- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Divatcuccok
csendes tag
A cikk nagyban eltúlozza a dolgokat. Megérteném, ha 2-3 évvel ezelőtti írás lenne. Mára rengeteg forrás van erről a témáról. Én több, mint egy éve úgy alszom, hogy kikapcsolva wi-fi, tv, minden áramtalanítva, meg a telefon kikapcsolva alufóliába tekerve (ami felfogja a sugárzásokat).
És hogy "világszerte felkeltette a kutatók érdeklődését" ENYHE túlzásnak érzem. -
Mateosz
aktív tag
Én is tapasztaltam már, hogy jobban alszom, ha messzebb van a telefon (a mobilon a wifit éjjelre kikapcsolom).
-
BonFire
veterán
Én eddig az ITCafét komoly lapnak hittem, de kezd lesüllyedni a Blikk színvonalára.
-
mrhitoshi
veterán
Egyébként meg, aki fél a Wifi-től, használjon kalapot:
-
brd
nagyúr
válasz
mrhitoshi #93 üzenetére
Nem pontos (sok összetevője van a háttérsugárzásnak), de most hagyjuk a részleteket. Csak azért írtam, mert ahhoz az élő szervezetek valamennyire hozzászoktak, lévén az örök, a természet része. Az ilyen szintű mikrohullámú sugárzás (WiFi) viszont nem, ez extra, biológiailag erre nincsen felkészülve a szervezet (ettől persze lehet, hogy nem kifejezetten káros, de valamilyen hatása szinte biztosan van).
bambano: ...és hátrafelé is látsz?
-
bambano
titán
én szeretek veszélyesen élni, sokkal coolabb megenni valamit úgy, hogy tudod, hogy árt
(#91) brd: én is nagy biztonsággal meg tudom mondani, hogy van-e wifi a fejem 50 centis környezetében... erre való a szemem
(#88) csusza`: haverom is meg tudta mondani, hogy működik-e egy tv, hallotta a sorfrekit.
-
brd
nagyúr
válasz
mrhitoshi #31 üzenetére
A sarki fény más természetű sugárzás, ott az ionizáló volta a probléma, ettől kapnak "dózist" (ez az élő szervezetre azért nagyon veszélyes, mert felbontja a sejtekben lévő vizet H és OH gyökökre, amelyek erősen reaktívak, és ettől a sejtek megsérülnek, és ha nem pusztulnak el, rosszul javíthatják meg magukat, ettől rákosak lehetnek). A mikrohullámú sugárzás nem azért probléma, mert ionizáló (nem az), hanem mert... még nem tudni biztosan.
-
brd
nagyúr
válasz
danikollar #21 üzenetére
Pedig annyira nem meglepő, én pl. nagy biztonsággal meg tudom mondani, hogy van-e sugárzó WiFi AP/router a fejem kb. 40-50 cm-es közelében (nem viccelek, jöhetsz tesztelni, a WiFi AP-t is te hozhatod), és nem kellemes érzés, könnyen el tudom képzelni, hogy valakinek ettől fejfájása lesz.
-
csusza`
senior tag
Szellemileg mindenképpen visszafejlődő, testileg meg hosszú távon majd ki nem fejlődő!
Egyébként ez a kérdés eléggé régóta foglalkoztat engem is. A WiFi, rádiós adatátvitel viszonylag fiatal találmány (természetesen evolúciós szemmel), és 5-10-20 év alatt szvsz. nem lesz belátható következménye. De mi lesz 50 év múlva? Ha valóban káros, de mondjuk csak sejti szinten, hosszú távon mit eredményez? Vagy mit roncsol egy fejlésben levő szervezetben, milyen folyamatokat lassít, gyorsít?
Valószínű, hogy ez is káros, ugyanúgy, ahogy a cigi. Azt mondják a cigi lassan öl - a WiFi még lassabban? Persze ez csak erős ferdítés.
Nekem gyakran fáj a fejem, van, amikor elviselhetetlenül. Mindenhol, ahol vagyok nagyjából WiFi van a nap 24 órájában, és a lakást is az én szobám szolgálja ki "WiFi-ileg". 100%, hogy van összefüggés. És valószínű, hogy én is érzékeny vagyok az ilyesmire, az egyik fórumtárs már az előbbiekben megjegyezte, hogy 10 méterről meg tudta mondani, ha a TV be volt kapcsolva, hiába volt lenémítva....Érdekes dolgok ezek...
-
lapa
veterán
szerintem amiről beszélsz, az az agave. én legalábbis régen kevertem a kettőt, még szerencse, hogy nem alkalmaztuk. az ugyanis égési sérülés jellegű sebet okoz a bőrön, és az aloe-vel ellentétben tényleg durva tüskéi vannak. a klasszikus aloe vera azért nehezen okoz sebet, bár abból is van ezerféle, simán lehet komoly tüskés verzió is. de nálunk ez a szelidített ismert. mondjuk agaveből is van lájcosabb, mint az americana (nekünk az volt). abba nem akart az ember beleesni, ha több helyünk lett volna (meg kicsivel melegebb tél), akkor végigültettem volna a kerítés mellett, ugorjék be aki mer.
-
rollair
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #73 üzenetére
Azt nem tudom, hogy káros-e. Mi nem csináltunk longitudinális (tehát nem hívtunk vissza embereket X idő múlva, hogy újabb ellenőrzéseket csináljunk) vizsgálatot erről, és azóta bőven ki is került a fókuszból nálam, így nem mélyedtem bele újabb eredményekbe. Csak annyit merek állítani, hogy indukált változásokat.
#79: Nem kellett hozzá külön áramforrás. Ha jól emlékszem, akkor a mobil által indukált feszültségét használta a ledes áramkör a működéshez. Magyarázták anno fizikán, de ki sejtette akkor, hogy egyszer jó volna pontosan tudni... -
mrhitoshi
veterán
válasz
Stalker-2572 #78 üzenetére
Rengeteg tényezőt nehéz kizárni. Meg lehet egy hét, vagy két hét nem is hozna eredményt. Viszont magát a spermát már könnyebb lenne vizsgálni.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Stalker-2572 #75 üzenetére
Ha van is, kimutathatatlan.
-
cer
tag
Nincs mit tenni.... ez PH! kísérletet követel!
Vagy meg kéne fűzni Bacsist, hogy néhány hétig ne CPU-kal, hanem magokkal + routerekkel foglalkozzon, temperált, izolált környezetben.
-
lapa
veterán
erre valami link?
más: annyira nem lehet bonyolult reprodukálni ellenőrzött körülmények között. feltételezem azért nem fogyatékosok, és az alapvető környezeti egyezőséget megoldották.
ettől függetlenül ha harmadik hatványon csökken a sugárzás, akkor csak a router mellé kell pakolni őket, a router melegétől független környezetbe, egyetlen hosszú ágyásba, hosszában ugyanolyan kialakítású búra alá, árnyékolók nélkül.
én továbbra is azt mondom, ami miatt már a legutóbbi ilyennél is hülyének voltam nézve: marha keveset tudunk arról, mi pontosan hogyan működik a természetben. innentől kezdve kijelenteni, hogy márpedig nincs hatással szerintem az arrogancia magasiskolája.
nincs zsázsa magom, de láttam múltkor. csak mi legyen a melegház? annyira nem egyszerű. mondjuk nem is izgat annyira, bár a 4 cat5 néha kevés, meg mobilon sincs elterjedve az aljzat...
-
rollair
csendes tag
Én inkább azért meséltem el ezt a sztorit, mert kialakult az eredeti (mármint a középiskolás kísérlet) köré egy diskurzus, ahol pro-k és kontrák olvashatók az elektromágnesességen alapuló eszközökkel kapcsolatban.
Az a gondolat egyébként tetszik, hogy fiatalokat ilyen kampányokkal ösztönöznek kutatásra. -
FTeR
addikt
Az egy középsulis diák kísérlet. Nem hasonlítanám tudományos kutatáshoz.
Az egész azért érdekes, mert gyerekek, egy eszerű módszerrel látványos eredményt értek el, egy olyan témában, ami sokakat érdekel.
A kísérlet könnyen reprodukálható, bárki kipróbálhatja maga is és levonhatja a maga valószínűleg téves következtetését, csakúgy, mint ők. -
FTeR
addikt
válasz
auth.gabor #43 üzenetére
Wifi-vel nincs bajom, de a kékfogat megéreztem régebben. Egyfajta kellemetlen, bizsergő érzése volt a mellkasomban, ami varázslatos módon eltűnt, ha kikapcsoltam a kékfogat a notin és a telefonon.
Lehet nem konkrétan a kékfog okozta, de ha kikapcsolt megszűnt.
Ilyenek okozhatnak téves következtetéseket.Ma már nem tudnám megmondani, mert valószínűleg hozzászoktam és/vagy beindul a placebó hatás.
-
rollair
csendes tag
Anno 2007-ben egy független kutatóintézetben dolgoztam, ahol emberi EEG-t (elektromágneses agyi tevékenységet) vizsgáltunk. Jött egy svájci pasas, hogy akkreditáljuk a matricáját, ami a mobiltelefon hátuljára ragasztva csökkenti annak a sugárzását, így kevésbé veszélyeztetve a telefonálót. Végeztünk egy csomó mérést, több gyártó több típusával, egy csomó kondícióban (életkorok, nemek, stb. variálásával) és kijött, hogy határértéken felül maradtak mindig azok a változások, amit a mobiltelefon közvetve, vagy közvetetten indukált az agyban (abban az időben, amikor a telefon hívást fogadott). Kiadtuk a jelentést, hogy semmit nem ér a kütyüje, a pasas elballagott és egy másik laborban úgy csűrték-csavarták a statisztikát, hogy az eredmények mutassák azt, hogy a matrica jól működik.
Mindenki nyugodtan vonja le magának a tanulságot statisztikákról, kutatási eredményekről és fiziológiai hatásokról... -
Goose-T
veterán
Nekem otthon a router mellett van egy aloe vera-ültetvényem a szekrény tetején, és úgy burjánzik, hogy már nem tudom hova tenni a sarjakat.
-
mrhitoshi
veterán
Mindegy honnan nézzük az dolgot, nekem akkor is felfújtnak tűnik a dolog.
Először a légkör összetételét kellene stabilizálni a mai világban, na meg az energiaválságot kellene megkerülni.
A légköri szennyezettség amúgy is jóval károsabb mindenféle elektroszmoggal szemben. [link]
Mindegy, egyéni vélemény. -
törölt tag
Nekem a kiindulás már buktának tűnik: a telefon sugárzása mellé mindig kell egy toronysugárzás is, a wifinél csak egy sugárzás van. Eltérő frekvenciák állnak rendelkezésre, s eltérő időtartamban. A kísérlettel maximum azt mutatták meg, ha a routerba dugjuk a fejünket non-stop, az nem tesz jót. Magyarul helyi kis színesnek elmegy, többre értékelni kár.
-
bambano
titán
válasz
mrhitoshi #58 üzenetére
15 éves csajok biztosan nem csaltak abban az értelemben, hogy szándékosan, összeesküvés-elméletektől vezérelve ki akartak volna hozni egy eredményt.
de azt se várjuk el tőlük, hogy azon a követelményszinten, ahol ők dolgoztak, szabályos, a tudományos kutatási módszertan minden kérdését kiálló módszerrel dolgozzanak.
-
bambano
titán
"A mobil meg a WiFi nem ugyanazon a frekvencián sugároz, tehát a két kísérlet nem ugyanaz.": ezt a dán csajoknak meg a poszternek magyarázd... "akik tudományos kísérletük témájául a mobiltelefon rádiósugárzásának hatását válaszottták." vs. "hatot pedig két Wi-Fi router közelében. Az adóenergiával és a távolsággal kalkulálva úgy pozícionálták a tálcákat, hogy azok hasonló erősségű sugárzásnak legyenek kitéve, mint egy mobiltelefonáló."
-
icons
addikt
BTW mi a víz rezonanciafrekvenciája?
De ki beszélt a magok tárolási nedvességtartalmáról?
A kifejlett növényre írtam. De nem mintha 14% nem lenne nagyon sok, főleg hogy csíráztatni szeretnénk őket, tehát ennél többre van szükségünk. Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy mikróban csinálni badarság lenne, mert sokkal nagyobb behatásnak lenne kitéve.
(#50) bambano
A mobil meg a WiFi nem ugyanazon a frekvencián sugároz, tehát a két kísérlet nem ugyanaz.
De lehet WiFire vonatkozó "cikkeket" is találni egy gyors Google kereséssel, viszont legtöbb vagy nem kísérlet, vagy ha olyasmi, akkor éppen eladni szeretne valamit, esetleg isten nevében beszél.(#51) tomtyi
Drága nagymamámnál én is hallottam a CRT TV hangját a hátuljából, amit talán csak a többi fiatal volt képes. Utána tönkre is ment (de nem hiszem, hogy attól hogy meghallottuk)
-
törölt tag
Sőt, a Linksys WRT54GL alapbeállításban 28mW-ot. Tehát hogy mindenki érzékelje a különbséget: 4/100000-ed részét a mikrónak.
(#32) torreadorz
"a routerem valamilyen oknál fogva igen magas frekvenciájú sipoló hangot adott ki"
Abszolút igaz. Ifjabb koromban még én is hallottam a katódsugárcsöves tv bekapcsolt állapotát, akár 10+ méterről is.
Mondjuk, az sosem jutott eszembe, hogy az elektronok üvegfalhoz csapódásának hangját hallanám.(#33) Glenda
Lehet, már az anyja is wifi mellett nőtt fel.(#48) cer
Mondjuk a fehérjéi kicsapódtak, mert 60°C fölé ment a hőmérséklet. Persze ezt mérni kéne.
"Az is Adó és Vevő egyaránt - ha jól tudom - és az is lehet, kis túlzással, AP."
Ez a tethering, a Win 8.1 egyik új szolgáltatása. -
cer
tag
Hihetetlen, hogy ehhez hasonló kísérlet ezidáig még soha nem látott napvilágot. - Ebbe benne van valaminek vagy valakinek a keze... -
Viszont... mi van a router másik végpontjával, például a laptopok WiFi moduljával. Az is Adó és Vevő egyaránt - ha jól tudom - és az is lehet, kis túlzással, AP. Gondolom így ugyan olyan veszélyforrás mint egy router.
Egyébként érdekes lenne kideríteni, hogy a növény magjaiban mi az, ami megszűnt működni a rádiósugárzástól...
-
bambano
titán
jaja, tényleg nem véletlen, ez egy polgári felhasználású, nem bejelentésköteles sáv. ezért adják ezt gyakorlatilag mindennek. a mikró sem azért sugároz 2413 MHz-en, mert ennyi a víz rezonanciafrekvenciája (mert nem ennyi), hanem azért, mert itt van szabad sáv.
A magok tárolási nedvességtartalma 14% vagy alatti, tehát a nagy része pont nem víz. Csírázáshoz kell vízzel érintkeznie.
-
icons
addikt
válasz
petipetya #16 üzenetére
Nem véletlen, hogy ugyanaz a frekvencia. Amikor a 802.11 NFC-nek (már nem is tudom A részét vagy melyiket. Volt egy, ami 5Ghzes, (ez mostanra érett be: .11ac néven) és volt a többi, ami b,g,n ezek a 2,4GHzes sávok Azt hiszem egyébként egyszerre kezdték el a kettőt fejleszteni, és az 5 Ghz ígéretesebb volt, de sok probléma lépett fel, amiket mára sikerült megoldani. De már nem emlékszem pontosan a történetre, de mindenféleképpen érdekes!
) direkt lett ez a frekvenia odaadva. A kérdés az volt, hogy melyik az a relatíve széles sáv, ami nem foglalt és nincs olyan elmebeteg, aki azt használná (ki az a hülye, aki házilag olyan adó-vevőt barkácsol, ami a mikró frekvenciáján működik? Senki! naugye!), ezért kapta meg ezt.
A mikró pedig úgyszint nem véletlen 2,4Ghz körüli frekvencián üzemel, mert ez a víznek a frekvenciája (majd valaki okos kijavít, rezgésfrekvencia, sima frekvencia, nem tudom hogy hívják) . Ezeket képes bekapcsolt állapotban megmozdítani a mikró, és a mozgástól hő keletkezik, tádááám!! Felmelegszik a kaja! Ezért van az, hogy míg a száraz dolgok lassabban melegednek, egy leves pillanatok alatt felforrósodik! A fifika csodája!
A magok fejlődéséhez pedig víz kell. Tehát ha berakod egy mikóra, és be is kapcsolod (akkor mint ahogy írták azóta, a mikró SOKKAL nagyobb teljesítményt ad le, mint a router), a víz szépen felforr, és elpárolog. És mivel gondolom a zsálya vagy mi nagy része is víz, ezért ő is meghal.
BTW mikróval még mindig lehet routert tönkretenni
csak az otthoni mikrók annyira le vannak szigetelve, hogy nem lesz vele problémád (illetve nem engedik magukat bekapcsolni, amíg az ajtó nyitva van), de ha ezt valahogy megkerülöd, akkor elég könnyen tönkre lehet tenni vele a routerket.
Egyébként a kísérlet nekem is tetszik, valóban érdekes, a célja csak a figyelemfelhívás, de tényleg érdekes lenne nem pénzelt kísérleteket végignézni (több router, több növény, majd állatok esetleg), esetleg egy kis statisztikát is vinni bele, hogy kikerüljünk a hibahatárból, stb.
-
auth.gabor
tag
"Én sem hittem el elsőre, de amikor hajszál pontosan megmondta, hogy mikor van ki és bekapcsolva, akkor már gyanakodtam."
Ezért a mutatványért a Randi alapítvány egy millió dollárt fizetne (http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html), ha sikerül ellenőrzött körülmények között bemutatni...
-
ledgeri
nagyúr
-
törölt tag
válasz
mrhitoshi #39 üzenetére
Hat en evekig szenvedtem az allergiatol egeszen addig ameddig le nem alltam a gyogyszerekrol
...(A lelegesztetogep azota is tokeletesen mukodik)
Amugy mit lehet varni az ilyen dolgoktol ha mar az alap elelmiszerek is tele vannak szemettel vagy a fogkremek tobbsege (kb. 90%) is fluoridot tartalmaznak ami a top 5 rakkelto anyagok kozott van es kb. ezzel mar kb. 50 eve tisztaban vannak.
Vagy a masik nagyon veszelyes dolog ami megint csak minden haztartasban jelen van a Teflon, karcolas eseten kuka lenne a megoldas. Szabad szemmel lehet nem is lathato ha megserul. Vagy ha lathato is sokan nem is tudjak, hogy mennyire karos hatasa van vagy annyira draga egy uj, hogy ki dobna ki egy karc miatt -
törölt tag
.
-
torreadorz
csendes tag
válasz
Dr. Akula #28 üzenetére
A wifi routerek az eu-ban 0.1 watt teljesitményt adhatnak le maximum, ez borzasztóan kicsi, kizárt dolognak tartom hogy ettől bárkinek is megfájduljon a feje hacsak nem nyalogatja folyamatosan az antennát (márpedig normál esetben az emberek több méterre van a routertől).
Ha valakinek mégis megfájdul a feje, annak sok más oka is lehet, például az én esetemben mint kiderült a routerem valamilyen oknál fogva igen magas frekvenciájú sipoló hangot adott ki amit tudatosan szinte nem is hallottam (csak ha teljes csönd volt a szobában és rákoncentráltam), cserébe viszont megfájdult tőle a fejem. Router csere után a probléma megoldodott és semmi köze nem volt a rádióhullámokhoz.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
stargazerhu #29 üzenetére
ööö Ezt most nem egészen értem.
Egyébként meg még mindig nem értem ezt a fajta felhajtást a Wifi körül.... A sarki fény pl? Lehet nem akkora sugárdózist kapnak mondjuk a sarkon élők, mint ha mikró mellett élnének, de egy Wifi-t már lehet ezekhez a természetes sugárforrásokhoz hasonlítani.
Ott vannak még a természetes radioaktív elemek is, mint a Radon... ugyan úgy károsítja a szervezetet. Erről pont néztem egy előadást a debreceni AtomKI-ban. -
banhammer
veterán
Nesze neked Tesla halálsugara.
-
Dr. Akula
félisten
"a technológiai cégektől általában korántsem független kutatók és laborok nem biztos, hogy megengedhetnék maguknak, hogy kimondják: a mobil vagy a W-Fi router használata valamilyen mértékben és módon káros. De ha mégis így lenne, vajon hányan akarnának vagy tudnának lemondani a használatukról?"
A munka is káros, napi 8 órával rövidíti meg az életünket. És lemondani se lehet róla. Legalábbis a (még) többségnek. -
bambano
titán
a mikró az szélessávon tolja az energiát. ráadásul nekem pl. volt olyan mikróm, aminek a "tengelyteljesítménye" volt 1 KW, ez a mostani piszlicsáré lomokhoz képest elég jelentős teljesítmény, mert nem 700-800 wattot vesz fel, hanem felvett annyit az elektromos hálózatból, hogy a melegítőtérbe ennyi jusson.
A wifi meg 200 mW-ot tol, de nem szélessávon, hanem egy 20 MHz-es sávban, elég veszteséges közvetítő útvonalon.
a poszthoz meg annyit: emlékeim szerint van a neten kísérleteredmény, uniós is (elvileg független), csak keresni kellene.
-
Enxtheone
tag
-
Bici
félisten
Nekem mákom van, mert Otthon kertes házban lakom, és 10km-es körzetben még 3G sincs, nemhogy wifi.
A Bp-i albérletben pedig a panel olyan szépen leárnyékol mindent, hogy csak ihajj. Persze, nem tudom, hogy az így kialakult fém kalitkában falak által levezetett rádiós sugárzás hogyan hat rám...(#21) danikollar: Én sem hittem el elsőre, de amikor hajszál pontosan megmondta, hogy mikor van ki és bekapcsolva, akkor már gyanakodtam. A munkahelyemen több IT bubustól is hallottam ugyanezt, csak ott akkor fájt egy-két kolléga feje, ha közvetlenül egy nagyon izmos wifi mellett ült. Gondolom egyéntől is függ, mert kortól, egészségi állapottól, stb.
Viszont nem lehet tudni, hogy ha valaki fiatalon nem is tapasztal semmi problémát (pl. én sem) később lesz-e negatív hatása. Mint annak idején az azbeszt károsságát is tagadta a hatóság és a gyártók is, mert nem volt alternatívája. Manapság pedig különösen veszélyes anyagként kezelik, és kiszedték mindenhonnan, ahonnan tudták.
-
PC-rev-RM
tag
-
Polllen
nagyúr
Réges régen, mikor először wifi került a lakásba, konkrétan a szobámba az ágyam mellé, jó pár napig nem tudtam normálisan aludni és fájt a fejem.
Aztán elkezdtem kikapcsolni éjszakára és elmúlt. Aztán persze még később ha egyszer-egyszer bekapcsolva maradt, már nem jelentkeztek a problémák.
Biztos, h hatással van ránk, de sajnos nem tudom megkerülni, és nem csak a wifit, semmi mást sem, ami elektroszmoggal bombáz. Pl. éjszakára kilövök mindent, de társasházban lakom a szomszéd meg nem így gondolkodik...
Majd ha egyszer lesz kertes házam...
Amúgy az a baj ezzel, hogy még csak azt sem tudod eldönteni, mivel ártasz többet. Ha folyamatosan jelen van és alkalmazkodik a szervezeted (már ha alkalmazkodik) vagy próbálod magad védeni és egy-egy nagyobb dózis még nagyobb kárt tesz a szervezetben, mert nem szokott hozzá
.
-
nagymutteréknál ha felkapcsoltam a villanyt a tévés szobában, a régi távirányítós tv csatornát váltott.
@petipetya: a kísérlet tényleg aranyos, és kiválóan alkalmas arra, hogy hetekre témát adjon a bulvármédiának. nagyon szépen levezetted, hogy kb. hasonló tartományban működik a két eszköz, azon mégsem csodálkozik senki, hogy ha kukoricát rakok a mikróba, és elindítom, abból popcorn lesz.
-
petipetya
nagyúr
Ez a kérdés bennem is felmerült, ezért rákerestem mindkettőre a wifis mobilomon.
Itt írják, hogy az átlagos wifi routrerek 2,45 GHz-es a frekvencián szórják a jelet: [wikipedia link]
Itt pedig azt írják, hogy a mikrohullámú sütőben is 2,45 GHz-es rádióhullámok melegítik fel az ételt: wikipedia link
Lényegében a "mikrohullámú sütő veszélyességének ellenőrzése" című fejezetben ki is fejtik, hogy a routerek is így működnek.A kísérlet így is meggyőző, ám még inkább az lenne, ha azokat a magokat betennék egy mikróba és egy előre meghatározott fokozaton/ideig és ugyanannyi napon keresztül sugároznák be őket (amely megegyezne a routeres kísérletben szereplő sugárzás szintjével). Ha az eredmény ugyanaz, akkor az már aggodalomra adhat okot.
Persze ettől még használjuk ez a technológiát az otthonainkban (wifi router), mert nincs más elérhető alternatíva.
-
-
Nekomajin
aktív tag
Az ilyen kísérletekben két jó dolog van. Az egyik az, hogy jól fog mutatni a gyerekek tanulmányi előmenetelében. A másik meg az, hogy ha elég sok ilyen kísérlet történik, és jut el a közvéleményhez, akkor előbb vagy utóbb muszáj lesz komolyabban is kutatni.
A baj vele viszont az, hogy sok ember annyira merőleges a biológiára, hogy nem fogja érdekelni, hogy ezt a kísérletet csírázó magvakon végezték, nem emberen. Az meg főleg nem, hogy csak egyszer végezték el, egyféle növénnyel. Tehát így ebben a formában semmilyen tudományos következtetést nem lehet levonni belőle.
Ettől függetlenül tök jó, hogy ez a gyerekeknek eszébe jutott. Az lenne a jó, ha minél több diák gondolkozna hasonlóan. -
Bici
félisten
-
Rive
veterán
Hát, ezt kipróbálnám...
... ha lenne wifi-routeremViccen kivül: nem tudom, igazából mikor volt a kisérlet de ugye ~ két hét ellenőrizni, akár több és többféle növénnyel.
Lássuk. -
Penge_4
veterán
"Szerintem ehhez tudott alkalmazkodni az emberi szervezet, természetesen egy bizonyos mértékig."
Az evolúció picit lassan dolgozik, főleg mióta van modern orvostudomány, stb. Elviekben gyakorlatilag mindenhez alkalmazkodhatunk. Még a gammasugárzáshoz vagy a kozmikus sugárzáshoz is olyan módon, hogy az ellenállóbb egyedek tovább élnek (esélyük van a szaporodásra, illetve több utódot hagynak hátra) a kevésbé ellenállókat meg elviszi a rák, esetleg már akkor, amikor még nem is szaporodóképes. Majd hosszú idő múlva már csak olyan egyedek maradnak fenn, akik képesek akár 90-100 évig is élni adott sugárzási szint mellett.
De ez téged nem fog vigasztalni, ha a kevésbé ellenálló csoportba kerültél. Ahogy a leszármazottaidat sem, akiknek így 50%-os eséllyel szintén a kevésbé ellenálló géneket adtad át és csak a párodban bízhatsz, hogy általa az ellenállóbb gének aktiválódtak az utódaitokban.
Viszont a másik oldalról meg ott van, hogy ha nem érintkezel az adott káros hatással, akkor még a minimális védettség kialakulására sincs túl sok esélyed.
-
PC-rev-RM
tag
A wifi az mikrohullám? Ha igen, akkor ebben nincs is semmi különös. Állatokkal is kellene csinálni ugyanilyen kísérletet.
Apropó, evett már ilyet valaki? Milyen? -
Bici
félisten
Nálunk a macska nem bír magával, ha be van kapcsolva a Wifi.
25%-on is meghülyül, feljebb véve szó szerint idióta.
Ezen kívül apám állítja, hogy fáj a feje, ha megy a wifi. Elég pontosan meg tudja mondani, hogy be van-e kapcsolva.
Szóval valami hatása tuti van, kérdés, hogy nálunk fiatalabbaknál később lesz-e hasonló érzékenység, netán maradandó károsodás, betegség... -
ledgeri
nagyúr
Tobb forrás?
vagy keresgéljünk? -
mrhitoshi
veterán
ööö Az nem lehet, hogy a növény sokkal érzékenyebb a rádióhullámokra, mint más élőlény ? Mert ez elég drasztikus....
Ráadásul aki azt hiszi, hogy nem éri sugárzás azt is fogja. (MKH) Szerintem ehhez tudott alkalmazkodni az emberi szervezet, természetesen egy bizonyos mértékig. -
Findzs
addikt
vannak akiknek a munkájához szükséges, hogy mindig online legyenek, otthon is wifin keresztül telefonon
ez valahol megérthető még akkor is ha veszélyes mert hát melyik munka nem az?de, vannak olyanok is akik szórakozásból facebook, játékok, chat, stb, miatt vannak állandóan wifi közelében online, na nekik nem kéne
-
Én 2 hete úgy alszom, hogy 1 méterre van a fejemtől a wifi router.
Eddig még nem tapasztaltam problémát.
Ami még eszembe jutott erről, hogy még jópár éve a gép képes volt bezavarni a szomszéd szobában lévő crt tv képét, ha be volt kapcsolva (mármint a TV meg gép is). Egy 500-as cerkával szerelt, már akkor is őskövületnek számító vas volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!