Új hozzászólás Aktív témák

• echterion

nagyúr

válasz baluka26 #143 üzenetére

Én tudom, mert ott éltem 3 évig albérletben, mielőtt Tatabányára költöztem. Aztán meg tovább, na mindegy. Ennyi, és én nettó 150-et ott úgy kerestem, hogy műszakvezető voltam és havi két nap túlóra. Tudod, milyen az a 7+2-es műszak? Eléggé gyilkos. És emelett még legyen a szerencsétlen minimalista, csak kajára költő.
    A mostani albérletem árát akkor el sem hinnéd. Nézz szét a budaörsi kiadó lakáshirdetések között és meg fogsz lepődni.

Amúgy nem gond, hogy nem értünk egyet. Én inkább fizetem a fater nyugdíját, mint hogy romba döntsem azzal a gazdaságot, hogy 35-40 évig az állam az adókból fizesse a nyugdíjaka. Mert gondolom azt te is tudod, hogy amikor ezt bevezették, a gazdaság nem volt felkészülve arra, hogy kiesik a nyugdíjjárulékok nagy része az államkasszából. Egyszerűen nem volt honnan fedezni a nyugdíjakat. Jelen helyzetben szerinted még 25 évig bírta volna az állam a járulékok nélkül? Akkoriban még nem kellett volna egy éppencsak lábadozó gazdaságot ezzel tarkónvágni. Szerintem.

(#144) tildy: Nos, a helyieknek a BSM pl, nem fizeti, a vidékieknek is csak 80%-ot. Amúgy nem, nem mondom, hogy nem foglalkozok vele, többek között ezért sincs lakáshitelem, de azért ha már van a bankoknak piaci felügyeletük, akkor esetleg arra is ránézhetnének, hogy milyen feltételekkel adnak ki hitelt, illetve a banknak is fel kellene tudni annyi papírból mérni, hogy szerencsétlen munkás vajon a devizakockázatú hitelét 10 év múlva fogja-e tudni fizetni, vagy bedől az egész. Csak nekik akor ez nem volt érdekük, az állam meg...mondjuk úgy, hogy az akkori vezetés béna volt (de csak azért, hogy ne mondjam ki azt, valójában mit gondolok róluk).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák