Új hozzászólás Aktív témák

• Meteorhead

aktív tag

válasz kispx #60 üzenetére

A steamnek miért jók ezek a könyvtárak? Mert egyedül ők a világon, akik energiát fektetnek abba, hogy linuxon is menjenek a dolgok.

A "többek" szót pedig a Phoronixos fórum 30-40%-ra mondom, akik kemény linux pártiak, és valahol igazuk van, amikor azt mondják, hogy a linux erőssége az open source community. Az egész linux hajtóereje az, hogy a forrás közös és a hozzáadott tudás is az, és szabadon felhasználható. Ez gyökeresen szembenáll a játékfjelesztés mögötti piaci versengéssel, ahol a tudás pont hogy nem közös. El lehet terjeszteni a linuxot, de akkor már nem lesz linux.

Félreértés ne essék, bár Windows párti vagyok, de a drámaian kevés játék közül amit megveszek újabban, az Oil Rush köztük van. Egy bitang jó, multiplatform engine-nel írt játék, az Unigine fejlesztőgárda kezei alól. Máig nem értem, hogy egy ennyire feautre gazdag, cross-platform API hogy a rákban nem terjed el. Nem is vészesen drága és nagyon szép eredményt ad. Bár a játék maga annyira nem köt le (bár vannak jó ötletek benne), úgy gondoltam megéri az a 3 rugó, hogy ennyivel is hozzájáruljak ahhoz, hogyha kiadnak egy jó játékot linuxra, akkor azt megveszem.

A linux mellett is szólnak érvek, nagyon dinamikusan fejlődik (ami az egyik gyengéje is), de normál usernek nem tudom jó szívvel ajánlani. A linux, és még Ubuntu sem tudta levetkőzni azt, hogy ne kelljen egyes esetekben egy terminált nyitni. Windows alatt olyan recovery toolok vannak, és MINDENT meg lehet csinálni GUI-ból is, hogy a mezei user szerintem nem is tudja, hogy Windows alatt is van command line. Egyszerűen nem a buta gamereknek és alkalmi játékososknak való platform.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés