Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) freeapro


freeapro
senior tag

Bakker, a végére ezt a kutyás képet szivatásból tetted?
Végig guszta és érdekes volt a cikk, majd a végén majdnem behánytam.

(#2) Kergeboci


Kergeboci
tag

Idehaza, elsősorban (vagy kizárólag?) Budapesten, a hotpot már betört, de még nem terjedt el.

Ellenben a bibimbap és kimchi, mindenféle dim sumok, xiao long baok, gyozák már-már alap kajának számítanak lassan (az előbbiek lehet még elsősorban csak az egyre több koreai éttermekben, utóbbiak viszont már a mainstream magyaros "kínai" büfékben is van, nem csak normális keleti éttermekben).

Rament meg ahogy írtad, most már Marika néni kifőzdéjében is készítenek (az más kérdés, hogy milyen minőségben).

Az árakat még megnézném autentikusan külföldön, ahonnan ezek származnak, bár lassan a magyar árakban sem tudok eligazodni. Az 1600-2000 forintos 4 db gyoza előétel árat itt azért kicsit sokkalom (főleg hogy 2000-2500ért kilóra megvehetem fagyasztva)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#3) Somatom válasza freeapro (#1) üzenetére


Somatom
veterán

+1
Az nekem sem tetszett. Nem volt citrom a szájában. ;]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4) adlersson válasza Kergeboci (#2) üzenetére


adlersson
aktív tag

A rámen itt kb. 2000 forinttól indul, a kacsás, halas stb. az drágább, azok akár 3-4000 forint is lehet.

A helyi "gyoza" darabja kb. 50 forinttól indul, de a 100 forint feletti változatok már luxusnak számítanak. A dim sumok esetén pl. a 3db retkes batyu kb. 1700, a xiaolongbao kb. 2000 forint volt egy felső-középkategóriás étteremben. Ez annak tükrében viszonylag drága, hogy egy ilyen doboz kaja kb. 1600 forint.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#5) adlersson válasza freeapro (#1) üzenetére


adlersson
aktív tag

Ne legyél ilyen mimóza. :DDD

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#6) Chaser válasza adlersson (#5) üzenetére


Chaser
titán

lehet ott elfogadott de itt nem :(
szedd le légy szíves :R

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#7) kraftxld válasza Chaser (#6) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Pedig milyen jó lenne egy jó kutásszendvics :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8) Somatom válasza kraftxld (#7) üzenetére


Somatom
veterán

Símán tolnám. Mit szólna egy muzulmán egy ragacsos körömpörkölthöz? Pedig, milyen fincsi!

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#9) adlersson válasza Chaser (#6) üzenetére


adlersson
aktív tag

Gondoltam a bejegyzés önmagában más kultúrák bemutatásáról szól, függetlenül attól, hogy kiből milyen érzéseket vált ki, de akkor közkívánatra... :U

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#10) adlersson válasza Somatom (#8) üzenetére


adlersson
aktív tag

Érdekes én az agyas-velős-körmös baromságoknak már a gondolatától is jobban kivagyok, mint egy pirított kutyától, noha valószínűleg ez utóbbit se kóstolnám meg.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#11) Somatom válasza adlersson (#10) üzenetére


Somatom
veterán

Pedig, a csülkös-körmös pacal nagyon fincsi. Sztem a kutya, macska semmivel sem undorítóbb étel, mint pl. a csiga, vagy a kagyló. Vagy, ott van a Sushi, ami javarészt nyers hal. Vagy, a nyers marhahús (tatár beefsteak). Én mindegyiket szeretem.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#12) KISDUCK válasza adlersson (#9) üzenetére


KISDUCK
addikt

Privátba elküldenéd nekem? Én lemaradtam róla és most kíváncsi lettem a hozzászólásokat olvasva.

[ Szerkesztve ]

(#13) Chaser válasza adlersson (#9) üzenetére


Chaser
titán

köszönöm :R
nálam - és sokunknál - a kutyus családtag, rendesen felfordult a gyomrom a képtől
pacalt, körmöt és társait se bírom ;] de azokat még elviselem, ezt nem

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#14) dabadab


dabadab
titán

Némileg ot: láttam, hogy voltál Japánban, most meg Kínában - mennyire beszéled a nyelveket? (És mennyire ugyanaz a japán kanji meg a kínai írás?)

DRM is theft

(#15) adlersson válasza dabadab (#14) üzenetére


adlersson
aktív tag

*Tajvanon. Tudom, az is Kína, meg úgyse ismeri el senki, de (szerencsére) tök másmilyen, mint a "nagy" Kína.

Megy valamennyire a nyelv is, nemrég abszolváltam egy elektromosrobogó-tervező tanfolyamot, hogy kicsit feldobjam a szakmai szókincsem.

A japán meg a kínai elsajátítása igazából nagyrészt teljesen más megközelítést kíván, de pl. kínai után (elvileg) egyszerűbb japánul tanulni. Fordítva nem tapasztaltam túl sok előnyt, gyakran a legalapvetőbb karakterek jelentése is különbözik japánul és kínaiul. A japánban egyébként szvsz a nyelvtan nagyobb kihívás, mint a karakterek.

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#16) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

matcha frappé (抹茶漂浮, mǒchá piāofú),

de mé ződ?

(#17) dabadab válasza angyalpc2 (#16) üzenetére


dabadab
titán

Mert a matcha az zöld (és az igazán jó minőségű matcha az NAGYON zöld).

DRM is theft

(#18) UnA válasza adlersson (#5) üzenetére


UnA
Korrektor

"Ez csak egy rakás nyámnyila" :)

(#19) bul07


bul07
nagyúr

Engem az érdekelne mint finnyást, hogy mennyire sértődnének meg a vendéglátók ha egy közös étkezésnél úgy mint itthon szokás kiszedné magának az ember amit meg akar enni, és az után hogy ők bele esznek az egészbe nem kérne belőle.
Mert nagyon sokszor látom azt hogy a rizs van külön tálalva, a hozzá való "köret" meg középre mindenkinek egy tálba amiből evőpácával szednek ki minden falatnál.
És ez akár étterembe is, kis és nagy asztál is ahol lehet forgatni a ennivalót és abból szednek sokan azzal az evőpácával amit a szájukba is vesznek

Mint ennek a videónk ez elején is látható , csak a rizs van mindenkinek porciózva (vagy ennek a videónak a közepén)

Én elég sokat pörgetem a douyin-t, érdekes nézni őket

Amúgy nincs youtube csatornád ahol videókat teszel fel a Tajvani mindennapokról, vásárlás, közlekedés magyar narrációval mi mi, és mi miért úgy, mindennapi érdekkésegekről magyar szemmel
Mondjuk mi a helyzet a toalettekkel, mert douyin sokszor látni nem angol megoldásokat, és átalakítós videókat hogy a régi guggolóst hogy csinálják meg angol verzióra, de látni nyilvános helyeken guggolóst is, Tajvanon mi a helyzet ilyen ügyben (videó , most hirtelen ilyet találtam ami szemlélteti a nem angolt)

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#20) adlersson


adlersson
aktív tag

Nem hiszem, hogy zokon venné bárki, bár a tálkák méretének tükrében úgy gondolom, elég nehéz egyszeri alkalommal elegendő kaját kiszedni, több edényt - főleg, ha az kifejezetten csontnak, szálkáknak stb. van kitéve -, meg tényleg nem ildomos elfoglalni. Jobb helyeken azért adnak minden fogáshoz külön fogót vagy ilyesmit, amit azért illik használni, főleg ha nem kizárólag családtagokból áll az asztaltársaság.

WC-ből meg főleg a régebbi helyeken van ilyen guggolós megoldás, Kínában az idősebb korosztály valamiért jobban kedveli ezt a módit, így ott relatíve új épületekben, járművekben is találkoztam velük. Én spec. kifejezetten gyűlölöm, szerintem baromi kényelmetlen, főleg egy jó hasmenéskor az ember simán összefossa mindenét deréktól lefelé, utána meg a hóhérnak van kedve szórakozni a slaggal, hogy ne tűnjön úgy, mintha most jönnénk egy disznóólból.

Nincs YT-m, szégyellős vagyok. Douyin / TikTok és hasonló, rákkeltő alkalmazásokat már a routerben blokkoltam, úgyhogy bocsi, de nem tudom megnézni, mit küldtél.

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#21) bul07 válasza adlersson (#20) üzenetére


bul07
nagyúr

Hmm akkor én bajba lennék, mert még magam után se iszok ugyan abból a pohárból ha magára hagytam üresen, mert nem tudhatom hogy más nem e ivott belőle véletlen, vagy elszoktam mosni vagy új pohár
Az meg hogy más a ép szájából kivet evőpálcikával belenyúljon és én azt egyem
Amúgy úgy kimennék arrafelé egy időre de ebből az én életembe már nem lesz semmi, anyagilag se meg így negyven felett semmi nyelvtudással

Amúgy lehetne olyan videó is hogy mondjuk felveszed és feliratozod utána, vagy csak a hangodat adod hozzá tehát te magad sose vagy rajta látható.
Közlekedés, boltban vásárlás, utcán érdekességek, és más magyar szemmel érdekes témák, elég sokakat érdekelne szerintem.
De a karácsony téma is mennyire ünneplik a karácsonyt. Mert ha jól tudom arrafelé még csak most kezd el igazán terjedni.

Láttam olyan videót nyilvános helyről hogy egy árok volt folyt benne a víz arra kellet ráguggolni és a kabinok az árkot szeparálták el, és a kabinok se voltak elég szeparáltak a másik hátsóját simán lehetett volna látni nem takart elég mélyen, nem is beszélve úszó dolgokról :DDD

Douyin vannak jó dolgok nem olyan mint a TikTok, hírek, ipari kamerás felvételek, sokkal másabb, nagyobb betekintés van a Kínai valóság egy részébe innen magyarból nézve
(jó a szép Kínai csajok se kutyák, bár rettentő módon tudják manipulálni a felvételt így kérdés a valóság, olyan algoritmust hasszál a Douyin hogy nem igaz)
Na meg ugye a TikTok nem igen engedi más régióbeli videókat nézni, szerencsére a Douyin azt lehet telepíteni külön alkalmazás lesz
Az a baj hogy egy ideje nem tudom minden funkcióját használni mert egy jó ideje +86 telefonszámot követtel meg, törvényileg van ez [kép], [kép]
Még ez előtt regisztráltam így bizonyos funkciók még működnek

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#22) UnA válasza adlersson (#20) üzenetére


UnA
Korrektor

A guggolós anatómiai szempontból természetesebb, nem véletlenül lehet kapni kis magasítót a vécéhez. ;)

(#23) adlersson válasza UnA (#22) üzenetére


adlersson
aktív tag

Tudom, de ez a tény sem tette szerethetőbbé. :DDD

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#24) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Egy újabb érdekes írás, köszönöm.)

Kíváncsi lennék erre a kutyás dologra. Mármint nem a képre, hanem hogy hogy viszonyulnak ott az emberek ehhez. Én rengeteg húst eszek, szinte mindent kipróbáltam halakból is, pedig utálom a hal minden formáját, mármint ízre. Meg merem kockáztatni, hogy itt a topikban nincs olyan aki napi szinten több húst enne mint én. Viszont ez a kutyás dolog abszolút nem fér a világképembe, nekem ez már kannibalizmus, macskákkal együtt.

Vannak ott hasonló, tajvani emberek, akik ugyanígy gondolják? Vagy ez olyan laza dolog ott mint a csirke?

Btw Tajvan részemről egy külön ország. Furcsa, hogy nem ez az elfogadott.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#25) adlersson válasza Apollyon (#24) üzenetére


adlersson
aktív tag

Tajvanon tilos a kutyahús árusítása és fogyasztása, a kép, amit betettem Vietnamban készült.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#26) Apollyon válasza adlersson (#25) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Jajó
Csak ha már látom egy posztodat, automatikusan mindent Tajvanhoz kötök. (>_<)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#27) adlersson válasza Apollyon (#26) üzenetére


adlersson
aktív tag

Persze, csak leszedették itt velem a képet, arról egyszerűbb lett volna megmondani, hogy nem Tajvan. :DDD

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#28) freeapro válasza adlersson (#27) üzenetére


freeapro
senior tag

Írj egy másik cikket a kutyaevésről másik célközönségnek! Meglátod, úgy fog pörögni a téma, hogy címlapos leszel! :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.