Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blindmouse

senior tag

válasz ielektros #10 üzenetére

Rengetegszer cipeltem már asztali multit, és nem a pontosság miatt kellet, hanem az automatizáltság miatt. Azért mert ha rányomtam a PC-n a gombra, akkor elkezdte a mérést. Ez a 34410-nél 5 másodpercbe tellett, a 34461-nél több mint két percbe. Nem beszélve arról, hogy lassan mér, a mérési sebessége tizedésze a 34410-nek.
    Értem, hogy a 34401 helyett jött, és mint mondtam, annál egy fokkal jobb (már ha van benne GPIB option).

A kijelzője nem jobb. Ha az asztalod felett van elhelyezve sokkal kevésbé kontrasztos mint egy LED-es kijelző vagy egy VFD. És bizony, nem előny az, hogy több funkciót lehet a képernyőre pakolni. Egy 34410-nél ha be akarod állítani a LAN-n akkor megnyomod a konfig gonmbot, és addig nyomogatod a jobbra balra gombokat, amíg a megfelelő menü az orrod előtt nem lesz. Ennél el kell olvasni minden apró kis írást a funkciógombok mellett, egyszerűen csak lasabb vele dolgozni. A kijelző frissítéséről nem is beszélve. Mondom ezt úgy, hogy elég sok multimétert használtam már, és most egy 3458a-val dolgozom (kb 2 millió forint az ára, direkt nem hasonlítom hozzá).

Új hozzászólás Aktív témák