #1700 üzenetére
Ha beta 8 akkor dev beta és elvileg az RC az azonos a véglegessel, az 1 héttel v pár nappal előtte jön ki. Talán ha az RC előtt kiveszed a pipát a beta-k elől, akkor frissül a hivatalosra amikor megjelenik, de én ilyent sosem csináltam, mert minek, hosszú évek óta megszoktam a 2 hetente újabb frissítést a beta-k esetében. Nem volt még olyan, hogy használhatatlanná vált a teló.
Pár éve az óra lett cserés az egyik frissítés után, mert kint maradt a "mumus" a piros háromszög benne a felkiáltó jellel, amit a szervíz sem tudott megoldani másképp, csak cserével, pedig nem volt már garis. Felhívtak az Ír Apple kirendeltségtől, hogy ezen beta volt és én nem vagyok fejlesztő, miért is. Mondtam nekik 1. nem tilos 2. én kíváncsi vagyok mikor mit adnak majd ki és ez az oka. Na erre cserélték egy újra és minden haladt tovább. Ez a normális eljárás egy komoly cég részéről. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1675 üzenetére
A samunak is van annyi pénze, de mint írtam mások a prioritásai a cégnél a javításoknak, fejlesztéseknek. Amugy az akkunál ha kicsit késik is, de rendszerint pár mp és beáll a valós állapot, pedig én mindig az aktuális legfrissebb beta-t használom, most a 17beta6-t éppen.
-
Sir Gunar
aktív tag
Sztem ezt nem látod jól. Aki nem szereti a nagy telefont mert telefonnak használja, annak a 12-13 mini az elérhető jó. Pl én sem szívesen váltanék megint nagyobbra, de kivárom most már a következő SE-t, hátha bejön a megérzésem és a kivont mini házába készítik el, értelmes logikát követve. Minden máshoz van tablet és noti, nem kell a telónak nagyobb kijelző számomra. Persze ha ilyen dolgokra gondoltál.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1670 üzenetére
Na igen ezt én is észre vettem, de amennyiben ez lenne a legnagyobb baj, szvsz azzal lehet élni, mert csak megmosolyogná az ember, hogy minden ok és egy ilyen 1xű dolog meg meghaladja a képességeiket, bár inkább a fontossági sorban lehet nagyon hátul.
Azt meg ugye tudjuk, nekik vmiért más a sorrend mint a usereknek. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
autotaxmo #1646 üzenetére
Az emag és társai neccesek. Nálam pár éve elsütötték, hogy a tőlük vásárolt Archos ütésálló tablet amit a kisfiam érintősre tört, nem tudtam csak ratuk keresztül gariztatni, ám az vhogy elfelejtődött a részükről és állították küldtek árajánlatot, hazudtak, mert utána rögtön jött a mail, majd küldtek drágábbat mint a tablet újkorában, holott az érintő csere cakk-pakk 15e máshol, ők komplett 60x e-ért akarták, persze nem kértem. Ezután a régi véleményemet sem tudtam megváltoztatni az oldalukon, mert mindig vmiért visszadobták, pedig semmi olyan nem volt ami ne lett volna igaz és még rendes ember módon is írtam, ergo semmi kivetni való nem volt benne, csak sima negatív vélemény, leírva a story, cenzúrázták. Azóta kb 5 millát vettem ki a zsebükből, akiket lebeszéltem a vásárlásról tőlük. Nem nagy pénz nekik, de nekem jól esett!
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
gaben88 #1561 üzenetére
Ahogy tudom a 13 mini picivel vastagabb az akku miatt, meg a FID is kisebb helyet foglal a kijelzőből. A többi hardver ugye változna majd ha az lenne az SE következő szériája. DE sajnos mást jósolnak a jósok és remélem megint nem lesz igazuk, ahogy már tévedtek párszor.
-
-
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
laaceee98 #1518 üzenetére
Ha nincsen bizodalmad esetleg a kínai szoftokban, bár az említett is jól használható, akkor lehet alternatíva még az iMazing és a Syncios is talán. Igazából régóta nem használom egyiket sem a 3-ból (3uTools), mert nincsen rá szükségem, de régebben mindegyiket kipróbáltam és jók voltak.
-
Sir Gunar
aktív tag
Lehet már késő, de keresni kellene az Apple vmi felhasználói fórumán, ami hozzájuk is eljut, levelezési (email) címet amire mindenki aki azért szereti a mini-t mert kicsi, küldene egy semmibe sem kerülő email-t amiben reméli, hogy a következő SE az a megszűnt mini külső paramétereivel érkezik majd. Maximum hiába, de egy próbát lehet megér a folytatás és ne ma beharangozott nagyobb méretet hozzák.
-
Sir Gunar
aktív tag
Ilyen esetben használnék mást is, pl egy Samsung Xcover6 pro-t melózni és az iPhone-t amikor kell, de volt műhelyem is ahol a polcon figyelt és fülessel beszéltem, nap végén meg normál használatba vettem. Igaz a bőr tok arra is jó, hogy minden esetben azon van ha leteszem átlagos környezetben, ha védeni kell a tokban lapul. Persze lehet más felhasználói szokás, oda az előbb említettet használnám, multisimmel, vagy az óra ami még kibír kb mindent és használható alternatíva. Bár én olyan vagyok aki célokra használ mást és mást, ha dolgozni kell akkor noti v tab, ha navigálni akkor tab és így tovább, mert a mindent egyben csak androidon megy egyelőre, talán 1x az Apple is ráébred a lehetőségre, vagy továbbra is a profitot tartja szem előtt és vegyen az ember mindenre mást ha jól akarja csinálni.
-
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
fehér_ember #1357 üzenetére
Én azért szoktam a személyes megismerésre is szavazni, mert mindenkinek más és más a felhasználói szokása és más app-okat használ, amik talán más közegben nem egyformán működnek.
Csak egy példa az enyémből, hogy folyamatosan fejlesztői beta szoftver van évek óta minden iphone-omon és közel nem volt annyi problémám mint sokaknak, ki tudja miért, lehet szerencsém van, bár mindig? Szóval olyan hibákat olvasok itt ott időnként és többeknél, hogy sok esetben csak nézek ki a fejemből. Na ez az amit hiába jó a közösség, nem tudnak felkészíteni a saját használatodra. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
fehér_ember #1354 üzenetére
Van egy tök 1xű javaslatom. Amikor mi, a haveri kör, nem tudjuk jó lesz-e vmi műszaki holmi és azt lehet kapni, persze drágán a MM-ban, akkor ott megvesszük és vigyázva használjuk, míg ki nem derül róla jó lesz-e az igényeinknek, majd ha jóval drágább mint pl máshol, akkor a db a 60 napos elállási joggal élve visszakerül a MM-ba és ha jó volt jöhet olcsóbban akár, v cserélünk egy másikra ugyanígy. Rendszerint nem kell rá 60 nap teszt és tudjuk a választ, onnan meg a tesztelő akarata, hogy cseréli-e v megtartja akár. Így lett a 3. TV-je jó az egyik havernak, mindenre amit akart, az maradt is. Így elég minimális a kockázata, hogy melléfogsz.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
fehér_ember #1352 üzenetére
Nem valószinű hogy lesz újabb mini, de az én saját tippem, hogy a következő SE széeria, a miniből lesz, mert az lenne a logikus. Persze az Apple nem szereti túlzottan a logikát ilyen kérdésekben
Az meg hogy előny és hátrány hát mihez képest kérdezed, v mikhez. Nekem még a 12 mini van és kivárok a tippemre, ha nem jön be, akkor váltok 13 minire alkalom adtán. -
Sir Gunar
aktív tag
A vodka tiltja? Amugy a Telekom 1000x különb, pont ezért is tudják drágábban is eladni kicsivel. Nálunk a céges mindenki vodkázik és hát amikor VOIP-on beszélünk, pláne menet közben autóban szinte sosem lehet őket érteni és stb. Nekem pont ezért van időtlen idő óta T-s előfizum, az autóban a naviban dominó kártya a Waze-hoz (1 évre 4000Ft-ért tudja azt) és sosincs vele gond. A párom szintén és bárhol bármikor jó a vétel, belváros 5G, bár nem számottevő még, de van, látni a jelét.
-
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
hippo0315 #1296 üzenetére
Teljesen felesleges, nem lesz jobb ha másképp töltöd akkor sem, ezek ilyenek már.
Ott az órám 3 éves múlt és minden este töltőn figyel reggelig, sosem nézem mennyi is van benne még és mégis csak 3%-ot esett, most 97%-os. A telóm is a 3.-dikat tapossa, mert 12 mini-m van még (várom mi jön SE3 gyanánt, talán mini házban lesz a következő már) és az is megállt 87%-nál egy ideje. -
Sir Gunar
aktív tag
A használatra értettem, mert mindannyian autóval járunk sokfelé az országban és csak voip-on kommunikálunk egymással, de akik vodások azokkal sok esetben "foghíjjas" a beszélgetés, v el sem érni, esetenként más gondokkal küzdünk. Ellenben a T-sekkel kb sosincsen ilyen probléma.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
Cannabis7 #1269 üzenetére
Van erre is minden kb, ami az androidon elérhető, de ezt ugye leginkább a saját cuccaikhoz lehet illeszteni probléma mentesen. Pont ezért pl windowshoz ami jó az többnyire fizetős v nem annyira megbízható. Eleinte amíg teljesen átállsz, kell majd a sok türelem és keresgélés, kérdezés, de utána kb el is felejtheted hol vannak a beállítások és ez átköltözés után is így lesz.
Igazából mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai, kinek melyik jön be hosszútávon.
Én mindkettőt használom, de az iphone-t sose cserélném androidos telóra, ahhoz van pár tabletem, más célokra mert nem vagyok híve a mindent egy eszközön stílusnak. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
gaben88 #1260 üzenetére
Végre valamelyik gyártó ráébredt a lényegre, hogy ott figyel a kamera lencse kitüremkedése és az útban is lehet, mert nem mindenki hord telefon helyett kb tabletet, mert azon él, vágja a kenyeret, klopfolja a húst és miegyéb meg miegymás. Vannak olyanok is akik egy kézben akarnak telefonálni és ami sürgős elvégezni, ha dolgozni kell akkor elővesz egy nagyobb, az alkalomhoz illő kijelzővel ellátott eszközt és azon teszi, nem egérmozizik, hanem a helyén kezeli a dolgokat.
Amugy ez valóban jó kis cuccnak néz ki! Arra azért kíváncsi lesze a kijelzője meddig fog menni, mert a hasonlóan kijelzős szintén vezeték nélküli töltő padjukon kb 1 év és szegmens hibák jöttek. -
Sir Gunar
aktív tag
Igazából ha a két nagy rendszert valamelyik gyártó úgy valóban ügyesen és főként felhasználóbaráti módon gyúrná egybe, persze a lehetőségeikre és a beállíthatóságaikra gondolok ezzel főként. Az nem lenne egy rossz dolog, persze megtartva mindkettő jó tulajdonságait. Az lehetne az AOSD pl.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
gyuri2008 #1207 üzenetére
Na igen az akku csere estleg ha más baj nincsen vele, mert ugyan nem vagyok jós, de sztem a mini-ből lesz a következő SE alapja, én arra várok a 12mini-vel, ha tévedek, majd veszek 13 mini-t akkor és az is kibírja 3 évig simán ha nem adnak ki vmi értelmes méretű alternatívát.
-
Sir Gunar
aktív tag
Kipróbáltad már másik 5GHZ-es wifi-n? Addig kár is szvsz feleslegesen dolgozni vele. Ha azon sem jó akkor lehet pont most döglött be az 5GHz-ed v én akkor is szűzre húznám a vasat, majd tesztelném úgy is, ha változatlan akkor szerviz, esetleg még ha vissza lehet tenni a régebbi verziót amin ment akkor azzal is tennék egy kísérletet. Jelenleg ezek a lehetőségeid ahogy hirtelen végig gondoltam..
Ahol Telekomos a net ott többnyire külön vannak a frekik, legalábbis a régebbi routereken így volt, vagy kérdezz körbe, kinek van Mikrotik routere, azon is tutira látható winboxban, de talán akad olyan routere vkinek a körödben, akinek kikapcsolaható a pl a 2,4GHZ és akkor ugye csak az 5GHz megy. -
Sir Gunar
aktív tag
Ha nincsen mentésed az előző állapotról, akkor is meg lehet próbálni a mostani helyzettel egy mentés és utána a szűz telepítés, ha megy az 5GHz akkor felrakod a mentést erről és ugrik a majom a vízbe. Vagy jó lesz és öröm és bódottáág, v dolgoztál vele kicsit feleslegesen, de legalább megpróbáltad. Persze előtte mindenképp tesztelj egy másik wifi-n ott megy-e az 5GHz. Ugye ha megy akkor más lesz a helyzetkép..
-
Sir Gunar
aktív tag
Akkor próbáld ki szerintem és ha azzal sem ok, egy teljes újra telepítéssel talán előrébb leszel, mint ha új készülék lenne. Ha az rendbe teszi, akkor told fel rá az előző IOS mentést, ha csináltál és lehet utána megjavul 16.2-vel is . Nekem is volt anno vmi hasonló hiba és kb ilyen "tortura" kellett hozzá, de rendbejött. Ha meg nem, akkor szervíz gondolom.
-
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
Igaz nem iPhone, de a gyártójuk azonos, az Apple Watch 4-em amit 2020.05.12.-én vettem itt egy fórumtársunktól és azóta minden este töltőn van míg alszom, bárhogyan is áll a %, most 97%-on van az akku állapota, ami nem kicsit hihetetlen, de ez van. Ergo van jó akku is v valamit az óra jól csinál a töltéssel.
Csak mint érdekességet írtam le. -
Sir Gunar
aktív tag
Akkor aki bőr tokot keres, jó vadászgatást: [link]
Én becsúsztatósat vettem már innen anno az XS-hez és a mostani 12 mini-mhez is és elég jó minőséget küldenek, persze nem gyári, de mindegyik kézműves cucc, jó anyagból. -
Sir Gunar
aktív tag
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
zenit73 #1117 üzenetére
Pár éve vettem náluk a kisfiamnak egy Archos "ütés és vízálló" tabletet, na komoly asztal magasságról leesett és érintő törése lett. Csak rajtuk keresztül lehetett szervizelni, ami addig tartott, hogy letelt a 30 nap és nem volt eredménye, majd a telefon hívásomra azt hazudták ők küldtek árajánlatot emailben, na nem, utána kaptam de annyiról mint amennyibe a tablet került, ja nem pár ezerrel drágább lett volna, komplett kijelző csere, mert az érintő törésre szerintük nem vonatkozik a gari egy ütésálló tabletnél.
Rákerestem a neten és külön van kijelzőtől és pár ezer forintos tétel + a munkadíj, ergo tiszta lehúzás lett volna a részükről.
Ezután akartam változtatni az eredeti véleményezésemen a webshopjukban és ameddig az negatív volt, visszadobta a rendszer, hivatkozva mindenre, pedig egy ügyvéd sem fogalmazott volna kultúráltabban, mikor már nem volt sem negatív sem pozitív az írás érdekes az megfelelt.
Azóta van egy Samsung Active tab 2-je a gyereknek és repült már erre arra, de bírja, úszott a kádban is és jó, csak kicsit kevés a belső memója, a kártyával meg nem engedi összevonni.
NA azóta sok 100e Ft -ot szedtem el az emagtól, mert sokakat lebeszéltem a náluk vásárlásról, főleg nagyobb értékűek esetében esett jól. Tudom nekik csepp a tengerben, de legalább őket nem tudták sehogyan szivatni. -
Sir Gunar
aktív tag
Pont ezért preferéltam mindig is a beta szoftverek kipróbálását, mert ebben az esetben is ameddig csak beta volt simán vissza lehetett volna menni a 15.x -re akár ha nem jó a 16-os. Nálam az első beta óta fent figyel és most is a 16.2 RC, semmi bajom vele, de persze ez nem jelent garanciát, mert más környezetben, más használati körülmények között másképp is viselkedhet. Igaz 12 mini-t használok még, de ha nem jön be amire várok, a következő SE generáció mégsem a mini-re fog épülni, akkor cserélem egy 13 mini-re.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
laccy88 #1075 üzenetére
Egy ilyenen gondolkoztam sokáig, csak ugye sok rosszat olvasni a rendelt cuccokról és ezért maradtam a samu active tabjainál. Ha újabb lenne a szekerem még alternatíva azokhoz sokhoz csinálnak kiegészítő androidos egységet és egy gesztussal a gyári egység átvált arra a kijelzőn, majd hasonló módon vissza ha nem kell a droid.
Bár elérhető lenne az Apple OS-eivel is alternatíva ezekre, de se strapa teló, se tablet nincsen és a tok ugyan védi, de a hideg és a meleg ellen nem sajnos és tapasztalatból mondom a telómmal telefonálni sem nagyon tudtam mikor nem ment a klíma az autóban és nyáron volt 38-40 fok kint, Izzadt az is -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
laccy88 #1075 üzenetére
Persze hiszen azért active és ugye a katonai szabványban van hideg és meleg tűrés is. Ami kérdéses az a töltés, a 3-asba már tettek akku nélküli módot, hogy töltés közben kikapcsolható az akku használat és nem melegíti pluszban még az is nyáron a szélvédő mögött, akkor csak a kábelről dolgozik a tab is. Lehet kapni hozzájuk aktív és nem aktiv autós tartókat is, bár mint az apple esetében is, ezek sem olcsók, de egy ilyen tartó jó a 2-es és a 3-as szeriához is és talán még a majd megjelenő 4-eshez is jó lesz, mert minek változtatnának. Ez végül is majdnem ipari felhasználásra készültek, olyan funkciókkal is, de vmiért van benne gyerek sarok is, ha "avatatlan" kézbe adja a tulaj, ne legyen minden elállítva, hasznos funkció.
Ja több éves update csak hab a tortán. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
laccy88 #1072 üzenetére
Végül is az is teljesen jó, mert utána nem kell filózni, bármelyik tab jó, amelyik bírja a hideget és a meleget. Mondjuk kevés van ilyen ami ténylegesen erre van kihegyezve, én a samu active tab-okat preferálom, mert több éves jó tapasztalatom van velük és van 8"-os is. A 2-es verzió már tökéletes autós használatra, el lehet egy egy olcsóbbat csípni belölük használtan is, akku cserélhető házilag, stb.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
hippo0315 #1069 üzenetére
Pont az ilyesmi navi hibák miatt használok az autóban egy droid tabletet, az olcsóbb is és bírja is ha kint felejtem, mindig látom rajta hová is megyek, nem pont akkor hívnak mikor a legjobban kellene a térképet néznem, hiszen Murphy él.
Csak előre gondolkozva kell bele 3-4Gb RAM és még évekig üzemel majd jól. Ja meg SIM-es verzió legyen.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
CharlieDrop #1010 üzenetére
Én csak a hosszabb ideig tartó frissítés miatt is a Pro-t választanám, a méret meg kinek ugye mi a jobb, bár ahogy tudom a 11-esben nincsen a miniled kijelző és azért jó cucc. Persze lehet rosszul tudom. Én az idén terveztem egy 12.9-es M1 Pro-t, csak hát valami ezzel az évvel nem stimmel, mert már azon gondolkoztam, hogy boszihoz megyek és levetetem a rontást magamról, annyira csak kifelé ment a lé.
Na mindegy, 1xcsak mindennek eljön majd az ideje, csak a vétel tárgya fog esetleg változni az idő függvényében.
A vidámság a legfontosabb!
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
CharlieDrop #1007 üzenetére
Ha noti helyett is tableten gondolkozol akkor sztem a 12.9 Pro-M1 legalább és mivel a Pro-kat még támogatja az Apple a legelsőt is, gondolom ezt is fogja még vagy 5 évig. Persze ezt neked kellene tesztelned, hogy kiváltja-e számodra és ha lesz, milyen kompromisszumokkal jár majd a közös lét. Ha jól emléxem a Handrás is kipróbálta videó vágásra és csak mert vmi nem a megszokott progit kellett volna használnia, ezért nem váltott notiról.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
CharlieDrop #1004 üzenetére
Jó reggelt kívánunk!
Az első 16.1 beta óta irkálunk itt róla, hogy ez jön. Most lebuktál, hogy ennyire ritkán olvasod a fórumot!
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
#86564352 #995 üzenetére
Az XR-re? Na az lenne egy igazi hülyeség tőlük és tuti mellé nyúlás is. Hiszen akkora telefonjuk van a sima 14 és a 14pro is, na meg watch is az SE kisebb mint a most futó serial8 és 7. Nekem már régóta az az érzésem, hogy a mini ilyen felmérés miatt lett bevezetve és 2 év után törölve, hogy lássák kell-e a népnek és mennyire. Ha tomboltak volna az eladások maradt volna, de így hogy annyira nem, meg lesz belöle a hiánypótló kicsi és az olcsó is, így legalább nagyobb lesz a vevőköre, a TID mindkét verzióból kimarad, ha mini, ha XR. Persze tesztelhetnének is abban, ha van nekik fejlesztés a kijelző alatti TID-ra és akár jöhetne is az SE mellé egy SE-T is, hogy lássák mi kell a népnek. Na most ért a bilibe az ujjam
majd meglátjuk mit hoznak és lehet olyant amire egyikünk sem számít, egy ütés-víz és porálló vasat. Ja a bili
-
Sir Gunar
aktív tag
Én még mindig azt hiszem, lesz annyi esze az Apple-nek, hogy a mini-ből fogja a következő SE szériát megoldani pár évig. Azt már csak reményként teszem hozzá, hogy nem hagy ki belöle majd sok mindent, sőt akár még egy komolyabb készülékházzal, csinálhatna vmi strapa telefont is belöle, mert az még nagyon hiányzik a repertoárból náluk, a Watch Ultra mellé meg pláne kellene.
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
hippo0315 #985 üzenetére
A banki appok azért sok esetben nem követik elég gyorsan a verziókat. hol az egyiké, hol a másiké, én is használok több félét is és eddig nem volt az aktuális IOS verzióval szinte sosem gondom (betakkal persze).
Viszont igen az ahogy az évek alatt észrevettem, nem biztosíték jóformán semmire, hogy mindenkinél jó adott app v más, mert lehetnek egyedi problémák is, ki tudja miért és mi keveredik össze olyankor, mert jön a rossz működése vminek, majd megszűnik és soxor láttam, hogy nem lett meg a valós ok, ami nem túl bíztató, ha így oldódik meg valami. -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
hippo0315 #982 üzenetére
Ja igen ezek nem segítik a mindennapokat, de az appok akár a fejlesztőik miatt is működhetnek rendellenesen, a fagyás is lehet több okból és ezzel nem feltétlenül mentegetni akarom az Apple fejlesztőit, mert ők is hibáznak, sajnos elég sokat, nem ok nélkül tart a 16.1 is már a beta4-nél, nem hiszem, hogy ekkora változás lenne benne a gépháztető alatt és amiket használok appok, azok is napi szinten frissülnek kb.
Bár én nem használom az iPhone-t mindenre is és minden helyett, mert erre van a többi eszköz, így sok esetben talán ezért is kimaradhatok hasonló bosszantó hibák megtapasztalásából. -
Sir Gunar
aktív tag
-
-
Sir Gunar
aktív tag
Új főverzió után mindig jobban merül pár napig, mert "helyezkedik " rajta az új rendszer, de utána be szokott állni normálra. Az meg hogy mi a normális, hát kinek mi, mert más dolgokat használunk és vannak még amik nincsenek elég jól optimalizálva appok, stb.
Csak egy rossz példa, a Boxutca app egy jó ideje forrósítja a telót, de azt sem teszi mindig és nem tudják vmiért rendberakni, pedig jött már jópár frissítés rá, annyira, hogy ha nem figyelek leveszi a fényerőt is és a teljesítményt is a teló a melege miatt, ezt csak és kizárólag ennél az appnál tapasztalom. Évek óta használom pedig, írtam is a fejlesztőknek, de nem lett jobb mégse, gondolom jó magasról tesznek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Lehet, hogy a következő generációs iPhone-ok között már nem lesz mini verzió. Pedig ez a telefon pont az, ami után folyamatosan sír egy hangos közeg.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest