Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hiperwolf
üzenetére
Hm, tényleg. De attól még szerintem azon sem sokkal van több virnyák, mint Linuxra, illetve ha tud terjedni, akkor az is valamilyen OS-specifikus tervezési szempont miatt (nemtom, az OS X alapból milyen jogokat használ)
Illetve arra sincs olyan tömegű kártevő, mint MS cuccokra... Pedig pl. az USA-ban sok Mac van. -
leviske
veterán
Igazából a 9k elég csábító ajánlat. Csak az zavar, hogy kötelező a MS fiók, meg a metro ui-ról nem alakult ki túl jó vélemény részemről 1 hónap alatt.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
És még egy kérdés: a Surface (korlátozó működésével) 2GB rammal bír, a Pro sanszos, hogy 4GB-tal lesz. Mi szükség van ezekre a korlátokra? Milyen cuccokat kell futtatni egy TABLETEN, hogy beteljen a memória? Persze, ha az alaprendszer megeszi a harmadát-felét, akkor érthető.
-
törölt tag
Ha már szolgáltatás: az MS miért is nem magán, vagyis a Windowson kezdi a lefaragást, miért a júzer által futtatott programok memóriahasználatán spórol? Mert ezen könnyebb? Magyarázd el, légyszi, hogy melyek azok a nélkülözhetetlen szolgáltatások nekem otthoni felhasználónak a rendszerben, melyek indokolják az alapból 6-700MB ram használatot? Mikor (ha már felhoztad a Linuxot) Linuxon nem nehéz ~80MB ram használatot összehozni az alaprendszernek. Úgy, hogy telesen jól használható, természetesen az alap (in-kernel) tűzfal is fut.
Ki a lószart érdekel, mennyi idő basztak el a fejlesztésére? Ha megveszem, megfizetem, nem?"Vagy hőzöngj csak, az legalább jól megy."
Ultima ratio. Más nincs? -
válasz
hackeeeee
üzenetére
Jönnek... csak el nem terjednek... Mikoriak vannak? Utoljára 2009-ben látták? LOL
Az iOS meg nem Linux, csak a Mac OS (de az sem Linux, hanem egy alaposan faragott BSD kernel meg valami alaposan faragott ablakkezelő - inkább Unix rokon).
Android meg biztonsági szempontból nagyon nem Linux, kiirtottak belőle majdnem minden ilyesmit.@Jim Tonic : A projektmanagement az divatszó, muszáj használni. Mint a feature, vagy a platform. Meg a felhő.
-
KAMELOT
titán
Lényeg az, hogy van a metro és minden más maradt + picit szépítettek rajta.
Linux kicsit más. Ott magasabb szintet képvisel a programozás. Azért nincs ott vírus.
Lásd apple vagy ubuntu. Ott már nem olyan egyzerű irkálni dolgokat.(#187) hackeeeee: sorry van és volt egypár.
-
Tényleg nem megy, csak ilyen alpári módon? Mi az, hogy "töki"?

Egyébként tudod, mit jelent a projekt menedzsment? Csak mert nem passzol a jelentése a szövegedbe.

Úgy egyébként tisztában vagy vele, hogy az egész mondanivalódból hiányzik a kohézió? Olyan, mintha magad sem tudnád, miről is beszélsz.De a feature listát áttekintve elég világosan látszik az irány. -> Kérlek, erről beszélj bővebben! Milyen feature milyen irányt mutat?
-
Fontos?
tag
Továbbra sem tetszik,ingyen SEM(!) cserélném le a WIN7-em erre...
-
Misály
addikt
válasz
üzenetére
Töki úgy látom nem sikerült felfogni, mit is csinál a rendszer egy metro app-al, de azért segítek: adatot/aktuális állást nem veszítesz.
Az a baj, hogyha elkezdeném leírni neked melyik új feature mennyi mérnökórát/tárhelyet levetítve takarít meg x számú szolgáltalásra és szerverre levetítve valszeg leégne a kobakod ahogy az enyém is. Ugyanis ez nem kis projekt management. De a feature listát áttekintve elég világosan látszik az irány.
"Érdekes módon ez az érv minden egyes Windows-verziónál ugyan úgy előkerül, mint a "legbiztonságosabb", "legfelhasználóbarátabb" és hasonló jelzők. A következő verziónál meg a "leg" természetesen "még legebb" lesz." - ellentétben a te hozzáállásoddal, az ipar fejlődik, ahogy kerülnek elő az intelligensebb megoldások
Node, te bizonyára jobban értesz hozzá mint akárki az MS-nél. Várom a sokkal előremutatóbb linux disztródat amit te fejlesztettél.
Vagy hőzöngj csak, az legalább jól megy.

-
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ez engem is érdekelne. Tekintettel arra, hogy szeptemberi adat alapján 0,3% volt a részesedése. Ez 1,25 milliárdnyi, 92%-os Windows részesedést tekintve 3,75 millió telepített Windows 8, gépenként átlag 330 óra. Ez 8 hónapra/240 napra elosztva 1 óra 22 perc naponta. Komoly tesztre nevetségesen kevés. Vagy a 3,75 millió gép túlnyomó többségén ennél jóval kevesebbet használták, hosszabb ideig használók meg elenyészően kevesen voltak, sanszos, hogy többnyire nem átlagjúzerek. És ezek véleménye is erősen megosztott. Így a széleskörű véleménykutatásra alapozott fejlesztés igen nagy pofont kapott, szvsz.
(#170) Misály
Szeretem a láthatóan magas kulturális hátteret mutató stílusodat.
"Hogy legyen memóriánk töki."
Tehát nem kell bezárni, még azt sem, amelyik a háttérbe tolva megáll, de szó nélkül ki kell lőni, ha ezek miatt elfogy a memória. Jó rendszer, és jó a magyarázat is a részedről.
És nem kibassza, hanem akármi mást csinál kérdés nélkül, amit én nem csinálnék, mert nem azért indítom el, hogy a rendszer döntsön arról, kell-e nekem vagy sem.A vállalati felhasználásra adott válaszod meg nem válasz, ugyanis semmi köze a kérdéshez.
"A server 2012 es win 8 együtt egy rettentő költséghatékony párost tud alkotni."
Mihez képest? Tudsz hozni egy kimutatást? Érdekes módon ez az érv minden egyes Windows-verziónál ugyan úgy előkerül, mint a "legbiztonságosabb", "legfelhasználóbarátabb" és hasonló jelzők. A következő verziónál meg a "leg" természetesen "még legebb" lesz. -
premete
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én feltettem a windows8-at laptopra és tabletre is, de nem győzött meg. Nem a kezelése, az mindegy (nekem), de sem sebességben, sem bootidőben nem éreztem gyorsabbnak, mint a w7-et, közben sok dolog nem ment rajta rendesen; az Intel-főnöknek adok inkább igazat, aki azt mondta, hogy nincs készen a w8, csak kiadták a karácsonyi vásárlások lefölözése miatt.
-
KAMELOT
titán
METRO tableton elmegy, PC-re nem szükséges.
(#176) hackeeeee: Win 7 és XP között nem volt sok különbség. Azaz gyorsabb lett az egész, jobban kezelte a szoftvereket + az egészet kiszépítették.
(#178) premete: jól leírtad. +1 Alapon WIN7 ez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gcsomesz
üzenetére
nem győzködöm Én senkit!

Csak a hosszabb távú használatból fog kiderülni, hogy mennyire képes megszokni az újat. Akik képesek voltak megszokni a 7-et XP után, legtöbbjük már látni sem akarta az XP-t... Persze van/volt olyan is, aki nem (volt) képes megszokni.
Meg kell próbálni.

-
Raysen623
veterán
válasz
somogyib
üzenetére
Nos a betűk és hátterek szineit könnyedén lehet változtatni, nálam például fehér hátteren zöld betűkkel és kerettel ír ki mindent, ami ténylegesen jobb mint a fekete.
A futó alkalmazásokat pedig be lehet zárni, csak vidd a kurzort a bal felső sarokba és megjelennek az éppen futó appok, azokon jobb klikk és bezárás, s lőn.....nekem ez 5 perc volt ire rájöttem.....mint írtam korábban sajnos nem annyira intuitívan kezelhető mint más op rendszer. Úgy a kettő közt van.
-
Raysen623
veterán
válasz
gcsomesz
üzenetére
Írtam egy elég hosszú leírást a windows-os életemről, jó lenne ha elolvasnád és utána tennéd fel ugyanazt a kérdést 3x is.
Köszy!
A metro felületben még mindíg egyet tudok veled érteni! Ahogyan Te is írod több helyen ez egy új rendszer, új megoldásokkal, DE még kiforratlan! 1 év múlva meglátjuk mire vitte, addig nekem teljesen jó lesz ennyi pénzért és kész.... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gcsomesz
üzenetére
Te igen.. Ehhez képest, pl. ezzel az indokkal (is) van sok új technológiával szerelt gép/notebook XP-vel használni, mert nem képesek elfogadni az újat.
Maradt? Aha... Amikor egy begyöpösödött XP felhasználónak órákig kell(ett) magyarázni, hogy a Win7-ben mit hol talál meg. Szal ezt így nem mondanám.
Sokan ezek miatt nem mernek váltani... Na meg a másik dolog, ami befolyásolja őket, hogy "szomszéd fiútól azt halottam, hogy" és az ehhez hasonló gyönyörűségek.Azt is kifelejted a szórásból, hogy azért nem vesz MAC-et, mert nem engedheti meg magának, és nem azért, mert számára jó a Windows.
Röviden, melyik út a "járhatóbb"? Inkább megpróbálom megszokni az OS-t a maga újításaival együtt, vagy veszek egy új platformot, lényegében az OS közel tízszereséért. Melyik is éri meg jobban? A másik dolog, amit már mondtam, hogy nem kötelező váltani. Tehát, felesleges vívódni.

Amúgy, egy másik apróság. Most ez ilyen lett, ez a baj, ha meg, esetlegesen nem nagyon lenne különbség a 7-hez képest, akkor pedig az lenne a baj. Egyszerűen nem lehet olyan szoftvert csinálni, ami mindenki számára közel 100%-osan megfelelő.

(#170) Misály: Na igen, szerver szinten elég rendesen odapakolta magát az MS az utóbbi időben, ahogy hallottam.

-
Misály
addikt
válasz
üzenetére
Hogy legyen memóriánk töki. Nem mellesleg nem kérdés nélkül bassza ki, hanem az aktuális állapotát bennhagyja saveset formájában. Így 30 mb helyett a későbbiekben foglal 0,3 mb helyet.
Azért mert nem értesz hozzá még ne hőzöngj.
"Tényleg, 1100 szerver üzemeltetése közben szerezted a vállalati felhasználáshoz szükséges pozitív tapasztalataidat a Win8-ról?" - tudod a motorháztető alatt olyan újítások vannak, ami igencsak megkönnyítené az életünket. A server 2012 es win 8 együtt egy rettentő költséghatékony párost tud alkotni.
-
somogyib
őstag
Az én meglátásaim az UI-t tekintve:
A csempés rendszer nem rossz megoldás, csak szerintem nagyon puritánra sikeredett. (szerintem a Media Center színvilágát és 'csempéit' lehetett volna alapul venni).
Az alkalmazások csempéit se nagyon értem, hogy miért különbözőek: a skydrive csempéje jól néz ki, de a firewall, services stb. meg nem illenek a képbe azokkal a nagy betűkkel meg kicsi ikonokkal.A néha előugró helyi menük: fekete keretben fekete betűk (gyászos
) nem illenek a felülethez.A nagy kihasználatlan felületeket is fel lehetett volna dobni egy kicsit. (gondolok itt pédául a Office2010 File menüre: jobb alsó sarokban kis színes 'akármi'. Szerintem az ilyen kis színes 'akármik' feldobják az összhatást)
Ami engem zavart, hogy a teljes képernyős appok-nál nincs bezárás gomb, mert én sokszor vagyok úgy egy alkalmazással, hogy megnyitom->használom->bezárom.
-
gcsomesz
csendes tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azért az Xp - Win7 vonal nem ugyan az. Speciel én oda meg vissza voltam Xp után a Win7-ért, mert az alap koncepció maradt, csak modern, új köntösben.
Szerintem nem véletlenül van az, hogy valaki nem rohan macet venni, hanem marad már már megrögzötten egy adott oprendszernél és minden hibájával, előnyével hűséges marad. Ezt hívják vevőkörnek.Na mármost ha én ennek a vevőkörnek egy laza mozdulattal bemutatok és egy totál más dolgot akarok lenyomni a torkán, az finoman szólva nem szerencsés. Mert kit érdekelne milyen innovatív, hogy ha pl a Ford holnaptól a hátsó ülésre rakná a kormányt? Senkit, kidobná a koncepciót, kirúgna pár elmebeteget és menne tovább az élet abba a mederbe, amelybe mennie kell.
Nem én vagyok az oprendszerért, hanem ő van értem... És ez az ami borzasztóan idegesít és felháborít.
De ahogy írtad nem kötelező váltani, reméljük....(DirectX?) -
törölt tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ha meg ténylegesen tesztelték, akkor az eddigi legnagyobb bevételüket adó szegmenst, a vállalatokat hagyták ki csupán, a jelek szerint.
-
fleetcmd
tag
válasz
SentryGun
üzenetére
Igen, barmikor telepitheto vasarlas utan. En tegnap este vettem meg a frissitest (Vista Ultimate-t hasznalok egyelore), de telepiteni meg nem volt idom. Majd ma este, ha meguntam a szombati munkanapot
.
A Windows Upgrade Assistant (vagy hogy hivjak) felkinalta a telepitest vagy a mentest .iso-kent vagy bootolhato USB kesziteset.
Ezen kivul kapsz termekkulcsot, aminek az ismereteben kesobb is letoltheted. -
-
törölt tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ehhez pedig alapból külön gyorsítóval, laboratóriumban tenyésztett csoportokat kellene alkalmazni, mert aki a való világban él, az már nagy eséllyel a meglévő felhasználóbázis része.
(#160) hackeeeee
Igen, láttam, és ki is található. Csak ebből meg hogyan magyarázható a kiadás előtti-utáni nagy ellenállás, vagy az MS "figyelünk a visszajelzésekre" kijelentése? Mert szerintem sehogy. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gcsomesz
üzenetére
Megint jön a régi nóta, mint amikor jött a win7... És az XP-s júzerek nem voltak hajlandóak váltani a felület miatt? Nemár..
Az Office-t már meg sem merem említeni. 
Mindent meg lehet szokni, csak akarni kell megszokni. Az, hogy valami szokatlan, != azzal, hogy az nem jó, legalábbis szerintem. Én is csak láttam, hogy mennyire van átszabva, Én az "érdekes" jelzőt biggyesztettem oda, de ettől függetlenül tetszik. Ettől függetlenül, Én is azt mondom, hogy érdekes ez az UI a desktop vonalon, dehát ez van, ezt kaptuk, megszokjuk.
Ettől függetlenül, nem kötelező váltani. -
gcsomesz
csendes tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen, azt láttam, csak nem értettem... Lehet én vagyok hülye, de hosszú percek teltek el és nem találtam pl a vezérlőpultot. Arra mondjuk csak halovány emlékeim voltak, hogy van valahol start menü is, persze nincs ebben a verzióban, de azért én kerestem.

Nagyon örültem volna ha tetszik, szívesen belaktam volna egy új opprendszert, de ilyen áron nem.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Ahogy ott is írták... Összességében a 2 két előzetes kiadást sokan, sokáig tesztelték, plusz az előtt , ha jól emlékszem, még volt egy változat amit csak a fejlesztők használtak. Meg még ki tudja mi volt, amiről mi nem tudunk.

Mondjuk belegondolva, az 1 milliárd óra az kicsit soknak hangzik.

(#159) gcsomesz: Van normál desktop felület, nem kell mindig a csempéket nézegetni. Hagyományos munkaasztal.
-
gcsomesz
csendes tag
válasz
üzenetére
Ott a pont.
A csempés cucc, még nem is lenne akkor baj, ha meghagyták volna a megszokott funkciókat és ESETLEG még akár fejleszthették is volna....:/
Ha csak egy választható felület lenne, gond nélkül menne föl a gépemre, de én nem vagyok hajlandó feladni a kiforrottnak tekinthető platformot egy új, szerintem, agymenésért.
A MS ki akart törni a mobil piacra és ehhez kellett egy új rendszer. És íme megszületett a Win8.... -
gcsomesz
csendes tag
válasz
Raysen623
üzenetére
Már bocs, de szerintem egyáltalán nem apróság, hogy egy sokkal lezártabb, kevésbé alakítható platformot kapsz. És mellé milyen előnyöket? Nem kötekedés, komolyan kérdezem!
Ha másra nem lesz jó, arra mindenképpen hogy olcsóbb lesz a Win7.
Az én véleményem szerint az új csempés cucc akkor orvérzés lesz mint a Vista volt, de lehet nem lesz igazam... -
törölt tag
Tényleg, 1100 szerver üzemeltetése közben szerezted a vállalati felhasználáshoz szükséges pozitív tapasztalataidat a Win8-ról?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Lényegében semmit. Nem lesz.
Ezt a választ kaptam erre. -
törölt tag
"Kezdjuk ott, hogy metro appot nem kell bezarni..."
Persze, a háttérbe rakja, feleslegesen foglalva a memóriát, de persze közben leállítva, hogy a processzort ne terhelje. Aztán mikor megtelt a memória, akkor kérdés nélkül kibassza onnan. Zsír funkció.
Tudom, a majdan a tegnap előtt egy héttel fejlesztendő metro-s appokat is meg lehet úgy írni, hogy ezt az extra Win8 szolgáltatást ne használja, azaz normálisan fusson a háttérben. De egy ilyen mobilcuccok energiahatékonysága miatt fejlesztett funkciót mi a lófasznak kell asztali gépben bent hagyni?(#45) emvy
"de eleg precizen oda tudom rantani, ahova szeretnem."
Akkor ezt majd hozd fel érvként, amikor valaki azzal győzköd a Win8 mellett, hogy a nagy csempéket könnyebb eltalálni EGÉRREL!. Párszor volt ilyen érv. -
törölt tag
válasz
bandras0226
üzenetére
"Semmivel sem rosszabb a hetesnél,szerintem némely ponton kezelhetőbb és átláthatóbb is lett!"
és (#21) Stauffenberg
"Egy alkalmazást kikutatni egyikből és másikból is épp ugyan annyi erőfeszítés..."Hogy is van a fájlkeresés a speciális Win 8 only csempéken? Ja, ez sehogy.
A klasszikus(???) asztal pont azért van továbbra is, mert bizonyos fontos, mindenki által használt és elvárt funkciókat NEM TUD a csempés felület és az ott futó programok.
-
ceia
őstag
Hehe, ha a M$ annyira biztos lenne a dolgában, nem adná ennyire olcsón. Mennyi is a 7 most, 29 ezer? Viszont nem látom azt a vehemenciát, amivel le akarták váltani anno a 7-tel az XP-t. Nekem inkább kísérletnek tűnik a dolog, afféle lássuk mit szólnak hozzá.. persze reménykednek, hogy elterjed. Az viszont durva, hogy direkt kiirtották a registryben korábban még meglévő, start menü visszaállítás lehetőséget. Ebből is látszik, szándékosan mennek szembe a felhasználók igényével. Nem csodálkoznék, ha a Vista sorsára jutna.
-
Raysen623
veterán
Kicsit kifejtem akkor a miértet részemről: annak idején amikor kijött a win xp eleinte azt mondogattam magamnak, na végre valami normális oprendszer! Pár évre rá rá kellett jönnöm mekkorát tévedtem. Persze győzködtem magamat az ellenkezőjéről, de az otthoni gépemen történő reinstall/1 hónap már nem volt annyira szép és kezdett elegem lenni a win világából. Akkortájt találkoztam az OSX 10.2-vel, és rögtön látszott mennyire gyerekes oprendszer a windows mellette....

Amikor kijött a pista kicsit örültem és vettem is egy jogtiszta példányt 40 rugóért. Persze csak 32 bitest mert akkor még nem volt igazán értelme a 64-nek. Ahogyan az lenni szokott 1 évre rá már bizony volt értelme. Nem kellett sok idő és jött a Win7, aminek én speciel kurvára örültem, hiszen a próbaverziót még a melóhelyen is leteszteltük élesben és beválni látszott. Mai napig azon dolgozunk. Már az elején figyelmeztettek hogy a win7 bizony be fog lassulni és nincs rá ellenszer. Mára ez is valósággá vált a benti gépemen, az itthonin meg az SP1 sehogyan nem akart feltelepülni a gépemre. Órákat és napokat töltöttem a probléma megoldásával - szakembereket is felkerestem, de mindhiába. Tele lett a tököm és felraktam a Win8 RP-t. Addigra ez már a második nekifutásom volt vele. Az egyik korábbi verzió fél órát bírt ki a gépemen. A metro-tól egyszerűen hánytam. Másodszorra már alaposabb figyelmet szenteltem neki, de messze nem tudtam olyan intuitív módon kezelni mint az iOS-t és társait. Még mindíg nem tetszik PC-n! DE megtanultam ezt a problémát átugorni és működni látszott. Mára már teljesen jól elvagyok vele, és még a start menü sem hiányzik. Utólag belegondolva még a win7 alatt sem használtam a start menüt semmire. Shortcut-ok és parancssorból mindent megoldottam + az intéző használatával.
Mitől több mint a win7? Az erőforrás felhasználása sokkal jobb szerintem, minden azonnal történik és nem kell rá várni, legyen szó bárminek az elindításáról. A wifi kezelése is sokkal jobb, sokkal rövidebb boot idő, jobb task manager, és eddig minden olyan program amit használtam az működik ezzel is.
Ma végül megvettem, mivel úgy gondoltam 9000 pengőt bizony megér a 64 bites Win8 Pro verzió digitális változata.......a 35-45 guriga helyett amit a boltokban látni....
Hát ezért

-
warcat
veterán
No én megvettem.De csak azért mert lehet fizetni PayPallal is.Mivel van egy friss augusztusi vásárlású OEM kulcsom az új konfighoz,ezért promo kóddal 15 euróba került.A másik gép kódjával nem néztem meg,elfogadja-e.Ennyit megér,ha a tréfarépa Microsoft kitalálja,hogy DirectX stb új verziója csak W8-on lesz elérhető.
Gondolom tudjátok,hogy a fejlesztés során elérhető volt a régi Start menü stb.Majd kivették, ami nyilván szándékos döntés eredménye,és kb olyan mint amikor Pistikének mondják,hogy már pedig csak azért is megeszed a zöldborsófőzeléket,ha tetszik,ha nem.Kinőttem én már ebből a korból kedves Microsoft,úgyhogy ezúton is /middlefinger.
-
GeryFlash
veterán
Hát az ára nagyon kecsegtető de lássuk is miért kéne váltani... Szóval ott van a metro, amit maximum megszokni lehet, megszeretni elég kevesen szerették meg... Ez ugye akkor nem érv a váltás mellett... Ööööh mi is van még, ja igen gyorsabb a rendszer, végül is 2012-ben amikor nekem hullagáz konfigommal (e8400, 4gb RAM, 7770, persze nem olyan überszar, de amikor már mittomén hanyadik generációs i5-s procik jönnek ki, akkor azért az e8400 egy magyar átlagembernél se kuriózum) úgy hasít a win7, hogy nem igaz ez igazán fontos szempont, hátha mostanában újra divatba jön a pentium három... Ez egy tablet OS, annak tökéletes, de hogy cégek, hivatalok átálljanak erre (+ dolgozókat kiképezzék erre) azt kétlem... Az alacsony ár miatt még a korrupció miatt se nagyon fognak a hivatalokban átállni, túl keveset lehetne azon kaszálni...
- = Zk = - : persze hogy olcsóbb, ha tehetnék akkro kivonnák az összes win7-et a forgalomból, mert a win8 riválisa, és ezzel gátolja hogy eladják a szar tabletjeiket...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Valamennyire sikerült jóárasítani a rendszert.
Ezt megfejelték az update lehetőségével.
-
attila9988
őstag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Komoly paradigmaváltást igénylő fejlesztést nem a meglevő felhasználóbázison kell tesztelni, ők épp a változás ellen hatnak.
Nem is azt mondtam hogy azon, nekik majd ott lesznek a mindenféle előzetes kiadások. Én arra gondoltam, amikor kicsiket, nagyokat, fiatalt, meg öreget beráncigálnak egy terembe, és ott mutatnak nekik "valamit". Aztán megmondják nekik hogy mire lenne az való, és akkor a start után lehet használni azt, és elmondani a véleményüket arról, hogy akkor az most milyen is. Ha egyöntetűen azt mondják hogy sz@r, akkor meg mehet vissza a tervezőasztalra, mert az még nem jó. Mittudomén... mondjuk ráültetnek téged a szögletes kerekű biciklire, mert "mostezleszamenőésezajövő", te meg nem bírod tekerni mert nem vagy elég trendi gyerek, akkor megmondod nekik hogy ez bizony nem valami frankó... és a termék nevét sem kell ismerned, ami lenne belőle, pont elég az, hogy az ötletről elmondod a véleményedet, és ebből ők le tudják szűrni hogy akkor az most jó, vagy időpocsékolás az egész....
Én erre a fajta tesztre gondoltam, nem arra, amit te említesz. -
attila9988
őstag
Igy van, az MS-nek van a legkifinomultabb telemetria/tesztrendszere a desktop szoftverekre.
Akkor meg miért lett ilyen sz@r az egész kezelőfelület? Mert ha annyira állatira kifinomult és jó ötlet lenne ilyen módon keresztezni a két megoldást, akkor most mindenki ódákat zengene róla, hogy milyen fantasztikus. Ehhez képest, még a legkevésbé rossz véleménnyel lévők is azzal szoktak érvelni, hogy nem muszáj használni a metro --t, és hogy ők sem nagyon nézik azt.... na bumm.. ekkora a siker. Maga az igazi újdonság legtöbbeknek vagy problémát okoz, vagy egyszerűen nem is érdekli őket.
Nem vagyok én az új dolgok ellen, mert ha bármilyen feladatra valaki mutat nekem csak egy kicsivel is jobb megoldást annál mint amit akkor épp használok, akkor gondolkodás nélkül váltok amennyiben nincs egyéb akadály. De ebben az esetben tényleg fura ez az öszvér, és ami engem illet, inkább akkor lehessen választani lovat, vagy szamarat, de az öszvér valahogy nem akar megfelelni a célnak.
Persze biztos lesz akinek ez így is tetszik, de nézz körül a neten hogy mennyi embernek nem. A vista ellen koránt sem volt ekkora ellen, pedig ott leginkább az akkori gépeken nyújtott katasztrofális teljesítmény volt a gond az első változat megjelenésének alkalmával. Viszont legalább a funkciókészlet rendben is volt, és a javításokat követően teljesen jól használható rendszer lett belőle. Itt viszont a felület marhaságai garantáltan maradnak, mert ilyesmit csak újabb változattal szokás javítani, amire meg még kell majd várni három évet minimum. Na nem mint ha ez égetően sürgős volna, addig vígan ellesz a nép a hetesen is, ha nem jön be neki a 8. (ettől persze még táblán lehet a cucc jó, bár a winphone sikertelensége azért mutat valamit abból, mennyire is tetszik az embereknek ez a felület)
Arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy az előtelepített cuccokon túl hogyan alakulnak majd az eladások. Ez fogja ugyanis megmutatni milyen is valójában az a bizonyos siker, ha egyáltalán lesz olyan.
-
én 1 órája kattintgatok mindenhova az ms oldalán ha valakinek nincs meg a win 8 mennyiért tudja megvenni???
vagy frissítésbe is megtom venni még ha nem is eredeti? csak ezt hivatalosan nem írják ki?
-
-
gcsomesz
csendes tag
Ha 15€-t fizetnének sem telepíteném ezt a szemetet a gépemre. Feltoltam a napokban virtuális gépre és szörnyű....nem is értem mire gondoltak akkor amikor azt hitték, hogy szeretni fogom azt a kinézetet amit tableten bírok.

-
-
-
Raysen623
veterán
Nah megvan a megoldás: Win8 CP-ről is lehet frissíteni 30 ajróért. Tehát akinek netán van olyan az is megveheti óccsóért, és nem kell leszurkolni érte 45 rugót a boltban. (digitális verzijóról van szó)

Köszönjük Májkroszoft!
-
olbaidhun
őstag
wáó, nem jöttem lázban az új "jövevénytől"... még várunk(ismerőseim, rokonaim) kicsit a hetes cserére! Akár az Xp időkban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Jan. 31.
Én eltettem az oldalt, aztán ha kell, akkor meglesz.

-
Воланд
titán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
januar 31.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Így vanik.
-
-
Polllen
félisten
akkor ez fog dobni rendesen az eladásokon. (mondjuk abszolút nem bánom, h image-ből nem kell visszaraknom a vistát... még ha 5 perc is lenne)
Viszont végzett a letöltéssel és ez az assistant progi egész jó. Telepíthetek, usb vagy iso létrehozása. Wow, m$-nél is beköszöntött a 2012-s év.

Bár azért az felmerült bennem, hogy lesz nekem 64bites telepítőm, mert első ránézésre a 64-bites RP alól szépen leszedte a 32 bites rendszert...

-
Воланд
titán
persze, mert nagyon ugy nez ki a dolog, hogy nem foglalkozik a frissetesi folyamat azzal, hogy legyen megfelelo upgrade alap, tehat nem ellenorzi az eredeti rendszer megletet (ezt csak a licencszerzodes koti ki, tehat egy ellenorzes soran ugyis kiderul, hogy ha nincs megfelelo frissitesi alap). errol amugy votl szo korabban, hogy rp alol lehet veglegesre frissiteni, hogy ha van eredeti xp/vista/win7 rendszere a usernek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Fura dolog, hogy végre olcsó lett az upgrade, mégis sajnálom érte a pénzt. Eddig kb. 10x vettem windowst 28-tól 45k-ig, W95-öt, XP-t, Vistát, W7-et, de most nincs miért upgradelnem. Szerintem a Windows 7 már van olyan jó, hogy ne érezzem indokoltnak az upgradet.
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Én ma megvettem a Windows 8-at az upgrade programon keresztül, kaptam egy termékkulcsot, meg letöltöttem iso-ba a későbbi telepítéshez (az ssd-m még nem érkezett meg). Én úgy gondolom csak a kedvezmény igénybevételéhez kellett W7, utána már nélküle is működik a telepítés

(#110) - = Zk = -: Pontosan, de ha jobban tetszik pendrive-ra is ráteheted, azt is felajánlja

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát ha megvan a telepítőanyag, akkor gondolom felmehet a szűz rendszer is, szerintem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Hát gondolom meglévő rendszert is lehet nyugodtan upgrade-elni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Elméletileg igen.
Végülis sokat nem bukik vele az ember, ha upgrade-el. A felület szerintem megszokható.
-
- = Zk = -
félisten
W7-ről megéri upgradelni? és ha igen, mit nyernék vele?
játszom, és böngészek és ennyi kb...
állítólag jobban van benne támogava a többmagos cpu-k..?!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az aszt takarja, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux haladóknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Vicces képek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel Buds 2a és Pixel Buds Pro 2 összehasonlító gyorsteszt
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

És nem kibassza, hanem akármi mást csinál kérdés nélkül, amit én nem csinálnék, mert nem azért indítom el, hogy a rendszer döntsön arról, kell-e nekem vagy sem.