2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A zenei stílusban a lelked ?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szerk:FIGYELEM ! : Ismételten kijelentem, hogy az írásom minden ellenszenv és egyéb negatív...

[ ÚJ TESZT ]

Szerk:FIGYELEM ! : Ismételten kijelentem, hogy az írásom minden ellenszenv és egyéb negatív megnyilvánulástól nélkülözve lett írva amivel NEM szándékozom Senkit Semmilyen formában megbántani az általa hallgatott zenei stílus és az ahhoz kötődő ÁLTALÁNOSÍTÁS miatt. alapszabály : Kivétel mindig van ! Köszönöm.
Ezt a kis írást próbáljátok kicsit "bután" felfogni és belegondolni, hogy van benne egy kis igazság.

Üdv mindenkinek.
Előre leszögezném, hogy ezt a cikket nem egyes zenei stílusok lefikázásra írom, és nem azért mert bajom van akármelyikkel is. Ez csak az ÉN Szimpla véleményem és meglátásom nem kell megkövezni, akasztani. Köszönöm :)

Az ötlet YouTube zene hallgatás/nézegetés közben jött, és gondoltam megírom ide, hogy ezt csak én látom-e így vagy tényleg van benne egy kicsike igazság.
Amennyiben a Logout szerkesztőség szerint nem felel meg címlapra kerüléshez nyugodtan rakják át személyesbe.

Sőt nem is fogok minden zenei stílust felsorolni csak amit én nagyon kézenfekvőnek találok.
Nos de mielőtt felhoznám a példákat elmondom mire is gondolok pontosan.
Ti gondolkoztatok már azon, hogy az emberek által hallgatott zene tulajdonképpen leírja az adott ember személyiségét? Én már gondoltam erre mint sokan mások DE csak most kezdtem el filózni és konkrét jeleket keresni ennek igazolására.

Nem fogom én nektek leírni minden zenei stílus lényegét történelmét akit érdekel a stílus neve mellé linkelek Wiki-t.

Vegyük csak a stílusokat és a hozzájuk általam gondolt személyiségi összefüggést.

Rock stílus Leírás :
Nos ugye a Rock az alap stílus amire kialakultak az egyéb átformálódott fajtái. Például a Hard Rock, Punk Leírás, Punk Rock stb. Mivel a Punk egy kezdeti rock stílus utánzat lenne ezért nyugodtan ide sorolható.
Na de a lényeg. Mi is a Rock jelmondata ? Valahogy így hangzik : Rock never die! , azaz A rock sosem hal meg. (gyk.: örök)
Én ebből azt hozom le összefüggésnek, hogy ez a jelmondat átragad eme stílus hallgatóira. Mert ugye kik is azok az emberek fiatalok, nem fiatalok akik a legvadabbak, legjobban rongálnak, vandalizmus, verekedés. hát a rockerek és a punkok. Miért? Mert a stílus következtében ők is azt hiszik, hogy hallhatatlanok és ezáltal felsőbbrendűek. talán ezért cselekszik azt amit.

Következő,
Techno, HardTechno, Leírás, kisebbségben Electro, Trance.
Legjobban a Techno-t szeretném példával bemutatni.
Most ne térjünk ki a technosok egyéb cselekvéseire ez nem tartozik ide és tisztelet a kivételnek aki nem károsítja magát...
Nekem legjobban az tűnik szemben akár egyéb közösségi oldalakon (májviájpi és ájwíw (az anonymitás kevéért XD )) illetve mondjuk a YouTub-on, hogy eme stílus képviselői szerintem nagy részben EGO-isták. Miért gondolom ezt ? Tudom nem döntő ok de én leggyakrabban mit látok? "I love Tehcno", "Techno 4Ever" stb. Jó tudom nem törvényszerű lehet valakinek "I love Hip-Hop" de szerintem a techno sokkal de sokkal gyakrabban előfordul. Sőt tudok erre egy példát mutatni. Írjátok be Google képkeresésbe, hogy Techno. Mi jön ki felülre ajánlás ként amire keress rá? hát persze hogy "I Love Techno" ha beírod, hogy Punk, Hip-Hop, stb miért nem jön ki ? Ezért is gondolom, hogy az I Love megnyilvánulás a technosok körében a leggyakoribb. Na ez miért is van? Szerintem mert a technosok szeretnek a középpontban lenni, szeretik ha rajtuk van mindenki tekintete. Ezért is hirdetik oly serényen hogy szeretik a Techno-t.

Utolsó stílus amit leírnék,
Hip-Hop Leírás :
Ez a stílus szinte egy teljesen különálló stílus ami magába foglalja általában a Rap-elés művészetét is. Na de miről is szól ez az egész ? Mit hirdetnek nagy büszkén? "Thug Life".
Azaz "Bűn az élet" Ez a stílus nagyban magába foglalja a Rap-elés által a szleng nyelvkultúrát. Azt következtetem ebből (igaz itt Magyarországon még nem annyira elterjedt) de az ezen stílus kedvelői is azonosulnak a zenével és az általa "hirdetett" életérzéssel. A Hip-Hop és a Rap kedvelő általában pörgőnyelvű csúnyán beszélő és persze a leglazább ember a világon. Ami még jellemző főleg Amerikában ugyebár a "gettó"-ban a sok lövöldözés, bandákba tömörülés és a laza életfelfogás amivel a seftelés és a nemdolgozás jár. Láttatok már lövöldöző Technos-t ? nem mondom, hogy nem lehet csak nem jellemző annyira rájuk.

Nos ennyit szerettem volna megosztani veletek. Hirtelen jött a dolog, csak átgondoltam az egészet és végül is én látok benne értelmes összefűződéseket. Remélem ti is átlátjátok kicsit, hogy talán egy icipicit van valami a dologban amiről írtam.
Köszönöm, hogy elolvastad. Helyesírással kapcsolatos HSZ-eket nem igazán várok aki ismer tudja hogy tőlem már ez is túl jó :P.

Üdv Saabe

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.