Hirdetés
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
Bocs az off-ért de nem találom az adatmentős topicban azt a részt,h. mi a helyzet low level format esetén?
Ezután is vissza lehet hozni az adatokat? Vagy ez nem humánusabb módszer arra az esetre,ha az ember a hdd-jét el akarja adni,v. valakinek odaadni,ha már nincs rá szüksége?
Thx!
-
stanley_
tag
mi légpuskával szoktunk lövöldözni rá illetve a kalapács/csákány/benzin + gyufa kombóval szoktunk "adatot megsemmisíteni"
sz0k3e_ kollega többet tud ennél mesélni illetve képekkel videókkal tudja ezt frissíteni -
FRENK1988
veterán
válasz
kételkedem #5 üzenetére
Szerintem esélytelen
-
eastsider
nagyúr
ezt meg kellett volna mutatni scofieldnek a prison breakben..
csak beleszabta a tengerbe, s leszedték róla a cuccokat -
Davidof92
senior tag
Jól néz ki. Majd lehet tolok én is fel egy videót a vinyóból csinált hangszóróról.
-
Rive
veterán
OK, most demonstrative ideirom neked, ami egy szigorúan titkos, állambiztonságilag is fontos céges dokumentumból felülirás után visszahozható:
FC DE
... (ismeretlen hosszuságú szünet)
x4 Bx
... (ismeretlen hosszuságú szünet)
7x DD A1
... (ismeretlen hosszuságú szünet)Satöbbi.
Magyarán: értéktelen szemét, apró, összefüggéstelen darabokra vagdalva, hiányosan.
Fölösleges ezen rágózni.
-
zoltanz
nagyúr
"csak néhány byte hosszúságú egybefüggő darabokat lehet kimazsolázni, mérhetetlen ráforditással."
Gondolod haz USA vagy más hasonló kaliberű ország biztonságát vagy durván az érdekeit fenyegeti valami, nem ruháznak be egy ilyen berendezésbe, akkor nagyon tévedsz. Azér ha 1 KByte adatot kinyernek és mondjuk az adatbázisból származik, sok infót is tartalmazhat.
-
Rive
veterán
Ez ma már nem működik.
Régen, amikor még nem szervós, hanem léptetőmotoros volt a fej vezérlése, akkor a sáv 'peremén' maradt valamennyi mágnesezés az előző irásból. Kicsit félrepozicionált fejjel egy, a régi és az új adatból álló mixturát lehetett kiolvasni, ami ráadásul a fix pozicionálás miatt állandó jelszintekkel rendelkezett - azaz igen, megfelelő szintfigyelésekkel lehetett régi adatokat olvasni.
Ma a fejet szervo vezérli -> nincs konstans sávszél, a fej össze-vissza csalinkázik a középvonal körül. Nincsenek fix szintek, nem lehet azt mondani, hogy régi nulla + új nulla az 0.1V, régi egy + új nulla 0.2V, satöbbi.
Igen drága felszereléssel elviekben elképzelhető hosszadalmas melóval feltérképezni a tányér teljes felületének mágneses állapotát (ez néhány nagyságrenddel több adatot jelent, mint amennyi a vinyón valaha volt ), de még ebből is csak néhány byte hosszúságú egybefüggő darabokat lehet kimazsolázni, mérhetetlen ráforditással.
Senki se foglalkozik effélével. Az USA titkosszolgálat százezredakkora ráforditással beépit egy keyloggert, vagy lefizet két takaritot, akik lemásolják a cuccot. Legroszabb esetben felfogadnak egy rakás zsoldost, és elrabolják az egész gépet operátorostul, sértetlen állapotban - és még mindig csak ezredakkora a ráforditás.
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Nem digitálisan, hanem analóg módon olvassák a jeleket. És pédául az 1 állapotú bit analóg értékéből vagy mágnesezési irányítottságából következtetni tudnak, hogy az 1 érték beírása előtt is 1 volt, vagy 0 értékből lett átírva 1-nek.
Ezért pl az USA titkosszolgálat is olyan módszert alkalmaz, ami 2x is felűlírja az adatokat más-más algoritusokkal. -
ZaXXoN
tag
Ez a városi legenda nagyon tartós. Mindenki azt hiszi, hogy a kürt le tud olvasni adatokat egy felülírt lemezről, mégha ők maguk mondják is, hogy nem.
Tessék felébredni!
-
HXY
addikt
Melyik ingyenes programot ajánljátok adatok megsemmisítésére?
-
tihs: Ez a darab teli volt bad blockkal, igy nem kar erte. Rendszeresen semmisitek meg merevlemezeket. A metodus: A tetejere mert par hatarozott utest utan megy a recyclalo ceghez, ahol bezuzzak. (Eddig kovetem az utjat)
zazahoho: Bad blockos = hasznalhatatlan = rossz...
peti_s: Mert ugy tartja kedvem. Ha minden diszket elraktam volna, akkor lassan terdig jarnek bennuk.
-
caprine
senior tag
Ez nem így van, még a többször felülírt adatok egy tört része is visszaállítható.
A vinyo megsemmisitésről jut eszembe néhány éve monitor selejtezés volt nálunk, 15/17" moncsik mentek a szeméttelepre. Egy 30 centis csavarhuzó + kalapács kombinációja volt a preciziós szerszámunk
-
FerroChrom
csendes tag
Jó kis írás.
Nagyon régen, körülbelül öt éve szereztem 12 darab Quantum 1,2 GB-os merevlemezt, teszteletlenül. Gondoltam, biztosan jók lesznek (valamire), de sajnos mindegyik hibás volt. Kivittem mindegyiket az udvarra, építettem belőlük egy szép kis tornyot, majd nekik estem a baltával.
Az egyik szerintem még bosszút is akart rajtam állni azzal, hogy beleállt a lábamba ütlegelés közben.
Most jut eszembe: van itthon 3 rossz Maxtor winchesterem.
-
peti_s
addikt
válasz
kételkedem #5 üzenetére
Most őszintén, de ezt mindenkitől kérdezem aki így semmisíti meg a HDD-jét, hogy miért? Semmi értelme. Berakod a polcodra, vagy fel a padlásra, senki nem viszi el, és bármi ilyen előfordul, megmarad. Amennyiben tényleg hiperszuperatomtitkos dolgok vannak rajta, akkor még megértem, bár, akkor is egy mélyformázás, és rá egy OS csodákra képes.
A cikk persze érdekes volt, bár, én egy kicsit sajnáltam szegény Fujitsu HDD-t.
-
Eddie141
senior tag
válasz
KillHates #27 üzenetére
Ez milyen technológiával működik?
A nevéből kiindulva, valami lemásgnesezés?
Jó cikk. A legjobb rész a farigcsálás a forgó tányérokon
Ha kreativ az ember, akár szép mintákat is lehet csinálni
Szerk.:
skrabi:Én felvettem, ahogy kidobok az elsőröl a pincéig egy 19es crt-t. nem is volt jó, plussz az volt a 4. amit felcipeltem a lanpartyra és egyik sem működött (akkor nem volt sajátom, elromlott, az alagsorban meg raktár volt), felvettem, egyik haver felrakta youtube-ra, és le lettem hordva mindenfélének, hogy miért kell ilyen értelmetlen pusztítást művelni
Ez van. Ha még értelmetlenül csináltam volna. De azért jót röhögtünk Kasza08 kollégával
Itt a vidi(én vagyok a videón, nem röhögni az akkori hangomon, lámpalázam volt
)
-
skrabi
senior tag
tetszik ez az egész, de tihs, veled nem értek egyet... már mért ne szórakozhatna az ember, ha úgy akarja? épp az a lényeg, hogy nem felülírod az adatokat, hanem MEGSEMMISÍTED
ha csinálok valami ilyen állatságot, ezentúl videózom és felkerül ide
legutóbb szétvertünk egy 15ös crt monitort, ici pici darabokra, a videót sajnos nem mentette a telefonom
pedig olyan jól nézett ki
KillHates: ez mágnesez?
-
zazahoho
őstag
huha ez embernek fáj a szíve ,hiába régi a hdd
-
Salvador20
őstag
de jó IKEA-s harapófogó, nekem is ilyen készlet van
Fogó, kalapács, csavarhúzó
-
tihs
tag
Én annyit tennék hozzá, hogy ez nem más, mint Környezetszennyezés.
Más még tudná használni ezt ha nem tennéd tönkre
A megfelelő hulladék újrahasznosításról se lett gondoskodva
mi lesz veled így TERMÉSZET.........
van 1 raklap program, amit lefuttatsz és a lemezen nem lehet visszaállítani az adatokat
pl teleírja 0-ákkal
direkt vannak erre programok, nem kell mindent tönkretenni feleslegesen
-
norbx
aktív tag
lol
-
concret_hp
addikt
egy durvább mágnes rápattintasz pár napra az nem jó?
-
gempula: ebben mi a hulyeseg?
bacsis: Ne mond, hogy te nem elvezted volna!
strike-force: Nem veletlenul irtam, G17-el mar teszteltem.
Angel1981: Ugye , hogy jot tesz az ember lelkivilaganak? 40G kicsit nagy, van 40MB-os ATA vinyom.
-
Angel1981
veterán
Kollégámmal már jó pár hibás merevlemezt vertünk szét apró darabokra kalapáccsal...
(Persze azért köszörűszemüvegben.)
Van egy 40 Gb-os Quantumom, ami viszont hibátlanul működik - azt nem bántom; emlék.... -
Cyberpunk
félisten
Hát igen a zúzós módszer az mindig beválik
Erről állítsa vissza valaki az adatokat. Ha jön a BSA -
.50 BMG SUCK ON THAT!
-
valld be hogy még élvezted is
Aki látta már a szobám falát, az láthatta hogy sok a szétszedett vinyó.. na most némelyiket én nem tudtam szét csavarozni... azoknál az ásós megoldást szoktam használni.. valamelyik oldalánál amennyire tudom, szét feszítem, hogy beférjen az ásó, belenyomom amennyire bírom, majd párszor földhöz vágom, általában 2-3-4 földhöz caspás után az ásó elvágja azokat a részeket a HDD-ben ami még összetartotta -
törölt tag
Kösz a tippet, ha lesz egy fölös régi merevlemezem, tuti elszórakozom vele.
A hülyeség tényleg határtalan -
zolikaDB
veterán
Balta?
-
Rive: Koszi a kiegeszitest Pont ezert irtam, hogy "bizonyos fokú" azaz limitalt. Ez a darab elegge kozel van ahhoz a korhoz.
Oldmobil: Ennel sokkal hatekonyabb modszereket hasznalok nagy mennyisegnel. Talan emlitettem a furot, jegcsakanyt, kabelletra profilt, kohoba dobast...
kételkedem: Ha igen, akkor eros konkurenciaja leszel a Kurtnek.
ddekany:[link]
-
Rive
veterán
Régen, amikor még a fej fix pozicióra volt állitva, nem pedig szervó szánkáztatta körbekörbe a középvonal felett volt mód klf. trükkökkel a sáv széléről visszaállitani adatot. De az a korszak a 300-500MB méretnél véget ért.
Modern vinyónál a fej csalinkázik a középvonal körül -> vannak területek, ahol a régi irás felülete teljes egészében felüliródik az új adattal.
Esélytelen.
-
hfrankee
senior tag
Volt egy riport Kürt rt-s szakival,aki említette,hogy bizonyos együtthatók esetén még az is lehetséges,csak a ráfordítandó pénz irreális.Összeget nem említett,de mint lehetetlent érzékeltette.Gondolom,ha NASA vinyó rongálodik akkor van az a pénz és eszköz amivel helyre tudják állítani.
-
ddekany
veterán
Basszus, az a csavarhúzós videó... inkább szemműtéteket nézek.
Mondjuk ez sem gyenge: [link] Hogy bírta ennyi ideig fatális zárlat nélkül? És milyen szépen fújja a buborékokat...
Amúgy az adataik kiadását jobban féltők nem tudom gondolnak-e arra, mi van ha betörnek a házukba, és leviszik a gépet. Szóval titkosítani kell eleve a HDD-t, és akkor amúgy érdektelen az életciklus végén is a felülírás/megsemmisítés. Akinek nincs megfelelő Windows-a vagy csak idegesíti a Trusted Platfrom-os megoldás túlkomplikáltsága, ott van erre a TrueCrypt is. Persze fel kell adni némi teljesítményt...
-
Thrawn
félisten
Ha ezután is vissszahoznak adatot...
-
Rive
veterán
A Kürtnél meg simán visszahozzák a teljesen felülírt adatokat, ha azok előtte kellően hosszú ideig voltak a lemezen.
Van néhány adatmentős csóka errefelé, a téma meg már igencsak alapos átbeszéltségnek örvend, pont az általad is hangoztatott urban legend miatt.Fizikailag felülirt adatot NEM hoznak vissza.
-
kételkedem
addikt
Szia frescho!
Az általad ismertetett módszerrel semmisítettem meg egy merevlemezem. Csak később vettem észre, hogy sajnos pont azt sikerült, amin az esküvői fotóktól a fiaim születésnapjain keresztül az összes nyaralás fotója rajta volt. Szerinted Get Data Back-al vissza tudom még hozni az adatokat?
-
Oldmobil
aktív tag
Elég kisipari ez a módszer, ha a fiókban felgyűltek a merevlemezek, kicsit hatékonyabban kellene dolgozni, pl. befogni satuba, fúrógéppel 2-3 helyen átfúrni az egészet tányérostul, oszt kész. Nem kell hozzá csavarozni, nem kell hozzá táp.
A Kürtnél meg simán visszahozzák a teljesen felülírt adatokat, ha azok előtte kellően hosszú ideig voltak a lemezen. -
64b0r
aktív tag
Hát ez nagyon komoly! Jól néz ki a merevlemez csavarhúzós esztergálása...
-
Rive
veterán
A Kürtnél bizonyos fokú meghibásodást, felülírt adatot vissza tudnak állítani...
Fizikailag felülirt adattal semmit se tudnak kezdeni úgy 3-500MB méretű vinyó fölött. -
Mr.Csizmás
titán
szerintem egészítsd ki a szokásos "otthon csak saját felelősségre" szabványszöveggel.
más: lúgos vagy savas fürdőt hogy viselné az adatvesztés szempontjából?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest