- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
veterán
válasz
Psychonaut #193 üzenetére
Jaaaa, az más.
Tatabánya egyik pontjából a másikba eljutni tömegközlekedéssel kb. 45 perc, pedig ez egy kis város... -
baluka26
veterán
Anyukám, amikor egy nagy kereskedelmi hipermarketnél volt raktárvezető-helyettes, volt, hogy 16 órát leltározott, hazajött 3 órára, és utána ment vissza 8 órára+2 túlóra, mindezt 120 nettóért. Majdnem ennyit keres most gyárban operátorként, napi szigorúan 8 óra munkával...
-
baluka26
veterán
válasz
echterion #145 üzenetére
Tatabányai vagyok, az itten helyzettel tökéletes tisztában vagyok.
10 év múlva az állami nyugdíjterhek folyamatosan csökkenni kezdtek volna, és tartottak volna a nullához. ~30 év múlva pedig már alig lenne szükség állami nyugdíjazásra.A devizahitellel kapcsolatban, pl. a frank erősödése bizonytalanság vagy kockázat volt?
-
baluka26
veterán
válasz
echterion #139 üzenetére
De bakker, gondolkozz már.
Az államra nem bízol rá semmit, mert azt azonnal kiadják a jelenlegi nyugdíasoknak bakker. Apád nyugdíját termeled ki most, nem a sajátodat, ahogy dabadab is írta, és én is korábban, nincs hozama az állami nyugdíjnak...Én inkább bízom olyanra a pénzem, akivel közös az érdekünk, a minél több pénz.
Sántítanak nekem az áraid, Pest blevárosában vagyunk 4en albérletben, és havi szinten 105000 forintra jön ki rezsivel, internettel, lakbérrel... És ez egy Váci utcától 5 percre lévő, másfélszobás tégla lakás, baromi nagy belmagassággal, villanyfűtéssel (!). Nem hiszem, hogy Szolnokon is ilyen magasak lennének az árak.
-
baluka26
veterán
Az mnyp-t magamnak gyűjtöm, a nyugdíjt meg másnak fizetem azonnal. A nyugdíjat nem tudom kamatoztatni még véletlenül sem, a mny-t igen, de legrosszabb esetben is garantált a tőke. Nem értem miért lenne gonosz....
Az, hogy az embereknek csak annyi jött le a narancsosok kommunikációjából, hogy a nyp-k elherdálták a pénzt, az csak az amiatt van, mert az emberek hülyék. 2008 baszott be a kötvényeknek, akármilyen kimutatáson, grafikonon láthatod....
-
baluka26
veterán
Miért lenne szerinted mindenképp bukta?
Én meg úgy gondolok a nyugdíjra, hogy mindenkinek magának kell gondoskodnia önmagáról, ez nem állami feladat. 20-30 év alatt át lehetett volna állni szinte teljesen, és akkor nem is lenne probléma az elöregedő társadalom. 12 év munkáját tette tönkre ez a bagázs.
Továbbá idézek az eggyel lejjebbi hozzászólásból:
"Egyébként afaik, a mnyp-k nonprofit szervezetek, és erősen figyelve voltak az állam által, pont azért, hogy a brókerek ne játszadozzanak a pénzzel."
Ez azért mégiscsak biztonság.. -
baluka26
veterán
A felosztó-kirovó rendszer miatt ez hülyeség. A most elvett pénzeket nem Te, apa, vagy moha apuja fogja megkapni, hanem a mostani nyugdíjasok. Amire mondjuk apám nyugdíjas lesz (még jó 8 év) addigra egy fillér sem lesz belőle.
Hozzá kell tenni, hogy a hozamokat erősen befolyásolta a 2008-as világválság.
echterion: Gondolj bele mennyi lett volna 30 év mulvára, ráadásul egy óriási teher hullott volna le az állám válláról az öngondoskodó nyugdíjakkal...
De természetesen a rövid távú tervek felülírták a hosszúakat, és ezt a hibát mindig, mindenki elköveti Magyarországon.INKÁBB MENJEN A KÖZÖSBE?
Tegyük fel az esetet, a nyugdíj korhatár előtt egy évvel sajnálatos módon meghal az illető. Az mynp megtakarításait megkapná gyerek/házastárs, míg a közösbe fizetett pénz puff, eltűnik.
Egyébként afaik, a mnyp-k nonprofit szervezetek, és erősen figyelve voltak az állam által, pont azért, hogy a brókerek ne játszadozzanak a pénzzel.
-
baluka26
veterán
Szóval a saját pénzéből állami pénz lett.
Képzeld el, hogy ezt a pénzt egy olyan perselybe rakja otthon, amit csak 65 éves kor felett tud kinyitnit, egyszer csak jön két egyenruhás, elveszi, és berakja a pénzt az állami kasszába. Akárhogy próbálod szépíteni, azzal a pénzzel, a saját pénzével már nem az egyén rendelkezik.
Hívhatod ezt akárhogy, ettől még ez van.Arról, meg hogy lehetett választani: jövőre az összes pénzt államosítják és megszüntetik a mnyp-t, nesze neked öngondoskodás.
-
baluka26
veterán
Széllel szemben hugyozás, mi vagyunk az okosabbak, a többiek hülyék, jogállamiság ellen menés, egy fontos nemzetközi szerződés megszegése, gazdasági függetlenségre törekvés viszot megvan.
Ne felejtsd el, hogy a gazdasági fellendülésük csak a háborúra való intenzív készülés miatt volt, ilyen országot szerintem senki sem szeretne.
-
baluka26
veterán
válasz
Psychonaut #16 üzenetére
Ez azzal kezdődött, amikor el lett zavarva a Nemzetközi Valutaalap.
Lauda: Amellett, hogy egy kibaszott troll vagy, egész értelmeseket írsz -
baluka26
veterán
válasz
Psychonaut #13 üzenetére
Sok okot adtak az országoknak, hogy csúnyán nézzenek rájuk.
Persze mi nem kezdtünk el újra fegyverkezni, még csak a Felvidéket (Saarvidék ekkor került vissza a németekhez) sem csatoltuk vissza, de a klasszikus háborúval párhuzamba hozható a gazdasági helyzet is, és elég szarul állunk, hogy mindenkivel szembefordulunkEz mind azt jelenti, hogy felrúgták a békeszerződést, gyakorlatilag mint amit mi is csinálunk az EU-val szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest