- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
niyabinghi
tag
A Groundation jó, neked köszönhetem, hogy ismerem őket. (Na jó, pár héttel később egyik unokatesóm is megjelent vele, így nem tudom, mit gondoljak.) Először mondtam, hogy á, ez nekem lassú, aztán mégis teccc.
A dancehall jó, annyi a baja, hogy a legtöbb előadó nem tud túllépni az egymás fikázása (lásd pl. Bounty Killer vs Ninjaman, Kartel vs Movado), fegyvermánia, valamint a b…ás szentháromságán. Amelyik meg igen, azt vagy kevesen ismerik, vagy tényleg rettenetes. o.O Capleton egyre szenilisebb, szó szerint ugyanazt darálja minden interjúban, meg persze fyah haffi bun és fyah pon babylon, Sizzla is régen mutatott újat, Buju még mindig sitten, amiket meg mostanában kaptam kintről legújabb címszóval, hááát... Inkább hagyjuk, na. Van pár régi album, amik jók, aztán csá. Mostanában kezdek megint egyre több Marley-t meg Tosht hallgatni. Ja meg hát az öreg Skelly-ék is császárok, ez nem kérdés. -
Jester95
csendes tag
Én meghallgatok minden fajta zenét, de leragadtam a techno-nál és ennek alfajainál. Van egy haverom, kis cigó srác
ő mindig hip-hop-ot hallgat és ha rájön az "5 perc" le se lehet lőni úgy bepörög.
Én meg általában tök nyugodt vagyok és minimal techno-t hallgatok. Sokan nem is értik mért vagyunk ilyen jóban, mikor teljesen különbözőek vagyunk. Bár én az a típus vagyok aki mindenkivel talál valami közös témát.
-
Klemens
őstag
A RAP-ről vagy HIP-HOP-ról van szó, ne csak a trágárkodás, lövöldözés, gengelés vagy az ilyen dolgok jussanak az ember eszébe, szerintem.
Itt van néhány példa honfitársainktól:
Anonim MC - Névtelenül
Riddler - Vers
Hősök - Forgatom a Világot
Mentha - Bennünk él
Sub Bass Monster - Sebességmámor
A legutóbbi egy személyes kedvenc, egy Himnusz, mert az autó az életem.Persze lehetne még sorolni Fankadelivel vagy az a Animals Cannibals-el meg még vannak még jó páran. Persze van ahol megesik 1-2 trágár szó vagy ilyen, de nem ez a jellemző. Amiket itt felsoroltam, szerintem nagyon jó szövegeik vannak. Trágár szó ezekben alig van és nem arról szólnak a szövegek, hogy gengeljünk és löcöldözzünk meg drogozzuk szénné az anyunkat, stb...
Persze lehet, hogy a nagytöbbség ebben a műfajban pont az itt felsoroltak ellenkezője és ezért ragadt erre a műfajra ez az elgondolás.
Amúgy jó írás, és én azért emeltem ki kimondottan ezt a műfajt, mert én inkább ennek a híve vagyok, de öltözködésben nem követem (a gyatyám ülepe nem a térdemnél van, a pólóm ujjának a vége pedig a csuklómnál), nem drogozom és nincs lőfegyverem sem és nem trágárkodok állandóan (kivéve, ha nagyon ideges vagyok, mert akkor nagyon). -
Dubmaster
aktív tag
Jah, értelek!
A reggae is divat "bizonyos körökben"Az Israel Vibration nagyon jó!!!! Amit én még mellé tennék Neked ez alapján:
I Jah Man
Augustus Pablo
Midnite
Bim Sherman
Linton Kwesi Johnsonés a nagy öreg: Le Scratch Perry!!!!
Ők a mai napig őrzik hitelességüket, (Bim kivételével, ő sajnos távozott Jah-hoz)
Az én nagy kedvencem a Dub Syndicate és Adrian Sherwood (On U Sound)
Többször voltam koncertjükön Bécsben! Zseniális!!!!
Üdv: Dub
-
bwoay
nagyúr
válasz
Dubmaster #197 üzenetére
hát azt nem tudom, hogy a Groundation mennyire nevezhető autentikusnak.
nekem fura ez a "new school" roots is, nem szoktam meg,
mert jamaikából mára szinte csak ordítozós dancehall jön, és bár abból is van jó,
de közel nem hordoz akkora értéket, mint a roots reggae.
meg minél több Groundation albumot hallgatok,
annál jobban hallatszik, hogy nekik is a korábbi albumaik az igazán jók.
aztán kezd hígulni a dolog. viszont még így is jó. nem olyan autentikus,
mint mondjuk az Israel Vibration, de nagyon kellemes,
és képes mélyen megérinteni az embert. Ezért linkeltem neked. -
Hm, elértetted mert szarul írtam.. ötletem sincs miért szimfonikust írtam..
Olyan zenék állnak legközelebb hozzám, melyekben minél több hagyományos hangszer kap szerepet.. Na és a kórus.. azért is oda vagyok meg vissza.
Nyilván így már érted mire gondolok.
Pl.: Globus, Epica, Aesma Daeva, stbstb.. szerencsére van sok, és szinte mindben női vokál van, ami megint csak gyengém..
No, így értettem.Haggard is nagyon jó.
-
Dubmaster
aktív tag
Nem állítottam, hogy kizárólag feketék tudnak jó reggae-t játszani...bár autentikus reggae-t nehéz nyomni a mögötte lévő hitbeli lét, politikai ideológia és a fekák több évezredes hányadtatásának átélése nélkül...és itt rögtön kapcsolódunk is a topichoz:
"zenei stílusban a lelked?"
Én azt gondolom, hogy a zene az a több évezredes kifejező eszköz, amit mindenki megért. Előbb zenéltünk, mint beszéltünk.
-
Crystalheart
őstag
Ilyen létezik, Wikipedián is van szimfonikus metál szócikk. Felsorolja a legtöbb ilyen együttest is, bár a legtöbb persze valamiféle power vagy goth metal együttes, akik szimfonikus elemeket visznek a zenéikbe, azt sem mindig. Leginkább power metal. Mondok egy példát is, az olasz Rhapsody of Fire nevű zenekar 2000-ben legyártott egy rendes szimfonikus intrót is a Dawn of Victory nevű albumhoz, a Lux Triumphans-t.
(Hogy van az, hogy a magyarokon kívül szinte minden ország nyom ilyen minőségi zenéket?
)
-
nyunyu
félisten
válasz
FoxiestFox #191 üzenetére
S&M?
Ugyan mar.
Szimfonikusokkal semmi baj nincs, egyszeruen Metal Ica volt a gyenge lancszem...Eleg gyenge probalkozas a 69-es Deep Purple haknihoz kepest.
Esetleg ott van meg az egy szal villanygitar kontra nagyzenekar temaban 74-bol Mike Oldfield Orchestral Tubular Bells-e.
Vagy ilyen Haggard jellegu zenekre gondolsz?
Tavalyi koncertjukon akkora zuzas volt, hogy ihaj... -
válasz
Crystalheart #190 üzenetére
A szimfonikusokkal megtamogatott motaaaal a legjobb^^ Ami jo a zeneben, fogjak, es osszerakjak.. ^^
-
Crystalheart
őstag
válasz
Dubmaster #188 üzenetére
Én azért írtam, amit, mert talán a zseniálist a lehető legnehezebben megalkotható dolgokra értettem, holott maga a zsenialitás elvileg eredendő. Csak hát... fenét érdekel, hogy valaki zseni, ha nem képzi magát? Csodálatos, amit egy fejszámolóművész tud művelni, de amíg nem alkot maradandót, addig hiába tudja, amit tud. Szóval, függetlenül attól, hogy én szeretem-e a klasszikus zenét vagy sem, mondtam ezt, és ha sosem hallgatnék, akkor is így tennék. Egyszerűen (jó) klasszikus zenét tud a legkevesebb ember produkálni, alkotni, úgyhogy a logika alapján ezt nevezem - az én szótáram szerint - zseniálisnak. Persze, lazábban is értelmezhetjük a szót, holmi jelentéseken nem itatkoznék - most is csak leírtam, én miért mondtam, amit.
Mindig megpróbálok a lehető legobjektívabban hozzáállni a dolgokhoz.
-
Dubmaster
aktív tag
Hááát, ez a wikipédiás cikkecske nagyon messze áll a valóságtól....az MTV-re pedig eddig sem adtam sokat, ezután sem fogok...azt gondolom, hogy a legtöbbet a tapasztalat adhat, nem pedig néhány önmagát zeneértőnek gondoló kritikus tollábólkicsúszott iromány....
Egyébként nem hallgatok sűrűn punk-ot, főleg nem a mai álpunkot..ha már előveszek egy-egy régi kazit, vagy videot, akkor az említett csapatokat nézem, hallgatom...esetleg egy kis Exploiteddel kibővítve.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Crystalheart #186 üzenetére
Szia!
Már kezd is kibontakozni egy egészen jó kis eszmecsere...
Nagyon sok zenei stílust hallgatok, a népzenéktől (magyar, szerb-horvát, zsidó, cigány...) a keményebb stílusokig. Amikor a reggae-ről írok, mint zseniális zenéről, az elsősorban arról szól, hogy ez érinti meg a lelkem leginkább. Bár természetesen a zenei világa is közel áll hozzám (Dub Syndicate, Lee Perry, Midnite...) Csodálom a fekete zene "lazaságát" a hangszeres tudásukat... Mivel magam is játszom hangszereken, számomra fontos a kimunkált, "levegős" hangzás és a szöveg harmóniája. Nem vitatom, hogy a szinfónikus zene magasan kvalifikált tudást igényel, azt sem, hogy a sok-sok szólam harmóniája, a hangszerek sokaságának egybeolvadása ne lenne gyönyörű. Egyszerűen engem nem érint meg - pedig 6 évig tanultam fúvós hangszereken.
Szal, van még miről írnunk egymásnak, főleg, hogy alapvetően más zenét hallgatunk...
Üdv: Dub
-
nyunyu
félisten
válasz
Dubmaster #185 üzenetére
Ezen nem veszunk ossze.
Nyilvan elobb volt a kizsakmanyolt brit munkasosztaly hocipoje tele, es kezdtek ideologiat gyartani, viszont ennek a zenei kifejezesere szandekosan hasznaltak minimal kobaltat az akkori rock hangzas helyett, mondvan nem lehet mindenki gitarvirtuoz, viszont az ideologiat terjeszteni kell.
Temarol tenyleg nem tudok sokat, csak annyit, amennyit az MTV Hungary rocktorteneti dokumusorabol elcsiptem, meg a punk rock szocikket olvastam el par honapja.
Mindegy, kedvedert beraktam a Blitzkrieg Bop-ot.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Dubmaster #185 üzenetére
"A reggae-ben sokszor két akkordra épül fel egy egész téma, mégis a legzseniálisabb zene...ez csak zárójelben."
Zárójelben, azt hiszem nem képezheti vita tárgyát, hogy a legzseniálisabb zene a nagyzenekari szimfonikus világklasszikusok és kortárs megfelelőik, függetlenül attól, ki hallgatja őket és ki nem.
-
Dubmaster
aktív tag
Elég keveset tudsz erről a korszakról, legalábbis az írásodból ez derül ki.
Először is válasszuk ketté a zenei részt és az ideológiát.
Zene: Voltak nagyon jó punk zenekarok: Dead Kennedys, Ramones, Bad Religion...csak példaként. Ötletes, jó zenével. Nem értem a minimal zenével mi a gondod? A reggae-ben sokszor két akkordra épül fel egy egész téma, mégis a legzseniálisabb zene...ez csak zárójelben.
Mielőtt átúszunk a mögöttes ideológiára, nem árt megemlíteni, miért is alakult ki a punk... Amikor munkásosztályról beszélsz - meglehetősen degradáló módon - eszedbe jut -e, hogy a punk Angliából indult és NEM a Sex Pistols,-mint a műfaj azon résztvevője, akiket mesterségesen hoztak létre kizárólag üzleti megfontolásból - játszott vezető szerepet? A 70-es években kettészakadó szigetországi társadalom "szülöttje" a punk, célja a mindenkori politikai hatalom elé tükröt állítani! Azt, hogy meglehetősen szabad szájú? És? MA is rengetegen élnek ebből ( Enimen, illetve a rap zene egésze...jelzem, velük sincs semmi bajom addig, amíg nem üzlet!)
Közben a punk kialakulásának lényegi elemét érintettem is. Teljesen alaptalan megközelítés:
"rock ellenpontjakent indult a 70-es evek elejen".
A punk mozgalom leginkább ideológiai alapon indult, mely lényege a "letaszított" társadalom érzéseinek kifejezése. Elég érdekes lenne, ha ezt mondjuk lant kísérettel nyomták volna.
Ráadásul a punk alapokra épül (épült) nagyon sok sikeres zene, zenekar ( dark wave, acid, dance floor, )Szal, nem értek Veled egyet, de ez csak annyit jelent, hogy van miről írogatnun, ami viszont jó!
-
Egy minimálisan értem amit a szerző írt, de nem értek egyet. Igen, szerintem is lehet következtetni a zenei ízlésből az ember jellemére, de csak minimálisan. Drogozni punkot, technost és bármilyen stílusnál látni lehet. Lövöldözni? Kérdem én, látott valaki lövöldözni valakit az utcán? Mert én se rappert, se technost nem láttam!
Ez nem amerika! Ha nem így gondolod, nem nagyon jártál még bulizni!
Nos még egyet szeretnék leszögezni. Általában a 18 éven aluliak gyakran cserélgetik a zenei stílusukat. Úgymond divatot követnek. Ezért rájuk ez végképp nem mondható. Közösség, vagy divat hatására "torzulnak".
Akik viszont már nem tinédzserek:
Metál vagy kemény rockot hallgatóak zöme (szerintem) magukba fojtják az agressziót, amit az élet során kapnak negatív dolgokat. Ezt a zenében vezetik le. Én imádom a metált, kicsit magamból indulok ki. Szeretem a hörgős mély zenéket, de mégis iszonyat nyugodt ember vagyok, nem török, nem zúzok. A zenében kiadom a dühöt, amit a való életben nem tudok.
Másik zenei stílus amit imádok a drum and bass! Általában elvont emberek hallgatják, sokszor fura ötletekkel van teli a fejük. Én nagyon szeretem az ilyen embereket és a zenét is. Amolyan zenei orgazmus sokszor!
-
nyunyu
félisten
Punkot egyebkent tenyleg nem kellett volna osszemosni a rockkal, elvegre az egyre technikasabba, virtuozabba valo rock ellenpontjakent indult a 70-es evek elejen, vegletekig lecsupaszitva a zenet: tanulj meg 3 minimal riffet, random kombinald oket, szolozni nem kell tudni, karomkodj ezerrel, hogy szar a vilag, mindenki kapja be. Ennyi a lenyege, semmi tobb.
Munkasosztaly aljanak a zenejePersze hangulatfuggoen befigyel neha Sex Pistols vagy The Clash is a lejatszomba.
Jokat lehet rohogni a vegtelenul primitiv zenejukon. -
nyunyu
félisten
Emlekszem, altalanosban ment a klikkesedes, aszerint hogy ki mit hallgatott (rockerek G n'R-t, MTV altal diktalt divatot majmolok meg Depeche Mode-ot), aztan ment az oda-vissza anyazas, melyik a jobb.
Techno akkoriban meg igencsak gyerekcipoben jart, altalanos vegefele kezdtek szallingozni ilyenek, mint 2 Unlimited, Scooter. (emlekszik meg valaki rajuk? En nem :p )
Trance, house, meg a tobbi kabszeres tucatzene ertelemszeruen meg nem letezett.Aztan altalanos utan fater kamionsoforje kivitt az utolso Pink Floyd koncertek egyikere Wiener Neustadtba, az egy komoly, meghatarozo elmeny volt. (szabadteri koncert, 100k folotti nezovel...)
Gimi alatt foleg a Pink Floyd ment, nemi Mike Oldfield (2000 ota hallgathatatlanul kommersz
), meg par haver hatasara kezdtem kemenyebb mufajokat is hallgatni: Metallica, Iron Maiden, AC/DC.
Egyetem alatt (helyett...) is hasonlo stilusok mentek: Megadeth, Motorhead, Black Sabbath.
Mostanaban, 30 fele kozeledve kezdem felfedezni a tobbi klasszikus 60-as, 70-es evekbeli rocklegendat (Hendrix, Led Zep, Deep Purple, Rolling Stones, The Who...)
Most pl. Dire Straits Brothers in Arms albuma szol... (asszem visszatekerem meg parszor a Money For Nothing-et
)
Ezzel parhuzamosan kacerkodom a dallamosabb modern metalokkal is. (got, power, black...)
Ide is tudnek irni vagy 10 bandat a teljesseg igenye nelkul: Ayreon, Apocalyptica, Haggard, Lunatica, Nightwish, Sonata Arctica, Dream Theater, Kamelot, Luca Turilli, Evanescense, Xandria...Tenyleg, lassan ideje lenne berakni Haggard-ot, ugysem hallgattam mar oket vagy 1 honapja.
Satriani-t, Malmsteen-t viszont nagyon nem birom. Oke, hogy iszonyat technikasan birnak szolozni, de egyszeruen kinzas hallgatni
Elektronikus zenebol max Jarre, Vangelis, Kraftwerk van itthon.
-
Kang
csendes tag
Nem akarok alázni, de inkább olyasmiről írj amihez értesz is.
-
Crystalheart
őstag
válasz
FoxiestFox #178 üzenetére
Nem titok, de azért nem akarom, hogy feljöjjön a topik egy Google-keresésre...
-
válasz
Crystalheart #176 üzenetére
Kiről van szó?
Ha nem titok.
-
Wilika
aktív tag
válasz
Crystalheart #176 üzenetére
De nem, komolyan, ez nekem baromira tetszett.
-
HavocS
senior tag
Hát mondjuk hogy a rockerek rongálnak a legtöbbet az kicsit meredek... ültél már tipikus diszkós vonaton?
-
v.tom
őstag
válasz
FoxiestFox #172 üzenetére
Igen, sajnos igazad van.
Attól függetlenül, nekik is van mit köszönnie az embereknek. Megteremtették a közös összefogást a különböző stílusok képviselői között. A metálos és a diszkós karöltve, együttes erővel, igazi összefogással fikázta őket, mintha igazi testvérek lennének.
A viccet félretéve, azért az megfigyelhető, hogy igen sok stíluselemet átvett tőlük a többi irányvonal. -
-
v.tom
őstag
Nem én írtam a cikket.
Az alternatív zene egyébként szerintem egy baromi különc dolog, mert ők azok az "átmenet", akik minden egyéb zenei stílus kedvelői közül tudnak rajongókat gyűjteni. Különleges helyzetben vannak. Egyébként gyk meg sem tudom fogalmazni, hogy ki az "igazi" alter, és mi az az alter. Szerintem kicsit ez is olyan gyűjtőfogalom, mint az indie. -
v.tom
őstag
válasz
Crystalheart #164 üzenetére
A mai emo-t én sem kedvelem (tokio hotel?), de az eredeti emo-val nem volt bajom, valójában még csak önálló stílus sem volt, csak egy kicsit különválasztották. Ma pedig ugyanezt a nevet ragasztották az idétlen tinikre.
-
hcl
titán
válasz
Crystalheart #160 üzenetére
Gót, mindenhol ezt mondják sorozatokban a gótikus metál kedvelőire, de könyörgöm, a TV-n kívül ki mondja magáról azt hogy ő gót...
Másrészt, v.tom miért nem vetted bele a cikkbe az altereseket?
-
Wilika
aktív tag
Mert amíg a föld kerek,
mindig lesznek rokkerek...
De mivel a föld ovális,
DISCOSHIT A NORMÁLIS!!!! -
Wilika
aktív tag
válasz
Crystalheart #160 üzenetére
ráadásul még apám is metálénekes
Eeeez, mi vagány!!!
-
sviba
tag
Na ez...
Ebből egyértelműen látszik hogy a teknósok (merugye a trance is teknó, mint megtudtuk ) Önelégült Egoisták
-
madstunt
addikt
Az igazat megvallva az írás jól tükrözi hogy mit nyom a média és a média anyatején felnövő fiatalság( mielött valaki belém köt emiatt a fiatalság szó miatt közlöm én is része vagyok nagyjából a 19 életévemmel.... ) mivel az általánosítás megy de nagyon.Ha rockot hallgatsz akkor ilyen-olyan vagy,vagy ha nem úgy öltözködsz akkor nem is szereted a hip hop-ot,ha trash metal-t hallgatsz akkor nem hallgathatsz chill-trance-t,ha Armin-t szereted nem szeretheted Judge Jules-t...
Elég csak megnézni hogy a Hip-Hop gyökereit mivel azonosítja sok sok,magát masszív hiphoppernek kikiáltó fiatal,Tupac-el.NO COMMENT,ez olyan mintha aztmondanánk hogy a törtütemű, elektronikus zenét a pendulum találta ki...
-
Crystalheart
őstag
-
-
v.tom
őstag
válasz
FoxiestFox #108 üzenetére
Pont az emo-t akartam én is kicsit kiemelni, de látom, te mát megtetted. Szerintem le kéne szállni ennek a stílusnak a fikázásáról, ugyanis az emo jóval több, mint amennyit a az utcán tigriscsíkos vans-ben rohangáló oversize napszemcsis tupírozott hajú ebből ki tudnak, és ki képesek sugározni. Már elveszett az igazi jellemzője sajnos.
-
Crystalheart
őstag
válasz
#56474624 #114 üzenetére
"Nem azt mondja az illető, hogy "Én Kis Géza vagyok.", hanem mondjuk "Én gót vagyok.". Előbbivel úgy érzi nem mondana elég nagyot, utóbbit meg legalább egy nagyobb csoport tudja értékelni. Ezáltal tudja az önértékelését picit "helyrerakni". Attól még Ő persze egyéniség, max. saját maga nem tud róla, nem fogadja el."
Szerintem ha valaki azt mondja, "én rokker vagyok", akkor kb olyat mond, mint hogy "nekem Lenovo laptopom van". Ergo ez csak egy választott leíró tulajdonság, nem kell túl nagy feneket keríteni neki. Én is mondhatom magamra, hogy rokker vagyok, mert fekete elmenős ruháim vannak, hosszú a hajam és Manowart hallgatok, ráadásul még apám is metálénekes.
Holott én aztán nem vagyok egy csordaember, mondhatni. Klasszikus zenét hallgatok, íróklubokba járok, filmrendező leszek (először), és napjaim többségét mocskos parasztmunkával, parasztcuccban töltöm el még másfél évig.
-
Kidus
őstag
válasz
FoxiestFox #158 üzenetére
Koszi
-
-
Kidus
őstag
Ahh jo kis offshore, saltwater, most eszembe juttattad oket, ki kell kotornom a fiok hatso sarkabol!!
Timbaland meg nagyon jol szolt Timberlake-kel, egesz nyaron azt hallgattuk ( napersze neha meg kellett szakitani kis Guns-sal).
Na megyek turok a regi zenek kozt, meg tan Music Instructor is van kozte ( nem rohog).
Jah es ajanlom a Trance Energy-t minden nyitott lelek figyelmebe, akkor is, ha nem kulonosebben szereti a trance-t, mindig vannak ott olyanok, akik igencsak utnek.
Es ha mar itt vagyok: Rock never dies! -
numan
csendes tag
Zenei megnyilvánulás, Emberi megnyilvánulás ...
Pl.: Ha egy elmetörött hyperinteligens sorozatgyilkos komolyzenét hallgat, mialatt napokig szadizik meg belez ... akkor ez az igen buta fikció egy végletnek,kivételnek számít a íráshoz képest?!
Aki keresi a bajt nem összevethetö a zenével, mert nem a zenét keresi. Aki pl.egoista az csak magára gondol, tehát vagy tulcsordult önbizalmú vagy önző, de nem teknós, vagy bmilyen zenei irányzatú, mert nem irányzatok szülték a egót. Le lehet vezetni szépen mindenkinek az összes jellem-zene hasonulást, de nem lehet be kategorizálni az embereket ennyire 1oldalúan. -
sviba
tag
Hát... Ezt nem olvastam végig...
-
Skizz
addikt
az egoista résznél fordultam le a székről... ordító hülyeség ez az egész. amúgy is rühellem, ha valaki általánosít (főleg zenei és öltözködési stílus alapján), de ez azért már durván baromság, amiket leírtál...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Polacheck #141 üzenetére
hát, mégiscsak 10 éves jubileumi volt... szóval akik húsz évesen kezdték a bulizást a hypereken
olyan szempontból különleges darab volt, hogy azért eléggé ritka elektronikus zenében, amikor az ember 20évesen az egyik legfiatalabb a buliban, az átlagéletkor meg 25 fölött.
szóval ennyire, igen
-
hcl
titán
válasz
TheDragon007 #150 üzenetére
Moderáció miatt?
-
psyho85
aktív tag
Egy fél pillanatra címlapon is kint volt, de inkább a helyére tettem a reakciómat. Hozzászólásnak hosszú lenne, szóval önálló életet kezdett.
-
Nem lehet bekategorizálni mindenkit, de sokakra ráillik az itt felsorolt kategória.
-
-
hcl
titán
Én is belehallgattam a Psyclon Nine - Divine Infekt -be, hát ez egy fos
@Wilika : Hm, engem sem szoktak megérteni, de hát az emberek különbözőek.
Le kell szarni.
Menj el dolgozni, majd ott megtanulod mi az amikor az emberek basznak egymásra illetve fúrnak egymás alá. Aki munkahelyen normális tud maradni, azé a tisztelet
Ezért nincs értelme az emónak mint stílusnak -
Szplöttyy
senior tag
válasz
LordDarkness #14 üzenetére
Ereimben izzó láva!
-
Wilika
aktív tag
válasz
TheDragon007 #138 üzenetére
Nem fogadom el, mert... áh, úgysem értenéd.Engem senki sem ért meg.
-
icon
senior tag
Az írónk képzett némi sztereotípiákat. Az embercsoportokat maximum tetteik alapján illik "beskatulyázni", akkor sem azzal a mércével, amit a világból kapunk, hanem azon fogalmak abszolút értelmének lencséin át nézve, amelyen át vizsgáljuk a személyiséget.
(Huhh, ez jó filózós lett...)Tehát mivel írónk bármely oknál fogva is, de nem nézett a dolgok mélyére, csak itélkezett így-úgy törvényszerű lesz, hogy a táborok egy-egy tagja jogosan fog torkának esni.
-
-
TheDragon007
senior tag
Melbourne shuffle odavág... de hát ez kell is pl. a hardstylehoz
ezek már a "magamutogatásról szólnak" - mint a kolléga megmondta, egoisták a technósok, én is az vagyok
Tudod mit? Mutassunk egy új irányt azzal, hogy elfogadom az emóságod, te meg elfogadod az egóságom (már ha lenne ilyen szó
).
dying star: A nacival egyetértek, egy generációt viszont még így is megél az emóság
-
Wilika
aktív tag
válasz
FoxiestFox #136 üzenetére
milyen szép és okos is a természet...
-
-
Wilika
aktív tag
válasz
TheDragon007 #132 üzenetére
Alkoholból kevés jut a vérembe, a pozitív gondolkodás viszont csakugyan nem kenyerem
Amúgy vannak napok mikor rájövök, hogy lényegében emo vagyok, még így hosszú, fekete, vasalt haj, és herefojtós naci nélkül is.
-
Wilika
aktív tag
válasz
FoxiestFox #133 üzenetére
vicces, hogy pont azt hallgatok épp, pedig a legtöbben kik ismernek, nem gondolnák rólam
Amúgy ezek az elektronikus maszlagok erősen meg tudnak fogni a mozgásukkal.
Amit ugrálnak Jumpstyle-ra, vagy amit kacsáznak a lábukkal DnB-re, vagy múltkor láttam nagyon komoly figurákat (running man, melb shuffle...)
persze, ezek már a "magamutogatásról szólnak" de annyira jókén legalábbis nagyon csípem.
Az a baj, hogy a ska-val egy ideig kicsit beszűkült a mozgás-kultúrám, mert majdnem minden zenére skankelni akartam -
válasz
#56474624 #126 üzenetére
Nem akartam személyeskedni, csak beszélgetünk.
Te is leírtad a magadét, és én is.
Egy bemutatkozásba miért..? Hm. Nem tudom, nem írtam még bemutatkozásba, bár el tudom képzelni.. én simán büszke vagyok erre.Talán másokat is ez motiválhat.
Meg a már említett csordaszellem is.
Mert miért írják oda mások meg azt, hogy I <3 HARD TEHNO?
Mertcsak. Szuverén joguk. Vagyis jogunk.#124.: Ennyi. Ezt kell meglátni. Elfogadás. Szóval sem több.
#129.: Én a másodikhoz vagyok sorolható, de szerintem ezt levehette bárki rólam. -
Wilika
aktív tag
válasz
FoxiestFox #128 üzenetére
Igen, nevezett lány is magának varrogatott állítólag.
Sőt, magam is tervezgettem már ruhát magamnak, és lenne több is, ha nem halna el mindig a lelkesedés... >_< -
Wilika
aktív tag
válasz
TheDragon007 #127 üzenetére
Igen, féltem hogy kioktató lesz a hangnemem, szóval ezért is bocs.
De tényleg csak nálunk lenne jellemző?
Szóval nem kérdőjeleztem meg a tapasztalatodat, csak egyszerűen nem fér a fejembe hogy csak nálunk lennének önzőek az emberek. -
Wilika
aktív tag
válasz
#56474624 #126 üzenetére
Mondjuk mintha egyikőtök azt mondta volna, hogy van aki nagy kacskaringós betűkkel írja le, hogy Én Gót Vagyok! - míg másikotok az a fajta (és abban hisz) hogy öltözködik, zenét hallgat, és összességében leginkább gótnak nevezhető ezek alapján, és ezt beismeri...
Nem valami ilyesmi volt? Mielőtt még szétszeditek itt nekem egymást... -
Haj. Igen, muszáj nekem is naponta mosni.. Ha van energiám, meg is teszem.. És a hajszárítótól tényleg olyan lesz mint valami.. vattacukor... Hatalmas...
Nincs is jobb mint frissen szárított lobonccal kimenni a tavaszi/őszi szellőbe sétálgatni^^.A fűző bizony alap lányoknál^^.
És az igényesebbje magának varratja amit elképzelt.. És fiúk között sem ritka, én is tervezgetem mi lenne igazán nekem való.. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #122 üzenetére
Mégis miért akar valaki olyan erősen tartozni valahova, hogy akár egy bemutatkozásába is odaírja, hogy ő gót/rocker? Inkább ezen gondolkozz el, minthogy nekiállsz személyeskedni irányomba.
-
Wilika
aktív tag
válasz
TheDragon007 #124 üzenetére
Miért, hány helyen nézted még?
Szerintem az emberek sok helyen tudnak még önzőek és kiközösítőek lenni. Mondjuk abban is van valami, hogy nálunk ez hatványozottan igaz.De vannak olyan dolgok amibe én is szeretek beleszólni, utálni őket egy picit...
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Macilaci457 #115 üzenetére
Igazságod vagyon... Sehol másütt nem látok ilyen mértékű negativitást az emberekben mint Magyarországon. Süt mindenkiről az irigység, pesszimizmus meg a káröröm... Hát kell ez nekünk? Szerintem SEM.
Fogadjuk el egymás zenéjét, öltözködését, stb. Legyünk már kicsit intelligensek. Annyira nem lehet nehézRemélem ez még nem flémkategória, ha mégis, akkor kéretik törölni...
-
Wilika
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118 üzenetére
mondjuk amit leírtál az öltözködésedről, igen jól hangzik.
Suliban volt első félévben egy gót leányzó. Lehet, hogy ő már a túlzás kategória volt, de egyszerűen zseniálisan öltözött. Fűző, nagy fekete habzó csipkék, néha hosszú acéltüskék
De annyira egyben voltEz a hosszú haj rövid ész dolog, még az előző rendszer hülyesége, nem?
Egyszer én is meg akartam növeszteni, de a ping-pongfej (majdnem vállig érhetett, de mivel minden nap hajat mostam és alulról szárítottam, hatalmasra fúvódott) állapotnál meguntam, és visszanyírtam a megszokottra.
(általános suliban voltam utoljára fodrásznál, azóta lényegében magamnak nyírom, most annyi különbséggel, hogy van egy "mini-mohawk-om" (középen van egy kefe, ami hosszabb a többi résznél)
-
-
Wilika
aktív tag
válasz
Crystalheart #119 üzenetére
Te kis huncut
Mit hozzak? A faütőt, vagy a korbácsot? -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #118 üzenetére
Nem vagyok bukott pszichológus, de amit írtam, attól még igaz.
Úgy látom, sikerült is érzékeny pontra tapintanom, nem meglepő módon. -
válasz
#56474624 #114 üzenetére
Azta, te szépen megmagyarázod az embereket.
Csak magamat hozom fel példának.. Úgy vélem, /és véli még így pár ember/ hogy elég erős jellemmel rendelkezem..
Tehát nem így szaladgálok az utcán hogy hello én góóóóót vagyok GÓÓÓT érted, náladnál JOBB, vagányabb, menőbb, egy elkorcsosult szubkultúra utolsó igaz tagjai közül az egyik..!
Nem hiszem hogy mindenki erre szorul, most őszintén.. igazából egy szinten idegesít, ha félreértik az egészet..
Szóval, akkor minden egyes goth beállítottságú ember (vagy db-s/elektros/alteros/rokker/hippi/anyámtyúkja) komoly önértékelési problémákkal küzd?
Tutira valami bukott pszichológus vagy.#117. Igen, igazad van, gyakran látok én is különböző színű "masszát".. És nem mindig tetszik a viselkedésük..
De általánosítani sem szabad. Én már pár éve a sötét massza tagja vagyok, és bár nem vagyok még öreg, eléggé kiforrott az ízlésem, és úgy sejtem, már maradok is így.
Mert nekem ez tetszik. Nem aggatok láncokat, nem játok acélbetkósban, csak tetszenek a régi ruhák, a régi, kifinomult öltözködés mindig is elbűvölt.. a gótika része.
Csakhát, még így is, amint meglátják hogy hosszú haj, jön sokszor a "hosszú haj - rövid ész/hülyeróker"-duma.. Unalmas. -
Wilika
aktív tag
válasz
FoxiestFox #112 üzenetére
Ugye milyen szórakoztató néha?
Jó, az kicsit erős volt, mikor a bicóssapimat lezsidósapkázta a Fukar üzletlánc egyik rakodója (és valószínűleg a felhajtott farmerom alól kilógó vörös-fekete csíkos térdzoknim sem javította számára az összképet)
De így két nap távlatából már jót nevetek azon is.De mondom, 18-19 évesen még én is ilyen voltam. Pl. azt a sűrű fekete masszát ami a SvédBútorÁruház előtti gyepen bandázott, azt egy az egybe bekomopsztáltam volna. Bár őket lehet, hogy ma sem nézném jó szemmel, mert irtó ganét hagytak ott maguk után mindig. Meg kismillió egyéb dolog, ami miatt nem voltak szimpatikusak.
Már valahogy ez elmúlt nagyjarészt. Mondjuk azért ki tudnak dolgok akasztani.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez egy igazi jó marhaság ami irva vagyon ebben az írásban
Igy beskatulyázni embereket ecsém... -
Macilaci457
őstag
Ez a zene / öltözködés "fikázás" is csak azéret van, mert ebben az országban főleg Pesten az emberek többsége agresszív, félti amije van, és úgy néznek egymás szemébe (ha épp nem a földre) hogy mindjárt megölik egymást a tekintetükkel.
Ha keresni kell valakiben bármit, amiért gyűlölhetem, lehet az a zenéja vagy a haja, vagy az öltözete, hogy hello-kittys kitűzőt hord, szegecses övet, vagy hogy strasszköves mobilt.Meg kéne már tanulni elfogadni a másikat, és akkor nem lenne ilyen szar helyzetben ez az ország/világ.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #113 üzenetére
Pedig rémegyszerű.
Nem azt mondja az illető, hogy "Én Kis Géza vagyok.", hanem mondjuk "Én gót vagyok.". Előbbivel úgy érzi nem mondana elég nagyot, utóbbit meg legalább egy nagyobb csoport tudja értékelni. Ezáltal tudja az önértékelését picit "helyrerakni". Attól még Ő persze egyéniség, max. saját maga nem tud róla, nem fogadja el. -
-
Na, így már érthetőbb.
Igen, megsavanyodott.. a világ is sajnos. Lenézés, lehúzás.. Bár már hozzászoktam, hogy úgy néznek rám mint valami ufóra.. Még néha jól is szórakozom..
De azért néha nem..#111-re.. Na igen, ám a művészet is elég szubjektív dolog.. Van akinek művészet az, amire én azt mondom, hogy WTF?
-
Wilika
aktív tag
válasz
Nem nézek.
Mondom, azt már 19 éves korom táján elhagytam nagyjából.Igen, ezt megállapítottam, hogy bizony jó tartozni valahová, legalábbis az embernek van erre igénye.
Amúgy jah, jó dolog a sok bamba embert idegesíteni.
Akár azzal, amikor bőrkabát, kalap, lennon-szemüvegben szállok BKV-ra (pedig semmi különös nincs benne, (legfeljebb az előrekunkorodó kecskeszakállam)), aztán akárhova nézek, hirtelen fejüket elkapó embereket látok.
Ugyanez, amikor biciklizem, ipari légszűrő maszkban.
Vagy amikor karácsonyi biciklizés volt, és én egy hatalmas rénszarvasfejet építettem a sisakomra. ^_^ Istenem, az emberek annyira hülyék. De a kissrácok, meg az anyukák olyan jófejek voltak!
Bezzeg, a kis 16-7 évesek, meg az idősebbek... :S sok megsavanyodott ember...Szóval igazat adok neked, tényleg jó a sok szürke embert háborgatni.
No jó, én sem fogalmaztam teljesen korrektül, igazad van. Szóval azokat nem szeressem akik nagyon beleélik magukat. Szóval aki csak "szimplán úgy érzi jól magát", az... az úgy van és kész.
De valahogy a magukat megnevező embereket sosem szerettem. (persze lehet, hogy ennek is csak az az oka, hogy egyszer olyan társaságba kerültem ahol mindenki művésznek vallotta magát.)
-
törölt tag
válasz
Pedig van abban valami, amit mond. Aki kijelenti például, hogy "én gót/rocker vagyok", ott van valami átlagosnál nagyobb önértékelési zavar elég jó eséllyel.
-
Nézd, ezt elmagyarázni nem lehet.
Esetleg úgy tudnám megfogalmazni, hogy oké hogy minden ember egyedi, blabla, de mint olyan, társas lény is, és szeret tartozni valahová.
Még a nagyon trú "rokkerek", antiszociális, emós akárkik is.
A Zene is képes összefogni az embereket, de pl. kérdezd meg egy VW Bogár-klubban, hogy miért van mindenkinek olyanja, miért szeretik nagyon, stb.. Mert hangulata van, mert egy életérzés, egy hatalmas dolog (ez már a Zene) amit aki át tud élni, az élete egyik meghatározó részévé válik, és el sem tudná kézelni nélküle.
Nem az a lényeg, hogy "uniformist" húzunk, és feketében mászkálunk mert tökjó a csordaszellem, hanem mert.. mert. Csak. Ha nem tetszik, nem kell egyik stílushoz sem csatlakozni. Én is meghallgatok ezer mindent. De még ha "húdekemény" észjátszó embernek tart egy külső szemlélő mert én igenis kijelentem hogy a gótikus stílus áll hozzám legközelebb, zenében, ruházatban, lélekben.. hát bocs, de én az ilyen beskatulyázó emberkéket torkon kakilom magamban. Ahogy ők is engem, és ezzel el van intézve. Éljen, skatulyázzuk be egymást bunkó trúembernek, divatmajonak, csak mert nem értjük, éljen ^^.
Szubkultúrák voltak, vannak, és lesznek is mindig.
Az emo sem egy mai dolog, csak kis országunkban most lett a tiniken úrrá a depresszió, önsajnáltatás, pengeszeretés.. mert nem azt kapták karácsonyra amit szerettek volna.. de kezdeteiben az sem erről szólt..
Szóval a válasz a kérdésedre.. nem, bizonyára nem csak téged zavar a szubkultozás, de nem tehetsz ellene semmit, szerencsére.
A te életedben ez nem játszik szerepet, másokéban pedig igen. És nem divatemberek.
"Bűnük" annyi, hogy szeretnek valamit.
Erről ennyit.
Ne. Nézz. Le. Másokat. -
Kiskokó
veterán
Köszönöm mindenkinek aki ide irt sok sok érdekséget és olyan dolgot olvastam amivel egytértek és ugy látom igaz is.
Megköszönöm , hogy mindezt mindneki kultúráltan tette. Örülök neki hogy nem lett nagy anyázásbatmenős téma stb.
ere azt tudom mondani hgy ez igen ilyennek kell lennie egy igazi fórumozásnak. -
Kiskokó
veterán
válasz
marcipunk #85 üzenetére
20 vagyok. és mint mondtam nem feltételnülazt jelnti hogy én igy látom a dolgokat csak tegnapeste ezen elkongolkoztam hogy van a két dolog közt összeköthető dolog és leirtam ennyi..
én nem az azember vagyok aki ha meglát egy technost vagy egy rocekrrt és aztmondjam egyből hogy drogos vagy vadparaszt vandál.. sőt régebben volt több Punk "barátom" igaz már kinötték.. -
Wilika
aktív tag
16-17 évesen én is írtam ilyesmit.
Valószínűleg azért, mert megutáltam, hogy hirtelen mindenki klikkesedni kezd a suliban, és most vagy bő nacid van, nagy pulcsival, és akkor repper vagy, vagy fekete transzfernyomott, kapucnis pulcsid van, bazinagy P-betűvel, és akkor rokker vagy, mert tankcsapdát hallgatsz.
Nekem meg egyik sem jött be, főleg ez a mérhetetlen uniformizálódás.B-sza meg, egyedül nekem nem volt szimpatikus ez a szubkultozás?
Azt mondjuk a mai napig nem értem, mikor valaki kijelenti magáról, hogy "én gót vagyok" "én rokker vagyok" "én emo (!!!) vagyok"... húhB+ kemény ember vagy.
Én meg ha bringával vetem magam a városba, akkor bringás vagyok, ha meleg nyár van, és sétálni megyek, akkor indiai/hippigeci, amikor ska-buliba mentem, már szinte punk voltam a kitépett farmeremmel, meg az olcsó tornacipőmmel, amikor felezőbálra mentem, akkor jampi voltam, amikor táncra mentem kolleginával, és a nyakamba kötöttem a pulcsimat a farmerbe tűrt ing mellé, akkor meg fiatal jobboldali képviselő.
Más dolog, hogy egyik-másik stílusban látok olyan öltözékeket, amiktől elkerekedik a szemem. (goth-ok, skinhead-ek (az eredetire gondolok), rengeteg jópofa rastát láttam... szóval emilyen módon persze van "létjogosultságuk", de ezt a nagy tudatot nem értem néha...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PS Plus előfizetések