- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jahogy nem abx volt.... ?
akkor itt a teszt rész az én szememben 0 értékkel bír, sajnos az ember nem képes szabadulni a prekoncepcióitól
(#35) Soderes
az AVI-t simán leváltotta a scene (mkv, mp4), ha az mp3 okafogyottá válna, az is leváltódna, de nem váltódik le, mert jó bitrátán "tökéletes". szó nincs beidegződésről. -
mekker
őstag
válasz
Trailblazer #34 üzenetére
Spotify web playere AAC-t használ, és talán a kliensből is elő lehet valahogy csalogatni AAC-t. A Youtube Music is használja (bár az objektíve sz@r is). Bandcamp - amiután megvettél egy albumot/számot - engedi konvertálni mindenféle formátumba.
A szolgáltatók már rég eldöntötték, hogy nincs szükségük mp3-ra. Első sorban mert alacsony birátán van nála jobb is. Otthoni használat esetén az Úr 2020+N. évében ez egy teljesen marginális kérdés -- teljesen mindegy, melyik lossy formátumot használod, mindegyik kb ugyanolyan jó magas bitrátán.
A blogposzthoz: egyszerű ABX tesztet végezni, mert van hozzá foobar plug-in: [link]. Sokkal hitelesebb lenne, mint spetrumanalízises képeket nézegetni.
-
Soderes
senior tag
válasz
Trailblazer #34 üzenetére
Ezek ilyen régi beidegződések, mint az avi.
-
Johnny001
senior tag
Hali!
Ez kimerítő volt, ki is merültem!!!
Köszönöm szépen!
Üdv.: Zsolt
-
Egyszerű.
Megírtam a hozzászólást és elküldtem és kikapcsoltam a gépet.
Öt és félórával később bekapcsoltam a gépet, elindítottam a FF. A Firefox visszaállítása a hozzászólás ablakba dobott vissza.
Gondoltam csak elküldeni akartam, de elmaradt. Miután elküldtem mégegyszer táttam meg, mmár másodjára, -
Sub-S
senior tag
válasz
Hieronymus #29 üzenetére
Hogy lehet 5,5 órával később dupla?
-
-
-
ha jo minoseget akartam, akkor mindig 1:1 waw-ba taroltam el a cd-s zeneim, tomorites nelkul
-
Soderes
senior tag
válasz
Trailblazer #24 üzenetére
Dehogynem.
Néhány fórumtárs itt fent Opus-ban gyűjt például. AAC helyett M4A-t használják zeneileg általában.
Ami teljesen ugyanaz kódolási folyamat, csak más konténer.MP3 már senki nem használ és gyűjt. Az már nagyon a múlt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
quailstorm #23 üzenetére
De azért zenéket gyűjtögetni nagyon nem szokás ezen formátumokban, erre gondoltam, és nagyon nem lőttem mellé.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Trailblazer #20 üzenetére
YouTube opus hangsávot használ évek óta (vagy talán csak két éve?). Előtte AAC volt a YouTube-on.
Spotify pedig OGG Vorbist.
SoundCloud szintén Opus.Ilyen formában azért van elterjedve nem MP3.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Az AAC max hangsáv, nem videósáv, eggyel írom előtted.
Az Apple-t nem tudom, gondosan kerülöm a velük való kapcsolatot. -
válasz
Trailblazer #20 üzenetére
Az Opust. az Apple használja, ha jól emlékszem.
Az AAC a digitális tévé adásiban terjedt el a h.264 videósáv. De a Google eszközeiben is használja HD minőségű BT. kapcsolaton zenelejátszáshoz. Az Opus is támogatott az eszközeiben. -
Trailblazer
veterán
Hát nem tudom, mikor volt az AAC elterjedve zenei célra. Ahol én gyakorta látom, az a kisebb sorozatok hangsávja, de erre valóban használatos. Az Opus sem volt/sincs elterjedve igazán, az mp3-at nem tudta megszorongatni.
-
Soderes
senior tag
Teljesen más úton jár a két formátum mindenben.
AAC : Terv az volt hogy a kisebb fájlméreten azonos vagy jobb minőséget nyújtson, mint az MP3 és klónjai. Amellett egy több csatornás, konténerezhető média típus létrehozása volt a cél, ami leválthatja az elavult AC3-at. Első bizonyos szempontból teljesült. A második teljes mértékben.Wavpack : itt a elképzelés két részre bontható. Az első része egy rendkívül hatékony, minőségi veszteséges tömörítő korrekciós helyreállító fájllal, a másik pedig veszteségmentes tömörítő.
Ez inkább olyan, mintha egy szedánt hasonlítanánk össze egy terepjáróval.
Végül is mind a kettőnek 4 kereke van, kormány van benne, ülések, csak teljesen ellentétes tervezési filozófia és végcél. -
Remek kis kedvcsinalo cikk
viszont szerintem semmi baj nincs azzal, hogy nem terjedt el sot, en altalaban orulok neki ha valami csak egy bizonyos retegnek szol, igy nem kell tartani a korai elkorcsosulastol
Egyebkent en is hasznalom (fokent cmus alatt)[alucard@desktop ~]$ pacman -Qi wavpack
Name : wavpack
Version : 5.6.0-1
Description : Audio compression format with lossless, lossy and hybrid compression modes
Architecture : x86_64
URL : http://www.wavpack.com/
Licenses : BSD
Groups : None
Provides : None
Depends On : glibc
Optional Deps : None
Required By : None
Optional For : cmus
Conflicts With : None
Replaces : None
Installed Size : 864.37 KiB
Packager : Felix Yan <felixonmars@archlinux.org>
Build Date : Sat 03 Dec 2022 08:27:19 AM CET
Install Date : Sat 03 Dec 2022 10:34:38 AM CET
Install Reason : Explicitly installed
Install Script : No
Validated By : Signature -
Soderes
senior tag
válasz
amorpheus81 #13 üzenetére
Pedig manuálisan be lehet állítani, de szándékosan alapértelmezetten hagytam.
-
amorpheus81
csendes tag
-
fo_di
őstag
válasz
amorpheus81 #9 üzenetére
a wikipedia szerint a fraunhofer aac-ben van egy agresszív aluláteresztő szűrő, melyet csak a legjobb vbr kapcsol ki
The FDK AAC encoder employs a more aggressive default low-pass filter than is used in other codecs. Higher frequencies are removed so that more bits are available to better describe sounds of lower frequencies, improving the overall quality for most combinations of recordings and listeners. In some, not completely rare, combinations the missing high frequencies are noticeable. The library allows overriding the low-pass filter setting, and in the highest VBR mode effectively applies no filter at all.
https://wiki.hydrogenaud.io/index.php?title=Fraunhofer_FDK_AAC#Bandwidth
The default bandwidth (or low-pass filter cutoff) for each bitrate mode will be the minimum of the appropriate value in the tables below or half the sample rate. This can be overridden, but the maximum value is 20000 Hz. -
Soderes
senior tag
válasz
amorpheus81 #9 üzenetére
Nincs rajta szűrő.
-
bovo
csendes újonc
Én meghallgattam de megint csak azt hallom amit máskor is a Flac-MP3 közt.A WAV-nál hallom a zene terét, a többinél már annyira nem,az nekem mind egyforma.Talán az AAC picit gyengébb a többinél.Ezért van nálam majd minden Flacban.
-
amorpheus81
csendes tag
-
Soderes
senior tag
A Link cserélve
-
Soderes
senior tag
válasz
amorpheus81 #4 üzenetére
Persze.
Xmedia Recode - AAC - Fraunhofer AAC - ABR 320, MPEG 4 AAC-LC Szűrő nincsÚgy ez volt helyzet az Apple kodekkel is.
-
amorpheus81
csendes tag
Szia! Le tudnád írni milyen programmal és paraméterekkel tömörítettél aac formátumba? Hihetetlennek tartom hogy 320kbit/seces bitrátával 16-17khz-nél vágja a jelet.... meg az aac rosszabb minőségű tömörítés mint az mp3!? Köszi.
-
Zeze94
tag
A link a saját Mega fiókomba visz, nem tudom elérni, amit feltöltőttél. Mit csinálok rosszul?
-
Soderes
senior tag
Nagyon minimális hallásilag a különbség az eredeti Wav és Hybrid Wavpack között. Talán 1-2% lehet és ezt látható a spektrum analízisben is. Hallásilag is ennyi a különbség egy Sennheiser fülessel és egy SB Audigy-vel. Talán valamivel kevesebb a dinamika. De annyira elenyésző.
Mp3 érdekesen meglepett, hogy tartja magát. Nem hittem volna.
Opus-nál vártam a jó eredményt. De a véleményem szerint alacsonyabb bitrátán is hozta volna ezt.
Az AAC annyira pocsék, hogy tulajdonképpen komoly utómunka kell hozzá, hogy hallgatható legyen.
Azonos hangerőn sehol nincsen RMS-ben az eredetihez képest. -
dark2
tag
A magam részéről köszönöm a leírást/összehasonlítást!
Kíváncsi lettem volna a tesztzenére, de sajnos regisztrációt/bejelentkezést kér a mega, egyelőre olyanom nincs.Szubjektíve, ha az eredeti wav-ot és alacsonyabb bitrátájú, veszteséges wavpack-ot hasonlítasz hallásilag, ott is kihallani olyan különbséget, mint a wav és az alacsonyabb bitrátájú, mondjuk 128/160-as mp3 között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A WavPack az egyik legjobb hatékonyság/sebesség arányt mutatta a veszteségmentes kódolók között 1998-ban.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Android szakmai topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- SATA to SAS átalakító tray caddy hdd keretbe
- Lego 10497 - Galaxy Explorer - Egyszer összerakott, hiánytalan
- LEGO Ideas - Vincent van Gogh - Csillagos éj (21333) - Egyszer összerakott, hiánytalan
- LEGO Ideas - Középkori kovács (21325) - Bontatlan
- 250GB Xbox 360 HDD-k (Rengeteg Demo játék van többségükön...)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest