Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
szipipeti
tag
Kérlek szépen! ez egy magáncég nem kötelezően igénybe veendő szolgáltatása az általa meghatározott feltételekkel, melyeket az utas az igénybevétel folyamán - minden kényszerítő hatás nélkül - elfogad.
El kell olvasni a szerződési és utazási feltételeket.
Ha nem felel meg választani lehet másik hasonló szolgáltatót.
Vannak alternatívák is: lovaskocsi, bicikli, vitorláshajó, tevekaraván... kinek mi tetszik...
Piacgazdaság van... A piac beáraz...
Ez van ennyiért..
Van jobb drágábban
Van sz@rabb olcsóbban. -
Polllen
nagyúr
Kicsit reméltem, hogy már az elsőnél...
A wizzair kompenzáció amúgy nem túl baráti:
[link]A légitársaság nem köteles kompenzációt fizetni, amennyiben a járat törlését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket minden észszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni.
Rendkívüli körülménynek többek között az alábbi tényezők számítanak: légiforgalmi okok, időjárási problémák, sztrájk (kivéve a Wizz Air dolgozóinak sztrájkját), terrorfenyegetés vagy egyéb biztonsági kockázatok, repülőtér vagy kifutópálya lezárása, zavargások, természeti csapások, repülésbiztonsági okok.
Illetve 1 éjszakát fizetnek, de ha nincs hely és több napot kell maradni, akkor így járt az utas. -
joey04
titán
-----
btw ahogy többen írták, a ryanair csak él ezzel a lehetőséggel, ahogy az összes többi is. az a felháborító, hogy ezt engedik a hatóságok. erre kellene inkább törvény.
btw 2: fura, hogy még mindig az van a fejekben, hogy inkább wizz. sokkal több probléma van mostanában velük, és általában drágábbak is... nem véletlen vette el tőlük a ryanair itthon is a piacvezető pozíciót.
-
válasz
Foglalt név #45 üzenetére
Azért nem nagyon volt a hírekben az, hogy mennyi embert küldtek el a repterekről. Aki idén szeretne repkedni az felkötheti a strandgatyát mert az olvastam, hogy 2 és fél hónap mire a felvett munkaerő munkába állhat a biztonsági átvilágítás és kiképzés miatt.
-
-
Foglalt név
addikt
válasz
jozefgucci1 #27 üzenetére
Ezzel részben tudok csak egyetérteni. Az, hogy pl. az easy is követi, azonban az nem változtat azon, hogy a Ryanair az, aki mindenki kárára a normákat felrúgva csak a rövidtávú profitot nézi. Tekintve, hogy az emberi társadalom konszenzusokra épül és ők pont ezeken élősködnek, nem is értem miért mosdatják egyesek őket.
A kézipoggyász méretével is ők kezdtek el játszani. Ez egy szabvány dolog, ilyet tudsz venni a reptéren, ilyen van otthon, erre ők szépen felrúgták, mert azzal lehetett csinálni egy bújtatott áremelést.
Hála az égnek ritkán kényszerülök rá, hogy velük menjek, de mindig van új trükk a tarsolyukban. A feladott poggyász 20kg, nem 23. Ha van feladott poggyászod, akkor is előre be kell checkolni neten majd beállni a sorba is, külön rádvernek 50 EUR becheckolási díjat.
Elmebeteg egy banda. Azok meg akik itt marha okosan beírják, hogy el kell olvasni az ÁSZF-t remélem, abból áll ki az életük, hogy csak ezeket olvassák egész életükben.u.i.: most nézem ebbe is sikerült beleszőni valahogy a narancsot. Otthon azért van baj rendesen.
-
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
"aki esetleg mégis overbookingot kap, azt normális légitársaságok többszörösen kompenzálni szokták."
Én is jártam már így. Céges út, hazafelé Stuttgart-ból, átszállással Bécsen keresztül.
A Stuttgart-Bécs nagyon sűrű volt, kvázi betelt. Látták a rendszerbe, én igazándiból Budapestbe akarok eljutni, de a cég _nekem_ nyilván nem vette meg a drágább közvetlen járatra szóló jegyet (az, hogy más kollégáknak meg igen, meg egy másik kérdés...)Így hangosbemondón szólítottak, felajánlották hogy 30.000 HUF kompenzációért cserébe hajlandó vagyok Bécset kihagyva egyből Budapestre repülni. Naná...
Ott helyben kezembe nyomtak egy "eldobható" bankkártyát, rajta a 30.000 HUF-nak megfelelő ajróval, és meg jöttem haza közvetlenül. -
<stdio.h>
csendes tag
Visszanézve a korábbi posztjait erről egyáltalán nem vagyok meggyőződve. Sőt inkábbaz ellenkezőjéről. Meg itt ez a kettősmérce, hogy a Ryanair sz@rszemétsz@r mert egy embert nem vitt el, cserébe kompenzálta, a Wizzair meg napi szinten töröl járatokat előzetes bejelentés nélkül. De a wizz az jó mert nem szólt be viktorkának meg mert magyar(már ha végre hozzánk csatolják Jersey-szigetet)
-
Erről az overbooking-ról én már hallottam de jellemzően az USA belföldi járatai kapcsán. Igazából érdekes, hogy itt egy gyakorlat ami rossz és valószínűleg nem az első eset, azonnali fogyasztóvédelmi vizsgálat viszont mégsem indult, nem hoztak törvényeket, hogy ezt meggátolják sőt hallani se lehetett arról, hogy a légitársaságok mennyire visszaélnek dolgokkal mindaddig amíg nyíltan bele nem állt a kormány különadójába. Gusztustalan az egész történet, lehet, hogy Trogair a Ryanair de ugyanolyan Tróger a kormány is amelyik engedik ezekenek az ámokfutását.
-
Noukoum
veterán
válasz
jozefgucci1 #29 üzenetére
De a Ryanair nem azért van "kritizálva" mert rossz, hanem mert politikailag nyíltan ellentétes nézeteket képvisel. Ha holnap a góréjuk azt mondaná hogy a magyarországi kormánypárt a legjobb a világon, azonnal megszűnne minden támadás.
Ez a blogposzt pedig nem a központi propagandagépezet része, hanem csak egy lelkes rajongó nyilvános kiállása egy általa vélt nagyon fontos ügy érdekében. Stop ryanair! -
jozefgucci1
addikt
-
Noukoum
veterán
válasz
jozefgucci1 #27 üzenetére
Lufthansa vitázik nyilvánosan a párttal?
-
jozefgucci1
addikt
Azért azt is ide lehet írni , hogy a Lufthansa törölte 3000 járatát , mert a földi személyzet hiánya miatt és ez a létszámhiány mindenkit érint sajnos . Most mindenki menne , jellemzően párnapos kirándulásokra és erre a rendszer nem készült fel a covid után. A Ryanair pedig már rég nem olyan tróger , mert a többiek alacsonyodtak erre a szintre sajnos .
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából régen az is ment, hogy januárban húszezer volt ugyanaz a jegy, júniusban meg már kilencven, így nem kellett last minute-ozni és túlfoglalás se nagyon volt.
-
Polllen
nagyúr
Régen a ryanair borzasztó volt, én is inkább wizzair-t válaszottam. Most viszont az van, hogy a ryanair-nél 1 embert leszállítottak a gépről, a wizzair meg ott hagyott egy komplett repülőnyi embert. És igazából órákkal előre már tudták, hogy nem fog a gép visszaérni a reptér bezárásáig... Persze ettől még lehet a wizzair-nek igaza, hogy a késések igazi oka a hiányzó kiszolgáló személyzet, de a tájékoztatás és a segítség részükről nem sok volt.
Hozzá kell tennem, hogy 2 hete jártam meg Mexikót Air France-szal. Annyival nem volt jobb, mint egy normálisabb fapad...
-
sztanozs
veterán
Én Mexikóban láttom olyat, hogy a belföldi járatra sorban álltak az emberek. Amikor befejeződött a foglalt helyes boarding, akkor a második sorban álló belföldieket beengedték a rendelkezésre álló helyek erejéig (nekik is van jegyügy, csak helyjegyet nem foglal annak reményében, hogy marad majd a gépen). Egy ilyen kolléga ült mellém is, és mesélte, hogy aznap szerencséje volt (du f6-kor indultunk), töbször van úgy, hogy nap végén haza kell mennie és másnap megint kimegy...
-
Hát igen ezek mégsem a MÁV Split horror járatai...
-
nullpoint
őstag
Erről én is most hallok először.
Ha valaki jegyet vesz és nem repül mégis gondolom az nem kapja vissza az árat.Jegyet lehet csak foglalni, vagy ki kell fizetni előre mindig?
Nem tudom ezeket. Sosem repültem, és nem is fogok, legalábbis utasszállítóval nem kívánok.
Amúgy olyan módon lehetne ez elfogadható hogy már a vásárlásnál óriási betűkkel ott lenne az ember előtt egy felirat hogy overbooking van, lehet hogy maradsz.
Ezt ha megfejelnék azzal hogy leszállításkor a jegyárad százszorosát kapod, plusz a kövi járattal visznek, akár business classon ha más nincs, akkor korrekt lenne a dolog. Mondjuk ehhez kellene egy kis jogalkotói akarat.
-
válasz
dynamicrossh #11 üzenetére
De hogy jön nálad a képbe a Fidesz? A Ryanair mindig is a legalja volt, ebbe elég felesleges bármilyen napi politikát belelátni...
Az overbooking nekem új dolog volt, pedig a Covid előtt évekig havonta repültem, és ilyet sohasem láttam.
-
Noukoum
veterán
válasz
dynamicrossh #11 üzenetére
Nem kell hogy ezért fizessenek, sokan megteszik maguktól is.
-
dynamicrossh
tag
Ez most valami sponsored by fidesz content? Minden légitársaságnál van overbooking. Csak normálisabb társaságokkal nem trógerek repülnek akik nem fogják fel hogy ez van.
-
fatpingvin
addikt
nem vagy gyengeelméjű, csak szerintem elsőre nem gondoltad végig.
utolsó pillanatban kimaradások mindig vannak, viszonylag egyszerű statisztikai módszerekkel kiszámolható hogy mennyi pluszt lehet úgy értékesíteni úgy, hogy ilyen eset ne vagy csak elenyésző százalékban forduljon elő.
ez nem arról szól hogy eladnának olyat ami nem létezik, hanem arról hogy a repülőgépek lehetőleg maximálishoz közeli kapacitáson repüljenek. lényegében sokkal inkább arról van szó hogy kiküszöböljék azt a hatást hogy az utasok teszem azt 10-15 százaléka nem száll fel, így marad egy csomó üres ülőhely.
aki esetleg mégis overbookingot kap, azt normális légitársaságok többszörösen kompenzálni szokták.
illetve ennek van még egy vicces oldala, a last minute jegyek, amiket tényleg kb gombokért értékesítenek csak hogy ne legyenek üres helyek. ezek a lemondások után pluszban maradt helyek jegyei -
Goose-T
veterán
Túlfoglalás van, ahogy futo001 is írta. Ez ellen úgy biztosíthatod be magadat, hogy fizetsz külön a helyért is még az elején, nem várod meg, amíg checkinnél helyet oszt neked a rendszer. Mert nem biztos, hogy fog osztani.
Ahogy pedig fatpingvin írta, a földi kiszolgáló személyzet hibázott, fel sem kellett volna engedni a gépre. Bár ha tényleg két boarding cardon is ugyanaz a seat volt, akkor simán lehetett ez egy hiba is a Ryanair székosztó rendszerében. (Jómagam is kalapálgatok székosztó és egyéb rendszereket egy másik légitársaságnak, szóval nem csak úgy kitaláltam ezeket.)
-
válasz
philoxenia #5 üzenetére
Amikor jönnek, hogy elvigyenek valakit és örülsz, hogy nem téged, de azért mégis együttérzéssel nézed, hogy őt elviszik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Olvasónk elmondása szerint nagyon elkeserítő és egyben megnyugtató volt végignézni az esetet
-
fatpingvin
addikt
az egyetlen malőr ami itt volt az az hogy ez a gépen derült ki, minden más teljesen rendben, az ÁSZF-et olvasgatva is kiderül.
-
Polllen
nagyúr
Itt az a durva, hogy ez csak a gépen derült ki... Ezt illet volna legkésőbb a beszállásnál észrevenni.
-
Mit mondasz amikor hiába van jegyed de leszállítanak a gépről?
"Nem baj, a bombát a repülőn hagytam." -
futo001
senior tag
Ciki, de semmi érdekes nincs benne. Ahogy írják is, a légitársaságok több jegyet adnak el mint amennyi hely van, ugyanis mindig vannak olyanok, akik nem jelennek meg.
Nagyon ritkán előfordul, hogy nincs hiányzó, ilyenkor ez történik. Bosszantó de ez van. Volt már ilyen a Deltánál és az Australiannál is nem olyan rég.Amúgy a Ryanair az utóbbi időben rengeteget változott jó irányba, a trógertől már nagyon messze vannak (amíg újra rá nem jönnek mennyi zsét akaszthatnak le a népről).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Utazómajom cikke: Levezettek egy utast a Mallorcára tartó Ryanair járatról indulás előtt, mert nem volt több helyA...
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Spórolós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen videókártyát?
- Programozás topic
- Autós topik
- Jófogás tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 48TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v3,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest