Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GerykO

aktív tag

válasz #56474624 #276 üzenetére

"Amúgy hány normális, nyomott (nem az olcsó kiadós vackokra gondolok) audio cd-dről tűnt el eddig az adat 10 év után"

Az hogy te nem találkoztál még a jelenséggel, igen is létezik. De azt hiszem ezt is már egyszer elmagyaráztam egy példával de a vulgáris jelentése miatt cenzúrázva lett. Én se láttam a te himbilimbidet, de elhiszem, hogy van. ;] És erre nem szeretnék optikai bizonyítékot kapni! ;]

Meg ugye fától az erdőt... A mondanivalóm nem marginális tartalma az amire te megint reflektálni szeretnél...

"Te miről beszélsz? Fizikai érintkezés van a tűvel, az nyomást fejt ki rá, már miért ne kopna?"

Egy szóval sem, mondtam, hogy nem kopik. :N De ha csak józan paraszti ésszel belegondolsz, nem csak a magas, vagy alacsony hangok fognak kikopni, hanem fokozatosan kopik, ami egyedül halkulást eredményez. No meg nem egy nyavalyás bakelitet kell csak hallgatni. Ha van kb. 100 LP-d, azt nem tudod egy nap végighallgatni ugye? Mivel én dolgozom is, ezért jó ha kb. egy év alatt végighallgatom az összes lemezt. Na-mármost ugye abban egyet értünk, hogy jelentős kopás nem alakul ki még 100 hallgatástól sem? :U Tehát ki fog szolgálni életem végéig egy jó LP lemez? :U Szerintem ki. :K De amikor egy 15 éves gyári nyomott cd mindent, értsd mindent elveszített magából, nem csak halkult egy picit, akkor az nem szolgál ki egy életen keresztül. :N A halkulást, meg egy potméterrel meg tudom oldani(hangerőszabályzó). ;]

DE A MONDANIVALÓM LÉNYEGE NEM EZ! :N
    Hanem az, hogy minőségi, lehetőleg torzulásmentes zenét akarok kapni. :K Mivel én hallom a különbséget a sima CD és az LP közt, :B ezért nem váltok. SACD már az a színvonal, amire váltanék, ha lehalna a mostani rendszerem, és árban is elérhető lenne. :K De amíg ez nem áll fent, addig az nekem a "szar"abb minőséget drágábban nem fogják a nyakamba sózni. :N Ha minőségben legalább ugyanazt tudja, de árban már olcsóbb, akkor persze jó alternatíva. :K

AMIT IGAZÁBÓL MEG AKARTAM ÉRTETNI:
    Hogy a magasabb mintavételezést preferálnám. Vagyis 24-bitet a 16-al szemben. Erre hoztam fel az analóg példát.

Persze el lehet siklani a mondanivalóm mellett, meg lehet ebbe-abba belekötni, de attól még nem lesz igazad. Részemről nem vagyok hajlandó többet boncolgatni a témát, mert felesleges, ilyen hozzászólók mellett. :W

Nem haragszom egyikőtökre sem, csak kiakaszt, az ostobaság, és az értetlenség. :B
    A véleménycserének állok elébe, nem zárkózom el attól sem, hogy nincs igazam, de akkor a fülemet kell, hogy meggyőzd. :R

dabadab: Igen, szubjektív véleményt írtam le, mert a hallás nem egy exact tudomány, hanem egyénenként különböző. Ámbár tanulható folyamat. Szerinted a vakoknak mitől jobb a hallása? :U Mondjuk olyan esetet vizsgálva, ahol nem vakon születik a szerencsétlen? :U Talán mert kénytelen a hallására támaszkodni, ha életben akar maradni. :Y De a tapintásuk ugyanilyen. Én nem tudok különbséget tenni a bre-ABC betűi közt, nekem mind rücskös és ennyi. :B Pedig van különbség! :K

Új hozzászólás Aktív témák