Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jester01

veterán

válasz DarkByte #67 üzenetére

A driver problémáidra azt hiszem már említettük, hogy arról nem szegény linux tehet. Mondjuk az intel wifi az pont open source, nekem 4965AGN gond nélkül megy, hasonlóan az nvidia vdpau. Hibernálás/sleep valóban problémás dolog, egy ideig pl a bináris nvidia driverrel nem is ment (ugye ezért is kellene a nyílt forrás). Mondjuk nekem nem is hiányzik, elég nekem az alkalmazásszintű állapotmentés (pl hogy a firefox az utoljára használt oldalakkal jön be) Ettől persze még jó lenne, ha működne. Hardverekről bizony érdemes előre tájékozódni ha az ember megteheti, mert hát messze nem minden megy linux alatt. De általában össze lehet válogatni olyat ami igen. Szabványos dolgok előnyben :K

Az adobe-féle 64 bites bináris flash player az összes gépemen hibátlanul működik, nem emlékszem hogy akárcsak egyszer is bármi probléma lett volna. A 32 bites a wrapper bigyó az más tészta. Persze ez is a szokásos zárt forráskód témakör. A flasht amúgy nem is kedvelem :N

de pl. Postgres behányja az adatbázisokat a /var/lib/postgresql-ba, a Transmission daemon pedig a /usr alá tölt le? :F Most ebben mi a logika?

A postgres jól teszi, hogy a /var alá ír, mert az való módosítható perzisztens adattárolásra. Sem az /etc sem pedig a /usr nem (feltétlenül) írható. Ha az az általam ismeretlen transmission démon valóban az /usr alá próbál írni üzemszerűen, akkor az vacak vagy rosszul van beállítva. Nálam pl nem is futna, mivel az /usr bizony read-only. Erre egyébként ubuntu ill. debian esetén a csomagkészítőnek kellett volna figyelni, mivel ez házon belül követelmény.

emvy: A registry jogosultsagkezelese 'kisse' jobban konfiguralhato, mint a rogorwx sema
    Izé, fájlrendszer szinten is lehet kifinomultabb jogosultságkezelést használni. Na nem mintha erre lenne értelme szerintem. Az /etc úgy jó ahogy van, mert
    1) nem egy nagy bináris szemétdomb, könnyű nézegetni és módosítani (akár szkriptből is), sima fájl mentésből vissza lehet állítani részleteiben
    2) legtöbbször öndokumentáló, a konfig fájlok tele vannak megjegyzésekkel hogy mi mit csinál. Ez azért fontos, mert a programozók tipikusan lusták dokumentációt írni :B Ennek ellenére a konfig fájlokhoz még mindig nagyságrendekkel jobb a dokumentáció mint a windowsos registry beállításokhoz amiket inkább csak visszafejtenek.
    3) szkriptek is vannak benne, registryből azt nehézkes lenne futtatni
    4) az egyes programokat alkalmasint külön helyre is lehet telepíteni, vagyis lehet saját /etc-je.

• PuMbA

titán

Nem véletlenül az Ubuntuban lévő NVIDIA drivert tetted fel? Egyébként meg felesleges fordítgatni,mert van egy NVIDIA PPA és benne van a legújabb driver,legújabb vdpau ,vdpau-val fordított mplayer + SMplayer. Ezzel tuti,hogy megy a hardveres gyorsítás és egyszerű [link]

Flash player tényleg szar.

Alvó mód a laptopomon nem megy (ATI),de az asztalin igen(NVIDIA).

Wifi problémáról meg annyit,hogy Kubuntun nekem sem ment,de Ubuntun igen,tehát a Kubuntu szar.

A hamarosan megjelnő 10.04-gyel + a fent említett NVIDIA-s PPA-val biztos vagyok benne,hogy a problémáid egy része megszűnik.

• DarkByte

addikt

Egyébként vicces mondat ez a "jópár hónap", mert belegondolva 2 hónapról van szó. :B Jóval többnek tűnik. Szakdoga írás mellett megöregszem :D
    Kifutottam az időből, bocsi.

Új hozzászólás Aktív témák