Hirdetés

2024. július 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) lysgb


lysgb
tag

Nem tudom mi van a laptopoddal, de nekem egy AMD C-50en (netbook) hahotázva megy az FTL.. :D

(#2) fogtunder válasza lysgb (#1) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nem mondtam, hogy nem megy, de tekeri a procit és melegszik. a C-50 nem tud annyi hőt leadni, hogy zavaró legyen :)

I hate morning people. And mornings. And People.

(#3) Tom1939


Tom1939
őstag

Angband, Zangband, TOME milyen jó is volt :) Bár a steamen a Tales of Maj'Eyal ha jól tudom egy az egyben a TOME alkotóié. Megvettem csak játszani nincs időm vele :( De legalább mükődik trükk nélkül windows 7-en nem úgy mint a régiek.

(#4) lysgb válasza fogtunder (#2) üzenetére


lysgb
tag

de mitől melegszik? nem kötekedni akarok, de annak a procinak meg sem kellene éreznie ezt a játékot.

(#5) fogtunder válasza lysgb (#4) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az álláspontunk hasonló az ügyben, pont ezért is emeltem ki. ettől függetlenül amint elindítom, az egyik mag rögtön 100%-on kezd tekerni és bár a nem fos a hűtése a gépnek (Dell Latitude e6320), kb. egy óra után már igencsak meleg levegőt fúj, ölben tartva nem is kellemes.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#6) lysgb válasza fogtunder (#5) üzenetére


lysgb
tag

ez.. érdekes. mert hogy a c-50et kihasználja az rendben van, az op eleve fogja rendesen főleg az EGY azaz 1 giga ram mellett. asztalin is játszottam vele, 5800K-val de ez kb "idle" állapotban szöszölt a játékkal.

(#7) ollie


ollie
MODERÁTOR

Nagyon jó, hiánypótló írás!

Még tudom ajánlani a Dungeons of Dredmort, meg az Infinity Space sorozatot. Valószínűleg utóbbi volt a Faster Than Light ihletője.

***

(#8) fogtunder válasza Tom1939 (#3) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nekem is hasonló problémáim vannak, kismillió jó roguelike van, de az idő véges, a meló sok és lassan születik a trónörökös is. meg sajnos közben kijött a Hearthstone és kiújult a mesekártya függőségem, amit a Wizards of the Coast sikeresen kinevelt az árpolitikájával (a Magic the Gathering rohadt drága), pedig a Tales jól néz ki, kipróbálnám, csak felesleges, a Pit sem volt elindítva vagy fél éve.

(#7) ollie: nagyjából ugyanezt tudom elmondani, még mindig nyomom a HS-t, bár néha erősen kiégek tőle (már az arénában is akkora a rákosodás, hogy förtelem), de haverokkal azért jó játszani. meg ugye az utolsó oldalon említett Darkest Dungeon most a nagy kedvencem mellette, arról is kellene majd írni, de sehol nem tartok, igaz még kész sincs, szóval ráérek. meg ott a félbehagyott XCOM The Long War kampány, amit sejtéseim szerint már soha nem fogok befejezni, mert arra kellene egy külön élet kb.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#9) Tom1939 válasza fogtunder (#8) üzenetére


Tom1939
őstag

Hasonló az érdeklődésünk. Én a magyar HKK kártyajátékot nyomtam (versenyt is nyertem) nagyon régen, de ők is kinevelték belőlem (ugyanaz 1-el olcsóbban, itt a szuper új kiegészítő :( ).

(#10) Solicidium


Solicidium
aktív tag

Színvonalas, olvasmányos és számomra különösen hiánypótló írás, tekintettel arra, nem is tudtam, hogy léteznek ilyen jellegű játékok, holott az írás elolvasása után úgy érzem, a stílus mindenféleképpen érdeklődésemre tarthat számot. Különösképpen a FTL fogott meg (talán a témaválasztásnak köszönhetően is, hiszen kevésbé tűnik nyomasztónak), a másik játék a steam véleményekbe beleolvasgatás után kissé megrettentett, elvégre az élvezetért szeretnék játszani, a túl sok "büntetés" hosszú távon attól tartok, legyőzné az általa esetlegesen kiváltott addikciót. Köszönet mégegyszer.

[ Szerkesztve ]

(#11) fogtunder válasza Solicidium (#10) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ez volt a cél, örülök, hogy sikerült. az FTL mindenképpen megéri a pénzét, remélem sokat fogsz vele szórakozni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#12) freeknight


freeknight
őstag

A Binding of Isaac nagy kedvenc, csak a Rebirth-ben van vagy 200 órám :D . Majdnem minden nap játszok vele egy menetet.

Az FTL nagyon tetszik nekem, ki is próbálom. Régebben Androidon játszottam egy Out There nevű játékkal, na az egy az egyben ugyanez volt :DDD

(#13) Tom1939 válasza freeknight (#12) üzenetére


Tom1939
őstag

A Binding of Isaac-ra így hogy mondod rákerestem. Szimpatikus :) Szokta a steam akciózni? Gondolom a régebbit igen, de az újat?

(#14) fogtunder válasza freeknight (#12) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az Out There-ről szintén írtam logoutra megjelenéskor :) az alapvető koncepció hasonló, de az FTL-ben sokkal több a lehetőség, plusz az űrharc azért nagyon sokat hozzátesz.

(#13) Tom1939. az új még csak pár hónapos, nem hiszem, hogy a közeli jövőben leakcióznák, az első rész volt 1€-ért karácsonykor.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#15) freeknight válasza fogtunder (#14) üzenetére


freeknight
őstag

Megvettem az FTL-t, már toltam vele vagy 6 menetet, de máris kiégtem :D Sikerült megvennem az egyik legdrágább és legjobb itemet (amivel azonnal tudsz tüzelni, ha megérkeztél egy szektorba), felújítottam a fegyverzetet is, meg egyebek, mondom, így biztos sikerül kivinni. Erre 2 rendszerrel később intruders on board, rohadt erős ellenfelekkel, plusz kaptam egy nagyon kemény hajót is. 30 másodpercig bírtam, majd egyből ctrlaltdel :DDD

Tom1939: a régi rész még garantáltan lesz akciós, bundle is gyakori, csak arra figyelj, hogy azt mindenképp a wraith of the lamb kieggel együtt vedd! Sok újdonság ahhoz képest nincs a rebirthben, más stílusú grafika, jobb optimalizáció (az első isaacnak érthetetlenül magas gépigénye van). Viszont van jópár item plusz, meg új szint, szóval én mindenképp a rebirthöt ajánlanám, de az novemberben jelent meg, summer sale előtt nem hinném, hogy lesz nagyobb akció.

[ Szerkesztve ]

(#16) gbors válasza freeknight (#15) üzenetére


gbors
nagyúr

szerintem az FTL-ben egy kitűnő "igazság pillanata", amikor először megjelennek a kis zöld parasztok a hajódon - ott dől el, hogy valakinek való-e a játék, vagy sem :D amúgy a game klasszikus roguelike abbók a szempontból, hogy igen kíméletlen - az Infinite Space sorozat kevésbé drasztikus (hamarosan elkészül a 3. része), viszont az FTL izgalmasabb :)

amúgy jó kis cikk lett, én is gondolkodtam már, hogy érdemes lenne pár indie játékról írni, csak amikor egy hirtelen merítéssel összeszedtem egy listát, akkor lett vagy 50 eleme :DDD

"Now that's a very small drop in a very, very large bucket of drugs"

(#17) fogtunder válasza freeknight (#15) üzenetére


fogtunder
nagyúr

a hajtóművet kell fejleszteni és a pajzsot első körben, ha nem tudnak eltalálni, akkor tök mindegy, hogy meddig tart a csata, legénységet pedig minden lehetséges alkalommal szoktam gyűjteni, amíg nincsenek legalább öten. egyrészt hogy hatékonyabb legyen a hajó, másrészt ha jön egy boarding party, legyen aki foglalkozik velük. ha átteleportálnak a hajódra, érdemes kinyitni a légzsilipeket azokban a szobákban, ahol vannak és így beterelni őket a medbaybe, aztán ott nyugodtan le tudod gyilkolni őket.

amúgy meg türelem, meglesz az előbb-utóbb, de az elsőhöz kell mák is rendesen.

(#16) gbors: átérzem, ezt is meg kellett húzni végül, a Binding of Isaacet így is alig érintettem, csak a Klei Entertainmentről érdemes lenne egy külön cikket írni, de most első körben a Darkest Dungeont akarom összehozni tényleg, mert eszméletlen jó félkészen is.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#18) Tom1939 válasza freeknight (#15) üzenetére


Tom1939
őstag

Köszönöm az infókat mindenkinek, várok akkor akcióra. Felvettem őket a steames wishlist-re. Addig is marad időm a való életnek :)

(#19) gbors válasza fogtunder (#17) üzenetére


gbors
nagyúr

várjuk :) előbb-utóbb én is nekilátok valami cikkszerűségnek - mostanra már ott tartok, hogy AAA játékot nem is nagyon lát a gépem, annyi jó indie cucc van.

"Now that's a very small drop in a very, very large bucket of drugs"

(#20) freeknight válasza fogtunder (#17) üzenetére


freeknight
őstag

Köszönöm a tippeket, ma végre simán összejött a boss legyőzése :R

(#21) fogtunder válasza freeknight (#20) üzenetére


fogtunder
nagyúr

akkor lassan jöhetnek az új hajók :D az a szép, hogy mindegyiket máshogy kell játszani és a B-C verzióikat is.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#22) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Az FTL nagyon nagy, bízom benne, hogy lesznek még hozzá hivatalos kiegészítések.

(#23) gmeszaros


gmeszaros
tag

Nem tudom, hogy volt-e, de Humble Weekly Bundle Roguelikes 2.

(#24) Erunosta


Erunosta
tag

Köszönöm ezt a remek írást. Sose tudtam pontosan behatárolni mi is ez a Roguelike meg Roguelite játékstílus. Igaz a leírtak alapján nem az én műfajom, de rengeteg játék van már Steamen ezzel fémjelezve ami ránézésre eléggé szimpatikus számomra.
A hozzászólásom kéretik nem megtámadni azért mert téma nekrózás. Most találtam erre és szerettem volna megköszönni az alkotónak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.