- 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Kis álmodozással ki lehet jelenteni, hogy ugyanaz az ssh van debianban meg openbsd-ben. Amikor meg nem, akkor azért csak kiborul a bili. Szóval én azt hiszem, a debianban jobban lehet hinni, mint egy 10-12 évig nagy mellénnyel kamuzó cuccnak. A debianban lehet, hogy több a bug, mint az openbsd-ben, de nyíltabb is a fejlesztése. Szóval a legalapabb installban ugyanazok, egyiken sincs semmi, ami támadható lenne.
A másik, hogy sokan agyondicsérik az openbsd tűzfal cuccait, engem érdekelne, mit nem lehet megcsinálni linuxon, amit openbsd-n igen (csak tűzfal területen). A linux ütemezője jobb, a memóriakezelése jobb, nagyjából mindenben jobb, mint akármelyik bsd volt 1-2 éve, a 8-as freebsd most már talán eljut odáig, hogy kezel több processzoros rendszert is, nem csak bohóckodik rajta.
A másik, hogy az openbsd-hez gyakorlatilag semmit nem kapsz készen. Kapsz egy nagyon alap cuccot, van benne make meg gcc meg egy halom makefile és faragd össze magadnak nulláról. Az opensource ezzel szemben pont arról szól, hogy az emberek egymásnak segítenek, egymás munkáját felhasználják annak érdekében, hogy a sajátjukkal hamarabb eredményre jussanak (esetleg ezt visszategyék a közösbe). Az, hogy mindenki forgasson magának mindent, az az én szememben kicsit egoizmus, kicsit óvoda.
Magáról az openbsd-ről még annyit (nem akarok nagyképűnek látszani, de most ez az lesz), hogy én nem tudtam felrakni brand ibm gépre. Akkor mit kezd vele olyan user, aki dselectet se látott még életében, meg nem riogatták a bölcsőjében azzal, hogy olyan oprendszereket kell üzemeltetnie, amihez pilótavizsga kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW3423DWF Oled 165HZ Gamer Monitor (garis)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P53s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest